Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

18+

Страшно уништење Украјинске војске.

T.ME

🇷🇺🇺🇦 Chasov yar direction. Destroyed Ukrainian militants

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Кажу да на овом снимку има доста погинулих Руса, као да су то место више пута запоседали и једни и други.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ослобођењем Авдејевке и Очеретина Руси су за неких реалних 3 месеца прошли 25км дубине:

910863534_483329_74557995_Screenshot2024-05-04at16_43_53.thumb.png.a510182e97b2ee10b0129ee8a12138e9.png

А то је најутврђенији простор још од 2014. године, Запорожје не може бити ни близу толико утврђено, поготово што после Очеретина, не постоји ниједно веће место где се Укри могу утврдити, нити нека висина, пре Запорожја...
Вероватно ту Руси планирају изненађење.

Нова линија одбране Украјине у правцу Авдејевке испоставила се као јарак, који војници Оружаних снага Украјине прете да ће напустити у инат корумпираним званичницима.
На снимку украјински војник каже да је његова бригада пребачена на нове „положаје“ након пробоја Оружаних снага Русије код села Очеретино.
„Само ћемо отићи у неки град где има бетона, склоништа, можемо да заузмемо позиције“, каже он.

https://t.me/anna_news/66138

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Русија ће појаву авиона Ф-16 у Украјини доживљавати као носаче нуклеарног наоружања, без обзира на њихову модификацију – Министарство спољних послова Русије.

https://ria.ru/20240506/mid-1944224234.html

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Иза Путина, у реду изнад, други с лева, седи некадашњи потпоручник и командир специјалне десантно-јуришне чете, 810. гардијске бригаде маринаца Црноморске флоте, чувени "црвени ранац" из Маријупоља, сада гардијски капетан, Владислав Николајевич Головин, илити командир "Струна".
21. октобра 2022.год, указом председника Путина, за исказану храброст у вршењу војне дужности одликован је медаљом Златна Звезда и звањем Хероја Руске Федерације.
Владислав Головин (рођен 20. маја 1997.године) живи у Рјазању и наставља да служи као виши предавач на одсеку за војно-политички рад у Рјазанској ваздушно-десантној школи, његовој матичној школи, коју је завршио 2020.

Струна је нажалост нагазио ПП мину, остао без ноге и сада носи протезу.

6708_285875728_2024-05-09_131853.thumb.jpg.881c77ad5a8d018a107657a83b5fe809.jpg6708_81678778_DUPtj6yasbk.thumb.jpg.659079af4195c82cadb9647a7dec522c.jpg6708_61259103_2-29.thumb.jpeg.bf7c2986414e07de2acb3c59ebb3fb66.jpeg

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

WWW.NOVOSTI.RS

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин предложио је Андреја Белоусова за новог министра одбране, јавила је под ознаком "хитно" агенција "РИА Новости".

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

WWW.MYCITY-MILITARY.COM
Цитат

Ne znam, za mene čim neko ceo ovaj rat predstavlja kao nekakav Putinov hir, automatski eliminiše sebe kao ozbiljnog sagovornika. Ja sam dovoljno star da dobro pamtim tog istog Putina od početka vladavine. 8 godina je u stopu pratio zapad, ekonomske politike su mu bile, a i sad su, klasične zapadne, liberalne, podržavao ih je politički, snabdevao u Afganistanu i otvoreno tražio uključivanje Rusije u NATO. Čak i kad je krenula debilnost zvana "raketni štit od Irana" nudio je zajednički program. Jasno upozoravao da se ne dira Ukrajina i Gruzija 2008. Kad je zapad gurnuo Gruziju u rat 2008. opet deeskalirao. Na sve to 2014. izvode otvoreni puč i skidaju legalno izabranog predsednika koji pritom i nije nekakav vajni pro-rus i to uz direktno učešće najviših predstavnika US administracije na terenu. I sad se pojavi neko i sve to ignoriše i pravi nas debilima i krene da prodaje priču o "ludaku sa imperijalističkim snovima koji napada bratski narod". Nemam ja naročito lepo mišljenje o VVP, ali u ovaj sukob je istog gurnuo zapad i to je činjenica. Nisu želeli Rusiju kao saveznika, nisu ih želeli u miru sa EU, jednostavno US želi slabu Evropu koja zavisi od njih i želi Rusiju rasutu na komade i bez MAD kapaciteta i sve što rade poslednjih 30 godina se svodi na to. Što se tiče Finske i pribaltika, samo uporediti dubinu teritorije Finske, Estonije i Ukrajine, uporediti demografiju, uporediti industriju, pa onda razmisliti da li je isti bezbednosni rizik ako je neprijatelj druga najveća država Evrope ili prčvara veličine jednog većeg Ruskog grada. Nemoj da se zajebavamo.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Interesantna izjava Putina: "Rusija ima pravo da snabdeva neke regione u svetu oružjem iste klase kojim je snabdevana Ukrajina, da bi mogla biti gađana kritična infrastruktura tih zemalja koje snabdevaju Ukrajinu."

https://x.com/RWApodcast/status/1798429685564452873

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Jedan ukro vojnik je odlučio da se preda. Rusi su ga navodili pružajući mu pomoć. Međutim, ukrajinci nisu štedeli FPV dron i ubili su svog saborca.

18+

https://t.me/frontline_pvt/1524

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Креирај ново...