Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

пре 2 минута, Muramasa рече

Zato ne treba sa prepodobnim. Neće ti roditi bebicu do leta, čak i da je zaprosiš kad se žito kosi.

Треба са оном коју заволиш, а ако је узајамно, знаће она што и како треба :). Може да ти роди и двојке и тројке, па да ти надокнади чекање :D

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 36 минута, Брада рече

Питање: Шта мислите о склапању брака у току поста, пошто му следи и део са слављем и алкохолом? Да ли је венчање у цркви, односно света тајна, дозвољена и у време поста (као и крштење)?

ja koliko znam za vreme posta nema vjencanja, ne crkvenog.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kordun рече

ja koliko znam za vreme posta nema vjencanja, ne crkvenog.

То сам и ја мислио, али сам присуствовао на неколико црквених венчања у току постова, па сам контао да иде по благослову или допуштењу свештеника, владике...

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Брада рече

То сам и ја мислио, али сам присуствовао на неколико црквених венчања у току постова, па сам контао да иде по благослову или допуштењу свештеника, владике...

moguce, al to su izuzetci, nije red da se pravi vjencanje u vreme posta, jedino u nekim specijalnim slucajevima.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Muramasa рече

Autoritet kaže da nema uzdržanja, jer do leta treba da rodi ćerku ili sina.

Samo ako ima blagoslov. Bez blagoslova nista. :smeh1:

Mislim najbolje je kada covek resi da se ne zeni, onda shvatis nemas nikakvih problema. Jest sebicno al ucinkovito.:smeh1:

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Muramasa рече

Velika vernica koja uredno posti sve postove i koja blagoglagolja. Gnuša se same pomisli na seks.

Чекај зашто подразмева да неко ко је велики верник и уредно пости гнуша се кекса? ?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Muramasa рече

Velika vernica koja uredno posti sve postove i koja blagoglagolja. Gnuša se same pomisli na seks.

ima ih svakakvih, od tih prepodobnih nema ni vjernika ni ljudi inace, nisu to veliki vjernici , nego ljudi sa barijerama u glavi

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Liga Džentlmena рече

Samo ako ima blagoslov. Bez blagoslova nista. :smeh1:

Mislim najbolje je kada covek resi da se ne zeni, onda shvatis nemas nikakvih problema. Jest sebicno al ucinkovito.:smeh1:

al tvoja glava trazi sebi panj, neces izmaknuti, i po stavovima koje imas, gotov si

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Muramasa рече

Pa zato što je u žitijima ideal brak u kome "žive kao brat i sestra" i taj brak traje vrlo kratko, jer se oboje zamonaše. Prepodobna zazire od mitarstava i očekuje da će je demoni isleđivati čak i zbog bludnih pomisli prema sopstvenom mužu.

Ау друже ал ти оде далеко. Па ти који су живели целомудрено, и после се замонаше, обично постану свеци. А знаш како је мали број таквих. Чак је једноцифрен. Ђес ти чуо то о Црквеним браковима. Такви бракови обично имају по 4,5оро деце, а то без кекса неће да може..

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kordun рече

ne uvelicavaj, jednom sam sestri dosao da pomognem da ofarba dnevnu sobu, kad je pocela da uvelicava tako ko ti, dobila je onaj valjak u nos

Хаххаха па брате ти како бациш коментар, ја бацим палац горе, то се мора увеличати

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kordun рече

al tvoja glava trazi sebi panj, neces izmaknuti, i po stavovima koje imas, gotov si

Istina, ja stavove ne menjam, ali donosim odluke. Najgore je kada odlucis da nadjes panj a sve sekire tupe. Onda dignes glavu i kazes ne dam ja glavu pod  ni jednu sekiru. ;)

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Muramasa рече

Pa zato što je u žitijima ideal brak u kome "žive kao brat i sestra" i taj brak traje vrlo kratko, jer se oboje zamonaše. Prepodobna zazire od mitarstava i očekuje da će je demoni isleđivati čak i zbog bludnih pomisli prema sopstvenom mužu.

Ali, onda, su,.... prepodoban +  prepodobna = brat i sestra,....iz koje jednacine sledi,.... >  da zavrse u monastvu...

matematika,.... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...