Jump to content

Како неправославни виде нас православне вернике ?

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Nisam tačno brojao, ali čini mi se da su ovde barem 10-torica protiv mene jednoga.. pa to ni u jednom sportu nije fer... čak ni Gospod Hristos (iako je mogao) nije hteo da se prepucava sa gomilom koja ga je za koješta optuživala, već je ćutao...

i dobro reče postavljač teme. On je pitao kako nepravoslavni vide pravoslavne, ja sam u prvom javljanju napisao kako ih vidim, tako da je za mene završena rasprava... confused

Подели на овим сајтовима

• Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ви изгледа не пратите шта пишете.Тема није догматске природе а ви сте узели да реферишете око догмата.То је прво.

Друго,ко вам је крив што долазите на Православни форум да провоцирате и онда се позивате на поштену борбу?Ви сте поштено напали нашу вјеру а нападајући Хришћанство напали сте све нас,то вам је све познато.Који су разлози,небитно је,сад сносите последице.

Подели на овим сајтовима

Pre nekoliko godina pročitah nekoliko misli jednog savremenog filosofa-muslimana.

Izmedju ostalog on piše i o tome, kako muslimani (gledajući praktično ponašanje) vide hrišćane.

Pokušaću da ga citiram:

Protestanti tvrde da veruju u Sveto trojstvo, ali se ponašaju kao da veruju u

Boga Sina (Hrista Isusa), Duha Svetog i Bibliju.

Katolici tvrde da veruju u Sveto trojstvo, ali se ponašaju kao da veruju u

Boga Oca, Boga Sina i Devicu Mariju.

Pravoslavni tvrde da veruju u Svetu Trojicu, ali se ponašaju kao da veruju u

Boga Oca, Boga Sina i tradiciju.

E sad....

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

? ???,??? ???????? ???? ?? ???? ??? ? ?????  0110_hahaha

Slažem se sa tobom.

Ne znam kakav je kao musliman ovaj ?ovek, ali jeste oštrouman filosof.

E sad, na nama koji ovo pro?itamo jeste da se ponašamo ... 'hriš?anskije',

tj. ne da zanemarimo tradiciju ve? da je postavimo 'tamo gde joj je mesto'.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Pravoslavni tvrde da veruju u Svetu Trojicu, ali se ponašaju kao da veruju u

Boga Oca, Boga Sina i tradiciju.

?? ???? ???????????? ??????? ?? ??????? ????? ????? ?? ????? ??? ???????? ?? ?? ?? ???????? ??? ?? ???????? ? ???? ??? , ???? ???? ? ????? ??????? (?????????)......

?? ?? ??????? ??????????? ???????????? ? ???????????? ??????????, ?? ?????? ?? ?? ????????.... 0442_feel

?????? ????.....????? ??? ????? ????? ?? ?????? ???? ??? ????????? ????....

????? ?? ???? ????? ????.  klapklap

0110_hahaha :drugarstvo: :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Мислим да дотични господин (исламски философ) није баш најбоље проценио практични однос нас Православних према нашој вери и еклисолошкој пракси (јер она јесте темељ сваке праксе и понашања),која је образац,сума и препев целокупног догматско-предањског става и учења,тј.која је срце и душа свег нашег веровања и живота у Телу Христовом,тј.Светој Цркви,јер не само да није нагласио значај Бога Духа Светог,него Га је изоставио у потпуности у својој анализи...мислим да се мало преварио у својој процени,а то је ипак плод недовољног познавања и увида у живот,праксу и само учење Православне Цркве.Моје мишљење.Поздрав свима!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

????? ????:??? ????????? ?? ????? ???????? ???? ?? ????? ?????????????.

?? ??? ????? ?? ??????? (?????????) ????? "?????????????" .... ???, ??????? ????? ?????????? ? ?????? 1.??? 11,23.

??????????? ??????? ?? ?????? ??? ??? ???????? ???? ????????? ? ?? ???? ?? ?? ??????????? ?? ???????...

?? ???? ?? ??????? ??????? ? ?? ????? ??. ?????..... 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

??????????? ??????? ?? ?????? ??? ??? ???????? ???? ????????? ? ?? ???? ?? ?? ??????????? ?? ???????...

???????, ????? ?????????????? ???? ??????? ,?? ?????? ???????????? ? ????????????, ???? ??. ????? ,?? ?????? ????????????, ?????? ?? ?????????? ? ?????? ? ?????? (????????????)...

?????, ???? ??????? ???????? ......? ????????????. 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

??? ?? ???? ?? ???? ???????? ?????? ???? ???? ??????,???? ?? ?? ????????? ? ?????????? ? ?????? ???????...?????? ?? ?? ???? ???????? ? ?????? ???????.....

?????, ?? ?????? ???? ?? ?????????? ?? ????????? ?? ?? ???????????-???????? ????? ????????? ??? ????...?????? ?? ?? ? ??? ???? ?????????????? ??? ?? ??? ???????? ????????, ??? ?? ????.... 0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

??? ?? ???? ?? ???? ???????? ?????? ???? ???? ??????,???? ?? ?? ????????? ? ?????????? ? ?????? ???????...?????? ?? ?? ???? ???????? ? ?????? ???????.....

?????, ?? ?????? ???? ?? ?????????? ?? ????????? ?? ?? ???????????-???????? ????? ????????? ??? ????...?????? ?? ?? ? ??? ???? ?????????????? ??? ?? ??? ???????? ????????, ??? ?? ????.... 0110_hahaha
?? ??? ?? ?? ???...???? ?????? ?? ??? ?? ??? ???? ??????? ?????? ??? ?????? ? ??? ?? ???? ???????? ??????? ? ???????,???? ?? ?? ???? ??????? ??? ????????? ?? ?? ?? ???????? ?????? ? ?? ?????????,? ????? ??? ????? ? ??????????,????? ? ????? ? ???? ?? ?????...????? ????...??,?? ??? ?????????,??? ???  0104_cheesy

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...