Jump to content

Др Зоран Ђуровић: Све Патријархове веренице

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 15 минута, Milan Nikolic рече

@Inženjer Djatlov

Не бих о биологији, а камоли о нечијем бунцању.

Све је сасвим просто. Бог је по Себи бесполан, али је Оваплоћени Логос мушкарац. Циљ је у надилажењу полности, тако да у будућем веку неће бити мушког ни женског. 

Природа је бесполна, али увек носи избор различитости. Бог човеку даје пол и службу, а нечије незадовољство показује палу склоност.

Ima otaca koji su tvrdili da Adam i Eva su bili bez pola, lici mi ali na mahijanizam. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 461
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 16 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Нек неко у објасни андроиду будућега вијека да полност није палост па да нема потребе да се превазилази нити је тај циљ игдје прокламован, или нек погледа писмо када Христа кушају чија ће бити жена она што је била жена многе браће, на шта Христос каза: неће се  у  Царству женити и удавати, а не каза неће она бити жена и неће браћа бити мушкарци, а могао је и тако учити, јер ево данас неки тако чине, јер су паметнији.

A i pitaj boga kako je bog mislio. Svidja mi se interpretacija Pitersona koji kaze da je bog podelio dusu na dva dela na musku i zensku kad je stvarao Evu, a nas je cilj to opet sklopiti.

Mozda nece biti potreba za seksom jer smo u raju jedna dusa celovita.

Подели на овим сајтовима

@Hadzi Vladimir Petrovic

Ако ти је тешко да прихватиш да ћемо бити као анђели, не знам шта да ти кажем. Бесполност није изопаченост. Нико не каже да ниси био мушкарац, него у Царству Божијем то нема функцију.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Milan Nikolic рече

@Hadzi Vladimir Petrovic

Ако ти је тешко да прихватиш да ћемо бити као анђели, не знам шта да ти кажем. Бесполност није изопаченост. Нико не каже да ниси био мушкарац, него у Царству Божијем то нема функцију.

Мати Божија је сада у Царству жена, само као жена она је мајка, свети Василије Острошки је мушкарац, монаси су мушкарци и ако ни овоме свијету немају "функцију". Ја у овоме свијету имам брачну службу, већ рекох да је то тек сјећање на рај, чежња за јединством тијела, а и нисам морон да говорим насупрот Писма, и мало шта своје иначе говорим, наравно у своме стилу и начину.

Опет ти ја "био" мушкарац, нисам био него јесам и бићу то без обзира гдје завршим, па и у паклу.

Када бих престао бити мушкарац, онда ме не бих могла у  (Џендер?!) Царству дјеса ословити са тата, баба са унуче, итд, то Царство не би имало никакав континуитет са дашњом и садашњом историјом спасења, са Црквом а имало би са џентер идеологијом.

Дакле таквим тврћењем ти разараш породицу, таквих и сличних учења имамо по помјесној Цркви она су припрема за ову агенду са којом се сада отворено суочавамо.

Јер ако ће се моје мушкарство превазићи, онда дај да одма то учинимо, или да се опробам ко жена? Зашто да не јер све се то превазилази?

Нашијем севи минђу, па у нови живот и на крају завршим ко анђео? 

Христос није постао анђео, самонје као монаси био чедан и девствен, али је миушко и Мати Божија је женско инвајвек инвјеке вјекова ћемо јој се обраћати са Мајко, а ја се неком андроиду нећу обраћати са мајко, нити анђелу са оче.

Ето на оваквим дебилима се види колико је дубоко зашла џендер теологија у нашу Цркву, нису то само теолошки  симпозијуми о родном и полном разликовању у Требињу...

Подмјестилу су вам џендер теологију на небо и сад је низводе на Србију.

Гдје си ти малоумниче икад видио безполну људску природу? То треба додати иза lgbtq++ 

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Milan Nikolic рече

@Hadzi Vladimir Petrovic

A odkud znas da su Andjeli bez pola????

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Agnostik рече

A odkud znas da su Andjeli bez pola????

Зна се јер су безтјелесни и по предању, не умножава им се број.

Али да и ти узвтврдиш да су полни, па да разумијем нисмо их виђали сваки дан, али гдје је он видио безполну људску природу:0426_feel::)).

А и да их вићаш не вириш им у гаће, он међутим пиша сваки дан, вири жени у гаће, има дјецу, радује са кад добије сина и трврди да је људска природа бесполна, а то је основ ЛГВТ су само варијације те непостојеће весполне природе.

Ја сам нешто слични видио као дјете, јер сам свлачио сестрине женске лутке, поцјепам ону крпу, а доле ништа.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Зна се јер су безтјелесни и по предању, не умножава им се број.

Али да и ти узвтврдиш да су полни, па да разумијем нисмо их виђали сваки дан, али гдје је он видио безполну људску природу:0426_feel::)).

Pa po hrscanstvu vaskrsavamo i za telom. Doduse i tu ima raznih interpretacija.

Kako u pravoslavlju u sustinu malo ima sta definirano.

Подели на овим сајтовима

Ја не знам ни шта значи џендер. Претпостављам да значи разноликост и изабирање полова. Међутим, када говоримо о бесполности у теолошком смислу, то не значи да су полови неодређени, да су наш избор и томе слично. Бесполност је суштинска бесполност. Бог ће суштински укинути полност.

• Не свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Природа по себи не може да има полове. Бог је тај који ствара полове. Полови су само за времена, у Царству их неће бити. Једноставно, нема секса. Било каквога.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Анђели су бестелесни у односу на нас, али нису без бића и обличја као нашег. Анђели имају посебну природу где нису створени полови. Слично постојање и ми попримамо.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Љепо се уклапају та " суштинска бесполност" са избором полова, то је као код Ланета Гутовића: У Србији има жена које дају и које не дају само што оне које не дају он није срео.

Дакле има та бесполна природа, само је нико никад није видио, то је та твоја "теолошка" природа у ствару метафизички појам природе који Христос није узео на себе, него је узео ову стварно постојећу људску природу које има по Србији и свуда и за коју се лако може видјети да ли је полна или бесполна.

Ако баш више вјерујеш књигама онда види писмо, Бог створи мушко и женско и видје да је добро, ту још нема гријеха или смрти, секса...

Па само рођење Исуса Христа је полна радња, мислиш да ће икад престати да се прославља унанђеоским хоровима, да ће се у Царству заноравити тај чин да ће се тајна Брака превазићи, она ће само и већ је добила друго име Црква. Неће бити секса, али ће бити брака- заједнице.

Неће се измјенити Оче наш, јер по овоме полном очинству, ослобљавамо беспочетног Оца брата нашега Исуса Христа.

• Не свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Природа је по себи бесполна, али нема човека без пола, јер је створен тако. Али у Царству нема полова.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@Hadzi Vladimir Petrovic

Зар би у Царству тргао хаљине да видиш полове као што си сестри тргао са лутака? Немој да си такав.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Milan Nikolic рече

Природа је по себи бесполна, али нема човека без пола, јер је створен тако. Али у Царству нема полова.

Значи Христос ће се разовлапотити у Царству и неће више имати ....?

Или је није никад ни имао, да ли то учиш?

Па погледај Халкидон неимјењиве су природе у Христу.

Наша природа је већ обожена и није претрпила измјене.

Или учиш да је нестала при Васксењу?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...