Jump to content

Утробно чедоморство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Е, немам много времена да се бакћем :), али морам да питам - Када, у ком тренутку, мислите да тај скуп ћелија, или оплођена јајна ћелија или како већ називате, постаје дете?

Od zaceca. Tada je novo ljudsko bice nastalo i samim tim, zena od koje je nastalo je majka, muskarac od kojega je nastalo je otac.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Od zaceca. Tada je novo ljudsko bice nastalo i samim tim, zena od koje je nastalo je majka, muskarac od kojega je nastalo je otac.

Dobro, posto tvrdis da je to novo ljudsko bice, sta je to sto cini neko ljudsko bice?

Hajd bas me zanima tvoje objasnjenje u nasim silnim diskusijama nikad ga nisi pruzio.

Kako si utvrdio da je to novo ljudsko bice...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

postaje dete rodjenjem, ali licnost postaje sa radjanjem nervnog sistema.

Tada tek mozemo govoriti o postojanju licnosti, licnosti koja ima prava.. pre toga ne..

Ово ми само објасни, порфавор, стварно ми није јасно.

Пишемо се после, сад морам мојим личностима са рођеним нервним системом да дам вечеру а после да их окупам и ставим у кревет.

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

postaje dete rodjenjem, ali licnost postaje sa radjanjem nervnog sistema.

A pre radjanja nervnog sistema je eto, samo skup celija koje se tako nasumicno formiraju, umnozavaju i dodju do toga da se od njih stvaraju zamet(t)ci organa?! :) :)

Znaci, ja sam pukom slucajnoscu od nekih tamo celija postao covek, mogao sam eto, da postanem hrast... E bas sam srecnik! :D

Подели на овим сајтовима

Ово ми само објасни, порфавор, стварно ми није јасно.

Pa lepo da bi smatrale da su gomila celija NEKO moras da pricas o svesti, umu.. covek bez svesti i uma nije covek.... kada bih nekom zivom stvoru izvadio i spalio mozak... i ostavio mu srce i sve druge organe "masinski" ti to ne bi smatrala zivim covekom... vec samo celijama, organima.. jer liucnosti vise nema..

A pre radjanja nervnog sistema je eto, samo skup celija koje se tako nasumicno formiraju, umnozavaju i dodju do toga da se od njih stvaraju zamet(t)ci organa?! :) :)

Znaci, ja sam pukom slucajnoscu od nekih tamo celija postao covek, mogao sam eto, da postanem hrast... E bas sam srecnik!

ne, vec si ti kao, licnost, postao onog trenutka kada se rodila tvoja svest....tvoj um, makar onaj bebeci, glup i primitivan.... bez svesti i uma ti nisi ti... kada bih iz tvog tela izvadio tvoj um.. to bi bila samo gomila celija a ne dejan DEXA jasharevic :P

pre toga si bio gomila celija sa novim dnk, ali isto tako mozes da kazes da si pre toga bio spermatozoid i jajna celija.. sve dok nisu bile oplodjene i stvorile dnk..

jedini nacin da kazes da je nova oplodjena jajna celija ti jeste da kazes da si ti nov dnk.. jer oplodjena jajna celija nije nista drugo do stem celije sa novom dnk... nista vise... celije se mnoze nemaju nikakvu svest, um...

bez obzira sto bi izgledalo kao ti, funkcionisalo kao ti....

Подели на овим сајтовима

Znaci, ja sam pukom slucajnoscu od nekih tamo celija postao covek, mogao sam eto, da postanem hrast... E bas sam srecnik! :D

deki, ne tumači nešto što ti je po tematici strano. Tačno se zna od kojih ćelija se vrši diferencijacija kog sistema organa.

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

Ма, не, озбиљно. Баш бих волела да прочитам одговор.

Ne znam iz konteksta Vašeg prvog pitanja kome ste ga uputili; meni ili nekome od sagovornika? Nije bilo ni jednog "quote". Ako ste meni; pa u samom tekstu i u naslovu sam podvukao - "dete iz epruvete" je krunski svedok da život počinje začećem! Ne pre ..ne kasnije ...već u trenutku začeća! Nauka je dokazala pred očima ljudi, kamera, radio aparata .. :)

Подели на овим сајтовима

ne, vec si ti kao, licnost, postao onog trenutka kada se rodila tvoja svest....tvoj um, makar onaj bebeci, glup i primitivan.... bez svesti i uma ti nisi ti... kada bih iz tvog tela izvadio tvoj um.. to bi bila samo gomila celija a ne dejan DEXA jasharevic :P   bez obzira sto bi izgledalo kao ti, funkcionisalo kao ti....

To ti sve zavisi iz kog ugla posmatras stvari.
Ako um gledas kao jedino i iskljucivo skup nervnih celija, onda bi to moglo imati smisla. Mada, ako neko iz mene izvadi srce i arterije na primer, a ostavi mozak, ja cu i onda biti samo "skup celija". :)

Znaci, ja coveka ne smatram samo onim opipljivim, anatomskim, vec i necim sto se jos nije definisalo kao materija, a to bi bila neka energija zivotna, koja navodi tu oplodjenu jajnu celiju da se razvija tacno  po odredjenom obrascu, mic po mic i svaki prekid te aktvnosti smatram prekidom zivota.

Zbog toga smatram da ja nisam bio samo skup celija pre nego sto se formirao moj nervni sistem, vec skup celija sa odredjenim smislom, isto kao sto sam i sada. A taj smisao je nagon za zivotom, potreba za daljim razvitkom, i za mene to pocinje od zaceca do smrti. :)

Подели на овим сајтовима

to je losa misreprezentacija toga sta sam ja i ko sam ja, prost retoricki trik.... nista vise..

E nek si rek'o!

Ne možemo se razumeti još za mnogo vremena. Čovek je celina od trenutka začeća; ti misliš drugačije ..i to je to! Stručnjaci treba da kažu šta je tačno!?

Подели на овим сајтовима

To ti sve zavisi iz kog ugla posmatras stvari.

Ako um gledas kao jedino i iskljucivo skup nervnih celija, onda bi to moglo imati smisla. Mada, ako neko iz mene izvadi srce i arterije na primer, a ostavi mozak, ja cu i onda biti samo "skup celija". :)

Znaci, ja coveka ne smatram samo onim opipljivim, anatomskim, vec i necim sto se jos nije definisalo kao materija, a to bi bila neka energija zivotna, koja navodi tu oplodjenu jajnu celiju da se razvija tacno  po odredjenom obrascu, mic po mic i svaki prekid te aktvnosti smatram prekidom zivota.

Zbog toga smatram da ja nisam bio samo skup celija pre nego sto se formirao moj nervni sistem, vec skup celija sa odredjenim smislom, isto kao sto sam i sada. A taj smisao je nagon za zivotom, potreba za daljim razvitkom, i za mene to pocinje od zaceca do smrti. :)

pa neces, kad ti crkne mozak ti si gotov... srce drugo mogu da ti usadim, jetru drugu mogu.,... uz napredak tehnologije mogu mozak da ti stavim u robota i da ti zamenim sve ostale delove tela... ti ces i dalje biti deksa....

medjutim ako ti izvadim mozak... neces....

Znaci ti smatras, da je onog trenutka kada je stvoren tvoj DNK da si to ti i da si ti tvoj dnk u sustini? ne znam ja se ne slazem sa time..

ako ja uzmem spermatozoid A i Jajnu celiju b, spojim ih u sudu oni razviju kulturu celija... koje ne rade nista samo se razmnozavaju na divlje, ti tvrdis da je to "novi covek" jer ima novi dnk... da je to neki pera peric... nova licnost... ne znam kako ti to uklapas...

A kako onda objasnjavas cinjenicu da 70 % tih "novih zivota" majke ispiske ? (prirodno bez abortusa) da se ne zalepe na zid materice i da nikad od njih ne nastane zivo bice?

Подели на овим сајтовима

Čovek je celina od trenutka začeća; ti misliš drugačije ..i to je to!

Onda bih voleo da mi odgovoris - zasto tako mislis? Na osnovu cega si bazirao taj stav? kako si definisao coveka i uklopio gomilu stem celija u to da je to "covek"

Подели на овим сајтовима

@@Blaža Željko,

Blazo, odlican ti je tekst, svaka pohvala. Zaista, abortus je grozomorno sredstvo 'idenja linijiom manjeg otpora' u zataskavanju posljedica mozda najjaceg i najzilavijeg nagona, s najvecim uticajem na pojedinca i zajednicu, tj. polnog nagona, iz nase perspektivve, bludne strasti. Prosto, ljudi bi da uzivaju, nije bilo uspjesne zastite protiv zaceca, i onda je lakse rijesiti se posljedice, posebno sto je potpuno bespomocna i u nemogucnosti da se brani.

Zaista je zalosno kad se to pitanje svrstava u jos jednu 'ljuskopravasnu' borbu, i to na pogresnoj strani, sa toboznjim pravom zene, koja do prije 100 godina nije imala ama bas nikakva prava, i prosto logicno je da se ne radi o tome. O ljudskom pravu na zivot tog malenog ljudskog bica, imalo mozak ili svijest, niko ne govori. A ne treba biti hriscanin da bismo priznali svetinju zivota, i pravo na zivot ljudskom bicu. Bilo ono staro dan, dva, pedeset, ili sto, i bilo svjesno ili ne, to je ljudsko bice, to je ljudski zivot. 'Pravo na abortus' je dio onog progresa koji donosi i eutanaziju, eugenika ima veze s tim. To je ista sloboda i isti progres, koji ukida smrtnu kaznu iz postovanja za ljudski zivot i humanosti; a tu humanost i postovanje ne pokazuje prema potpuno cistom neduznom i bespomocnom malom ljudskom bicu. Gdje je tu logika, a kamoli pravda, o ljudskosti i humanosti tu nema ni govora...

Najzalosnije je kad to nesto sto treba da bude univerzalno ljudska vrijednost, neko svodi na vjersko uvjerenje, i toboznje nametanje vjerskih vrijednosti nekome.. kao da vjerska uvjerenja i vrijednosti ne mogu izrazavati univerzalno ljudske vrijednosti... zaista, i moralne, a i pravne norme, i socijalne, pa zasto ne, i religijske, utoliko koliko se poklapaju sa moralnim i socijalnim, treba da se pozabave tim pitanjem...

inace, vec je raspravljano ovo, i to kilometarski na forumu... skoro je bila tema, moze se i spojiti...

https://www.pouke.org/forum/topic/35668-%D1%83-%D0%B1%D0%B5%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%83-100-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B3-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%BB/

Подели на овим сајтовима

pa neces, kad ti crkne mozak ti si gotov.

Pa upravo to, ali, da nije bilo onog prvobitnog zigota, ne bi postojao ni taj moj mozak zar ne?
Znaci, unistavanjem oplodjene jajne celije ti unistavas mogucnost da se formira moj mozak jer, on se ne stvara ni iz cega nego postepeno,a sve pocinje od zigota.
Kada kazemo da covek nastane stvaranjem nervnog sistema, to mi zvuci kao da se taj nervni sistem stvorio ni iz cega a nije tako. Znaci taj prvobitni "skup celija" je imao svoju svrhu, ja to sve gledam kao jednu smislenu celinu. To sto se mozak jos nije stvorio ne znaci da bice ne postoji jer, kao sto i sam znas, to bice se uveliko razvija i pre stvaranja mozga. Mozak je tu samo jedan jako bitan deo, koji pokrece neku novu "epohu".

A kako onda objasnjavas cinjenicu da 70 % tih "novih zivota" majke ispiske ? (prirodno bez abortusa) da se ne zalepe na zid materice i da nikad od njih ne nastane zivo bice?

Sto bih ja to objasnjavao, nisam ja stvorio takav mehanizam.  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...