Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Kada se počne razgovarati o tome koji je deo kada pripao nekoj državi, tome onda nema kraja, granice država su se menjale i dalje će se menjati, mi u tom smilsu imamo iskustva više od vecine drugih, od 88 361 km 2, danas imamo 77 474 km 2, to su prazne priče bez značaja.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Није само источна Пруска, ту је цела Шлезија (са целокупном индустријом - она је на истоку Немачке била оно што је Рур на западу), па Померанија и велики део Бранденбурга.

Ma mneni pricas, samo sam onako navela Istocnu Prusku jer je to uzor za Pruse, a u Sleziji su ziveli i radili

i Jevreji i Nemcii i Poljaci Poljska je jako iskompleksirana, ali jos za to stvarno nisu krivi ni Jevreji (koje mrze iznad svega),

Rusi koje jos vise mrze, pa na kraju krajeva ni Nemci. kao kada bi mi danas, mi Srbi svu zuc za svoje nesrece prosipali

po Osmanlijama.

Подели на овим сајтовима

Неки никако да се помире да од Украјине више нема ништа.

Та држава више не постоји гледамо историју пред нашим очима.

Она је већ подењена по договору Руса и запада...

Šta bismo onda mogli reći o Srbiji ??? Srbija je trajno izgubila južnu pokrajinu ova vlada kao i nekoliko prethodnih uskoro će se suočiti sa nezadovoljstvom u Vojvodini u kojoj već dovoljan broj Srba oseća veliku netrpeljivost prema ideji koja je nekada našim dedovima bila normalna a to je da Srbi prečani budu zajedno sa Srbijom-tu sledi crnogorski scenario, po tvojoj logici ako Ukrajina nema budućnost onda Srbija uopšte i ne postoji kao država. Srbija postoji ali suočiće se u sledećih deset godina sa još jednim gubitkom.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

opet pišeš besmisle, postoje i ruska i ukrajinska nacija, 

ali postoji i taj problem da je ukrajinska nacija dobila 1991

voše teritorija nego što joj realno pripada, probali su tamo

i s tim eksperimentom multietničke države ali taj zkrahovao.

razumiješ li sad?

Gogolj i Pastrenak su bili Ukrajinci, ali su pisali na ruskom jeziku, kao uostalom i svi ljudi, i pismeni i nepismeni.

I gde je tu nacija? Sta je nacija? Sta uopste karaktirtese jednu naciju? Jezik? A oni ga nemaju?

To je isti moy kao kada danas Bosnjaci promovisu svoju naciju na osnovu nepostojeg identiteta i jezika.

Подели на овим сајтовима

de ne histeriši sad i ti, rekao sam vam da je Ukrajina predimenzionirana, 1991 je Ukrajinom opostao taj istočni dio kojem se trebao ponudit plebiscit a ne ga onako samo utjerat u Ukrajinu. To bude dobro za obe strane kad se mirno razdijele kao Česi i Slovaci, Česi nisu htjeli razdvajanje, Slovaci htjeli pa šta sad, treba se poubijat zato što Slovaci histerišu tamo po Bratislavi: Nehceme Československio, chceme Slovensko? Mogu vam pokazat kakva je to masovna histerija tamo bila, nađem vam to. slovenska posla.

U mnogim stvarima mogu da se složim sa skoro svakim od vas ali mora se uvažiti par jednostavnih činjenica, sama Rusija priznala je Ukrajinu u njenim sadašnjim granicama, priznala je i postojanje Ukrajinskog naroda , Ukrajina kao država ima medjunarodni subjektivitet, članica je UN. Šta će biti u budućnosti to možemo samo nagadjati, to da li će Srbija, Ukrajina i mnoge druge zemlje opstati u budućnosti to je veliko pitanje, otom potom. Ali danas ovog trena stanje je takvo kakvo je, nema podele Ukrajine, i nema nipodaštavanja drugih naroda. Nacije su se stvarale i stvaraju se i danas i to nije ništa čudno. I mi Srbi smo kao nacija stvoreni jednom nismo oduvek bili Srbi, samo...pitanje da li smo nacija, pre smo narod..no kako god, sve su to procesi koji su u toku.

Подели на овим сајтовима

ne moraš se izvinjavat, ako ne razumiješ da vladli znači vladali onda te rasprave svejedno nisu za tebe

Ja sam na ovom forumu zbog svog maternjeg jezika, koliko znam ipak se ovde pise srpski, jes da mi svi tebe

razumemo kada pises neku simpaticnu mesavinu srpsko-ceshkog, ali kako vidis ne trude se bas svi, a  i zasto bi?

Kada iz nemackih medija nesto prenosim ja to lepo prepricam na jezik koji ljudi razumeju na forumu na kome pisem.

Vladili , vadili, nevladili, vadi, nevadi, naravno da razumem, ali ako je kontekst nejasan , onda je svaka prica

besmislena.

Подели на овим сајтовима

Samo da ne bude masovnih žrtava. Podela je neminovna jer su to političke peripetije.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

U mnogim stvarima mogu da se složim sa skoro svakim od vas ali mora se uvažiti par jednostavnih činjenica, sama Rusija priznala je Ukrajinu u njenim sadašnjim granicama, priznala je i postojanje Ukrajinskog naroda , Ukrajina kao država ima medjunarodni subjektivitet, članica je UN. Šta će biti u budućnosti to možemo samo nagadjati, to da li će Srbija, Ukrajina i mnoge druge zemlje opstati u budućnosti to je veliko pitanje, otom potom. Ali danas ovog trena stanje je takvo kakvo je, nema podele Ukrajine, i nema nipodaštavanja drugih naroda. Nacije su se stvarale i stvaraju se i danas i to nije ništa čudno. I mi Srbi smo kao nacija stvoreni jednom nismo oduvek bili Srbi, samo...pitanje da li smo nacija, pre smo narod..no kako god, sve su to procesi koji su u toku.

Ma svakako, a ako bi svako pokusavao da se poziva na neke slavne periode svoje istorije i sta je nekada

bilo njegovo i koja mu je stoka nacisticka to oduzela, na sta bi to sve licilo.

Ugovori, medjudrzavni o granicama moraju da se postuju, revizionistcki

nastupi , u ovom slucaju Poljske zaista su besmisleni.

Подели на овим сајтовима

nacije se stvaraju ali i teritorije na kojima žive mjenjaju, 

nekada je to izgledalo onako a danas to izgleda ovako

narod koji ne želi da živi i određenoj državi kao na primjer

ti istočni Ukrajinci, mislim na državljane, kako sad možeš natjerat na to?

Подели на овим сајтовима

Samo da ne bude masovnih žrtava. Podela je neminovna jer su to političke peripetije.

Super. Primenimo isti arsin na BiH i RS i ja sam zadovoljan ...

A moglo bi i na Liku, Kordun, baniju ...

Da ne bude svi imaju pravo da se dele i odeljuju samo Srbi nemaju ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Naravno to su priče bez kraja.

Brate od baba tetke ako si već stavio neki komentar ili snimak onda nam i prevedi ovako "natucajući" pokušavam da odgonetnem šta piše, lepo napiši na srpskom jeziku, a ako želiš da udovoljiš nekima ovde napiši i koju reč na ćirilici ako znaš..

Подели на овим сајтовима

ti istočni Ukrajinci

Источни колико видим не пале своју земљу за разлику од ових са запада... 

NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!!

EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!!

СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!!

Подели на овим сајтовима

Bicu sada iskrena pa cu reci da me i to uopste ne zanima kao sto ni ljude iz Rusije, Ukrajine, Poljske, Ceske nismo mi i nase zrtve nikada

zanimali. Ja ne bolujem od kratkog pamcenja, secam se i to vrlo dobro kada je ceski prezident Havel zahtevao da se Srbi

izbombarduju i to je vsie puta i ponavljao a Cesi su svrsavali od ushicenja. Nista ja ne zaboravljam.

Isto vazi i za Poljake, ali bilo koga drugog. Zasto bi meni mrtav Ukrajinac bio miliji od mrtvog sirijskog ili irackog deteta?

Zasto? Po kom osnovu?

Подели на овим сајтовима

Bicu sada iskrena pa cu reci da me i to uopste ne zanima kao sto ni ljude iz Rusije, Ukrajine, Poljske, Ceske nismo mi i nase zrtve nikada zanimali.

Имаш лапсус.

Русе итекако ми занимамо и то су доказали гинући у многим ратовима раме уз раме са нама.

И дан данас велика већина њих жали и критикује своју владу зашто нам нису помогли више...

NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!!

EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!!

СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...