Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

I da nisi bio spermatozoid, da je neko u medjuvremenu sutnuo tvog tatu u mosnice, ili je udario tvoju mamu u stomak i napravio joj neku trajnu stetu sa jajnicima.. isto tako ne bi bio rodjen.

To nisi gomila celija, ti si svest, imas um... to je ono sto te cini covekom... to je ono sto svakog od nas cini covekom a ne nov dnk..

Kada ubijes tu svest i um, onda si izvrsio ubisto, a ne onda kada ubiojes gomilu celija sa novim dnk...

DOk se ne rodi ta svest i taj um - ti ne postojis.

To ti je moj stav.

Dok je tvoj stav.. nov dnk - nova osoba.... sveo si coveka na dnk....

Поштујем твој став .

Мој став је да је свако биће створено Божијом вољом . 

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Odgovori ti meni prosto pitanje, jel gasenje svakog zivog bica ubistvo sa predumisljajem? Lepo smem da te pitam.. da bih ti pokazao gde je tvoja greska.

Polako, to sto si ti odlucio da je oplodjena jajna celija DETE ne znaci da jeste dete.. ti mozes da ponavljas da jeste dete al iga ne cini detetom.

jel ima ta jajna celija um... svest, kao sto dete ima um i svest?

Hmm ...jesi li nekada pričao sa detetom starim jedan dan?! O kom umu i svesti govoriš?

Sa druge strane ubistvo sa predumišljajem se odnosi na čoveka a ne za svako "živo biće". U tom slučaju bi stočne klanice bile masovna stratišta! Govorimo o abortusu; o ubistvu nekog ko ne može da se zaštiti; da uzvrati ... o pripadniku ljudske vrste koja se zakonski izdvaja od drugih živih bića!

I za kraj - postavimo sebi jedno pitanje ...sami pred sobom - da je moja majka abortirala tu gomilu ćelija dnk  ...da li bi očistila organizam ili bi ubila mene?

Подели на овим сајтовима

Hmm ...jesi li nekada pričao sa detetom starim jedan dan?! O kom umu i svesti govoriš?

A inace treba ti da pricas sa nekim da bi znao da tu ima uma, svesti, licnosti? Nisam znao...

I za kraj - postavimo sebi jedno pitanje ...sami pred sobom - da je moja majka abortirala tu gomilu ćelija dnk  ...da li bi očistila organizam ili bi ubila mene?

Ne bi, jer ja nisam ta gomila celija...

Sa druge strane ubistvo sa predumišljajem se odnosi na čoveka a ne za svako "živo biće"

upravo;...

Pa hajde definisi mi coveka... da vidimo, jel ta gomila celija covek ili nije...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

A inace treba ti da pricas sa nekim da bi znao da tu ima uma, svesti, licnosti? Nisam znao...

Ne bi, jer ja nisam ta gomila celija...

Onda si ti čudo prirode! Nastao od ničega?! Preskočio si jednu životnu fazu!? Od kojih ćelija su onda nastale tvoje ćelije? :)

Подели на овим сајтовима

Onda si ti čudo prirode! Nastao od ničega?! Preskočio si jednu životnu fazu!? Od kojih ćelija su onda nastale tvoje ćelije? :)

Isto kao sto sam nastao i iz spermatozoida... pa nisam ja taj spermatozoid, tako nisam ni ta gomila celija...

Ako oces da pricas normalno reci, ako neces, i ako moram da ti objasnjavam ovakve proste stvari koje sam vec rekao, da se lepo odmah iskljucim...

Подели на овим сајтовима

Tačno! Šta je u tome nesveto, lažno ili prljavo? Nastali ste spajanjem spermatozoida i jajne ćelije? Možda mislite da niste?

Sjajno je to rekao i pokojni Đinđić kada je govorio da je svako od nas samim rođenjem "uspešan" čovek! Mnogo hiljada spermatozoida je trčalo trku a samo je jedan pobedio! Vi! Vi ste taj uspešni spermatozoid!

Sledi da je ubijanje spermatozoida ubistvo?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Е, немам много времена да се бакћем :), али морам да питам - Када, у ком тренутку, мислите да тај скуп ћелија, или оплођена јајна ћелија или како већ називате, постаје дете?

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Ako oces da pricas normalno reci, ako neces, i ako moram da ti objasnjavam ovakve proste stvari koje sam vec rekao, da se lepo odmah iskljucim...

Šta ti znači "ako hoćeš da pričaš normalno"? Želiš da ti priznam da si ti u pravu a ja lupetam? Jel' to?

Подели на овим сајтовима

Е, немам много времена да се бакћем :), али морам да питам - Када, у ком тренутку, мислите да тај скуп ћелија, или оплођена јајна ћелија или како већ називате, постаје дете?

Sve zavisi od toga kada je moglo da bude ubijeno. Nekima to bude posle nekoliko dana, nedelja, pa mozda cak i meseci. :)

Подели на овим сајтовима

Sve zavisi od toga kada je moglo da bude ubijeno. Nekima to bude posle nekoliko dana, nedelja, pa mozda cak i meseci. :)

Ма, не, озбиљно. Баш бих волела да прочитам одговор.

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Šta ti znači "ako hoćeš da pričaš normalno"? Želiš da ti priznam da si ti u pravu a ja lupetam? Jel' to?

To bi bio dobar pocetak :-D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

pratio sam neke tvoje postove i svaka cast pises normalno,ne lupetas na prazno,nego pises kako treba.

Подели на овим сајтовима

Ма, не, озбиљно. Баш бих волела да прочитам одговор.

Ja nemam bogato znanje o ovoj temi, nikad se nisam njome ozbiljno bavio ali, bar za sada nikome ne bih priznao toliki autoritet da mi vredja inteligenciju dajuci mi "odgovor" na ovo pitanje. Odgovor sam naucio jos u osmom osnovne. :)

Подели на овим сајтовима

postaje dete rodjenjem, ali licnost postaje sa radjanjem nervnog sistema.

Tada tek mozemo govoriti o postojanju licnosti, licnosti koja ima prava.. pre toga ne..

Ne, taman posla. Ako hoces da se sluzish argumentima, a ne kafanskom diskusijom.

Dakle ako hoces da analiziramo ono o cemu pricamo zajedno, i da vidimo gde se slazemo gde se ne slazemo, zasto se slazemo i ne slazemo.

DA ne ides na "emotivne argumente" - Ubijas nerodjeno dete

ili - i ti si nekad bio taj skup celija..

to je losa misreprezentacija toga sta sam ja i ko sam ja, prost retoricki trik.... nista vise..

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...