Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

пре 2 минута, Маријана91 рече

Па нико није ни говорио другачије, бар ја нисам. Само сматрам да за петоро деце жена не може да ради 8 сати дневно, а ни шест.

То је била иронија, нема ничег скромног у онаквим захтевима. =)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 22 минута, Маријана91 рече

А види га што иде у крајност. Да читамо иронију овде?

Зар ће Бог да нам узме за зло што грабимо да имамо што више деце којој ћемо пружити нормалан и сигуран живот? Нико од нас није причао о крпицама, путовањима , силиконима и осталалим неморалним стварима које живот пружа. Говоримо о вредностима које је сам Бог навео као праве, мушкарац да ради, жена да рађа .

Deca su svakako veliki blagoslov i dar,međutim ne bi trebalo stalno se zaklanjati iza dece,kao eto mi idemo na more zbog dece,pa ovo,pa ono zbog dece.Imamo brakove bez dece,kako oni da žive.Mislim da uživati u životu nije nikakav greh,nekome i pomoći,ali ne snebivati se i pred nekim lepotama života.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Маријана91 рече

Па ја о раду говорим. Не о рачуну. Мора да се бори, гура напред. А пошто ја причам о мушкарцима који су око 30те, ако су вредни и радни, онда су до сада нешто и сеткли.

Нажалост, не мора да буде тачно, бар не у Србији. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Нифада рече

To neki narodnjak peva,nije neki pesnik.Opet je pitanje šta ko pod tim misli,naravno da život treba živeti punim plućima,život je najlepši dar.Nemamo svi isti odnosprema životu,tako da nemamo ni svi isti stav po tom pitanju.

Знам да је народњак, али као песник, шала.

Нисмо сви исти, зато се и расправљамо, јер смо убеђени да смо у праву. И јесмо. :D

Подели на овим сајтовима

Наш организам прима утицаје из средине исто као и овај пиринач само још сложеније. То постављам као пример какви односи су добродошли за брачну заједницу а какви ће је разрушити засигурно. 

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, АлександраВ рече

Питање је шта уопште хоћете, не од везе, не од брака, него од конкретног човека (жене). И зашто? Не разумем ту предиктивну аналитику у односу на претпостављеног, имагинарног човека који треба да испуни некакве услове. Увек су ми били привлачнији тамнокоси мушкарци, заволела сам и удала се за плавокосог. То је то. Љубав. И све остало је мој и његов однос, МИ, без икаквог калупа у који бисмо се сместили. Друго је брак из некакве користи, ту нисам компетентна да коментаришем. 

Da li plavokosi ili crnokosi i nije neki suštinski kriterijum.Meni je važnije ono ispod kose,da li plave ili crne?  :)

Pretpostavljam da u ovoj diskusiji učestvuju i oni koji imaju konkretnu osobu pored sebe,ai neki koji traže.Ne mislim da neko treba da ispunjava neke uslove,kjljučni uslov je ljubav i ona sve pokreće.Međutim,može se govoriti i o nekim vrednostima,koje su nam bitne,u vezi sa osobom koju smo sreli i zavoleli ili koju bismo želeli sresti.Razgovaramo opušteno,ko zna,možda neki lepi primeri omekšaju nečije stavove i kriterijume,nikad se ne zna,amožda i nečije srce,kosa se može i farbati:slikanje:

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

И мој комшија има монтерску фирму, од кад је отворио измењао је радника и радника. Он је максимално коректан, и зарада је скроз добра, алиии мораа да се запне, да се ради, и по целу ноћ, и дању, и по 5 дана, путовања, терена... И нико од ових млађих није спреман да толико ради. А хвала Богу имам и момака који су спремни да потуре грбачу. Тако да није Србија крива.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Маријана91 рече

Па ја о раду говорим. Не о рачуну. Мора да се бори, гура напред. А пошто ја причам о мушкарцима који су око 30те, ако су вредни и радни, онда су до сада нешто и сеткли.

Баш лепо речено, нешто, али уз много, много труда и рада. А и мало проширене вене на ногама. :D Србија! 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

А најјаче су кад се позивају на стара времена. Они калкуланти тог времена из вашег табора са друге стране су сматрали добром девојком само ако има добар мираз, а ви би само да се уселите и све на готово, без да унесете нешто.

Добар младожења који има, тражи младу од доброг оца који такође има шта да понуди уз ћерку. Нема само ја хоћу да рађам.

Подели на овим сајтовима

Човек треба да ради, да се труди и да се моли, остало ће Бог да дометне, тамо где твоје силе престају.

Не познајем ни једнога човека да је одговоран, вредан, радан, да се отима и запиње, а да није обезбедио породици пристојан живот. 

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, todor рече

А најјаче су кад се позивају на стара времена. Они калкуланти тог времена из вашег табора са друге стране су сматрали добром девојком само ако има добар мираз, а ви би само да се уселите и све на готово, без да унесете нешто.

Добар младожења који има, тражи младу од доброг оца који такође има шта да понуди уз ћерку. Нема само ја хоћу да рађам.

Miraz su tkane košulje i vezena posteljina. :sunce:

• Радостан 1

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Брада рече

Човек треба да ради, да се труди и да се моли, остало ће Бог да дометне, тамо где твоје силе престају.

Не познајем ни једнога човека да је оговоран, вредан, радан, да се отима и запиње, а да није обезбедио породици пристојан живот. 

Ништа ја ту више не бих додала , но да поновим цитат.

Подели на овим сајтовима

Нажалост, време је такво да се само од једног посла тешко може живети. Ко може, одлично! У мањим срединама тешко. Тако да мора много да се ради. А да је жена стуб куће, ту нема шта да се каже. Моје мишљење је да док су деца мала, боље је да мајка не ради. Добра организација је ипак козна. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...