Jump to content

Koпти служили у Патријаршијској капели у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре сат времена, Zoran Đurović рече

Одговор је једноставан. Знају у Патријаршији да има мноштво дебила који ће почети да скамичу, па зато не објављују вест. Сећаш ли се када су хтели Амфилохија да разапну што је дао Англиканцима да служе? 

Не знам зашто би презали од реакције дебила, онда су небитни. И могу их лако ућуткати истином.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 262
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Дејан рече

Не ради се о љубави, већ из сопственог искуства знам колико је тешко разумети док се директно не напише.

Да, знам да се не ради о љубави. Али у сваком случају, хвала ти.

Подели на овим сајтовима

Давно сам користио да кажем како је Роћку физичка бангавост рефлекс мождане. Бог често обележи човека. Никакве злурадости нема код мене. Живот уме да буде суров. Читај Библију. Ништа олако не говорим.  

Са палете глагола којим се може описати нечији урођени физички хендикеп,
ти си оче одабрао онај глагол који више говори о твом доживљају него о његовом медицинском стању.

Свето Писмо читам и користим га да себе коригујем е на да друге "дефинишем" у складу
са својим тренутачним емоцијама. Све што радим, себи радим. 
Исто важи и за тебе.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Није тачно. Демантује те Милаш, а признаћеш да је он нешто већи ауторитет у материји. Наиме, написао је текст у коме доказује да не треба васељенски сабор да би се вратило на жењено свештенство.  

Теби не верујем ни да кажеш да је данас 10. април. Колико се ја сећам, писао је ово што сам ја рекао. Мрзи ме сад да тражим.  

Свештенство је у православљу вазда жењено. Вероватно си мислио на жењени епископат. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Дејан рече

Наишао сам кад су се скупљали на молитву, питао сам да ли могу да уђем и ако нисам муслиман. Рекли су ми да могу. Нисам се дуго задржао, гужва је била.

Због савести других?

Него, шта мислиш, јесам ли ја сада саслуживао са њима? 

Имаш савете Апостола Павла упућене Цркви у Коринту на тему једења хране 
у идолском храму и како то утиче на савест других. 

Како да ја знам шта си ти мислио и осећао, да не кажем и радио,
док си био међ муслиманима током њиховог религиозног чина? 

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Дејан рече

Јеси сигуран да је само пука нагост у питању?

Поменуо сам напијање, а да ли је нагост била "пука" или није,
можда можемо да видимо по реакцији Ноевих синова на њу.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Toma рече

Поменуо сам напијање, а да ли је нагост била "пука" или није,
можда можемо да видимо по реакцији Ноевих синова на њу.

Позно га је у библијском смислу

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Toma рече

Имаш савете Апостола Павла упућене Цркви у Коринту на тему једења хране 
у идолском храму и како то утиче на савест других. 

Како да ја знам шта си ти мислио и осећао, да не кажем и радио,
док си био међ муслиманима током њиховог религиозног чина? 

Е да, кад сам, истог дана, био код Дервиша у џамији, није још била молитва ал сам јео ратлук.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Дејан рече

Позно га је у библијском смислу

Занимљиво. Ни Свети Јован Златоусти, ни свети Кирил Александријски, ни свети Амвросије Милански не тумаче то на тај начин. Не знају Писма, очито. Тумаче неки рабини и неки западни учењаци. У стиху 22. се не каже да је познао Хам оца него да га је видео и о томе испричао Симу и Јафету. То прво. Друго, да га је познао у библијском смислу, онда би испало да је о свом "познању" Ноја испричао другој двојици.   Чисто сумњам да би им испричао то што ти кажеш да је урадио.

стих 9, 22. гласи, у преводу Дуде и Фућка, а исто је и у свим другим преводима:

"Ham, praotac Kanaanaca,opazi oca gola pa to kaza dvojici svoje braće vani."

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Дејан рече

Е да, кад сам, истог дана, био код Дервиша у џамији, није још била молитва ал сам јео ратлук.

Смирен буди, и ја сам на сајму књига код Адвентиста ("подврста" вегетаријанци) 
јео пљескавице (примети множину) па сам остао православни верник.
ПС. Нико ме није видео!

Подели на овим сајтовима

Pisem sa mobilni, da se ne zalim mnogo, imao sam nesrecu iso deda sa golf 4 u rikverc ja bio okrenut ledjima i pravo pod zadnji tocak i pukne desna noga iznad zgloba imo operaciju u ponedeljak danas doso kuci, zamalo je moglo i gore da bude, :blush:, i  vidim opet nije dosadno na forum 🤠, sad imam vremena kolko oces pa ste svi nadrljali.... 😅..

Na prvu ovo je ipak .....pa mali 'skandal' .... ej bre Kopti ....🤔

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Bokisd рече

Pisem sa mobilni, da se ne zalim mnogo, imao sam nesrecu iso deda sa golf 4 u rikverc ja bio okrenut ledjima i pravo pod zadnji tocak i pukne desna noga iznad zgloba imo operaciju u ponedeljak danas doso kuci, zamalo je moglo i gore da bude, :blush:, i  vidim opet nije dosadno na forum 🤠, sad imam vremena kolko oces pa ste svi nadrljali.... 😅..

Na prvu ovo je ipak .....pa mali 'skandal' .... ej bre Kopti ....🤔

Даће Бог да све лепо зарасте .

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Toma рече

Смирен буди, и ја сам на сајму књига код Адвентиста ("подврста" вегетаријанци) 
јео пљескавице (примети множину) па сам остао православни верник.
ПС. Нико ме није видео!

Ал си сад испричао, ја сам ро сад сликовито видео и баш сам се саблазнио

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Владимир Владимирович Цар1 рече

ако те види Патријарх који речник браћеш кожу на шиљак:)

Како ко направи неки грех у Патријаршији, тако долази на чреду да копира Аву Римског са фб и Поука.12:smeha: Присилише и овог Патријарха да ме чита. Мој највернији читаоц је био покојни митрополит Амфилохије. Штампали му све моје коментаре одавде. Патријарх Иринеј ме је редовно читао пре седница Синода. Ништа се није променило.    

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...