Jump to content

Избори у Србији 2023

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

пре 36 минута, Bilbija рече

Vi o Kosmetu kaoo svaba tralala... Srbi su imali priliku devedesetih godina proslog veka da zavrse nacioalno ujedijenje tokom raspada jugoslavije ali problem je sto ni tada kao i danas srbi nisu bili jedistveni i imao si pola srba koji su demonstrirali protiv sopstvene drzave. zamisli danas da Vucic posalje trupe na Kosmet? sta mislis koliko bi bilo demostraata po Beogradu a koliko bi bilo dezertera. Srbija je izgubila tada priliku i ta prilika ce se mozda vratiti za neki vek a mozda i nece. Mi nista ne mozemo da uradimo na Kosmetu osim da ne prizamo nezavisost. I to je ono sto Vucic radi i jedino sto moze da uradi. Sve preko toga je cista glupost. Razlika izmedju V ucica i ovih drugih je sto bi ovi drugi priznali Kosmet kao nezavisnu drzavu. A sto se tice NATO-a, vidis da Rusija jedva izlazi a kraj sa njima i sta bi ti hreo? Da im se mi naj...mo majke? Maite se ljudi fantazija, spustite se na zemlju i suocite sa realnoscu, sopstvenim mogucnostima i sopstvenim limitima.

Да о Косову и Метохији, него о чему? О страним трупама тамо које су корен полуколонијално статуса. Тих "римтутитуки" пет хиљада НВО ликова који би у том случају, уласка српске војске на КиМ су занемарљиви.

За могућности деведесетих, не знам, немам довољно увида у то.

Да ли си прочитао када сам написао да ништа више од овога што тренутна српска власт ради, није могуће док Руси не изађу на Дунав и НАТО ослаби?

Не знам зашто мењаш причу и у с брда с дола убацујеш аргументацију која нема везе са оним о чему говоримо.

Подели на овим сајтовима

Препирати се о томе зашто смо ми у технолошком заостатку је бесмислено. Србин је први направио улични сат у Швајцарској, Срби су од најбољих оружара, али државу нисмо имали, много тога смо пропустили. Најбољи људи, инжењери, математичари, научници, техничари, изгинули у ратовима, требало је да нас буде барем двадесет милиона, а да није било османлија било би нас ко зна колико.

Са друге стране, Бог је то допустио не без значајне промисли, - за спасење душе, да се пакаже да ли је европа достојна Христа, да су бољи пријатељи било које вере, који не ударају на православље. Када се питамо шта Србија да очекује, шта може да уради, то морамо повезати са целим светом. Вредности наше традиције су препознате у великој већини света, који се развија и има будућност.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Bilbija рече

Zasto je on uvozio masine a nije iz Juge uvozio masine nemac?

E ovde su pogodio sustinu problema. Zasto je on uvozio masine a nije iz Juge uvozio masine nemac? Mi smo uspeli da izvozimo onog Juga, ali pazi nije ga nasa pamet napravila vec italijani, proizvodili smo Golfa ali opet nije nasa pamet vec nemacka, nas je samo mauelni rad ....kao i danas uostalom. Jedino je vlasnik firme eko drugi a ne radicki savet koji je obezbedjivao polutke za radnike ...

Па бре, Билбо, шта ћу с тобом? :)

Разумем ја тебе и сложио бих се са тобом али у уском (историјском) контесту. Али , 'си чуо за ону да "не живи човек само од хлеба (него од сваке рречи из уста Господњих)"?

То је све ОцКеј, али ако би избацили селдеће чињенице: да су Немци Србе ТАМАНИЛИ 2 пута у једном веку, роде мој! Аустро-Угари (=Немци у првом реду) су хтели да потамане Србе. Посебно Србе, а Други рат исто али друге су геополитичке приче. Аналгно твом закључку:

Zasto je on uvozio masine a nije iz Juge uvozio masine nemac?

Па зато јер су нас ТАМАНИЛИ а не ми њих. Зато јер је философија живота западног човека да ДРУГЕ ЖРТВУЈЕ за себе (своу ГУЗИЦУ и полни орган), а суштина истоног Словена, Православца да себе жртвује за другога! ЗАТО, роде мој! Мани појединце, причамо о суштинама народа.

Тамо где је српски војник дошао, тамо ДРУГИ имају своје државе у слободи, тамо где је немачки војник дошао имамо геноцид и гробља и окупацију. ДВА пута нас таманили, и сада, сами окупирани, они нас окупирају? Зато!

Русима су потурли Лењина, опет заједно са Англо-Саксима, све им свештенство побили, храмове порушили ОБОЈЕНОМ револуцијим, па онда опе у Другом рату 20 МИЛИОНА Руса побили, и ево их опет у руској Кајини, Украјини! Кад банда пљачка, зна се ко је главни, које вођа банде, ко је његов десна рука....тако и Немци, они су ти потрчко главних пљачкаша.

Нису се они развили што си неке спосбне фаце после Другог рата, него су банкари англо-саксонски уложили соје паре. И дали, нарвно, мало и Немцима да живе боље. Јеси самостани? Па нису. Окупирани су. Е сад, сам окупатор има проблем са својим народом - Амери живе лошије од Немаца, и каже окупатро: види, не може то тако, да они уживају на нашим парама - и шта би? Имамо да индустијски лоби Немачки НЕ СМЕ ДА ЗУЦНЕ!

Зато су они извозили нама. КАДА се Србин могао развијати? Под Турцима до Првог рата? У првом рату? Међу два рата када је пригрлио своје кољаче, када су срски хероји просили, а аустро-угарски официри који су газили Србији задржали чинове, пензије, положаје?

Мало ти то боље...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

ПС

Има она сцена из "Подземља" (Андерграунд, од Кустурице)....Славко штимац са мајмуним изашо из подземља, из таме, мислио он рат је, кад одједаред нашао се у Немачкој за Божић/Нову Годну. И ватромет, светала велеграда...и пита оног нашег где је? У немачкој! И слави се и он се пита: а што они славе, зар нису они изгубили рат? Феноменална сцена - кад одговориш на то питање онда си "победник" у "аргументацији" твојој. @Bilbija

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Milan Nikolic рече

Најбољи људи, инжењери, математичари, научници, техничари, изгинули у ратовима, требало је да нас буде барем двадесет милиона, а да није било османлија било би нас ко зна колико.

Francuski demograf sa početka 20-og veka, pisuci o moci ruske imperije pise da Rusa do kraja 20-og veka treba da bude 350 miliona, proporcionalno tadasnjem prirastaju. I sta bi? Dobise Lenjina, sifilicara koji infecira nastupajucu najmocniju Imeriju, i koji masakrira Cara i njegocu Svetu Decu. I Bilbo udara price o "uspesnim" Nemcima. Samo su Nemci pobili 20 miliona za 4 godine. Putin može da unisti svet jednim potezom a za 2 godine ruska vojska je ubila, nehoticno, manje civila nego Jevreji za mesec dana u Gazi. To je ona filosofija da Pravoslavni covek daje sebe za drugoga. Ameri su utusili snakcijama ili pobili 500 000 iračke dece.

Vladika Nikolaj, u cuvenoj besedi ' 916 na Vidovdan i katedrali Sv. Pavla pita Engleze: Srba je kao i Engleza bilo 4 miliona, a koliko Engleza ima sada (=tada ' 916.)? I pita gde su ti Srbi? I odgovara: Izginuli braneci Evropu, bili su kao "drvlje trnje, oko pitome ruze"!

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ćiriličar рече

ПС

Има она сцена из "Подземља" (Андерграунд, од Кустурице)....Славко штимац са мајмуним изашо из подземља, из таме, мислио он рат је, кад одједаред нашао се у Немачкој за Божић/Нову Годну. И ватромет, светала велеграда...и пита оног нашег где је? У немачкој! И слави се и он се пита: а што они славе, зар нису они изгубили рат? Феноменална сцена - кад одговориш на то питање онда си "победник" у "аргументацији" твојој. @Bilbija

Pa naravo da nisu izgubili rat. nemaca je stradalo 6 milona a rusa samo 30 milioa. Istrebili 6 miliona jevreja... Pa ko je izgubio rat reci ti meni? nemci? Boze sacuvaj, eno ih 120 miliona, skoro kao rusa, jevreja ni od korova a oni koji su preziveli voze nemacke automobile...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ćiriličar рече

Francuski demograf sa početka 20-og veka, pisuci o moci ruske imperije pise da Rusa do kraja 20-og veka treba da bude 350 miliona, proporcionalno tadasnjem prirastaju. I sta bi? Dobise Lenjina, sifilicara koji infecira nastupajucu najmocniju Imeriju, i koji masakrira Cara i njegocu Svetu Decu. I Bilbo udara price o "uspesnim" Nemcima.

Pa cekaj reci ti meni, ako fali 200 miliona rusa a nemci svi a broju, ko je pobedio...Ko je tu uspesan? kapiras li koliko je besmisleno ovo?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bilbija рече

.Ko je tu uspesan?

Pa uspesniji su Nemci, naravno u genocidu i istrebljavanju nardoda, oko toga nema sporbe! Ti ne shvatas da Srbi to nikada nece biti, jer su "ukaleljemljeni" pred Bozijim Prestolim pod drugim kodom, zapečaceni, miropomazani, Duhom Svetim - niko to ne moze i nece promeniti.

To, medjutim, ne znaci da Srbi ne treba da budu mudriji - treba. I mudriji, i SUROVIJI, i manje servilni, i manje sen-ti-men-tal-ni! Sentimentalnost je jedna od najkrvoprolivanijih mana Srba! Mnogo je krvi Srbin prolio iz sentimenta, to jest sentiment ga je odeo u smrt mnogo puta.

Treba po onoj "MUDAR KAO ZMIJA, a bezazlen kao golub", mi jok.

I odgovor na tvoje pitanje: Hristos na krstu, nedavno je vaskrsao Lazara, a sada (=tada) umire i nemoćan viče: Oče moj, Oče moj, zašto si me ostavio? Oko njega 2 razbojnika. Jedan se smeje i viče: Kakakv si to Sin Božiji, ako si tako moćan skini sam sebe sa krsta? Cereka se a sam na krstu.

E vidiš, slično je tvoje vrdnovanje stvari - Hrista ubiše Jevreji, i gde su Jevreji tokom 2000 godina a gde je Hristos. A da ne govorimo da je on DOBROVOLJNO umro, da bi tako razorio samu smrt. Dakle i ontološki, i metafizički, a i istorisjki Hristos je uspešniji od Jevreja.

Tako su i Srbi od Nemaca. Kojiko su krvi mučeničke prolili, svi supesi pojedinaca to ne mogu oprati iz njihova naroda.  Ti Srbi, kojih danas "nema"...pa oni koji su rođei a umoreni su u Carstvu Božijem...ja verujem da je u paklu hrvatski i nemački jezik dominanatan.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ćiriličar рече

Pa uspesniji su Nemci, naravno u genocidu i istrebljavanju nardoda, oko toga nema sporbe! Ti ne shvatas da Srbi to nikada nece biti, jer su "ukaleljeni" pred Bozijim Prestolim pod drugim kodom, zapečaceni, miropomazani, Duhom Svetim - niko to ne moze i nece promeniti.

OK, onda da sacekamo Strasi sud pa ce nam onda biti bolje a do tada okrecemo jedan pa drugi obraz ...i da kupujemo nemacke polovnjake i da pricamo o Kosmetu, a da nista ne mozemo da uradimo,  jer je to nase bogom dano, eno 11 bozja zapovest kaze da je kosmet srpski. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ćiriličar рече

Pa uspesniji su Nemci, naravno u genocidu i istrebljavanju nardoda, oko toga nema sporbe! Ti ne shvatas da Srbi to nikada nece biti, jer su "ukaleljemljeni" pred Bozijim Prestolim pod drugim kodom, zapečaceni, miropomazani, Duhom Svetim - niko to ne moze i nece promeniti.

Мислим да су ово опасна размишљања, подсећа ме на оне приче за време ковида како је ваздух у храму освештан па не може да шори заразу. Слобода је оно што Бог највише поштује код свакога човека, а где је слобода избора ако са нама руководи "други код" запечаћеност и сл? Ми би да будемо ђубрад ал нам Бог не да?

Ово суштински нагиње нацизму. Комплекс малог народа који себи приписује вредности које нема. 

Успешност Немаца у геноциду ,у тој огромној мери , било је утемељено на научно техночко-технолошкој супериорности у конкретном историјском периоду. 

Зашто и како се то десило , по мени, најбоље објашњавају Дитрих Бонхефер и владика Николај Велимировић.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Bilbija рече

:)))

Ma idi begaj, trese se Brisel, sastance non stop i traze resenje ....

Panika u Vasingtonu ...:))

Молио бих те да промениш слику на аватару?

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Дејан рече

Мислим да су ово опасна размишљања, подсећа ме на оне приче за време ковида како је ваздух у храму освештан па не може да шори заразу. Слобода је оно што Бог највише поштује код свакога човека, а где је слобода избора ако са нама руководи "други код" запечаћеност и сл? Ми би да будемо ђубрад ал нам Бог не да?

Ово суштински нагиње нацизму. Комплекс малог народа који себи приписује вредности које нема. 

Успешност Немаца у геноциду ,у тој огромној мери , било је утемељено на научно техночко-технолошкој супериорности у конкретном историјском периоду. 

Зашто и како се то десило , по мени, најбоље објашњавају Дитрих Бонхефер и владика Николај Велимировић.

Ljudi pogresno posmatraju citave narode kao pojedince. Kakve veze ima sa bilo kojim predhodnim ratom danasnji nemac ili rus ili srbin? Oni koji su ubijeni su ubijeni od strane onih kojih takodje danas nema. Nije kriv danasnji neki Has od 30 godina sto je ubije neki Avram u ausvicu. Ali kao narod njih je danas vise a nekih drugih je manje ili ih uopste nema. Moze se posmatrati samo sposobnost odrzanja jednih ili drugih, uporedis broj jednih i drugih i broj stradalih i vidis ko je bolje prilagodjen. nema tu moralih kategorija kao sada su oovi losi a oni drugi dobri, pojedici mogu biti dobri ili losi a danasje nemce ne mozemo okriviti za dela njihovih predaka, ali ostaje ci njeica da nekih ima manje a nekih vise.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...