Jump to content

Др Зоран Ђуровић: Све Патријархове веренице

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре сат времена, Inženjer Djatlov рече

Ово за монаштво је промашај, не зато што тога нема, већ због имплицитне идеје о људској природи. Ако неко са тим проблемом оде у манастир, његов подвиг и борба ће бити већи, па ће и плодови бити већи и биће бољи монах. Та нека ,,тамна мистика" девијација где се оне смештају у људску природу детерминистички, па не чак ни само то, него се тврди да су темељни људски порив, не види Бога као најдубљу тежњу бића човека, па самим тим и природно здравље, а постоји и скривена наслада у томе да грех победи благодат, прижељкивање пада (иако је тачно да неки падну).

Одеш лепо на Хиландар, и видиш да ово нема везе са животом.

I sta na Hilandaru da radim da pitam dal ima gej seks tamo??????

Ko da bi neko priznao. 

Ici cu, ali vec znam ljude koji su na hilandaru dobili takvu ponudu (za seks), a u crkveni zivot intensivno sam usao pre par meseci, ja pre toga za toliko hilandasa nisam imao kontakt. Katolicki teolog i psihoanaliticar mi je manje vise reko da je to jasno da su manastiri pre sluzili tome, doduse ne samo za homoseksualnost nego ljudi koji za ovim svetom nisu se borili. Pa pored svakog musko-zenskog manastira je bilo i kuca za sirocat, koja cu cesto bila deca monahinja (a koji monah je napravio se i nije ni tacno znalo). Onaj katolik mrtvo ladno reko da je manastir bilo mesto za svakog koji nije stvoren za brak. Od homoseksualca i tranvestita. Doduse on vrlo dobro prica o tome, bolje ici u manastir za polnom disforicijom nego u bolnicu ili ne daj boze pod noz (oko polovina trans ljudi se ubiju posle operacije, prvo euforija pa onda posle godinama vidi se da nije telo ono sto jeste pa ubiju se.  

Naravno mozda mene djavolj tera da nadjem te ljude koji mi pricaju o tome i koji su vrlo verodostojni

Подели на овим сајтовима

• Одговори 461
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 часа, Milan Nikolic рече

@mirko1929

Не сећам се из Дела апостолских да је тако тумачено. Одакле теби такво схватање?

Постоји суштинска проблематика у томе зашто би Господ једну створену природу претворио у другу. Разуме се да су природе анђела и људи повезане, али да једна постане друга нисам до сада чуо. То повлачи толико дискутабилности за собом.

Књига ДАП се не бави овом темом. Али помиње апостол Павле у својим посланицама, а и апостол Јуда директно у својој посланици цитира књиге Енохове, које се детаљно баве тим палим анђелима који су дошли на Земљу и општили са женама (апостол је очигледно сматрао књиге Енохове за канонско Писмо, чим цитира из њих, мада су у данашње време једино у Етиопској цркви оне саставни део Старог Завета). Није било преласка из природе у природу, они су општили такви какви јесу. Не видим шта је проблем. У Средњем Веку, а и Раном Модерном Периоду је било општеприхваћено веровање да је могуће полно општити са демонима.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Agnostik рече

I sta na Hilandaru da radim da pitam dal ima gej seks tamo??????

Ko da bi neko priznao. 

Па било би добро да не питаш, јер питање открива питача колико и оно питано, увек је тражење, а понекад и саображавање.

пре 2 часа, Agnostik рече

Ici cu, ali vec znam ljude koji su na hilandaru dobili takvu ponudu (za seks), a u crkveni zivot intensivno sam usao pre par meseci, ja pre toga za toliko hilandasa nisam imao kontakt. Katolicki teolog i psihoanaliticar mi je manje vise reko da je to jasno da su manastiri pre sluzili tome, doduse ne samo za homoseksualnost nego ljudi koji za ovim svetom nisu se borili. Pa pored svakog musko-zenskog manastira je bilo i kuca za sirocat, koja cu cesto bila deca monahinja (a koji monah je napravio se i nije ni tacno znalo). Onaj katolik mrtvo ladno reko da je manastir bilo mesto za svakog koji nije stvoren za brak. Od homoseksualca i tranvestita. Doduse on vrlo dobro prica o tome, bolje ici u manastir za polnom disforicijom nego u bolnicu ili ne daj boze pod noz (oko polovina trans ljudi se ubiju posle operacije, prvo euforija pa onda posle godinama vidi se da nije telo ono sto jeste pa ubiju se.  

Naravno mozda mene djavolj tera da nadjem te ljude koji mi pricaju o tome i koji su vrlo verodostojni

Мене уопште не саблажњава да чујем о било каквој девијацији било где, јер саблазан је негативна фасцинација, и ставља човека у духовни поредак у коме ће све то заиста бити тачно. Сретаће такве људе, добијаће такве понуде и на крају најопасније, почеће да криви темељно разумевање о томе шта је људска природа. Транџе и слични не постоје, постоји идеологија о њима, и несрећници који су подлегли искушењу да је својим телом оваплоћавају.

Подели на овим сајтовима

@mirko1929

Али ти си се позвао на Апостоле. Немој сада да се извлачиш. Наведи то о чему говориш ако тврдиш тако.

Боље да станемо док не изнесеш неки аргумент. Кажем ти, не постоји у православном учењу ни помисао да се природе анђела и људи мешају, да једни постају друго, да могу међусобно полно општити, што је апсолутно бесмислено јер духови немају полове.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Inženjer Djatlov рече

Па било би добро да не питаш, јер питање открива питача колико и оно питано, увек је тражење, а понекад и саображавање.

Мене уопште не саблажњава да чујем о било каквој девијацији било где, јер саблазан је негативна фасцинација, и ставља човека у духовни поредак у коме ће све то заиста бити тачно. Сретаће такве људе, добијаће такве понуде и на крају најопасније, почеће да криви темељно разумевање о томе шта је људска природа. Транџе и слични не постоје, постоји идеологија о њима, и несрећници који су подлегли искушењу да је својим телом оваплоћавају.

I to su naivni katolici verovali za njihovi popove. Daj boze da nasi monasi su stvarno ono sta naivan pravoslavni hrscanin veruje. 

Ne osudjujem ljude.

Svasta sam se nacuo prostitutka u koju sam se zaljubio mi je rekla kad sam moro priznati da sam verujuci i da se sramim sto sam je zvao da sam budala i da su svestena lica svih religija od njih najbolja musterija. Mnogo me je lagala ali to izgleda ne. I rekla je bili bi jos bolja da vecina katolickih popova nisu pederi. Na kraju sam je hteo zeniti da se ostavila najstarijeg zanata. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Agnostik рече

I to su naivni katolici verovali za njihovi popove. Daj boze da nasi monasi su stvarno ono sta naivan pravoslavni hrscanin veruje. Kod katolika samo sto godisnje babe jos veruju da celibat se drzi stvarno. Ali dobro mi imamo blagodat i kako je reko svaki homic treba u manstir, gde je logika da se strpaju svi homoseksualci u cisto muski manastir i nadati se da nece to da rade.  

Ne osudjujem ljude.

Svasta sam se nacuo prostitutka u koju sam se zaljubio mi je rekla kad sam moro priznati da sam verujuci i da se sramim sto sam je zvao da sam budala i da su svestena lica svih religija od njih najbolja musterija. Najbolja u smislu da stalno dolaze, ali vole onda da pricaju i da pljulju na nju posto je gresna kurva, a on eto je moralan covek. Mnogo me je lagala ali to izgleda ne. I rekla je bili bi jos bolja da vecina katolickih popova nisu pederi. Na kraju sam je hteo zeniti da se ostavila najstarijeg zanata. 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Milan Nikolic рече

@mirko1929

Али ти си се позвао на Апостоле. Немој сада да се извлачиш. Наведи то о чему говориш ако тврдиш тако.

Боље да станемо док не изнесеш неки аргумент. Кажем ти, не постоји у православном учењу ни помисао да се природе анђела и људи мешају, да једни постају друго, да могу међусобно полно општити, што је апсолутно бесмислено јер духови немају полове.

Ти не разумеш шта сам написао. У апостолским посланицама то постоји. У ДАП, који је једна од књига Новог Завета, нико се није бавио том темом. Капиш? Кад се каже Дела Апостолска мисли се на ту конкретну књигу (која се бави формирањем Цркве), не на посланице, еванђеља, нити било шта друго.

Подели на овим сајтовима

@Agnostik Па зар не видиш да си испројектовао одговор на питање које си сам себи поставио, а да мој текст уопште нема у садржају ово што си рекао? Прочитај поново.

Ја нисам нигде написао било какву апологију било чијег морала, само нисам фасциниран греховима. Сумњам у блаћења, као што сумњам у идеализације, једино не сумњам у светост, она није ни једно ни друго, јер није пројекција.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Inženjer Djatlov рече

@Agnostik Па зар не видиш да си испројектовао одговор на питање које си сам себи поставио, а да мој текст уопште нема у садржају ово што си рекао? Прочитај поново.

Ја нисам нигде написао било какву апологију било чијег морала, само нисам фасциниран греховима. Сумњам у блаћења, као што сумњам у идеализације, једино не сумњам у светост, она није ни једно ни друго, јер није пројекција.

Ovo sta pises nema veze, odkud znas da je aktivna homoseksualnost ili drugi blud neka minorna pojava kod monaha???

Daj boze da jeste.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, mirko1929 рече

Немој ти то мени да причаш, него лепо реци апостолима да су имали „неправославно“ тумачење.

Немој да се извлачиш него наведи који то Апостоли уче како ти наводиш? Који Апостол и где наводи да су ,,синови Божији'' који су женили ,,кћери човечије'' заправо били некакви анђели који су постали мушкарци, или су већ били анђели мушкарци, шта год и како год да замишљаш то?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Немој да се извлачиш него наведи који то Апостоли уче како ти наводиш? Који Апостол и где наводи да су ,,синови Божији'' који су женили ,,кћери човечије'' заправо били некакви анђели који су постали мушкарци, или су већ били анђели мушкарци, шта год и како год да замишљаш то?

Рекао сам ти већ да апостол Јуда директно цитира књигу Енохову која се цела (књига Енохова, не Јудина посланица) бави само тим догађајем. А апостол Павле каже да жене треба да у цркви буду покривене главе да не кушају анђеле. Дакако да су већ били, они су синови богова, не ћерке богова, или деца богова. Син једино може бити мушкарац.

Подели на овим сајтовима

@Agnostik ,,Знање" које тражиш је засновано на жељи за експериментисањем над заморчићима, ,,дај да скупимо све монахе на неку ливаду, оградимо жицом, и чекамо ко ће кога", а шта ћемо са умом оног који се наслађује тиме да то посматра? Не мислиш ваљда да би они који то раде били привилеговани, јер су ето ,,преварили Бога, истовремено блудећи и бивајући аскетама"? На крају се све своди на питање ко је твој Бог и чија је задња. Ако је перверзија, чему чуђење што се она свом вернику јавља као темељна реалност?

Подели на овим сајтовима

@mirko1929

Значи ти мислиш да мушки анђели могу да се успаљују на наше жене, па зато жене морају да покривају главе? Мора да се шалиш. Апостол Павле не говори тако, него си ти то и навео погрешно и тумачиш погрешно.

,,Синови Божији'' који се наводе у Старом завету могу се тумачити као синови из племена Адамовог, јер је Адам назван ,,сином Божијим'' (Лк 3:38).

Ти знаш да су Адам и Ева непосредно након пада имали мноштво племена других људи око себе. Ти људи из других племена су сматрали Адамово племе као Божије људе, а њихово мешање - мешање између Адамовог племена и других племена описује Библија као спајање ,,синова Божијих'' са ,,кћерима човечијим''. Размишљај мало на такав начин.

Никакве маштарије о анђелима који постају или су већ били мушкарци, који постају мужеви људским ћеркама, нема основа у православном учењу. Размисли мало колико је то дегутантно.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Inženjer Djatlov рече

@Agnostik ,,Знање" које тражиш је засновано на жељи за експериментисањем над заморчићима, ,,дај да скупимо све монахе на неку ливаду, оградимо жицом, и чекамо ко ће кога", а шта ћемо са умом оног који се наслађује тиме да то посматра? Не мислиш ваљда да би они који то раде били привилеговани, јер су ето ,,преварили Бога, истовремено блудећи и бивајући аскетама"? На крају се све своди на питање ко је твој Бог и чија је задња. Ако је перверзија, чему чуђење што се она свом вернику јавља као темељна реалност?

Ti si teska budala ja nisam gej, volim provereno telesno samo zene i nisam ni trunku bi ili homo. A jedino sto bi manje voleo da vidim nego homoseks je seks za decom. 

Mene interesuje istina, ali da ide mi na zivce da homici (Seraphim Rose naprimer) pricaju bracnicima sta da rade i ne, a sami imaju problem za sopstvenom seksualnost. Nek rade sta hoce. Ali da ne sole ljudima pamet.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Milan Nikolic рече

@mirko1929

Значи ти мислиш да мушки анђели могу да се успаљују на наше жене, па зато жене морају да покривају главе? Мора да се шалиш. Апостол Павле не говори тако, него си ти то и навео погрешно и тумачиш погрешно.

,,Синови Божији'' који се наводе у Старом завету могу се тумачити као синови из племена Адамовог, јер је Адам назван ,,сином Божијим'' (Лк 3:38).

Ти знаш да су Адам и Ева непосредно након пада имали мноштво племена других људи око себе. Ти људи из других племена су сматрали Адамово племе као Божије људе, а њихово мешање - мешање између Адамовог племена и других племена описује Библија као спајање ,,синова Божијих'' са ,,кћерима човечијим''. Размишљај мало на такав начин.

Никакве маштарије о анђелима који постају или су већ били мушкарци, који постају мужеви људским ћеркама, нема основа у православном учењу. Размисли мало колико је то дегутантно.

Sta je babi milo tako je i bilo. 

Moram stvarno traziti, ali iz rabinske starije liteature je jasno da su Jevreji te sinove bozije smatrali andjelima. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...