w.a.mozart Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 rezultat posta je sažet u rečenici... šta DANAS da jedemo? verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 On 29. 11. 2013. at 17:48, w.a.mozart рече Besplodan je svaki post koji za cilj nema zajednicu sa drugima. Благо се преседнику месне заједнице, ем месо ем заједница.... sHa_sarcasticlol nana and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orion Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Po meni, post gubi smisao kada se svede samo na režim ishrane, a zanemari se njegova duhovna suština. Smatram da je cilj posta izdizanje duše iznad telesnog, jačanje volje, telesno očišćenje, a sama srž se ogleda u napisanom: "A nije li ovo post što izabrah: da razvežeš sveze bezbožnosti, da razdriješiš remenje od bremena, da otpustiš potlačene, i da izlomite svaki jaram? Nije li *da prelamaš hljeb svoj gladnome i siromahe prognane da uvedeš u kuću? kad vidiš gola, da ga odjeneš i da se ne kriješ od svoga tijela?" (Isaija 58, 6-7) Ovde je ustvari opisana prava suština posta i istaknuta njegova duhovna dimenzija. Kako god okrenemo, dela su ta koja nas obeležavaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 У посту,будући да смо сапети слабијом исхраном, много је лакше борити се и стицати врлине. Ако ли се склањам од зла, а не чиним добро, не пројављујем Љубав, опет сам промашила смисао поста. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Trudiću se u svemu, što mi slabo ide. Oduvek. A i od skoro. Kao i od sredine. U čemu sam kao čovek slaba, generalno. Na šta sam slaba. Da poboljšam. Promenim. Zauzdam. Ne mislim. Ne činim. I od sebe, otpustim. Izgleda moj post je višegodišnji... Mislim, da me sve to uči, da prosto, sam ja kao čovek mala, veoma sitna. Grešnik najobičniji, kao i svi. NI bolja, ni gora, nego njima jednaka. Manje ću da mislim. To ionako radim previše. Mislim da se godinama unazad učim prepuštanju, "labavljenju" sebe i shvatanju, da zapravo je sve u Njegovim rukama, i ma šta ja radila, biće volja Njegova. Meni teško ide to prepuštanje. Uopšte. Ljudima, osećajima, prilikama, ušao neki strah u kosti. Više ću da pokušam, da prepustim sve okolnostima, nekom Višnjem skockavanju stvari. Ništa niti da silim, očekujem, tražim, pitam...Nego, neka ide život meni od sada spontano. Manje ću da se pitam. I to radim, previše. Zašto je ovo onako, onako...zašto nešto nije onako a trebalo je ovako...Znači, da je trebalo onako, ne bi bilo ovako. Ili, da je nekoga briga za Vas, zvali bi Vas, došlu, pitali, rekli, šta god...znači, dosta smo kroz život i emotivno moja Srdašce, ti i ja "prosjačile". Znači, opuštencija. Čak i da se ne skocka čobek tvojih snova, životu ćeš dati neki smisao, neku dimenziju drugu, pa šta sad...Učiću se da mi um bude poput....poput..nije važno, znam ja poput čega. Tako da, ne znam...trudiću se, da ostanem prosto ja. To mi je sve teže i teže. Da budem šta bila sam, ne mogu više nikada i to mi je žao. Mogu da se trudim, da u ovome sta jesam, ne žalostim nikoga, posebice svoje roditelje, prijatelje , poznanike, ljude sto ih srećem, kako god... jer niko mi nije kriv. Prosto, truditi se, da istrajavam i dalje. Budem dobra, ako ne još bolja. Da loše stvari popravim, u dobrima da se još čvršće ustoličim, na radost svoju i bližnjih mojih. Da budem bolja ćerka, sestra, unuka, prijatelj. Poznanik. Da održim jedno obećanje sebi. To mi je ujedno i poslušanje koje mi dadoše. Pa, sta mi Bog da. Rassoban је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 ..овог пута да задобијем истинско смирење.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Jeste Vi primetili kako baš nekako isplivava, sve šta ne treba, ili se meni to samo čini? .kov. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 On 19. 3. 2014. at 9:48, Srdasce рече Jeste Vi primetili kako baš nekako isplivava, sve šta ne treba, ili se meni to samo čini? .kov. To je normalno! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 On 19. 3. 2014. at 10:21, Trifke рече To je normalno! Normalno? Meni je pre, zabrinjavajuće. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Pa znas ono kada sunce udje u sobu da se onda vidi mnogo vise prasine nego kada ga nema . To samo znaci da te je Duh Sveti posetio jer po recima Gospodnjim to je njegova uloga da ukori svet za greh... Иван Ивковић and Srdasce је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 On 19. 3. 2014. at 10:27, Trifke рече Pa znas ono kada sunce udje u sobu da se onda vidi mnogo vise prasine nego kada ga nema . To samo znaci da te je Duh Sveti posetio jer po recima Gospodnjim to je njegova uloga da ukori svet za greh... Nije mi najjasnije. Znači, treba da mi bude malčicko gJoznije? bangin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Ne nego gde se pojavi Sveti Duh onde sve sto se njemu protivi se otkrije. Tako ti nisi ni znala da imas neke stvari dok se On nije pojavio. Stvar je u tome sto nam Bog postepeno otkriva nase mane. Ja znam da za mnogo toga sto cinim nisam ni svestan da zlo cinim. Kada pocinjes da raspoznajes greh u sebi a ne u drugima onda znas da je Bog sa tobom/ Srdasce and Давор73 је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 On 19. 3. 2014. at 10:34, Trifke рече Ne nego gde se pojavi Sveti Duh onde sve sto se njemu protivi se otkrije. Tako ti nisi ni znala da imas neke stvari dok se On nije pojavio. Stvar je u tome sto nam Bog postepeno otkriva nase mane. Ja znam da za mnogo toga sto cinim nisam ni svestan da zlo cinim. Kada pocinjes da raspoznajes greh u sebi a ne u drugima onda znas da je Bog sa tobom/ Aha. Znači, On mi u stvari, pokazuje ono čega možda nisma ni sama svesna, šta u sebi imam možda a mislim/misleh da nemam kao čovečica? Joj. :.mislise. :bendoff: (Hvala na odgovorčetu, Trifke. clap ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Raduje se zbog toga jer to pokazuje da te mnogo voli.Јер кога љуби Господ онога и кара; а бије свакога сина којега прима. Srdasce је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Ja tek sad videh temu, ali htedoh da kažem... Radiću na tome da sve činim, prinosim iz ljubavi, pošto mi blagi Bog dade da vidim koliko sam mali i ništavan, da ne mogu ništa bez Njega. Ima sigurno hiljade stvari na kojima još treba poraditi, ali evo jedna od suštinski najbitnijih meni... Trifke and Srdasce је реаговао/ла на ово 2 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука