Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

пре 2 минута, Lady Godiva рече

Нису ретки него обични људи нису упадљиви као ови папагаји.

Оно јесте, то је неки други неупадљив свет.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Иако сам већ то негде поделила, поново ћу то урадити.

Текст је писан из женског угла, али мислим да може да важи за оба пола.

Подели на овим сајтовима

Најбоље да се појединима уговоре бракови. На дан венчања прво виђење па ко шта добије то му је.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Neša_ рече

Ja joj dobronamerno skrenem pažnju, ali ne vredi. Same beže u opsesiju i po pravilu budu ostavljene i ponižene. Uzalud im je govoriti. 

Muškarac ne igra ni na kakvu kartu. Samo iskoristi žensku naklonost zbog njegovih fizičkih osobina.

Јаа се и даље питам с каквом се ти то групом жена дружиш, Нешице? :nene:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Neša_ рече

Bio sam više puta u prilici da slušam kako ženska osoba pridaje muškarcu vrline koje on realno ni 10% nema, samo zato što želi da izgleda kao da nisu zajedno samo zbog seksa nego ima nešto iznad toga. Njemu naravno odgovara takav stav, pa to koristi. Ja joj dobronamerno skrenem pažnju, ali ne vredi. Same beže u opsesiju i po pravilu budu ostavljene i ponižene. Uzalud im je govoriti. 

Muškarac ne igra ni na kakvu kartu. Samo iskoristi žensku naklonost zbog njegovih fizičkih osobina.

Ti si ovde nešto kao neki savetnik ženama????Meni je iz ove a i ranijih priča nešto diskutabilan tvoj odnos prema ženama! Ja znam mnoge koji nisu u vezi ili braku zbog seksa,ali uživaju u celokupnom odnosu koji podrazumeva i seks.Možemo uvek svoj stav potkrepiti nekim primerima,pitanje je samo koje primere biramo i zašto ih biramo.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, АлександраВ рече

Иако сам већ то негде поделила, поново ћу то урадити.

Текст је писан из женског угла, али мислим да може да важи за оба пола.

Човече, како се твој муж добро оженио.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Neša_ рече

Žene nikad ne bi pristale na tako nešto. Ne bi se odrekle slobode da biraju.

И ћорава кока некад убоде.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, todor рече

Човече, како се твој муж добро оженио.

Није, нити сам се ја добро удала. Али, заиста смо заједно, ево у новембру ће бити 25 година, из љубави, због љубави. Све ове године обликовале су нас и мењале, а сада када га погледам, чини ми се да сам јуче угледала тај одсјај у његовим очима. Можда тек сада разумем сав његов труд, и уважавам његове разлоге, и чујем његова ћутања. Ја сам била дивља, лајава, поносна, бандоглава, он тврдоглав, ћутљив и појавно хладан као камен. Излупало се ту пуно поноса, бесмислених сукоба, бесмислено потрошеног времена, бесмисленог истеривања ко је у праву, бесмисленог пребацивања кривице. Како смо трунили своје ЈА, тако се увећавало МИ. И опет, само и једино зато што се волимо. Тако је једноставно.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Neša_ рече

Ovde ne. U realnom životu razgovaram sa ženskim osobama o čemu one žele. A pošto znam kako muškarci razmišljaju, jer sam muško, ja im onda otvoreno ukažem na zablude.

Kada iz nekog razloga jedno od njih ne bi želelo seks, brzo bi se raskantali, što ubedljivo govori o tome šta je prava osnova njihovog odnosa. Znam, mnogi izbegavaju da priznaju, iako je više nego očigledno.

Ljubav može mnogo toga da pokrije,naravno bitna je pririoda razloga .

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Neša_ рече

A pošto znam kako muškarci razmišljaju, jer sam muško, ja im onda otvoreno ukažem na zablude.

А мушкарци су клонови и сви размимишљају идентично или ти имаш дар прозорљивости? Шта је од овога тачно?

Подели на овим сајтовима

Зато на ову тему Христос овако говори:

''Зато вам кажем: не брините се за живот свој, шта ћете јести, или шта ћете пити; ни за тело своје, у шта ћете се обући. Није ли живот претежнији од хране, и тело од одела?'' Мат. 6, 25

''Не брините се дакле говорећи: Шта ћемо јести, или, шта ћемо пити, или, чим ћемо се оденути? Јер све ово незнабошци ишту; а зна и Отац ваш небески да вама треба све ово. Него иштите најпре царство Божје, и правду Његову, и ово ће вам се све додати. Не брините се дакле за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свог.'' Мат. 6, 31-34

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Маријана91 рече

Кад је родила сунце ти :D

Na vreme. Kao sto bi trebalo i ti i @Muramasa da na vreme zapocnete sa porodicom i ne gledate da li treba da imate nesto ili ne, nego samo ljubav. Najbolje godine za muskarca su 27-28 za zenu 22 -25.

Ne ugledajte se nas starije nego se na vreme udajte i zenite, deca su vam najvece bogatstvo a ne kuce kola i telefoni.

Smo pokusavam da kazem da Ako si posten i zeljan rada, a pritom ti Bog bude naklonjen, ne moras otici u inostranstvo da zarafis novac, mozes otici i u provinciju i ia mirazu udvostruciti nihov novac. Ali je za to potrebno poverenje i ljubav te zene koja ce te postovati samom cinjenicom sto si muskarac a ne zbog toga sto si Alfa ili beta. Alfe se voze dok su nove prvih t godina a posle samo vise kod majstora... 

пре 46 минута, Нифада рече

Ovo je godište ili su  godine ? :)

Matematički,ona je rodila dete sa 16 godina,i još radi,a njemu se ne da posao.Baš interesantan primer.

Da bude jos zanimljivije. Ona je skoro rekla da bi se ponovo za njega udala da joj je opet 16 godina. Inace je zavrsila pre par meseci kirs za racunovodju i pocela da radi.

Tacno je da mu nije isao posao do sad, medjutim samim tim sto je clan kluba clanovi idu kod njega da rade auto, sto i njemu donosi i reklamu i zaradu. Skoro smo kupili auto i prodali ga u delove, zaradili neki dinar. Znaci mi funkcionisemo kao familija i ispomazemo se kada mozemo.

To je ono szo pricam, bitno je da postoji ljubav medju njima a ne kule i gradovi. Ostalo Bog uredi. 

Muramasa i Marijana ce biti u mojim godinama i tada ce razumeti o cemu pricam, a ja sam u njihovima bio pa ih razumem.

A ti Nifada, ne znam koliko godina imas i dali si udata, ali bi trebalo da ti bude misija da iskustvo delis sa mladjima i starijima da bi naucili nesto iz toga i bili bolji ljudi. To treba svima nama da bude misija.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Neša_ рече

Ne znam šta tačno želiš da kažeš, ali kada ja ženama spomenem ljubav, njima bude smešno.

Ti je komentar na tvoj komentar,da bi se veza raspala ako neko ne bi iz nekog razloga želio seks.Rekla sam da je bitna priroda razloga,neki psihološki razloziili prirodne prepreke.Pod pretpostavkom da se radi o ljubavi,verujem da ljubav može mnogo toga da pokrije ,pa i neke nedostatke.Nije mi baš najjasnije.Ako misliš na apstiniranje pre braka,to je bilo aktuelno onda kada su se kratko poznavali i ulazili u brak.Vaza od deset godina kao neka forma platonske ljubavi nikome nije interesantna.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...