Jump to content

Униније - како се изборити с њим?

Препоручена порука

Погледај његов пост изнад. Називати глупостима неке ствари у које било ко верује, за мене јесте увреда.

Ajde pogledaj pazljivo sta sam nazvao gluposcu.

Da li sam molitvu nazvao gluposcu, ili ignorisanje medicinskih tretmana i odbacivanje a prihvatanje samo molitve.

Ajde pogledaj josh jednom. Bez predrasuda ovaj put. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ajde pogledaj pazljivo sta sam nazvao gluposcu.

Da li sam molitvu nazvao gluposcu, ili ignorisanje medicinskih tretmana i odbacivanje a prihvatanje samo molitve.

Ajde pogledaj josh jednom. Bez predrasuda ovaj put. :)

Ма није толико проблем то изнад, него ми објасни потребу да дођеш овде и водиш беспредметне бесконачне расправе са људима који верују, које често сам иницираш, јер стварно не разумем.

Да се разумемо, опет ћу да нагласим: немам ништа против тебе, нити против било кога, свакоме је остављено на слободу да ли ће да верује или у шта ће да верује, али не разумем ту потребу, када већ знаш да је нешто беспредметно, и да ће свако остати на својим ставовима, зашто причати о томе, а не, рецимо, о лепом времену, о начинима за смањење глобалног загревања, и осталих ствари у којима и може да се дође до нечега?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ма није толико проблем то изнад, него ми објасни потребу да дођеш овде и водиш беспредметне бесконачне расправе са људима који верују, које често сам иницираш, јер стварно не разумем.

1. Kakve to veze ima sto ti ne razumes sa bilo cime ovde?

2. Koliko si me cesto video da vodim te rasprave na hriscaksim temama? ( pod tim mislim forume gde se diskutuje o Hriscanstvu i crkvi)

3. Pogledaj moje postove vecina je na sledecim delovima: Dialog sa ateistima, Stvaranje.

Prvo je tema o ateistima, drugo je o nauci. Savrsheno nikakve religijske raspave ne vodim preterano. Od svih postova koje imam 50 % je na DIALOG SA ATEISTIMA. A to je tema upravo za ovakve ko ja.

4. Sam iniciram "rasprave"? A zar forum i ne sluzi za komunikaciju? Ne vidim, je lti meni pricas da ja pogresno koristim forum sta?

Подели на овим сајтовима

Небитно. Ако сам те увредио, опрости, није ми била намера, нити бих да се увлачим у непотребне расправе.

Nisi me uvredio samo kreiras i sebi i meni nesto apsolutno nepotrebno u zivotu.

Подели на овим сајтовима

Јуриспруденцијо,

Ја не мислим да си ти нешто посебно злобан, али си повремено недовољно пажљив па оптерећујеш својим ставовима ( нешто слично као ја кад се уживим у неку тему и не приметим да сам им досадна...) и убеђујеш нас у нешто што смо ми већ прошли...

А у ствари си ти тај који не разуме о чему се прича...

Ево пример ...униније... то није само депресија како је ти схваташ.

То је стање душе верника у вези са његовим односом према вери и Богу и много је теже и погубније него депресија као психијатријска дијагноза итд.

Али, ти си запео да се лечи психијатријски и само тако...

Ма, иди, бегај, они све излечише...иха 0228_hot buuuuuuu

Не замери, само буди мало пажљивији.

Подели на овим сајтовима

Јуриспруденцијо,

То је стање душе верника у вези са његовим односом према вери и Богу и много је теже и погубније него депресија као психијатријска дијагноза итд.

Али, ти си запео да се лечи психијатријски и само тако...

Duso,

Ako pratis, moja diskusija se vodila sa Dijanom gde je ona pricala o psihijatrijskim poremecijaima. Mozda nije imala nameru da prica o tim poremecajima, ali je eto koristila te termine.

Sve sto sam pricao se odnosi upravo na ono sto je ona pisala. A ona je pisala o depresiji.

Osecaji melanhonije ili druge emocije koje dozivljate u zdravoj meri, ako vam pomaze molitva da ih se resavate ili ostala stanja psihe, kako god zelite, to je na coveku da izabere sta njemu licno najvise odgovara.

Ali ozbiljni poremecaji da se zna kako se resavaju.

Подели на овим сајтовима

Кад те буде посетила Божја благодат...сетићеш се ове расправе и желећеш да вратиш време уназад и још једном прођеш тај тренутак, да му се препустиш и упијеш га у себе...да га запамтиш како би могао да му се враћаш, да га дозовеш и да никад више не изађеш из њега...

А неко, тек пристигао на форум, ће ти рећи...ало, Јуриспруденцијо, брате, који трип имаш...аааа sHa_sarcasticlol

Озбиљан поремећај, братеее...

Подели на овим сајтовима

Nikad to nisam ni rekao. Problem je sto pojedini vernici misle da negira, pa je i oni negiraju, zato i pisem ovo ovde. Slicno kao za evoluciju.

Nametanje religijskih resenja za medicinske probleme je zlonamerno u krajnju ruku.

Dijana, i za tebe isto vazi gore. A ti to radis pricajuci o moci molitve i slicnim stvarima.

Molitva uz to - u redu, molitva sa odbacanjem lekara i terapija - nije u redu. A upravo takve reci o "snazi" molitve pojedine ljude nateraju na takve gluposti i idolotke koji skupo kostaju.

*pri gluposti i idiotluci, smatram odbacivanje medicine zarad religijskog resenja.

слажем се и да не треба негирати и да је зло чинити тако, само бирај речи тако да слаби у вери не помисле да негираш веру.

а већ сам покушао приватно да ти објасним да је некима то последња сламка, па буди пажљив шта и коме дрмаш.

оно што треба да научиш, је да за православца нема религије ван живота нити је једна тема одвојена од вере. према томе, медицина је у складу са молитвом, колико је молитва везана за медицину.

молитва је плацебо кад се не верује, а кад верујеш онда је само помоћ, али не и решење.

вернима:

чак ни свето причешће није решење само по себи, иако се људи варају да је Црква болница а свето причешће лек. јесте, ако је верник духовно болестан а свето причешће се са вером, љубављу и страхом прима али слободном вољом. ако је човек болестан телесно, лудост или зло је одбијати лечење које је Бог оставио талентом медицине, како су и свети Пантелејмон, Козма и Дамјан били лекари својег доба.

Подели на овим сајтовима

како психијатријска депресија и униније имају исти крај - самоубиство, тако је патологија и дијагностицирање исто и неодвојиво од вере и медицине.

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

A neki to rade ovako :))

https://www.youtube.com/watch?v=yLKdq-J5NE4

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • Креирај ново...