Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ko je rekao caru carevo a Bogu Bozje ?? 

http://sr.wikipedia.org/sr/Dajte_caru_carevo

Hristos je to rekao bez Hrista ne bi ni bila ta recenica koja je jedinstvene tj. pre nje nije je bilo. Mozes li sad bez Hrista?

Ne razumem sta ovim hoces da kazes, niti sta pitas. 

Ja te odlicno razumem

Dakle ako ja i ti imamo jedan duhovni pogled, treba da budemo protiv gradjanskih zakona koji daju ljudima za pravo da se ne slazu sa mnom i sa tobom? Je l to Hristov put? Tako da se spasavaju ljudi, tako sto ce zakon da im zabrani da budu gresni? K'o inkvizicija? 

Zbog takvih nasilnih uverenja, koja mi se jako nisu svidjala, a koja su neki tipovi prisiljavali kao dogme...  ja sam pre nekog vremena bio napustio tu veru. Ne pada mi na pamet opet. 

i trebalo je da malo vise duhovnih knjiga procitas jer odgovaras (i to ne samo meni)

POTPUNO VAN SUSHTINE. a za sve ostalo ce biti kao i do sada.

Hvala na svetu. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ja ne pricam o licnosti,ja pricam o organizmu,ljudskom bicu

Kako moze da postoji ljudsko bice bez licnosti?

Opet pricas o svesti,dok ja pricam o onome sta je pre 3 meseca

Kako skup celija bez lichnosti mozes da smatras ljudskim bicem?  

Ali....taj fetus sa nervnim sistemom i tragovima svesti jeste taj isti skup zivih celija?

Sa tragovima svesti pocinje licnost. Ne znam koliko palniras da bezish od toga, da je ljudsko bice, jedna individua zapravo jedan ljudska licnost. 

Primer:

Uzecu jedan spermatozoid i jednu jajnu celiju, spojicu ih u jednoj posudici, one ce da razviju nekoliko stem celija (celije koje imaju potencijal da postanu svako tkivo ali nisu ni jendo) i to je to sto ce da se desi. Licnost nikad nece da krene da se oformljava. 

Je l tih 1000 stem celija koje se razviju iz toga - ljudsko bice? 

Подели на овим сајтовима

@,

Oces da kazes da je dusa 100% = licnost? i da se se dusa dobija 100% u trecem mesecu?

Rekao si da biologija kaze da je to skup zivih celija,a kakvih zivih celija? cijem to organizmu pripadaju te zive celije?

To nije odgovor na moje pitanje,ja sam pitao da li je taj fetus sa licnosti isti sacinjen od onih zivih celija sto po tebi nije ljudsko bice?

Подели на овим сајтовима

@,

Oces da kazes da je dusa 100% = licnost? i da se se dusa dobija 100% u trecem mesecu?

Necu uopste da pricam o dusi, jer mislim da je nebitna za celu pricu. Dusa je religijski koncept u koji mi verujemo, ali ne mozemo na osnovu tog religijskog koncepta ( u koji i ja sam verujem) da sprecavamo druge ljude da spasavaju svoje zivote. 

To nije odgovor na moje pitanje,ja sam pitao da li je taj fetus sa licnosti isti sacinjen od onih zivih celija sto po tebi nije ljudsko bice?

Ne vidim zasto uospte da odgovaram na takva pitanja. I da i ne. Taj fetus je sacinjen od tih + novih celija, celija nervnog tkiva.

Celije se stalno obnavljaju i umiru, tako da ti danas nisi sacinjen od celija koje su te cinile pre 5 godina. Sve su do poslednje zamenjene novim celijama.  

Подели на овим сајтовима

@,

Pa ti si prvi uveo u raspravu dusu,pa mislim da bi bilo kulturno da ili ne uvodis to uopste ili ako si vec uveo da objasnis.

Znaci nesto sto nije ljudsko bice sacinjava ono sto je ljudsko bice posle tri meseca?

Nisi mi odgovorio na :

"

Rekao si da biologija kaze da je to skup zivih celija,a kakvih zivih celija? cijem to organizmu pripadaju te zive celije?"

Подели на овим сајтовима

A evo za vas koji ste protiv abortusa i koji se drzite do stava da je svaka oplodjena jajna celija novo ljudsko bice jedno pitanje. 

U laboratoriji danas mogu da oplode jajnu celiju i kreiraju stem celije. Stem celije mogu da spase hiljade i hiljade zivota. 

Da li ste spremni da furate svoju pricu da je to ubistvo, sutra dan kada neko treba da spasi svoje dete a pritom je ateista? 

@Милосављевић,

Pa ti si prvi uveo u raspravu dusu,pa mislim da bi bilo kulturno da ili ne uvodis to uopste ili ako si vec uveo da objasnis.

Znaci nesto sto nije ljudsko bice sacinjava ono sto je ljudsko bice posle tri meseca?

Nisi mi odgovorio na :

"

Rekao si da biologija kaze da je to skup zivih celija,a kakvih zivih celija? cijem to organizmu pripadaju te zive celije?

"

Ti bi o svemu da pricas, i sve da ti odgovaram ali ti meni nisi odgovorio do sada ni na jedno pitanje. 

Ja tebe pitam jedno jako prosto pitanje i iznosim jednu jako prostu tvrdnju o kojoj nisi ni rec prozborio.

Kako postoji ljdusko bice bez lichnosti? 

Kada mi na to odgovoris  i o tome kazes nesto mozemo da nastavimo konverzaciju a za sada si me smorio. 

Kakve to veze ima sa bilo cim? Kakvih zivih celija? Pa zivih brate mili? Cijem organizmu? Nijednom. Nema licnosti koja je "vlasnik" tih celija da bi pripadale nekom. Stvari mogu da pripadaju samo licnostima.

Подели на овим сајтовима

,samo sto ti tvrdis suprotno i neces uopste da prihvatis mogucnost da gresis.

Ne prihvatam mogucnost da gresim jer ne postoji nikakav trag licnosti. Dok mi ne dokazes ili pokazes na bilo koji nacin da kod 1000 stem celija postoji bilo kakav trag lichnosti.

Dotle pripadaju bezlichnom embrionu. 

Подели на овим сајтовима

Opet ignorises kljucno pitanje,sta biologija kaze?

Nista. Biologija se bavi organizmima ne licnostima. Pre nekih desetak postova sam ti rekao to je filozofsko ne biolosko pitanje. Kada pocinje osoba. http://en.wikipedia.org/wiki/Beginning_of_human_personhood

I to pise na tvojim linkovima. Ali ti se zadrzavas na autorovoj ideji da je bioloski ziv organizam isto sto i ziva licnost/osoba. 

Подели на овим сајтовима

Super,a sad mi reci sta kaze biologija kojem organizmu pripada skup zivih celija pre treceg meseca kod nas ljudi?

Rekao sam ti, pre dva posta:

Dotle pripadaju bezlichnom embrionu. 

Подели на овим сајтовима

Embrionu cije vrste? U koju vrstu spada taj embrion?

Ljudske vrste. Ajd sad ti budi fer pa ti meni odgovori, je l taj embrion moze da se smatra covekom ako nema licnost? 

Подели на овим сајтовима

Какво је ово липтоматисање и то од стране "хришћана"...не верујем!!!

Просто и једноставно...пару који направи дете а онда жели да га се ослободи би прво поделио добре батине јер су мајмунчине које у 21. веку не знају за заштиту (желе секс, знајући притом до чега може доћи, али заштиту не користе), јер су доказали да су неодговорне себичне будалетине које апсолутно не мисле на могућу последицу звану "трудноћа", већ само на задовољење своје похоте кроз свесно пристајање на већ познат завршетак сексуалног процеса којим се трудноћа започиње, и јер су нељуди који су спремни и да убију само да немају никаву обавезу и одговорност, као и зато јер се се крију иза најподлијих и најјаднијих "научно верификованих" изговора како то није убиство...урадио бих то без обзира да ли је у питању пар, или само девојка, момак,мој син, апсолутно свеједно...а после тога, у складу са слободом избора, нека иду (или нека иде) и нека изврше абортус.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...