Jump to content

Страст (љубавна зависност) је нељубав, неслобода и патња

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 27.1.2019. at 0:11, obi-wan рече

Malo je to, bas malo. Godinu dana ili dve, pa da nesto moze da se vidi.

Можда је из твог угла тачно, из мог угла је нетачно.  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Можда је из твог угла тачно, из мог угла је нетачно.  

"Netacno" je i iz ugla mog prijatelja, ciji sam primer navodio na ovakvim temama - 3 dana poznanstva i odma` brak. Ali vi ste retki izuzeci, vecina slucajeva bez ikakve sumnje dodje pod ono napisano - godinu do dve, pa se onda vidi sta je to u stvari.

Lepo je kad se sve odma` skocka, ali vecina ljudi nije bas tog tipa.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Ali vi ste retki izuzeci, vecina slucajeva bez ikakve sumnje dodje pod ono napisano - godinu do dve, pa se onda vidi sta je to u stvari.

Моји родитељи се познавали месец дана и хвала Богу  имају диван брак (још мало па златна с.) Опет  мени ближи рођаци забављали се (што моја баба каже- водали се :smeh1:) пуних седам година и ушли у брак који је благо речено  био промашај . Ваљда су за седам година  могли да увиде да ли су једно за друго или не, а очигледно је да нису били . Тако да ни тај приступ  знати се, виђати се  па онда одлучити, није најсигурнија гаранција за добар брак.      

• Свиђа ми се 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Рапсоди рече

Моји родитељи се познавали месец дана и хвала Богу  имају диван брак (још мало па златна с.) Опет  мени ближи рођаци забављали се (што моја баба каже- водали се :smeh1:) пуних седам година и ушли у брак који је благо речено  био промашај . Ваљда су за седам година  могли да увиде да ли су једно за друго или не, а очигледно је да нису били . Тако да ни тај приступ  знати се, виђати се  па онда одлучити, није најсигурнија гаранција за добар брак.      

Nista nije nikad garancija. Nema garancije. U ljubavi je glavno to sto ona "izdrma" coveka stalnom neizvesnoscu. U tom je lepota.

Ono sto moze da se izracuna i predvidi prosto nije ljubav.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, obi-wan рече

Razumljivo, ali i to ce da dodje na red da nestane.

Ako da Bog. 

• Свиђа ми се 1

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

On 28.1.2019. at 7:08, Задње Време рече

Једноставно предивно описано!

Из које је ово књиге? имаш ли неки линк? Ово треба прочитати

Ја бих се позабавио првом тачком:

1.   Љубав поклања једну константну радост, У љубавној зависности ЕУФОРИЈА је стално смењује ПАТЊОМ.

Животни пут човека се може упоредити са проласком  кроз тунел: Идући тако кроз живот ми видимо светло на карју тунела али у самом тунелу је мрак и ми тако идући стално ударамо у зидове тунела, Када ударимо у једну страну тунела ми осећамо патњу а када ударимо у другу ми осећамо еуфорију.

Права љубав је када идемо средином тунела. 

Супротнио правој љубави је заљубљеност коју карактеришу еуфорична осећања, лептирићи у стомаку. Е па ти лептирићи у стомаку заправо говоре да је наша љубав лажна.

Права љубав је као сунце у пролеће, нити је хладно нити је топло него онако баш пријатно, што каже народ потаман.

А зима и лето представљају два лица заљубљености: те наше лажне себичне љубави. Еуфорија је као када те сунце пржи у сред лета а патња је зима у срцу.

Зашто је Ђаволу тако лако да вара људе објашњава Писмо које каже да је у доброг господара и слуга обучен лепо као и син, па их је тешко разликовати. Тако је Ђаво заоденут еуфоријом и многи га мешају са Сином који је заоденут Љубављу

Касним са одговором (: о вој књизи је ријеч

20190129_200142.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...