Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Nista novo, normalno, ali dobro je da se podsecamo.

...

Screenshot_2022-10-17_12-46-25.png.96e0c0f7e7c1f24626117f0799670911.png

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Boze me prosti, ali jeste tragikomedija. Pogledajte snimak na linku.

...

Clip.jpg.b9197cfe428db7624dd4444395700fec.jpg

...

T.ME

🇷🇺🇺🇦 GoPro video from a Ukrainian traffic police officer acting as a airdefence in Kiev.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Clip.jpg.7f7e74144b6fce4aa1f024cdf0352fbb.jpg

...

T.ME

🇨🇳 The Chinese authorities ordered large state-owned companies to stop the resale of liquefied natural gas to Europe and other Asian countries in order to ensure the winter...

Подели на овим сајтовима

Novi snimci od jutros iz Kijeva.

...

T.ME

🇷🇺🇺🇦 New footage of the morning Geran raid on Kiev continues to appear.

...

T.ME

🇷🇺🇺🇦 Video of a miss from MANPADS on "Geran-2", which struck the building of "Ukrenergo" in the center of Kiev. Where the MANPADS rocket flew off is, of course, an interesting...

Подели на овим сајтовима

T.ME

🇮🇹🇺🇦The Italian Embassy in Kiev calls on its citizens to urgently leave Ukraine

Подели на овим сајтовима

333254477_Screenshotfrom2022-10-1722-05-32.png.24594a6a5f1d1d94f11b07174c3df9f9.png

...

T.ME

🇷🇺 The words of the commander of the SMO “I don't want to sacrifice any more Russian soldiers in a guerrilla war against hordes of fanatics armed by NATO. We have enough forces...

Подели на овим сајтовима

Screenshot_2022-10-18_11-09-59.png.3b42869f54594c9b50fbf4511ab11abc.png

Подели на овим сајтовима

Dnjepropetrovsk.

...

T.ME

🇷🇺🇺🇦 Another video from Dnepropetrovsk, the smoke is not black and tar, it's not oil. Taking into account the stoppage of water supply, it is definitely an object of energy infrastructure.

...

T.ME

🇷🇺🇺🇦 Dnepropetrovsk, video from the place of one of the arrivals

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, obi-wan рече

Screenshot_2022-10-18_11-09-59.png.3b42869f54594c9b50fbf4511ab11abc.png

...

...

T.ME

Француженка показала Парижу окровавленный Донбасс. 22 июля Русский дом науки и культуры в Париже показал документальный фильм «Донбасс», снятый французским...

Подели на овим сајтовима

Screenshot_2022-10-18_12-22-31.png.f3bdfec8357abaf96ad7b080af8fb011.png

Подели на овим сајтовима

Screenshot_2022-10-18_12-23-48.png.9d54173fb280aef0de6ffaf56332f782.png

Подели на овим сајтовима

Na nekim mestima se sprovodi vec sedmicu unazad evakuacija stanovnistva.
Ocigledno se Rusi spremaju da krenu se nekom zestinom, uglavnom sve sto citamo ovih dana prilicno jasno upucuje na to.

...

Clip.jpg.7a3c809ebd068b3235cd576f98f9dc7e.jpg

...

Clip.jpg.06893019db806350762f29922990f125.jpg

...

Clip.jpg.2e5d26271896d1e78284a7df95342b85.jpg

Подели на овим сајтовима

Clip.jpg.1138e6a3cbb36b164b9fc8944c36cd24.jpg

...

T.ME

🇷🇺🇺🇦 Russian kamikaze UAV Lancet's arrival at the counter-battery radar of the Armed Forces of Ukraine

Подели на овим сајтовима

A bre, šta se ovo sad dešava oko Hersona, povlačenje civilnog stanovništa iz odredjenih naselja tamo iza Dnjepra, Rusi kažu zbog taktičkog pregrupisavanja i mogućnosti da Ukrajinci sruše neku branu i dodje do masovnih poplava i problema za civilno stanovništvo. Dok sa druge strane ima informacija da Ukrajinci gomilaju vojsku i spremaju neku veliku ofanzivu na Herson. I onda i ovaj novi Ruski general koji komanduje u Ukrajini ima neki njegov intervju i onako nekako ne deluje baš nešto dobro.

Da li je moguće da bude neki scenario sličan onom oko Harkovske oblasti i Izjuma, da li je moguće da Ukrajinci gomilaju snage prema Hersonu dok kod Rusa deluje kao da se ništa ne dešava. Sproveden referendum u Hersonu i postali deo Rusije i Putin u Moskvi potpisao zvanično i onako sve slavodobitnička atmosfera i sad imamo krizu fronta oko Hersona.

Ako ne daj bože stvarno Ukrajinci uspeju da probiju odbranu Hersona (mislim meni je i stvarno neobjašnjivo da sad Ukrajinci imaju inicijativu u Hersonskoj oblasti dok se Rusi samo brane) i zauzmu grad onda stvarno to ništa nije dobro po Ruse to bi bilo katastrofa, pa već postoji opasnost da Krim ponovo ostane bez vode jer Ukrajinci ponovo mogu da spreče dotok vode na Krim.

(zaboravio sam da prebacim na ćirilicu skroz me sve ovo poremetilo, opet neću moći da spavam zbog Rusa :1303_womens:)

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Bokisd рече

A bre, šta se ovo sad dešava oko Hersona, povlačenje civilnog stanovništa iz odredjenih naselja tamo iza Dnjepra, Rusi kažu zbog taktičkog pregrupisavanja i mogućnosti da Ukrajinci sruše neku branu i dodje do masovnih poplava i problema za civilno stanovništvo. Dok sa druge strane ima informacija da Ukrajinci gomilaju vojsku i spremaju neku veliku ofanzivu na Herson. I onda i ovaj novi Ruski general koji komanduje u Ukrajini ima neki njegov intervju i onako nekako ne deluje baš nešto dobro.

Da li je moguće da bude neki scenario sličan onom oko Harkovske oblasti i Izjuma, da li je moguće da Ukrajinci gomilaju snage prema Hersonu dok kod Rusa deluje kao da se ništa ne dešava. Sproveden referendum u Hersonu i postali deo Rusije i Putin u Moskvi potpisao zvanično i onako sve slavodobitnička atmosfera i sad imamo krizu fronta oko Hersona.

Ako ne daj bože stvarno Ukrajinci uspeju da probiju odbranu Hersona (mislim meni je i stvarno neobjašnjivo da sad Ukrajinci imaju inicijativu u Hersonskoj oblasti dok se Rusi samo brane) i zauzmu grad onda stvarno to ništa nije dobro po Ruse to bi bilo katastrofa, pa već postoji opasnost da Krim ponovo ostane bez vode jer Ukrajinci ponovo mogu da spreče dotok vode na Krim.

(zaboravio sam da prebacim na ćirilicu skroz me sve ovo poremetilo, opet neću moći da spavam zbog Rusa :1303_womens:)

Шта би ти хтјео, сад када су прогласили херсонску област руском територијом, да притисну дугме и да се дигне зид на граници области, а Украјинци да се паралишу сами од себе?

Украјинци већ мјесецима покушавају да нешто ураде на херсонском фронту и Руси их систематски уништавају. Сада пребацују, шта је ту чудно рат је имају комплетну НАТО логистику, људство на Херсон у покушају неког тактичког успјеха. С тим да они ово не раде јер држе ствари под контролом, него играју како им НАТО газде титрају, а Украјинци служе само ради прикупљања политичких поена ради превазилажења мегакризе на западу која се све више надвија. Демократама треба нека реприза Харкова на херсонском фрону, ради избора у новембру, ето зато их гурају у погибију. Руси врло добро знају, да је било питање дана када ће покушати бацити све карте на Херсон јер им је то једина шанса да покушају да остваре неки успјех који би задао Русима главобоље, а то је ако се пробију до Каховке и минирају брану и тако поплаве све низводно и угрозе руске положаје, и у том хаосу се покушају докопати НЕ енергодар, јер Украјинцима гори под ногама што се тиче снабдјеванја струјом ове зиме.

Дакле разуми да Руси не паничаре, него систематски организују ствар. Евакуише се становништво са линије раздвајања, а не из самог Херсона. За Херсон се савјетује да се напусти град ради могућег украјинског ракетирања, али о комплетној евакуацији града није још било ријечи. Иначе и да то ураде, ни то није ништа страшно боље је да се онемогући нека нова „наводна Буча или Изјум“ гдје би укропи имали материјала да лажу о неком геноциду и уједно се чувају животи цивила. Када је била она тарапана на Харкову, Руси су снимљени како довлаче технику са Крима у Херсон и онда су многи као ти кукали како село гори а баба се чешља, а сад видимо да су заправо зашто су довозили технику.

Дакле биће тарапана ускоро јер Укри су наговорени да баце све на Херсон и не маре за жртве ради избора у новембру, с тим да Руси сада бране стратешки важно подручије и спремали су се за ову офанзиву,и треба очекивати бруталан одговор Руса, дакле очекујем покољ укронациста, систематско уништење контраофанзиве и то је оно како тумачим генерала Суворкина када каже да треба донијети тешке одлуке, а не да наводно не зна шта ће од очаја јер страшни нацисти долазе да их згазе мођ мислити.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...