Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Код њих је законом забрањен абортус. Код нас држава аминује убијање нерођене деце. Страшно. Каква је то власт која дозволи да се годишње убије 150-200 хиљда нерођене деце. Имају чистог кеца као владари. Срам их било. Шта мисле да ће Бог то да трпи у недоглед. Ако и због чега нестанемо као што су Хазари као народ нестали, то ће бити  због ваљања у блату телесног уживања, а на уштрб убијања. 

Ako mislis na Austriju - kod njih je abortus legalan vec 40 godina.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Koliko ljudi na forumu bi koristilo heroin ako bi se sutra legalizovao?

Kladim se da ne bi niko. 

Вјероватно је слична прича била оних година у вријеме прохибиције- ако се дозволи да се пије алкохол, који је за то вријеме био скоро што је и сада дрога, да ће се мање пити. А дефинитивно то није случај, напротив. Погледај сад, ако не попијеш кад изађеш у град, ниси нормалан. Ја сам убијеђен да би иста ситуација била и кад би се легализовала дрога. Не можеш да кажеш да не треба забранити абортусе или продају дроге само зато што ће, ако се забрани, људи то још више радити. Том логиком шта год човјек лоше да ради треба му то дозволити, тј законом озваничити и он ће то престати да ради. Не иде то баш тако. Држава не зна ко су главни дилери дроге?! Држава не зна ко врши абортусе на црно?! А зна се и како се то рјешава. Још само кад би хтјели то да ријеше...

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Каква је то власт која дозволи да се годишње убије 150-200 хиљда нерођене деце.

200.000 godišnje...to je 547 svakog dana, ili 22 svakog sata....iliti jedan abortus na svakih tri minuta. Mora da su ginekolozi kod nas baš zauzeti. Ne jedu, ne spavaju, samo rade abortuse 24/7.

:))

Подели на овим сајтовима

Вјероватно је слична прича била оних година у вријеме прохибиције- ако се дозволи да се пије алкохол, који је за то вријеме био скоро што је и сада дрога, да ће се мање пити. А дефинитивно то није случај, напротив. Погледај сад, ако не попијеш кад изађеш у град, ниси нормалан. 

Je l znash ti prike da covecanstvo duze pije pivo nego sto jede leba? 

http://www.nytimes.com/2013/03/17/opinion/sunday/how-beer-gave-us-civilization.html

http://thorbloodaxe.tripod.com/sumerianbeer.htm

Ljudi piju isto kao pre prohibicije, posle prohibicije i za vreme prohibicije. Ljudi jednostavno mnogo vole da piju. 

Држава не зна ко су главни дилери дроге?! 

Ne, drzava ne zna ko su glavni dileri droge. I da sazna, i kad sazna, pojavice se neki novi, samo je pitanje vremena.  

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

To sto bi heroin postao legalan ne bi ohrabrilo mene da ga kupim kao i mnoge druge koje znam. I sada kada je nelegalan mi moze da ga nabavimo vrlo lako - pa to niko ne radi.

Evo duvan je lgalan pa ima pusaca koliko oces,svi znaju da je stetan po zdravlje pa opet ljudi propuse,a kad propuse onda nece ni da se trude da ostave. Mislim da je samoevidentno da mnoga deca koji jos iz osnovne nisu izasli pcinju da puse.

Isto tako alkohol je lealan pa se ljudi ubijaju od alkohola,mladi preteruju,a stariji se vec navikli na vece kolicine.

Evo vidimo marihuanu i fenomen da se marihuana uzvisava po propagandom da je "zdrava" i da nema nikakve stetne efekne ni posledice.

Cak i ako bi heroin bio legalan morao bi da ima zakone za reulisano koristenje,kada ne sme i gde ne sme,licu do X godina da se proda i tako dalje....Pa opet bi se sve to krsilo i mnogi bili izlozeni.

Подели на овим сајтовима

Prosto ne znam sta bi ti rek`o, nisi ti od juce u Crkvi, pa da ti popujem neke osnove.

.Pre svega, ti pricas kao da smo mi prva generacija ljudi koja zivi na planeti, pa sad otkrivamo toplu vodu. Koliko li je samo njih, i dan-danas, odraslo na proji, kako bi rekli, i ne samo da nisu izrasli u nenormalne i iskrivljene ljude, nego bas su najcesce mnogo normalniji i covecniji od onih sto su rasli u kojekakvoj raskosi i izobilju.

Moraš da posmatraš stvari u duhu vremena.Ono što je nekada bila proja danas više nije.Promenilo se vreme,promenile su se i ljudske navike i prioriteti.

Pusti ti sta od nas trazi danasnje vreme. Mi nismo tu za to da vremenu ugadjamo, nego da ga preobrazavamo po ikoni vecnosti. I to da ga preobrazavamo upravo licnim svedocenjem jevandjelskog etosa, koji kaze da je cesto "svetska mudrost ludost pred Bogom"

Takav stav "pusti vreme i šta nas briga" je stav koji ja ne delim jer je,po meni,retrogradan i vodi u stagnaciju.

Drugo - brate, zna se sta je greh, i zna se gde su njegove granice, ne moze tek tako da se prica svasta. Jesmo li hriscani ili ne?

Da,greh je kada možeš da sprečiš nešto loše a to ne uradiš zbog raznih razloga i izgovora.

Jesmo,Hrišćani smo ali više u teoriji nego u praksi :stadaradim:

Видиш, то само по себи јесте тачно, али ми се чини да се не уклапа са осталим особинама човека који би размишљао као ти. Хоћу рећи, ако је неко одговоран толико да не жели да има дете ако је неспособан и сиромашан, он ће по правилу бити и довољно одговоран док се сиротињски забавља. :) Сем ако нема неки позитиван став према абортусу, самом по себи. Исто тако, додуше, човек који тако јасно увиди своју неспсобност и који је притом одговоран према још нерођеном детету, тешко да неће све урадити да стање промени на боље, некако те особине не иду заједно, таква одговорност и размишљање унапред заједно са неспособношћу и нерадом. Опет кажем, по правилу...

Pa znaš kako se kaže-100 ljudi 100 ćudi,100 žena 200 sis@  :))

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Evo duvan je lgalan pa ima pusaca koliko oces,svi znaju da je stetan po zdravlje pa opet ljudi propuse,a kad propuse onda nece ni da se trude da ostave. Mislim da je samoevidentno da mnoga deca koji jos iz osnovne nisu izasli pcinju da puse.

Mislim da su ti primeri losi iz dva razloga:

1. Imali smo period kada je heroin bio legalan, nije se uhvatila neka opsta heroinska zavisnost. Mnogo se vise razvaljivalo od alkohola.

2. Cigare su usle u "imidz", zbog nacina na koji su reklamirane. Od tog dana do danas se vodi borba protiv tog imidza koji je gradila duvanska industrija, i znatno se smanjio broj pusaca u svim civilizovanim zemljama. 

Ne zaboravi da je Srbija prva u evropi po popusenim cigarama, u Newyorku naprimer ne mozes da vidis coveka da pusi na ulici pusi svega 20-30 % stanovnistva. 

Dakle te pretpostavke da ce sa heroinom da bude ista situacija kao sa cigarama i alkoholom je nekvalitetna (po mom misljenju).

E sad, cinjenica je da se ljudi danas drogiraju i da bi se odredjeni broj ljudi i tada drogirao. Ali ako imas ilgalnu drogu - imas i mafiju. Da li je steta koju pravi mafija veca nego sto bi heroin dodao ako bi bio legaln.

I na kraju krajeva, ja nisam ni siguran da bih legalizovao heroin. Cisto da se zna, ja bih legalizovao takozvane lakse droge, marihuana, extazy, speed, lsd. To uzima veci procenat narkomanske populacije

Подели на овим сајтовима

@,

Ne znam kada je bio taj period,ni gde ni koliko,ja i pricam o onome sto primecujem,a mislim da svi znamo da je u ljudskoj prirodi da se glupira bilo nesto dozvoljeno ili ne.

Niko ko propusi ne propusi zbog reklama kompanija,to je mozda bilo u proslom veku kada ljudi nisu u potpunosti znali koliko je stetan duvan.

Ajde da uzmemo da su ti informacije tacne,i dalje ljudi puse,pa ne vidim kako je to dobra stvar uopste.

Jel mozes zasigurno da kazes da ljudi ne bi bili radoznali i probali heroin kao sto budu radoznali i probaju cigare?

Jel mozes zasigurno da kazes da ljudi ne bi koristili heroin pod pritiskom prihvatanja u drustvo kao sto je i sa cigarama?

Jel mozes zasigurno da kazes da ljudi ne bi koristili heroin jer eto legalno je kao i cigare?

Jel mozes zasigurno da kazes da ljudi ne bi se okrenuli heroinu zbog stresa i nezadovoljnog zivota kao sto se okrecu cigarama?

Ne mozes.

Pa....dokle god ima i zakona bice i krsenja,samim tim i mafije.

Zasto bi legalizovao uopste lakse droge?

Подели на овим сајтовима

Cisto da ne idem puno u off topic,moja kratka odbrana zabrane abortusa.

1.Embrion ili fetus je ljudsko bice u razvoju.

2.Abortus je ubijanje/ponistenje ljudskog bica u razvoju.

3.Ljudska bice imaju pravo na zivot

4.Zabranom abortusa mi dajemo nerodjenom ljudskom bicu prava

5.Zabranom abortusa zene nisu dehumanizirane

6.Zabranom abortusa nerodjena ljudska bica nisu dehumanizirana

7.Aborus treba biti zabranjen.

Подели на овим сајтовима

Trebalo bi da drzava place za ove nase silne abortuse.

Zasto? Zato sto se srpski narod nalazi na ivici vrha bele kuge.

Treba porodicu stimulisati novcano edukativno i kako god hocete jos.

Dosli smo u situaciju da jedan radnik izdrzava jednog penzionera.

Sta je to NACIONALNI INTERES nek izadje vlada da objasni zasto porodice ne razmisljaju vise od 1 deteta.

Bela kuga je samo statistika ili je to nesto od naseg Nacionalnog Interesa?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Niko ko propusi ne propusi zbog reklama kompanija,to je mozda bilo u proslom veku kada ljudi nisu u potpunosti znali koliko je stetan duvan.

Imidz je opasna stvar. Cigarete prati mnogo jak  imidz. Na mestima gde su zabranjene cigarete, kompanije i dalje reklamiraju cigare i njihov imidz, i uspeva im.

Inache ne znam kada mi ovo pricas, jel si ti ikad pusio? Ne delujes mi kao da jesi. Jer mi deluje kao da emas pojma kako zavisnost zapravo deluje. Ja sam bio pusac 6 godina i ostavio sam cigarete pre 2-3 godine tako nesto.

Sto se onih ostalih pitanja tiche odgovoricu ti na temi o pusacima

1.Embrion ili fetus je ljudsko bice u razvoju.

Odakle ti ovaj stav? Znash li da su onda verovatno sve zene ubice posto je svaka(njeno telo) ubila po jedan embrion? 

Подели на овим сајтовима

@,

Ne,nisam nikad pusio ali znam njih dosta koji jesu. Ja nisam jer ne vidim nista vredno u tome,samo stetu kako god okrenes.

Ne moras mi odgovarati na drugoj temi jer me ne zanima diskusija,samo pokazujem ocigledno,ljudi rade gluposti bile zabranjene ili dozvoljene.

Sto se tice embriona i fetusa,kako mislis odakle mi stav?

Embrion,fetus imaju ljudsku DNK,to su ljudska bica u ranijem stadiumu svog postojanja.

Cak i logicki,ljudi radjaju ljude.

Ako mislis "ubila" na prirodni pobacaj u ranoj trudnoci ili tako nesto,ne vidim kako to moze da se kvalifikuje sa abortusom i ubistvom u opste.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@,

Ne,nisam nikad pusio ali znam njih dosta koji jesu. Ja nisam jer ne vidim nista vredno u tome,samo stetu kako god okrenes.

Vidis, ja kao bivsi pusac da ti kazem, svi pusaci vide u cigarama nesto vredno sto vredi vise nego steta i zato puse. Isto je sa svim drugim drogama. Objasnio sam ti tamo na drugoj temi sve to kako mislim i zasto mislim i zasto mislim da mislis pogresno. (:

Sto se tice embriona i fetusa,kako mislis odakle mi stav?

Embrion,fetus imaju ljudsku DNK,to su ljudska bica u ranijem stadiumu svog postojanja.

Cak i logicki,ljudi radjaju ljude.

Ja jednostavno ne mogu da se slozim da je jedan spermatozoid i jedno jaje - ljudsko bice. 

Ne vidim zasto bi postojanje novog DNK coda bila kvalifikacija za ljudsko bice. 

Ako mislis "ubila" na prirodni pobacaj u ranoj trudnoci ili tako nesto,ne vidim kako to moze da se kvalifikuje sa abortusom i ubistvom u opste.

Ne vidim zasto ne moze, i u jednom i u drugom sluchaju je prekinut potencijalni zivot. U prvom sluchaju je zenski telo samo prekinulo, u drugom zenska volja.  I jedno i drugo su abortus trudnoce. 

Подели на овим сајтовима

Inache u prva tri meseca "ljudsko bice u povoju" nema trunku neke svesti u sebi. Posle toga imamo jasne dokaze da ima "svesti". Nema inteligencije i cognitivnih sposovnosti kao mi ali ima neku svest. Pre toga je svesno koliko i bureg. 

Подели на овим сајтовима

Odakle ti ovaj stav? Znash li da su onda verovatno sve zene ubice posto je svaka(njeno telo) ubila po jedan embrion? 

Ех сад, знаш и сам да никако те две ствари нису исте... Иначе, не видим како може да се негира да је ембрион живо биће, то је чињеница.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...