Jump to content

Питајте Администрацију

Оцени ову тему


Guest Светлана

Препоручена порука

рецимо кафица и ратлук...
:cheesy3:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

За тебе и лимунада :*
girl_smiley

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

@@Севастократор, ово што ти пишеш је ужасно ниско и треба да се те је стид. Овим "трактатима" си само потврдио да смо добро проценили ситуацију и правовремено одреаговали. Писаније које срећнији чланови не виде прво ми је заличило на дело лабилне личности а сад се бојим да је у питању и ђавоиманост. Нико ти није толико згрешио да би му се обраћао на овакав начин. Многи други чланови су били ограничавани, прихватили то, показали се као људи и враћен им је нормалан статус. Неки су још увек под присмотром и то им не смета да најнормалније учествују у расправама и да им се одобравају поруке, бар оне пристојне. Зато немој да изиграваш увређеног принца, знај да те волимо (колико ко може) и за тебе се молимо, а ти буди човек (бар се потруди) па се помоли за све уместо што сипаш отров. Надам се да је у теби остало бар толико људскости да схватиш нечију добру намеру. Иако си "у ланцима" још ниси трајно удаљен са форума. Имај то у виду...

 

Моли се ти, пријатељу, за себе. Уместо што се „молиш“ за мене и што ме тако „волиш“ (сачувај ме Боже такве љубави), могао си да ми се људски обратиш када ми је до тога било стало и када сам веровао да ће се то можда десити ако вам будем досађивао.

 

Казна није проблем, видите да и без казне не пишем више по вашем драгоценом форуму, за који сам, уви мне грешному!, помислио да је и мој и да на њему смем да учествујем. Проблем је што на такав начин, а по својим објашњењима, кажњавате тролове, провокаторе, хулигане и реметиоце и што сам ја у вези са тим тражио објашњење. А шта ми ти одговараш? Празном причом о теми о будизму, терању контре, а ништа конкретно, поготово не на сасвим људско питање зашто ме нико пре изрицања казне није опоменуо или ми се обратио. Са таквим ставом брижног родитеља који кажњава своје дете за његово добро ме заобиђи, јер нити си ми родитељ, нити ти је ико дао такву власт нада мном. Такву власт имаш над преступницима, а о мом преступу одбијаш и да разговараш.

 

И овим само потврђујеш моја претходна прејудицирања да ћете казну оправдати мојим понашањем након казне. А који је иницијални разлог за њу? То појео вук магарца. Свестан сам колико сам дрзак и све дрскији на овој теми, након што ме пуштате да чамим са својим питањима читав дан иако сте ту и постављате „клипове“ и „смајлије“ на другим темама, па ми после излазите са немуштим патронизирајућим одговорима. Свестан сам да сам вас врло дрско и безобразно жацнуо у хришћанску савест и то што вас иритира, не иритирам вас ја, него несагласје вашег понашања са вером коју исповедате. Оштар сам и дрзак? У реду, наопак је метод, то се свако нормалан са тим слаже. А шта је са самим чином? Једнако је у праву онај који безумнику каже „безумниче!“ и онај који се поклони и склони с пута, иако је првоме метод лош, а другоме добар.

 

И све ово што „ниско падам“, пишем лично вашој дружини, без намере да то објављујем. Да то желим, очас посла бих направио други налог и то поставио, тако да ми немојте импутирати нешто што не радим.

 

И сад сам решио да вам више не досађујем и оставим вас саме са вама самима и вашим врлинама, али опет не може. Јавно полемишеш ти, Иване (а ево и Драгана), са човеком који не може јавно да ти одговори. Не пушташ га ни да оде, бре...

 

Чуј, ђавоиман... Помоли се, свече, да ме по твојој хришћанској љубави према мени ти ђаволи оставе, кад већ нећеш ти да ме оставиш, него их чачкаш и будиш. Само се немој молити „и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим“, да ти се нешто зло не деси.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ма какве бре оставке, иш тамо.

Тип нас ладно куне.

 

Тип те „куне“ Богом у кога верујеш и који нам је нешто свима заповедио, нарочито вама са малом влашћу. Него сте сујетни, па слатку реч видите као слатку намеру, а горку реч као горку намеру. Мислиш да нисам могао да се играм том слаткоћом и да нисам способан да се служим слатким марифетлуцима како бих се умилио сујетним властодршцима? Умем, али не могу. Бар не према православној сабраћи, међу којима однос треба да буде искрен, а не претворан. Ако за брата у Богу треба да се плашим да ће ме својом реакцијом прождрати ако прећерам и светити ми се до седмог колена, уместо да ми каже „доста, брате“ и тиме у исти мах опомене мене, а себе смири, тај ми и није у Богу брат, него само по телу.

 

Понели сте се грубо, непоштено, неправославно и глупо, а нисте морали. Поједини чак не презају ни од тога да испадну лажови и лицемери (да, баш тај један који зна да на тачно њега мислим). И док замишљате ђавоиманог лудака на другој страни екрана који бљује жуч по вама, не знате ко је на другој страни, чиме му је испуњен или неиспуњен живот, и зашто му је, за Бога милога, толико стало до овог. Да ћутим и нестанем, себе бих за зерицу посветио, а ви за ову вашу глупост били оправдани незнањем.

 

Једино извињење које дугујем, јесте Милану Ракићу, али не због тога што је у праву, већ због тога што га године оправдавају чак и ако није. Прочитах случајно на некој другој теми да је пензионер, а то нисам раније знао, и ако се на форумским дискусијама сналази као и већина старијих, поготово блажено оптерећених доласком нових генерација, од Бога му просто како ме је дочекао и како се мојим проблемом позабавио, а од мене извињење за сваки форумски јед који сам му направио и жеља да за сваки од њих десет стварних радости доживи. А вама трома-четворома осталих (или и више, не знам) порука да вас не кунем ја, већ оно у шта исповедате и не осуђујем вас ја, већ сами себе својим делима правдате или осуђујете и са њима приступате светом Причешћу, од чијег вас помена толико узнемирим као да вам какве страхоте помињем.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Интересантно како ми сад поруке одједном излазе, и то исте секунде и то баш оне које не треба.

 

Већ сте ме јасно и недвосмислено удаљили са форума и знате какав се разговор водио јуче. Прихватам, форум је ваш, само сам тражио разлог, јер се представљате као православни форум, а не лични, приватни и ексклузивни. Постоје форуми где јасно пише „Форум је лично власништво администратора и он задржава право да без икаквог обавештења или образложења удаљи људе са њега, да ли пристајете на ове услове при регистрацији?“ На крају ни то није довољно, него морате да добацујете за мном, да ме прозивате и да ми се обраћате, а на крају и селективно показујете поруке да бисте доказали не знам шта.

 

Све јунак до јунака и храбри појединци из масе у сукобу са блокираним корисником. Ђавоиманим. Отресам прах са ногу својих и одлазим са овог дивног места. Не својом вољом, него противно њој, отеран и осрамоћен. Или „изненадјен и увредјен“, што каже Мирослав, па коме је смешно нека се од срца насмеје, увек ми је драго кад нечим допринесем да се добри људи радују.

 

Молим вас само још једном, браћо обични чланови, немојте ме прозивати и коментарисати, јер не могу да вам одговорим, а кад вам нешто и напишем, не изађе. Имао је прилику свако да ми каже све кад је било актуелно и док сам могао да одговорим, само је један човек рекао кад је требало и „ћерао“ се са мном тад и тамо, немојте овде, разне Ниџоке и остали да оштрите зечје зубе над вучјом лешином и показујете модераторски морал. Тражите од мене мејл, па ми тамо реците, или ћутите.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

И  сад смо ми испали негативци лицемери.Да знаш да си ти испао већи лицемер.

 

Немој да се бавиш психоанализом, нећеш се хлеба најест од тога.

У мом случају си тотално  промашио, ич те се не плашим.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Интересантно како ми сад поруке одједном излазе, и то исте секунде и то баш оне које не треба.

 

Све јунак до јунака и храбри појединци из масе у сукобу са блокираним корисником.

 

Молим вас само још једном, браћо обични чланови, немојте ме прозивати и коментарисати, јер не могу да вам одговорим, а кад вам нешто и напишем, не изађе.

 

Аууууууууу! Јадан ти. Па ја бих отишао са таквог форума да ми то раде. Ово је бре за војни преки суд.

 

Неч те више дирамо. Ће си ја и ти направимо нов форум, онај за џ. Па нек доџу ако смију.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Човек је рекао што је имао. И на одобреним и на неодобреним коментарима. Без обзира на све изречено, ми га и даље сматрамо делом овог Форума. Као што смо сматрали и сматрамо и Милоша и Билбију нпр. и све којима су поруке на одобравању, тј. све оне који својим чињењем нису "заслужили" крајњу меру-бановање. С` тим у вези, мислим да нема потребе сада за многим философирањем или можда подбадањем и сл. Њему на вољу како ће и шта ће предузети по питању остајања на Форуму, али не морамо му нити отежавати, нити ту одлуку олакшавати каква год она била. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ja bih rekla nešto sad u ovoj u novoj ulozi (isto ovo bih i rekla kao član, kao što sam nekad i reagovala u sličnim situacijama). Znači u svojstvu člana sam mu odbrusila šta ja pretpostavljam da mu se zamjeri, odn, ono što mu većina ljudi vjerovatno i zamjeri. NIko nije ni 'lajkovao', svi su ćutali. Na temi tamo nisam reagovala jer se radije sklanjam od tema koje me uznemiravaju.  Sad kad je čovjek u evidentnom problemu sa administracijom, najmanje što možemoo svi je da budemo dostojanstveni, da ne potpirujemo vatru, da se sjetimo riječi Gospodnje 'blaženi mirotvorci'.  (ja sam odjednom sad kao s druge strane, ali uvijek su mi ti sukobi parali oči pa i miješala sam se, nekad na pp nekad ovde na temi). Niko nije sretan kad dođe do sukoba gdje ovde javno mi gazimo neke osnovne principe vjere... Sevastokrator ako odluči da ostane neka bude dobrodošao kao brat jer mi svi griješimo i opet se ide dalje... ako ne bude htio, ni na to ne možemo uticati.. Znači pisane su ovde razne gadosti pa su ljudi rehabilitovani i vraćani i davana je šansa..  To je ona sloboda o kojoj tako puno filozofiramo - da biramo kako ćemo da djelujemo i da se trudimo da to bude u miru i ljubavi.. ako po slabosti ne bude, da prikočimo pa u rikverc pa opet nanovo..

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Znači pisane su ovde razne gadosti pa su ljudi rehabilitovani i vraćani i davana je šansa..  To je ona sloboda o kojoj tako puno filozofiramo - da biramo kako ćemo da djelujemo i da se trudimo da to bude u miru i ljubavi.. ako po slabosti ne bude, da prikočimo pa u rikverc pa opet nanovo..

Па то је поента свега, што сам и ја истакао као врло битно, најважније у целој причи. Додуше, на себи својствен начин, не бих да ми се због тога замери. Пардонирам ако су ми попустиле кочнице... (u_u)

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Za nas sa jeftinijim ulaznicama - je l može neko da rezimira zašto su mu poruke na odobravanju i da li je prekršio pravila foruma? Od silnih emotivnih reakcija ovde je priličan haos

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.


 


0526200500.jpg


Link to comment
Подели на овим сајтовима

Moderacija i prepiranje je gubljenje vremena. Slušajte moderaciju jer oni nose orgoman krst gubljenja vremena.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Извињавам се свима. Жив сам човек, допустила сам да ме емоције понесу.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Имам предлог за админе - мислим да би било добро одредити неколико модератора и админа који би на оваквим темама били пи-ар форума јер је евиднтно да пи-ар није за свакога. Просто, неком то иде а некоме не. Што мање личног и што мање емотивних излива - то је боље.

 

Волео бих и, ако је могуће, да добијем одговор на питање које поставих изнад. Унапред хвала.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.


 


0526200500.jpg


Link to comment
Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
×
×
  • Креирај ново...