Jump to content

Размена мишљења о разним животно-психолошким темама

Препоручена порука

Плашим се авиона, некако му не верујем. Мислим да се страх полако смањује како све више летим, али ми стварно није пријатно. Једноставно му не верујем. Мислим да је то страх од смрти. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Пуно размишљам о овоме и неке своје страхове преиспитујем.

Ви? Има ли чега се бојите али искрено.

Реци. Слободно.  :)

Подели на овим сајтовима

Ima, oce, za izvoz.

Najiskrenije se bojim sta ce biti sa mnom kad majke ne bude bilo.

Mozete da smejete koliko hocete,ali to je mozda onaj strah koji me blokira.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Знате шта! Код неких људи страх нема лице и тешко им је да ставе речи на оно што вреба у подсвести као џиновски трол или монструм који се крије у тами: анксиозност! Тај подрум је пун чудовишта што једе душу. Само мали број чудовишта угледа светлост дана и одмах се могу идентификовати  и свесно конфронтирати да избледе и изгубе моћ. Е они су безопасни, умиру. Или преживе и опстају претварајући се у велики опипљив страх  са којима  се људи срећу  очи у очи :catfight

У мом личном подруму чудовишта - је наjгора мора : страх да се мојој породици не деси нешто лоше. Хвала Богу нисам паничар и ово ме не кочи, али са овим страхом живим свакодневно :drugarstvo: . Страх за свој живот немам.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Mnogo je strahova kojima sam podložan , pa ne bih izdvajao niti jedan posebno (a samim tim i nabrajanje pet-šest njih ne bi bilo potpuno), ali ja lično smatram da u svim čovječijim fobijama (od prve do posljednje) leži samo jedna , a to je ona od smrti , kako je već ranije i Nikola Popović povezao svoj strah od letenja u avionu sa samim strahom od smrti i ja bih rekao da je potpuno upravu ! 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Iskreno se bojim Njegove volje. Tacnije dal ce me uslisiti ili ne. I bojim se dal sam definitivno svojim propustima napravio gresku koja se ne da ispraviti? Nekako se najvise bojim toga, da  licno upropastim sopstveni zivot. 

Bojim se otrova u meni samom,.... da ga ne opisujem bolje 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Ја сам мало хипохондар. Бојим се сопствених осећаја у телу... симптома... да кажем.. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Бојим се случајне и глупе смрти, а да се нисам стигао опростити са женом и децом.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Ja se bojim visine... :)

Takodje,pogotovo kada sam bio manji bojao sam se podvodnog sveta,tog neistrazenog prostora.Pogotovo kada snimaju one velike ajkule i tako ta stvorenja.Takodje,ostao mi je i strah od velikih stvari.Npr kada snimaju kako veliki avion ide ka kameri (pogotovo oni borbeni,izgledaju mi kao djavoli) isto tako i brod (ona scena kada tone Katanik...).

Mozda malo i paukova,nzm. :)

Подели на овим сајтовима

Anksioznost, Hipohondar. Mislim da je taj strah proizasao iz vise faktora. Trauma, kao i potreba da kao covek drzim sve pod kontrolom, da drzim konce u svojim rukama (naravno to je nemoguce). Ali jedino sa Bogom, kroz veru, takvi strahovi su resivi :)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

...стално слушам око себе - благо теби што можеш да верујеш, ја не могу.....хтела (о) бих али не могу....и сл.

...да ли они уопште стварно желе да верују или се само правдају...иду линијом мањег отпора....

...да ли је способност веровања стварно дата само одређеним људима...? или, да ли нам је уопште и дата.....?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...