Jump to content

Косово и Метохија данас

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 3. 6. 2023. at 16:51, Вилер Текс рече

Био јесте комуниста али далеко од Тита. Као Стаљин од Лењина. Стаљин је схватио шта је држава, народ а Лењин био и остао манијак.

Митрополит Амфилохике није био тако груб према Слоби. Чак је и у Хаг ишао и касније, колико се сећам похвално.о Слоби говорио. Исправи ме ако грешим. 

Expand  

Какав буквалиста.

Ти не разумеш значење израза и после Тита Тито?

С ким се свађаш, брате, са собом? 

Какав Стаљин, Лењин...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 500
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

"КОСОВО НИЈЕ ДРЖАВА" Британски политичар послао јасну поруку о јужној српској покрајини (ВИДЕО)

Џорџ Галовеј заузео је јасан став о Косову и Метохији.

- Косово није држава. Никада није било. Не признају га чак ни чланице ЕУ. Никада не одговарају на питање, ако Косово може бити држава, зашто не би могли Крим или Херсон или Каталонија да буду држава? Јер одговора нема - рекао је Џорџ Галовеј.

Он се реторски пита и зашто онда било који регион не би могао да прогласи независност и добије међународно признање.

https://twitter.com/i/broadcasts/1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2023. at 16:53, Вилер Текс рече

Ја сам ти рекао да несвесно, залетањем, доводиш на власт зелене. Јер си политички незрео. А да си срцем против њих.

Ти си ми рекао да сам непријатељ народа, што је реторика друга Јове. А стварно мислим да си против марксиста, више је него очигледно да јеси.

Па ти види ко мења тезе.

Expand  

Дакле, ти си просветљен, ја незрео.

Ок.

Разумео.

Over and out..

Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2023. at 16:56, Milan Nikolic рече

@Јанко

Зато треба да предложиш, односно да имаш опцију, за кога да гласамо. Једна руља на улици не сме више ништа да решава.

Баш ме занима за кога гласаш и зашто би то скривао од нас?

Expand  

Те јефтине трикове остави другима.

Кад одговориш на постављена питања и ја теби одговарам.

Пошто за свако недело твог вољеног не рече ни једну реч, нећеш ни ти од мене добити.

Подели на овим сајтовима

@Јанко

Али брате, ја сам теби поставио конкретно питање, а ти мени библијска проповедања. Па наравно да око нечега нема полемике, а ти то користиш као контрапитање да би затворио разговор. Ниси фер.

Ако стварно не можеш да кажеш за кога гласаш, онда немој ни да полемишеш. Јер шта да мислим сада о теби? Помало личиш на ВИ, помало на британског провокатора, не знам.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2023. at 17:12, Јанко рече

Какав буквалиста.

Ти не разумеш значење израза и после Тита Тито?

С ким се свађаш, брате, са собом? 

Какав Стаљин, Лењин...

Expand  

Лепо кажем, политички незрео. Везано за стаљин-лењин неразумевање.

Ок, буквално сам схватио.

Значи теби је у реду да ради западне флоскуле о смењивости власти, без икаквих осврта на реалне геополитичке околности, рушиш власт Слободана , што резултира окупацијом. Запад смењује власт, тј администрацију али државну политику не мења. Код нас "смењивост власти" значи да се успоставља домаћа администеација у корист запада. Друго, негираш културу народа, који хтео ти или не, верује државнику а не бирократи. 

И онда се љутиш кад ти кажем да си политички незрео. Е мој брате.

Подели на овим сајтовима

Нисам на протесту али видим да је у самом центру скупа огромна тробојка уз барјак српски Космет. Ту су и ветерани, а са бине је ишло о ситуацији и дешавањима у Звечану. Само то кажем, да изађу Срби и не дају европејцима коло да воде и оркестрирају. 

Подели на овим сајтовима

Председавајући ОЕБС-а Бујар Османи објавио је данас предлог плана у девет тачака за деескалацију и нормализацију ситуације на северу Косова и Метохије

У том плану, који је Османи, министар спољних послова Северне Македоније, која председава ОЕБС-ом, објавио на Твитеру, наведене су следеће тачке:

1. Београд и Приштина потврђују посвећеност договорима из Брисела и Охрида

2. Приштина повлачи специјалне полицијске снаге са севера Косова, Београд смањује борбену готовост Војске Србије

3. Редовна полиција, уз помоћ Кфора и Еулекса одржава безбедност.

4. Престају протести, обнавља се нормалан рад општина. Омогућава се приступ запосленима у општинама

5. Градоначелници подносе оставке у лето 2023. што отвара пут за ванредне локалне изборе

6. Ванредни локални избори одржавају се ове године

7. ОЕБС подржава изборни процес, јачајући поверење међу заједницама

8. ОЕБС укључује младе у програме помирења

9. ОЕБС подржава добронамерну примену договорених одредби и наставак садржајног дијалога

Овај план у девет тачака у највећој мери поклапа се са планом у осам корака, за који су албански медији навели да су га предложили ЕУ и Квинта на самиту Европске политичке заједнице у Кишињеву. Том самиту присуствовали су и председник Србије Александар Вучић, као и председница привремених приштинских институција Вјоса Османи. Вучић се, између осталог, током самита састао са француским председником Емануелом Макроном и немачким канцеларом Олафом Шолцом, који су, заједно са шефом европске дипломатије Жозепом Борељом, захтевали нове изборе на северу КиМ и формирање ЗСО.

https://sputnikportal.rs/20230603/plan-za-sever-kim-u-devet-tacaka-predsedavajuci-oebs-objavio-predlog-za-smirivanje-situacije-1156710964.html

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2023. at 17:33, sampaganini92 рече

Нисам на протесту али видим да је у самом центру скупа огромна тробојка уз барјак српски Космет. Ту су и ветерани, а са бине је ишло о ситуацији и дешавањима у Звечану. Само то кажем, да изађу Срби и не дају европејцима коло да воде и оркестрирају. 

Expand  

Не дати значи да се политиканти зелени троцкисти са чела протеста, не појављују уопште на улици, а да ндх1 призна да ради контра Срба. Иначе Срби су опет критична маса за манипулацију. Знаш, 1941 су комунисти говорили народу и о Карађорђу и Лазару и Косову, поводом тога са бине.

Ивор: Књига Пожар у Крајини, аутор/сведок Никола Нитоња Плећаш. Нађи на нету. Одлична контрареволуционарна литература.

Подели на овим сајтовима

Опет нам намећу учествовање у косовским изборима, а не спомињу ЗСО. А оснивање ЗСО је био предуслов за учествовање у косовским изборима. Кажу то је као кокошка и јаје, није битно шта ће прво да се оствари. Али ми већ имамо четири јајета, а кокошке још нигде. Мисле да су Срби луди. Па нешто морамо да предузмемо. Неки међународни потез, јер не може више овако.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2023. at 17:27, Вилер Текс рече

Запад смењује власт, тј администрацију али државну политику не мења. Код нас "смењивост власти" значи да се успоставља домаћа администеација у корист запада.

Expand  

Зашто? Зашто? ааааааааааааааааа, Зашто Црква (већ једном - од Видовдана 2001 иста прича) не преузме власт у држави ако вам је толико стало до државе да се не руши држава (ако се толико бринете за народ) испаде важнија "држава" од народа................а исправно би било да се сачува ово народа што је остало.... вјероватно за неке који обитавају у дворцима и замковима (и који су на редовним месечним платним списковима) још није алармантна ситуација, све је добро све је лепо, све функционише ко швицарски сат.... тако је било и са Косовом па докле смо дошли...........

Колко' има епископа у СПЦ у Сабру 44 или 45.... сви су образовани, ,интелектуалиц, упознати са збивањима у свету и познају ситуацију у држави, у народу, обавештени о свему.....духовнци, способни, одлучни, способни да повуку праве потезе на време,  способни да ураде праву ствар кад то треба да се уради... то су добри пастири који су спремни да живот свој положе за стадо своје итддддддд....  једеноставно сви су последња реч технике, најбољи најспособнији су постављени, што би се рекло......

Зашто Црква (Сабор ако је толико способан) не прекине ову константну агонију кроз коју пролази наш народ..........аааааааааааааа где су ти добри пастири што полажу живот свој за стадо своје....

Ово све већ одавно ми иде на живце, а поготово однедавно..... и чоек не може а да не постави питање.... ко кога овде захјехбава у здрав мозак.....

Подели на овим сајтовима

Нова С, са које се позива на гашење Хепија и Пинка, баш води борбу против насиља, 100% пристојност.

NOVA.RS

Pojavio se snimak na kojem se čuje trenutak kada se 12-godišnja devojčica u više navrata izvinjava svojoj mami...

Толико о "медијском спонзору" "протеста против насиља"

Алии Хеееепиииии....

Подели на овим сајтовима

Људи, треба пажљиво сагледавати ситуацију и наше могућности, да стварно истрајемо у очувању целокупне Србије. Треба разумети глобална дешавања, регионална дешавања. Ово време тоталистичког дејства Запада никад није било горе. Наше окружење је катастрофално по нас. Има изузетака, има и понешто разумевања од неких који признају независно Косово, али шира слика је јако компликована. Није у реду да улица и маса, увек недорасла одговорности, доносе било какве одлуке за Државу.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2023. at 21:28, Milan Nikolic рече

Људи, треба пажљиво сагледавати ситуацију и наше могућности, да стварно истрајемо у очувању целокупне Србије. Треба разумети глобална дешавања, регионална дешавања. Ово време тоталистичког дејства Запада никад није било горе. Наше окружење је катастрофално по нас. Има изузетака, има и понешто разумевања од неких који признају независно Косово, али шира слика је јако компликована. Није у реду да улица и маса, увек недорасла одговорности, доносе било какве одлуке за Државу.

Expand  

Nema sumnje u to. Svako ko je ozbiljan mora da uzme sve te faktore u obzir. Ne treba srljati iz mrznje i ostrascenosti u rusenje vlasti po svaku cenu. Dokle se moze protestvovati i truditi se da se progura sto vise srpstva i sprskih zahteva tu. Ako djavo odnese salu i agenture prezumu to na nekom organizovanijem nivou veruj mi nece biti potreban ni Vucic ni db ni niko ima sami ljudi od sebe da se sklone i ostace ih neka nedovoljna kolicina za ikakve revolicije. Ali do tad je sasvim legitimno vrsiti pritisak i traziti neke promene. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...