Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Јесам, онда када постоје основи за исту. Ово у украјни а и у ратовима генерлано није самоодбрана. Исто и у судској пракси, као што рекох, две стране када се побију обично обе сносе део кривице. Ретко је кад то урачунато као самоодбрана, па да само једна страна сноси кривицу.

Углавном јер у већини случјева обе стране и имају део одговорности. 

Ја не знам ниједну тучу да је прошла без да је судија осудио обе стране. 

To samo mozda u tvojoj glavi. Procitaj prijatelju ponovo krivicno i ako si to polozio odi profesoru i izvini se coveku sto si ga prevario da ti da prolaznu.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

To samo mozda u tvojoj glavi. Procitaj prijatelju ponovo krivicno  i ako si to polozio odi profesoru i izvini se coveku sto si ga prevario da ti da prolaznu.

Добро, кад ми то каже експерт за право - Трифке. :)

Ја нисм имо ниједно суђење за тучу па не знам. :)))

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

То "напад-самоодбрана" је овде веома дискутабилно. Свакако народ има права да се побуни против неправедне и тиранске власти, али овде је далеко од тога...

Са једне стране су проблеми у Кијеву и њихово мајмунисање, а са друге Русија која је једва чекала прилику да им "запржи чорбу". Значи није црно-бело, нити је једноставно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Добро, кад ми то каже експерт за право - Трифке. :)

Ја нисм имо ниједно суђење за тучу па не знам. :)))

Nisam ekspert ali sam eto imao prilike da cujem od prijatelja koji to studiraju da postoji tzv nuzna odbrana i samoodbrana. Pa eto tek da imam neki pojam.

Nisi imao ali si mogao da cujes i procitas a i da naucis iz filmova. Cak i americki kriminalci znaju da ako se dokaze da je samoodbrana da mogu mirno kuci. :)))

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

То "напад-самоодбрана" је овде веома дискутабилно. Свакако народ има права да се побуни против неправедне и тиранске власти, али овде је далеко од тога...

Са једне стране су проблеми у Кијеву и њихово мајмунисање, а са друге Русија која је једва чекала прилику да им "запржи чорбу". Значи није црно-бело, нити је једноставно.

Vrlo je crno belo i jednostavno. To sta je Rusija jedva cekala nije bitno a i nije sigurno. Ono sto se desavalo na teritoriji Ukrajine je ono sto govori i objasnajva ko napada a ko se brani.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Nisam ekspert ali sam eto imao prilike da cujem od prijatelja koji to studiraju da postoji tzv nuzna odbrana i samoodbrana. Pa eto tek da imam neki pojam.

Па то је проблем, што си чуо а не знаш довољно о самоодбрани и њеној пракси у праву. Јел си имао некада суђење због туче или учестовао као сведок? Да јеси зно би о чему причам.

Ево ти пример. Мом ортаку дечко ударио шамар, била туча 10 на страни тог лика, против  шест са мојим ортаком. Тај лик који је ударио шамар главно осуђени али сви остлаи сносе део кривице морали су да плаћају казне. Мој ортак и тај лик навеће. 

Nisi imao ali si mogao da cujes i procitas a i da naucis iz filmova. Cak i americki kriminalci znaju da ako se dokaze da je samoodbrana da mogu mirno kuci.

Ја сам чуо и прочитао из књига и из праксе. :)

Подели на овим сајтовима

ОК, али да будемо јасни - Кијев није први напао области у којима живе Руси. Они су се дигли на оружје, кренули да проглашавају независност итд.

Сад ћеш рећи - а ови су укинули руски као "званичан језик" (што са просечним становником и нема пуно везе...). Јесте, то је кретенски закон - који би био неодржив и укинут врло брзо. Због такве ствари се дизати на оружје је претерана реакција и десило се због "потпаљивања" од стране Русије.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

ОК, али да будемо јасни - Кијев није први напао области у којима живе Руси. Они су се дигли на оружје, кренули да проглашавају независност итд.

Сад ћеш рећи - а ови су укинули руски као "званичан језик" (што са просечним становником и нема пуно везе...). Јесте, то је кретенски закон - који би био неодржив и укинут врло брзо. Због такве ствари се дизати на оружје је претерана реакција и десило се због "потпаљивања" од стране Русије.

Управо, никако ствари нису црно-беле. Цареви се играју рата, просто и једноставно. 

Подели на овим сајтовима

Па то је проблем, што си чуо а не знаш довољно о самоодбрани и њеној пракси у праву. Јел си имао некада суђење због туче или учестовао као сведок? Да јеси зно би о чему причам.

Ево ти пример. Мом ортаку дечко ударио шамар, била туча 10 на страни тог лика, против  шест са мојим ортаком. Тај лик који је ударио шамар главно осуђени али сви остлаи сносе део кривице морали су да плаћају казне. Мој ортак и тај лик навеће. 

Ја сам чуо и прочитао из књига и из праксе. :)

U srpskom pravosudju je sve moguce pa i da se pravi osude. Vidim da si cuo a i procitao i da imas prakse za koju malopre rece da nemas. Kako onda mozes da kazes da nema pravih. Po tebi su Rusi trebali da puste fasiste da rade sta hoce pa da budu u pravu. Stvarno ti je logika na nivou.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

U srpskom pravosudju je sve moguce pa i da se pravi osude.  Vidim da si cuo a i procitao i da imas prakse za koju malopre rece da nemas. Kako onda mozes da kazes da nema pravih. 

Немам праксе као студент, имам прксе као учесник у процесу.  Тако је у сваком првосуђу. 

ово нигде нисам рекао, то си ти сам извукао закључак.

Po tebi su Rusi trebali da puste fasiste da rade sta hoce pa da budu u pravu. Stvarno ti je logika na nivou.

Подели на овим сајтовима

Pa nije bilo samo ukidanje jezika nego i postavljanje fasista na vlast i slanje fasista da batinaju protestante. Pa naoruzavanje fasista. Da li su ovi trebali da mirno cekaju ko Srbi 41 da budu poklani ko ovce. Majdan je najbolji primer.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Немам праксе као студент, имам прксе као учесник у процесу. Тако је у сваком првосуђу.

ово нигде нисам рекао, то си ти сам извукао закључак.

Ti rece na jednoj od tema da su te neki ili neko napao pa jos sa palicom ... Zasto si ih izazivao i napadao?

Kod tebe nema tu puno razlike zar ne?

Sve je manje vise isto?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ti rece na jednoj od tema da su te neki ili neko napao pa jos sa palicom ... Zasto si ih izazivao i napadao?

Нисам ја имао само једну ситуацију. Ја сам броне одрстао у такву крају да сам био трећи разред када сам први пут видео да туку једног лика ланцим у глву (исто трећи разред деца) и клинац пада код бандере у несвест. У седмом разреду неки лик избо једног осмака. То ти илуструје моје детињство. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...