Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

HELSINKI - Predsednici Rusije i SAD održali su u junu na teritoriji Finske tajni sastanak na kojem su razgovarali o Ukrajini, izjavio je za AP Vesa Hakinen, portparom Ministarstva inostranih poslova Finske.

Hakinen kaže da je njegovo ministarstvo pomoglo u organizaciji tajnog sastanka Vladimira Putina i Baraka Obame na ostrvu Boistu na jugu Finske, ali nije hteo da obelodani više informacija.

Gazeta podseća da je predsednik Finske Sauli Ninisto početkom avgusta posetio Putina u Sočiju, da bi produžio za Kijev, na razgovor s predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom. Tada se nagađalo da je Ninisto u misiji u ime Evropske unije.

Međutim, iz Ninistovog kabineta saopštili su da on nije bio umešan u tajne rusko-američke razgovore u junu.

http://www.kurir-info.rs/planeta/finski-diplomata-o-tajnom-sastanku-putin-i-obama-se-u-junu-dogovorili-oko-ukrajine-clanak-1526871

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

BRISEL - Ambasadori 28 država članica NATO predstavnici Ukrajine održaće u petak hitan sastanak u Briselu o situaciji u Ukrajini, najavio je danas zvaničnik NATO.

Sastanak će biti održan sutra na zahtev Ukrajine, pošto je Kijev optužio Moskvu da upućuje ruske vojnike na jugoistok Ukrajine kao pomoć proruskim snagama, prenela je agencija Rojters.

Britanska agencija podseća da Ukrajina nije članica NATO, ali da ukrajinski zvaničnici redovno prisustvuje sastancima Komisije NATO-Ukrajina.

http://www.kurir-info.rs/planeta/hitan-sastanak-zbog-ruske-vojske-clanice-nato-i-ukrajina-u-petak-u-briselu-clanak-1529373

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Pobunjenici: Hiljade Rusa uz nas

IZVOR: BETA, BBC, TANJUG

Glavnokomandujući snaga samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko priznao je da se u redovima tih snaga bore i ruski dobrovoljci.

On je naveo da se među njima nalaze bivši i sadašnji vojni kadrovi, i procenio da ih je ukupno bilo između tri i četiri hiljade.
Prethodno je sa svojom procenom izašao i NATO, koji smatra da se na strani proruskih snaga u Ukrajini bori oko hiljadu ruskih vojnika, dok je diplomata Vladimir Čizov istakao da se u Ukrajini bore penzionisani pripadnici ruske vojske.
On je za BBC da u se u ukrajini bore penzionisani pripadnici ruske vojske, koji su dobrovoljno otišli u rat. 

Čizov je istakao da nije bilo direktne komande Kremlja da oni odu u Ukrajinu, a podvukao je i da među ruskim državljanima koji ratuju u ukrajini ima i pripadnika vojske koji se nalaze na odsustvu iz službe. 

Kako prenose lokalni mediji, Zaharčenko je rekao da se često postavlja pitanje kako se dogodilo da se armija DNR iz raznorodnih polupartizanskih odreda transformiše u moćnu vojsku koja se ne samo suprotstavlja, već i pobeđuje ukrajinsku armiju na bojnom polju. 

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=08&dd=28&nav_category=78&nav_id=893179

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pa tamo ima i Srba koji se bore na strani Rusa. Bas neki dan bila neka emisija na RTS.

No poenta je koliko se kojekakvog sljama bori na strani Kijeva!

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

А на страни Руса се бори балетски ансамбл...

Bore se patriote a ne fasisti i americki olos!

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Bore se patriote a ne fasisti i americki olos!

Patriote protiv fasista... dobri protiv losih... ko crtani film :)))  

E jesi naivan.... tu su trifke svima ruke krvave do ramena. I "patriotama" i "fashistima".

Rusija Ukrajni isto sto i NATO Srbiji... 

Ne znam kada ce da skapirate da i Rusija serifuje i isteruje.. ali to radi i radila je uglavnom okolnim zmeljama i u mnogo manjoj meri nego USA pa je manje primetna... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Кад се Украјинци боре за Украјину то је "фашизам", а кад се Руси боре за Украјину то је "патриотизам"...

Је л` ово само мени звучи чудно?  :.mislise.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Кад се Украјинци боре за Украјину то је "фашизам", а кад се Руси боре за Украјину то је "патриотизам"...

Је л` ово само мени звучи чудно?  :.mislise.

Zato sto medju pro Ukrjinski borcim postoje fasisticke orgnizcije slicne nasem obrazu... 

One ideologije koje nazivju "fasistickim" u ukrajni, u Srbiji nazivju "nasom decom"

Подели на овим сајтовима

Patriote protiv fasista... dobri protiv losih... ko crtani film :)))  

E jesi naivan.... tu su trifke svima ruke krvave do ramena. I "patriotama" i "fashistima".

Rusija Ukrajni isto sto i NATO Srbiji... 

Ne znam kada ce da skapirate da i Rusija serifuje i isteruje.. ali to radi i radila je uglavnom okolnim zmeljama i u mnogo manjoj meri nego USA pa je manje primetna... 

Majstore ja sam bio u ratu i vrlo dobro znam sta se radi i kako se radi. Nisam ja ni rekao da su Rusi andjeli vec hocu da kazem da ta prica i prasina oko Rusa u Ukrajini nikako da dobije ravnotezu. Zasto niko ne pita odkud americki i drugi placenici u redovima Urkajinske vojske.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

A ti se i dalje nisi opametio da skapiras da ja pricam da su svim ruke krvave do laktov. Ti biras ko je pravedan po tome ko ti se vise svidja - ja po tome ko je stvrno prvedan. I u ukraijsnkom sukobu i u milosevicevoj Srbiji nema pravednih i ne mogu nijednu stranu da podrzim. 

Opet cu da ti ponovim primer sukoba dve mafije. Valjda ces da skopcas o cemu pricam.

Ne znam ima li pravednih, ali ima ko je izazvao sukob a ko je morao da prihvati. Meni je kriv onaj koji izaziva sukob.

Подели на овим сајтовима

Majstore ja sam bio u ratu i vrlo dobro znam sta se radi i kako se radi. Nisam ja ni rekao da su Rusi andjeli vec hocu da kazem da ta prica i prasina oko Rusa u Ukrajini nikako da dobije ravnotezu. Zasto niko ne pita odkud americki i drugi placenici u redovima Urkajinske vojske.

Nema sta da pitamo, to znamo. Ali vi pro rusi smo terate o "americkim" placenicim a ruske nazivate "patriotma"

Prirodno, s obzirom da je nama amerik isto sto i Uraincim rusija kaako rekoh. 

Ne znam ima li pravednih, ali ima ko je izazvao sukob a ko je morao da prihvati. Meni je kriv onaj koji izaziva sukob.

To je ok stav. Medjutim je ne pricam smo o tome ko je "kriv" vec o "fasistim" i "patriotama" "dobrim" i "losim" 

Nema takvih u ratu.... u 99 % slucajeva, to je logika crtanog filmaa... 

Подели на овим сајтовима

Zato sto medju pro Ukrjinski borcim postoje fasisticke orgnizcije slicne nasem obrazu... 

One ideologije koje nazivju "fasistickim" u ukrajni, u Srbiji nazivju "nasom decom"

Па такви лудаци увек први иду у рат.

А ови што су из Русије дошли на "одмор" у Украјину су све академски уметници вероватно...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...