Jump to content

Како неправославни виде нас православне вернике ?

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Гости
Guest ага пије млеко

??? ?? ???? ?? ???? ???????? ?????? ???? ???? ??????,???? ?? ?? ????????? ? ?????????? ? ?????? ???????...?????? ?? ?? ???? ???????? ? ?????? ???????.....

?????, ?? ?????? ???? ?? ?????????? ?? ????????? ?? ?? ???????????-???????? ????? ????????? ??? ????...?????? ?? ?? ? ??? ???? ?????????????? ??? ?? ??? ???????? ????????, ??? ?? ????.... 0442_feel
?? ??? ?? ?? ???...???? ?????? ?? ??? ?? ??? ???? ??????? ?????? ??? ?????? ? ??? ?? ???? ???????? ??????? ? ???????,???? ?? ?? ???? ??????? ??? ????????? ?? ?? ?? ???????? ?????? ? ?? ?????????,? ????? ??? ????? ? ??????????,????? ? ????? ? ???? ?? ?????...????? ????...??,?? ??? ?????????,??? ???  0104_cheesy

0110_hahaha :drugarstvo: :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

??? ?? ???? ?? ???? ???????? ?????? ???? ???? ??????,???? ?? ?? ????????? ? ?????????? ? ?????? ???????...?????? ?? ?? ???? ???????? ? ?????? ???????.....

?????, ?? ?????? ???? ?? ?????????? ?? ????????? ?? ?? ???????????-???????? ????? ????????? ??? ????...?????? ?? ?? ? ??? ???? ?????????????? ??? ?? ??? ???????? ????????, ??? ?? ????.... 0110_hahaha
?? ??? ?? ?? ???...???? ?????? ?? ??? ?? ??? ???? ??????? ?????? ??? ?????? ? ??? ?? ???? ???????? ??????? ? ???????,???? ?? ?? ???? ??????? ??? ????????? ?? ?? ?? ???????? ?????? ? ?? ?????????,? ????? ??? ????? ? ??????????,????? ? ????? ? ???? ?? ?????...????? ????...??,?? ??? ?????????,??? ???  0104_cheesy

Žao mi je što ne mogu da se setim imena tog filosofa, bilo je to davno ... pre interneta, bre!

Elem, on nije doneo svoje mišljenje ?itaju?i hriš?ansku literaturu, ve? gledaju?i vernike

šta rade i šta govore. A mi pravoslavni ?eš?e govorimo o tradiciji nego o Duhu Svetome.

Oko tradicije (i tipika) se nažalost ?ak i svadjamo.

Pa pogledajte, on je ?ak primetio i to da 'ostala bra?a' veruju u Sveto trojstvo, dok ipak

mi verujemo u Svetu Trojicu.

PS. Lane sam gledao intervju sa jednim Rimokatoli?kim penzionisanim sveštenikom, koji je sproveo jedno

malo statisti?ko istraživanje u samom Rimu, na temu: "Kome se naj?eš?e molite?"

Hristos Isus je bio na sedmom mestu....

Ne pišem ovo da bi se mi osetili 'bolje' ve? da obratimo pažnju na sebe i svoje bližnje.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Хајде брате Томо, када нађеш тог философа да нас овде мало више обавестиш о њему....

Поготово на књигу коју си навео, о његовим проценама хришћана...

Подели на овим сајтовима

????? ????? ????, ???? ????? ??? ???????? ?? ??? ???? ???? ???? ????????? ? ????....

???????? ?? ????? ???? ?? ?????, ? ??????? ????????? ????????...

Se?am se da je bilo na engleskom, a meni je jedna druga njegova konstatacija privukla pažnju.

Naime, on je napisao da (po njegovom mišljenju) evo u ?emu su pojedine hriš?anske 'grupacije' bolje

od drugih:

Rimokatolici imaju široko rasprostranjenu humanitarnu delatnost,

protestanti odli?no poznaju Sveto Pismo a

pravoslavni su perfektno sa?uvali izvorno Bogosluženje.

I onda sam ja razmišljao - pa mogu i ja bre da se se bavim humanitarnim radom i

da pažljivije ?itam Sveta Pisma. I da nastavim da uživam u Božanstvenoj Liturgiji!

I znaš šta - Bogu hvala - i dalje istrajavam u tome!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Ja bi se složio sa ovim što je Toma rekao,i protestanti imaju jako razvijenu socijalnu svest.To je naša pravoslavna slaba tačka,jer ljudi ne sude po dogmatu nego delima.Vladika Irinej bački je nešto spomenuo da bi crkva možda organizovala javne kuhinje.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Rimokatolici imaju široko rasprostranjenu humanitarnu delatnost,

protestanti odli?no poznaju Sveto Pismo a

pravoslavni su perfektno sa?uvali izvorno Bogosluženje.

??, ??? ?? ?? ??? ?? ??????? ? ????????? ? ?????......??????? ????????? ??? ?? ?? ????? ?????... 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Vladika Irinej ba?ki je nešto spomenuo da bi crkva možda organizovala javne kuhinje.

? ?????? ????? ?? ??? ???????....?? ????? ?? ???? ? ??????? ?????? ???????????....

? ??? ???? ????? ???? ???????? ?? ???? ? ?????? ????????????? ? ???????... :smiley:

Подели на овим сајтовима

Vladika Irinej ba?ki je nešto spomenuo da bi crkva možda organizovala javne kuhinje.

? ?????? ????? ?? ??? ???????....?? ????? ?? ???? ? ??????? ?????? ???????????....

? ??? ???? ????? ???? ???????? ?? ???? ? ?????? ????????????? ? ???????... :smiley:

u trebinju crkva vec par godina organizuje javnu kuhinju i to svaki dan.
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

u trebinju crkva vec par godina organizuje javnu kuhinju i to svaki dan.

....????? ?????? ?? ????!    0110_hahaha 0202_238

????? ????!  319.gif

Подели на овим сајтовима

По мени је предање важније и од самог св. Писма

Mожемо ли рећи да је Свето Писмо дио Светог Предања?

Ja га некако тако схватам, као основ, темељ, на коме је Предање изграђено...

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Ах, праштајте, нисам могла да читам све од почетка, али подијелила бих са вама нека размишљања људи са којима сам се дружила а који нису православни... рецимо да су агностици..

Углавном мисле да смо конзервативни  и да смо слабићи... А највише је заступљено мишљење како су свештеници лопови и имају више него што им треба... "шта ће њему онакав ауто, украо паре па се сад воза" и сличне глупости...

И увијек (али увијек) износе неке лоше примјере свештенства (помињу Црну Реку, случајеве попова-педофила, тучу монаха на Косову, проневјере новца итд.)

А б92 доприноси пропагирању тих случајева...

О, како је велико благо вјера! Она нас спасава и тада када западнемо у безизлазно стање, када нас угрожава смрт, када смо у очајним околностима. (Св. Златоуст).

Подели на овим сајтовима

Šta misle? Misle da nismo normalni, ako se ide svake nedelje u crkvu - odmah si sektaš. Ma zaziru uglavnom.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...