Jump to content

Бели Раде

Члан
  • Број садржаја

    141
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Бели Раде

  1. У одрастању никакву јер још увек нисам одрастао мада имам 25 година, а никад и нећу.
  2. Ово је тотална будалаштина. Више говори коју страну мозга више користимо тј. да ли смо десноруки или леворуки... нема никакве везе са овим што пише!
  3. По Божјој промисли је природна неопходност и потреба човека да непрестано буде у контакту са водом, а исто тако човек је створен наг. Не знам зашто овакву трагедију правити од тога што се одлази на плажу. По мом мишљењу, ово што рече Фарисеј је скоро у потпуности тачно. Друго је када у монаштву које тежи анђеоском савршенству људи више свесно не желе да се скину и обнаже своје тело, али ми ,,људи,, који живимо још увек ,,земаљским,, животом... извините али практиковањем ових и сличних ствари постајемо духовни мазохисти. Не бих да судим... и оцу Рафаилу свака част на оваквој духовној снази и труду, али изјаве попут ових можда указују мало на неки лични конфликт.
  4. Туга и бол. Али опет Божја воља. Сматрам да је свештеник у обавези да под хитно и без било какве надокнаде крсти ово дете.
  5. Какво ли тек имаш мишљење кад је у питању крштени човек који је храм Духа Светога? Стварно свашта...
  6. Не знам шта си том Перановићу, али његови поступци које ти оправдаваш су евидентно злочини. Наводиш изворе са странице која је директно власништво оптуженог. Ево кога интересује нека погледа овај филм о том несрећном догађају и моћи ће да чује изјаве од других људи а не само оних са Перановићевог сајта... А ово је изјава владике Иринеја: ,,Непосредно је одговоран он сам и нико други. Посредно смо одговорни сви без изузетка у нашем друштву, у нашој земљи... да кажемо ето и у Цркви и у државним структурама што је он имао могућности да и даље настави да се бави том делатношћу, а већ се био показао као психопата и насилник..."
  7. Да Јустина, на жалост у питању је тешка перверзија. Зове се садизам и у психијатрији је сврстана у тешку сексуалну девијацију.
  8. Није уопште спорно ко су људи који су тамо одлазили на ,,лечење,, него како су лечении од стране кога.
  9. Да ли си ти свестан тога што пишеш?! Наркоманија је болест, а кад пацијенти буду умирали од лекарских батина онда ће морати за то да и одговарају. Доктор Бранислав Перановић алијас Менгеле.
  10. После снимака лопатања и песничења које смо имали прилике да видимо, речи су сувишне. Ово је зло од човека. Садиста. Не знам како још да га назовем. И да је поменути штићеник преминуо од удисања повраћеног садржаја, оваквог човека требало би лишити сваког рада са људима.
  11. Не, најбољи је начин да све тумачиш како ти хоћеш и веру прилагодиш себи. То је твој начин.
  12. О којој науци ти причаш? Сачувај ме Боже науке о настанку човека. Је л` ти прочиташ оно што напишеш пре него што пошаљеш?
  13. Свака част за наслов и тему. Бојим се да ни овде нећеш чути прецизан одговор
  14. Ако је СС официр који ми верује и познаје ме то значи да је човек, а ако се познајемо и ако је човек, онда и ја њему верујем. Рекао бих му да возим Јевреје. Ако је нечовек, шта год рекао, поступиће како он хоће...
  15. Чињеница је да човекове мисли које се преко говорног апарата конвертују у језик (говор) . немају могућност схватања и исказивања онога што је сама суштина Божје природе. Из тог разлога сматрам да ову тему не би било лоше затворити. И не само из тог, него и да не би једни друге осуђивали и вређали и тако се сами стављали у тотално непотребна сагрешења, а било је на теми и тешких речи како од нас мирјана тако и од свештених лица. Ипак имајмо на уму да је отац Симеон свештенослужитељ и да би то требало поштовати. Шта мислите о томе да се затвори ова тема?
  16. Што се овога тиче, углед Цркве је већ нарушен. Јер о томе се већ много зна. А ако је мерило да се углед Цркве нарушава тиме што ће хомосексуалац бити монах, онда је углед потпуно уништен ако га поткрепимо овом чињеницом из прве реченице (да се не враћамо на познате случајеве из редова ,,свештенства,,) Страховита снага блуда једнака је и код хетеросексуалаца и код хомосексуалаца, само што је хетеросексуални разврат данас толико прихваћен и транспарентан да се они који га без срама упражњавају, котирају као нормални. Говорим о друштву ком лично не припадам, али сам у њему проводио време и слушао са каквим уживањем и сујетом се прича о томе. Не сексом као производом љубави, него баш развратом! Ако су хетеросексуални развратници више добродошли у Цркву као мирјани него хомосексуалци који имају жељу да се уздржавају као монаси, онда сликовито речено оболели од маларије требало би да се лече тамо где је маларичним комарцима природно станиште, а не у околини здравих иако нема вектора (преносиоца) који би пренео болест . А да. Чујмо шта цар Душан Силни има да каже о ,,природном,, блуду. Ако властелинка учини блуд са својим човеком, да им се обома руке отсеку и нос сареже. Душанов законик, члан 54.
  17. Да али ти си рекао БЕЗ ИЗУЗЕТКА. Да цитирам поново ако треба. И у том узрасту оно је свесно. "Samoubistvo se ne bira; ono se dogadja kada bol nadjača mehanizme;koji inače služe da ga ublaže." извор http://www.webmedicina.org/bolesti-sindromi/bolesti/bolestizavisnosti/3282-samoubistvo
  18. Извини, али са овим се не слажем. Као средњошколац био сам на корак од извршења самоубиства. Сви су примећивали промену у мом понашању, али нико није пришао и питао директно - Јел имаш неки проблем ? - или нешто слично. И тако сам сматрао да ни ја не треба никога са тим да оптерећујем. Само ме је Бог сачувао да не разнесем себи у главу. Наравно, данас ми то из ове перспективе изгледа трагично, али хајде мало размисли, зар деца тог узраста која су спремна на суицид имају уопште представу о томе да је то грех и да постоји решење. Немају. А зашто. Зато што ово друштво, овај духовно и морално осакаћени народ па на крају и Црква (част појединим свештеницима и верним људима) нема слуха за туђе проблеме. Поготово не вршњаци. О томе сведочи самоубиство дечака од 14 година који се убио због вршњачког насиља пре неку годину. На основу свега овога што сам овако штуро изнео, извини али не могу да се сложим да је то хула на Духа Светога само једне особе, која се убије, него и свих оних који су допринели да дође до тога. Нисам стекао такав утисак кад су у питању изјаве неких... Ево кога занима нека погледа овај снимак. Лекар је све објаснио, тако да није у питању никаква хула на живот. На против.
  19. Погрешно си ме цитирао Шалим те извршио сам мале лексичке промене у тексту.
  20. Ајде сад, овде многи испадоше ,,свети,, кад нису НИКАД пожелели нешто што није део њих. Да не говоримо само о томе ,,туђем,, у материјалном погледу. Овде наравно не мислим на крађу. Зар никад нисте пожелели нешто што немате, што вам Бог није дао. Лепшу косу, очи другачије боје, витко тело, бољи карактер и тд... Мени је увек било жао што ми Бог није дао глас и слух за певање. Или на пример мало више памети. Најмањи је проблем желети нешто што се може имати.
  21. Владо надам се да је овај израз зумбирање шала...!?
  22. Обавезно погледајте, на тему је бола, али лечи ! http://www.youtube.com/watch?v=F1R0C9epkV0
  23. Каква осионост и малодушност. Банујете оне који вам се супротставе на речима и то у средству јавног информисања. Како би сте се тек понели да вам се неко тако супротстави у вашој кући. Сајт је стварно спреман за ,,погреб,, .
×
×
  • Креирај ново...