Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

А како је другарица затруднела са дечком ког не воли?

Sedeli su u kupusu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Ово није тачно, америчка пропаганда да оцрни Русију ништа друго. 

Ili mozda surova istina koju rusofili nisu spremni da prihvate. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ако су ови подаци тачни, ја више уопште нисам тако сигуран да абортус ипак не би требало забранити. Сем ако ме неко не убеди да би у Србији број илегалних побачаја вероватно био толики да би покрио ову разлику од 12ак посто (у најгорем случају) између стопе абортуса у Ирској (у коме је забрањен сем у неким случајевима; узео сам Ирску за пример јер је у њој највиша стопа од свих у којима абортус није потпуно слободан) и стопе абортуса код нас. (7.9 - 20 %).

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ne zna se da li je veći greh odgajati dete u siromaštvu i nemaštini ili abortirati.U svakom slučaju ovo je strahovita moralna dilema.

Па мислим да највећи број сиромаха ипак воли да живи... Не могу да замислим већи грех од одузимања прилике некоме да постане човек у пуном смислу речи, да доживи ово непоновљиво, аутентично искуство живота, које је ипак мало изнад и најгоре сиротиње (какве ипак у Србији и нема...)... Највећа неодговорност, безобзирна и дрска је кад одрасли људи у 2013. успеју да доведу себе у стање нежељене трудноће, па онда свој пропуст реше на туђу штету.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ово није тачно, америчка пропаганда да оцрни Русију ништа друго. 

Jel to ti samo onako, emotivno izjavljujes neimavsi pojma kolika je stopa abortusa u Rusiji ili imas neki izvor koji te potkrepljuje?

Dok je istina nazalost takva, da je u Rusiji procenat abortusa veci nego i u SAD i u Evropi. Evo cisto malo da ti dodam za razmisljanje, ruski izvor:

http://www.gazeta.ru/science/2013/03/15_a_5057773.shtml

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da je problem u sexualnoj needukaciji i tabua. 

Do nezeljene trudnoce dodje ker se nisu koristila sredstva zastite, ili jer nisu znali da ih koriste ili ih je bilo sramota da kupe ili nesto trece. 

U ovim drugim zemaljama ima manje abortusa jer ima manje nezeljenih trudnoca..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da je problem u sexualnoj needukaciji i tabua. 

Do nezeljene trudnoce dodje ker se nisu koristila sredstva zastite, ili jer nisu znali da ih koriste ili ih je bilo sramota da kupe ili nesto trece. 

U ovim drugim zemaljama ima manje abortusa jer ima manje nezeljenih trudnoca..

Da tacno. Ovaj clanak u ruskoj gazeti upravo govori o tome, da rusi ne vole bas kontraceptivna sredstva i onda nije za cuditi sto imaju toliki nezeljen broj trudnoca i jednu od najvecih stopa abortusa u svijetu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ја бих обратио пажњу и на Пољску, 1.9 %, забрана. У њеном окружењу наранџасто и црвено, стандард нижи него у западној Европи, све остале земље бившег источног блока са далеко већим процентима.

Подели на овим сајтовима

Svjetski mjerac abortusa:

http://www.worldometers.info/abortions/

Od prvog januara ove godine do sad izvrseno je preko 23 000 000 abortusa. 

Подели на овим сајтовима

Ne zna se da li je veći greh odgajati dete u siromaštvu i nemaštini ili abortirati. U svakom slučaju ovo je strahovita moralna dilema.

Sta to pricas?! Kakva crna dilema?!

Odgajanje dece u siromastvu i nemastini nije nikakav greh, daleko bilo, i nema nikakve veze sa utrobnim ubistvom!

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Jel u pravoslavlju nema problema kod koriscenja kontracepcije? Znam da katolici brane kontracepciju pa me zanima dal je kod rusa ista stvar, ili prosto seksualna neobrazovanost?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...