Jump to content

Страст (љубавна зависност) је нељубав, неслобода и патња

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Liga Džentlmena рече

Daleko su te godine. 

@obi-wan Људи, нисмо ни свесни колико време брзо пролази. Причам из свог искуства. Ево, већ је крај јануара, а година као да је јуче почела.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Плаво Небо рече

@obi-wan Људи, нисмо ни свесни колико време брзо пролази. Причам из свог искуства. Ево, већ је крај јануара, а година као да је јуче почела.

I to je tacno, ali to je sve subjektivan osecaj, i raste kako covek bude stariji.

`Ocu da kazem, da sam kojim slucajem u polozaju kao Liga ili nekom slicnom, moj neki pristup eventualnoj zenidbi bi bio otprilike ovakav: radujem se zivotu kao da je ceo svet moj, stedim po malo da bih putovao i upoznavao ljude i krajeve, (verovatno) upoznajem povremeno po neko zensko celjade koje mi se svidi i gledam da se s takvima malo cesce druzim ukoliko za to ima uslova i volje kod njih, ucim svasta nesto uvek i pomalo da bih um drzao bistrim, ne ostavljam molitvu kao glavno sredstvo za nalazenje pravca i cilja u svemu, i sto je najvaznije - ne opterecujem se uspesima i neuspesima, nego pustam da me Roditelj prijatno iznenadi.

Uzgred, bavim se onim cime volim da se bavim, jer i to moze da bude zgodno pomagalo u nalazenju srodne duse.

I ne opterecujem se sa dve najzadnje od svih stvari kad je ljubav u pitanju: vremenom i sopstvenim izgledom.

Uopste uzev, mene mi se cini da kod vas neozenjenih i neudatih postoji velika doza panike od nekih sasvim beznacajnih stvari, narocito od proticanja vremena. A vera/nada/ljubav i panika nikako ne idu i ne mogu da idu zajedno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

I to je tacno, ali to je sve subjektivan osecaj, i raste kako covek bude stariji.

`Ocu da kazem, da sam kojim slucajem u polozaju kao Liga ili nekom slicnom, moj neki pristup eventualnoj zenidbi bi bio otprilike ovakav: radujem se zivotu kao da je ceo svet moj, stedim po malo da bih putovao i upoznavao ljude i krajeve, (verovatno) upoznajem povremeno po neko zensko celjade koje mi se svidi i gledam da se s takvima malo cesce druzim ukoliko za to ima uslova i volje kod njih, ucim svasta nesto uvek i pomalo da bih um drzao bistrim, ne ostavljam molitvu kao glavno sredstvo za nalazenje pravca i cilja u svemu, i sto je najvaznije - ne opterecujem se uspesima i neuspesima, nego pustam da me Roditelj prijatno iznenadi.

Uzgred, bavim se onim cime volim da se bavim, jer i to moze da bude zgodno pomagalo u nalazenju srodne duse.

I ne opterecujem se sa dve najzadnje od svih stvari kad je ljubav u pitanju: vremenom i sopstvenim izgledom.

Uopste uzev, mene mi se cini da kod vas neozenjenih i neudatih postoji velika doza panike od nekih sasvim beznacajnih stvari, narocito od proticanja vremena. A vera/nada/ljubav i panika nikako ne idu i ne mogu da idu zajedno.

Ovo sto sam boldovao to ne radim vise.

Nije Obi vreme pritisak okoline i roditelji, vec samoca. 

• Свиђа ми се 1

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Liga Džentlmena рече

Razumljivo, ali i to ce da dodje na red da nestane.

• Свиђа ми се 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, obi-wan рече

Не схвати ме погрешно, нисам у паници и да по сваку цену бијем главом кроза зид. Него једноставно, у својој прошлости сам се сувише посветио учењу, књизи, за везу сам мислио ''лако ћу'', и онда када сам и запао у те неке везе, оне пропадоше. Да сам другачије размишљао..

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Liga Džentlmena рече

Bolje i to, nego da se osecas usamljeno pored neke osobe...

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Плаво Небо рече

Не схвати ме погрешно, нисам у паници и да по сваку цену бијем главом кроза зид. Него једноставно, у својој прошлости сам се сувише посветио учењу, књизи, за везу сам мислио ''лако ћу'', и онда када сам и запао у те неке везе, оне пропадоше. Да сам другачије размишљао..

Jasno, sto opet u stvari znaci da sad ocigledno zrelije razmisljas nego pre. Za to zrelije razmisljanje je trebalo vremena da prodje, i za tim vremenom nemoj da zalis. Bitno u svemu je da Roditelj moze "i od ovog kamenja stvoriti decu Avraamovu", tj. da Njemu nikad nista nije kasno, i da to isto (da nikad nije kasno) moze i svakom od nas da daruje, i to npr. u vidu divne i mirne ljubavi, ma u kojim godinama ona dosla.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Anika рече

Potpuno tacno.

Подели на овим сајтовима

Obi, nas utesitelj. :)

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Anika рече

Pa i to je oke sto kazes.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Anika рече

Obi, nas utesitelj. :)

:trtmilo:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan рече

Jasno, sto opet u stvari znaci da sad ocigledno zrelije razmisljas nego pre. Za to zrelije razmisljanje je trebalo vremena da prodje, i za tim vremenom nemoj da zalis. Bitno u svemu je da Roditelj moze "i od ovog kamenja stvoriti decu Avraamovu", tj. da Njemu nikad nista nije kasno, i da to isto (da nikad nije kasno) moze i svakom od nas da daruje, i to npr. u vidu divne i mirne ljubavi, ma u kojim godinama ona dosla.

Наравно, Бог ме је сачувао од неких искушења. У то сам сигуран.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Адриана92 рече

Случајност, читам књигу и наиђох овдје на исту тему ((: 

20181113_214352.jpg

Једноставно предивно описано!

Из које је ово књиге? имаш ли неки линк? Ово треба прочитати

Ја бих се позабавио првом тачком:

1.   Љубав поклања једну константну радост, У љубавној зависности ЕУФОРИЈА је стално смењује ПАТЊОМ.

Животни пут човека се може упоредити са проласком  кроз тунел: Идући тако кроз живот ми видимо светло на карју тунела али у самом тунелу је мрак и ми тако идући стално ударамо у зидове тунела, Када ударимо у једну страну тунела ми осећамо патњу а када ударимо у другу ми осећамо еуфорију.

Права љубав је када идемо средином тунела. 

Супротнио правој љубави је заљубљеност коју карактеришу еуфорична осећања, лептирићи у стомаку. Е па ти лептирићи у стомаку заправо говоре да је наша љубав лажна.

Права љубав је као сунце у пролеће, нити је хладно нити је топло него онако баш пријатно, што каже народ потаман.

А зима и лето представљају два лица заљубљености: те наше лажне себичне љубави. Еуфорија је као када те сунце пржи у сред лета а патња је зима у срцу.

Зашто је Ђаволу тако лако да вара људе објашњава Писмо које каже да је у доброг господара и слуга обучен лепо као и син, па их је тешко разликовати. Тако је Ђаво заоденут еуфоријом и многи га мешају са Сином који је заоденут Љубављу

Подели на овим сајтовима

Људи имају обичај да кажу да осећају љубав према неком: И то је већ превара. Јер права љубав готово да се не осећа,еуфорија је та која се осећа.

И као у пролеће што Сунце готово да и не примећујемо него нам је, ето тако, пријатно: Е таква је и права љубав, скоро да би могли да кажемо да и не осећамо ништа према онопм кога волимо.Као љубав између брата и сестре, Имаш неког ко ће једног дана отићи својим путем али ти због тога нећеш престати да га волиш. Он је твој иако није с тобом. Кад брат размишља о сестри он не осећа лептириће у стомаку него осећа неку благу пријатност.

Како је танка линија која раздваја љубав од мржње. Еуфорија припада свету мржње а не љубави. и као што у поноћ или подне ми јасно знамо да ли је дан или ноћ, тако у зору ми не знамо да ли је престала ноћ и почео дан. Танка је линија која раздваја дан од ноћи и никад не можемо да будемо сигурни да ли је почео дан или није. Тако и у љубави: Танка је граница која раздваја љубав од мржње и у зору ми не можемо да будемо сасвим сигурни мрзимо ли неког или га стварно волимо. Осећања која су у поноћ јасни показатељ где се у љубави налазимо: у зору се већ не види та линија која дели љубав од мржње.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...