Jump to content

Како неправославни виде нас православне вернике ?

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Шалом нити је баптиста,неопротестант,  нити, природно је, има било какву позицију у оквиру Савеза баптистичких цркава. Али, Шалом је отворена,толерантна особа(толико о православном језиитству и зилотизму) која има широк круг пријатеља,а међу њима су и одређени људи који дјелују при поменутом Савезу. Тако, информација заиста јесте из прве руке. Организација у Републици Србији, која организационо окупља баптистичке цркве, по ријечима мојих пријатеља из Савеза- просто сматра да је садржај Стаменковићевог (не)дјела- испод сваке границе ''доброг укуса'' и интелетуалног поштења.

Баш смо се фино шалили на рачун ''једне од најбољих књига о Православљу икада написаних'' (вјеровали или не, овако гласи дио из прве реченице Предговора)- једино што је квалитетно у вези те књиге јесте- заиста лијеп, тврди повез и лијепог изгледа , ћириличним фонтом(златне боје)  исписан наслов.

Знаш како, сва дискусија у вези овог литетралног остварења је непотребна и слободно да кажем,немогућа- јер просто не могу да нађем ријечи за толику количину глупости и неистина које Стаменковић  злонамјерно износи.

Него,ниси ми одговорио на питање: по чему је Стаменковићева секта истинитија у односу на 15 000+ осталих простестантских деноминација? Свети Дух само Стаменковићу и његовој дружини правилно тумачи Свето Писмо?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

To što su ti ti baptisti rekli, može biti da je mišljenje nekih od njih. ja sam upoznao mnoge baptiste kao i pripadnike drugih evanđeosko-protestantskih denominacija, koji ne samo da su zadovoljni knjigom, već su poručili da bi i sami naštampali još milion komada i svima podelili besplatno. Među njima su mnogi propovednici, i to ne samo baptisti. Neki od njih su kupili na desetine primeraka i dele besplatno drugima...

No, u svakom žitu ima kukolja, pa tako i među takozvanim evanđeoskim vernicima u Srbiji kojima je više stalo do nezameranja svetu i sotoni, pa čak i po cenu izdaje Hrista i njegovog učenja pa i za manju cenu nego što ju je Juda Iskariotski dobio.

Nas koji podržavamo Stamenkovićevu knjigu, ne zanima mnogo šta kaže tzv intelektualna kvaziduhovna grupacija u evanđeoskim crkvama, niti saradjujemo sa izdajnicima Hristovog evanđelja.

U Stamenkovićevoj knjizi, izneta je prava evanđeoska biblijska istina po svim pitanjima koje knjiga obrađuje, i do temelja satrta teologija vizantijskog pravoslavlja, da ni kamen na kamenu nije ostao. Sve je razbijeno u paramparčad.

E, što se to Vama ne sviđa, to je drugo pitanje...

Подели на овим сајтовима

To što su ti ti baptisti rekli, može biti da je mišljenje nekih od njih. ja sam upoznao mnoge baptiste kao i pripadnike drugih evanđeosko-protestantskih denominacija, koji ne samo da su zadovoljni knjigom, već su poručili da bi i sami naštampali još milion komada i svima podelili besplatno. Među njima su mnogi propovednici, i to ne samo baptisti. Neki od njih su kupili na desetine primeraka i dele besplatno drugima..

Информацију нисам добио од неких тамо непознатих баптиста, већ од одређених људи који су у органима Савеза баптистичких цркава Србије.  Међу њима су и проповједници.  Дакле, ријеч је о званичном ставу Баптистичке цркве у Србији о књизи коју овдје промовишете.

No, u svakom žitu ima kukolja, pa tako i među takozvanim evanđeoskim vernicima u Srbiji kojima je više stalo do nezameranja svetu i sotoni, pa čak i po cenu izdaje Hrista i njegovog učenja pa i za manju cenu nego što ju je Juda Iskariotski dobio.

Интересантна констатација. Ти људи  служе сотони и издали су Христа, јер не прихватају Стаменковићева маштовита наклапања и примитивистички дух који је тако јасно исказао у овом ''најбољем дјелу о Православљу икада написаном.''

Да ли то значи,да одбацивање Стамеенковићевих лажи значи аутоматски и одбацивање Христа? Стаментковић вам је неки пророк,можда? Нисам знао да сте одбацили принцип Sola Scriptura. :drugarstvo:

Nas koji podržavamo Stamenkovićevu knjigu, ne zanima mnogo šta kaže tzv intelektualna kvaziduhovna grupacija u evanđeoskim crkvama, niti saradjujemo sa izdajnicima Hristovog evanđelja.

Ваша ствар и тотално ирелевантна што се тиче истинитости садржаја књиге о којој говоримо.

U Stamenkovićevoj knjizi, izneta je prava evanđeoska biblijska istina po svim pitanjima koje knjiga obrađuje, i do temelja satrta teologija vizantijskog pravoslavlja, da ni kamen na kamenu nije ostao. Sve je razbijeno u paramparčad

Да,сигурно,али само у машти Саменковићеве дружине. Ко се иоле разумије у православну теологију(минимално)- ко је прочитао бар списе Апостолских ученика(Св. Игњатија Богоноца,Св. Климента римског, Св.Јерме, Поликарпа,прве апологије...) на Стаменковићеве теолошке конструкције и бајковите тврдње- може само да реагује осмјехом. :smiley:

E, što se to Vama ne sviđa, to je drugo pitanje...

Ко каже да ми се не свиђа? Искрено, прочитао сам књигу у 5 дана- преко 100 страница дневно, и , баш сам се забављао. Не знам, али то искуство се не може поредити ни са једним вицом, добром комедијом на ДВД-у и сл.

Само кад се сјетим оне тврдње: Богумили су били представници праве хришћанске, новозавјетне  цркве,у једном периоду. 0104_cheesy 0104_cheesy(између осталих јеретика, гностика и сл. групација које је Стаменковић навео...)

Него, пријатељу, што избјегавате  да ми одговорите на питање, да ли Свети Дух правилно тумачи Свето Писмо само Стаменковићевој секти, или још некој од 15 000 + протестантских деноминација? Онд. по чему сте ви исправнији, од других вјерских заједница? :smiley:

Свако добро

Поздрав

Подели на овим сајтовима

Nije tačno uopšte da je Stamenković spomenuo gnostike uz bogumile..., kao da je to jedno te isto.

he, he... to ste izmislili (pobrkali lončiće)

Možete da ovde podmećete šta god hoćete, ali vam to ne služi na čast.

takođe, priča o 15000 grupacija koje neznam kako tumače bibliju... Stamenković nije nigde o tome govorio, već o JEDNOJ JEDINOJ  Crkvi Hristovoj proganjanoj kroz vekove, kojoj su neprijatelji istine pripisivali lažna verovanja - kao vi o bogumilima.

Nego da ja pitam:

pod 1:

Šta je lažno u toj knjizi?  dakle, navedite ijedan primer da je autor pogrešno predstavio učenje Pravoslavne crkve!!!

i pod 2:

Koji navedeni istorijski podatak je lažan? Šta je autor izmislio a da nije potkrepio mnogobrojnim citatima iz biblije i pravoslavne literature, kao i crkvenih istorija???

Подели на овим сајтовима

nažalost, duhovna istina je takva da, kao što reče ap. Pavle  ''svi traže svoje a ne ono što je Hrista Isusa''..

Takvih ima svuda, pa i među tzv. evanđelistima u Srbiji. To je zaista tragično stanje... ali je pre svega bitno šta o tom delu misli Gospod, a ne oni ''koji se pretvaraju u Hristove apostole''.

Подели на овим сајтовима

U Stamenkovi?evoj knjizi, izneta je prava evan?eoska biblijska istina po svim pitanjima koje knjiga obra?uje, i do temelja satrta teologija vizantijskog pravoslavlja, da ni kamen na kamenu nije ostao. Sve je razbijeno u parampar?ad.

E, što se to Vama ne svi?a, to je drugo pitanje...

??? ?? ?? ??????? ???? ? ???????????? ?????????? ? ??? ???? ?? ? ?? ?? ?????????? ?? ???? ?? ?????? ???? ?? ????????? ??????.

Подели на овим сајтовима

Pomaže Bog!

...Duh Sveti ne prebiva u instituciji koja se naziva Pravoslavnom crkvom ...

ja pravoslavne hriš?ane posmatram nao NEHRIŠ?ANE, nespasene i one koje stoje VAN Crkve i VAN spasenja.

Ako si ti ovako odlu?io, mislim da ne postoji ništa što bih ja mogao da uradim da ti promeniš svoje mišljenje.

Mogu samo da promenim tvoje emocije, tj. da te naljutim nekim svojim re?ima a to nebi bilo bratski sa moje strane.

A Hristu Vaskrslom se molim da ako On misli da ti treba da promeniš svoje mišljenje, da te On dovede do pune mere Njegovoga rasta. Ja sam ipak samo neko ko po Duhu Svetome želi da živi Hristoliko; a On - e On je Gospod!

brat Toma

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Брат Јосиф ће имати прилику да покаже и докаже зашто тако мисли и како је то Стаменковић сатро Православну теологију на неколико стотина страница а која је изграђивана од постања свијета до данас.

Подели на овим сајтовима

Замисли молим те то:украли нам Протестанти Свето Писмо,које смо ми Православни саставили,и сад они нас уче како се то Писмо тумачи. 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Питање за све поборнике "Sola scriptura", шта је старије Црква или Нови Завет?

И да, не могу да се уздржим а да се не насмејем да неко ко је основан пре 150 година говори о неаутентчности Православља. Па где сте ви били 2000 године пре него вас показаше амерички фармери?  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Што вели владика Атанасије,свака штала у Херцеговини је старија од америчког конгтреса па самим тим и од амричких секти  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...