Jump to content

О ПОСЛЕДЊЕМ ВРЕМЕНУ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Није баш тако једноствано стећи доживљај бројева који су имали Јевреји,
и то пре пар хиљада година. То да за њих бројеви на првом месту имају 
"неко друго" значење а не само нумеричко, то је још и лако појмити.
(Мислим да се набољи показатељ може наћи код Христове реакције на тему "чудесног умножавања
хлеба и риба, и број преосталих котарица са храном.)

Број 3 се користи у Библији 467 пута. Слика је комплетност, мада у мањем степену од 7.
А број 6 симболизује човека и људску слабост, зло Сотоне и испољавање греха.

Те тако добијамо да број 666 симболизује "микс" комплетног зла: Сотоне, греха и (неких) људи.

• Свиђа ми се 1

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

• Одговори 365
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 25. 2. 2019. at 8:35, Просечан србенда рече

Није сестро само о јмбг-у него о смислу бројева који се појављују на документима, као и о смислу самих шестица о којима пише у откровењу.

Дакле колико сам схватио, није тајна у арапским бројевима него у имену чија ће слова у збиру имати три шестице. А колико сам читао, тај збир се односи на хебрејско писмо и већ је дешифрован.

Expand  

Da to sam tek ovde videla objašnjenje...ranije sam mislila da nešto izmišljaju ljudi , ali eto izgleda da su se potrudili oko toga...

On 25. 2. 2019. at 8:52, grigorije22 рече

Bice uskoro nastavak o biometriji i cipovima. Medjutim, smatram da bi trebalo da prokomentarise argumente koje je jos pre dest godina izneo djakon Avelj Sejmonov.

https://istinoljublje.com/2013/06/23/идентификациони-број-и-печат-антихри/  

http://borbazaveru.info/content/view/4470/28/

Expand  

hvala na linku

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

On 25. 2. 2019. at 8:52, Toma рече

Те тако добијамо да број 666 симболизује "микс" комплетног зла: Сотоне, греха и (неких) људи.

Expand  

Могуће је али једна шестица и три шестице нису исто.

По тумачењу једног Римокатоличког свештеника О. Слоета, објављеног у Библијском прегледу 1893 г. У примедби на Апокалипсис св. Јована, на стр.512. Написао је: 

Пошто ће антихрист доћи под видом Месије, он ће насигурно присвојити себи титулу јеврејског цара, без сумње он ће се по преимућству назвати царем у Израиљу. Да би се та охола титула изразила јеврејски, потребно је, уместо употребе другог падежа, ставити префикс л(ламед) испред речи Израел. Тада ће титула антихристова бити:

ХА МЕЛЕК ЛЕ ИСРА'ЕЛ(Цар Израела)

И збир јеврејских слова изнеће тачно 666. Ево рачуна:

ха-5

мем-40

ламед-30

каф-20

ламед-30

јод-10

син-300

реш-200

алеф-1

ламед-30

Збир- 666 

Постоји и објашњење зашто је стављена шифра, а то је да би се избегао политички конфликт између Јудејаца, Римљана и Хришћана.

Подели на овим сајтовима

Разумем шта пишеш, али понављам, треба "ући у мозак" Јевреја
да би се схватило какву поруку они шаљу и примају користећи бројеве.

Овом римо-католику као и свима нама "западњацима", за нас бројеви имају дефинитивну вредност
(чик кад будеш куповао ципеле кажи продавцу: "Дајте ми оне ципеле број ... четрдесетак" :) ).
Мада и ми умемо рећи: "Чуо сам ту песму милион пута" при томе желећи
да кажемо да смо је чулу много, много пута...

А што се тиче Антихриста, опет морамо да се вратимо на почетак, и да 
приметимо да су се они, антихристи, појављивали већ у првој Цркви и да су
излазили из Цркве.

(1. Посланица св. Јована, 2,18-19)

"Децо, последњи је час, и као што сте чули да ће антихрист доћи,
тако су се сад јавили многи антихристи; по томе познајемо да је последњи час.
Од нас изиђоше, али не беху од нас; јер да од нас беху, остали би са нама;
него требало је да се покажу да нису сви од нас."

Такође морамо да се сетимо да је нама "антихрист" неко ко се ПРОТИВИ Христу и Цркви Његовој,
а да су у првим вековима "антихристима" називани сви који су себе нудили УМЕСТО Христа.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

@sanja84 

Не свађам се уопште.

Везано за бројеве, и на црквенословеском се бројеви означавају словима. Не зна се које ће име да има еквивалент 666.

Каже се у овом прилогу:

Све да ме испечатирају са бројем, ако имам Христа у срцу ништа ми не могу.

А друго: Акценат једног хришчана треба да је на покајању, на стицању Духа Светога.

Гле колко већ сутра може смрт да наступи, и онда чему сво ово нагађање?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Не знам како нико од ових наших владика не упосли ове толмаке, те бројева и датума знанце...

Подели на овим сајтовима

Ima ovde neka rasudjivanja svetitelja o tom broju :

https://svetosavlje.org/tumacenje-otkrivenja/40/  (sv.Andrej Kesarijski)

"13; 18 – Овде је мудрост. Ко има ум нека израчуна број звери; јер је број човеков, и број њезин је шест стотина шездесет и шест.

Брижљиво испитивање броја (жига), као и свега осталог што je о њему написано, буднима и трезвеноумнима откриће време искушења. Како кажу неки учитељи, кад би било неопходно да се јасно зна његово име, Тајновидац би га сигурно открио. Благодат Божија, међутим, није дозволила да то погубно име буде записано у божанској књизи. Ако бисмо испитивали речи, може се открити мноштво имена, и личних и титула, која би одговарала том броју. То су лична имена, као, на пример, Лампетис, Титан, Латинос (Латиник), а такође и Венедиктос (Венедикт), што значи „благословени“, можда због подражавања Једином Благословеном, Христу. Ту су затим називи као „лош руководитељ“ („κακος οδηγος“), стари завидљивац („παλαιβασκανος“), истински штетан („αληθως βλαβερος“), неправедно јагње („αμνος αδικος“)… Таквим именима ће они који се супротставе обмани називати онога што срамно користи своју славу."

Ili, ovde:

https://svetosavlje.org/izlozenje-o-hristu-i-antihristu-na-osnovu-svetog-pisma/?pismo=lat (sv.Ipolit Rimski)

"50. Sada ćemo se (ponovo) vratiti temi našega razmatranja[46]. U i tom slučaju, sam će (antihrist) pribeći lukavstvu, hoteći da u svemu podjarmi Svete. Prorok i apostol govori: „Ovde[47] je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri; jer broj čovekov i broj njen je šest stotina šezdeset i šest“. Prema tome, u pogledu njegovoga imena nama je nemoguće reći išta određeno; mi samo možemo da pretpostavimo kako o tom pitanju razmišljaše i kako naučen bi blaženi Jovan. Jer će se traženo (ime) obelodaniti tek tada kada se bude javio sam (antihrist). Međutim, toliko koliko znamo, makar i pretpostavljajući, govorićemo (o datome pitanju). Stvar je u tome što mi nalazimo mnogo imena koja odgovaraju tom broju; takvo je, na primer, (ime) Titan, prastaro i slavno ime, ili Evantas: i ono, takođe, odgovara tom broju; a moguće je navesti i mnoga druga (imena). To već rekosmo kada govorismo o tome da se zaceli rana prve zveri i da antihrist dade liku mogućnost govora, to jest da mu predade silu. Svima je jasno da su oni koji još uvek vladaju – Latini; otuda, ako prevedemo (to ime) u smislu imena jednoga čoveka, tada ćemo shvatiti: Latinjanin[48]. Međutim, ne treba unapred predskazivati da će (ime antihristovo) zaista biti takvo, isto kao što ne treba ni poricati da ono neće biti ovakvo ili onakvo. Uopšte (uzevši) mi treba da sa strahom držimo u čistom srcu tajnu Božiju i da sa verom čuvamo ono što predskazahu blaženi Proroci, a sve to da ne bismo, znajući unapred o tome što se ima desiti, pali u smućenje kada to i nastupi. Kada se bude navršilo određeno vreme, tada će se otkriti i sami onaj o kome (sve) to bi predskazano, baš kao što će (tada) svima biti otkriveno i (njegovo) ime."

Bice otkriveno kada bude trebalo, tj. kada se navrsi odredjeno vreme da se dogodi dolazak antihrista, kako kaze Ipolit,.... Kada se bude navršilo određeno vreme, tada će se otkriti i sami onaj o kome (sve) to bi predskazano, baš kao što će (tada) svima biti otkriveno i (njegovo) ime.....

Sad, ima tumacenja koja povezuju ovaj broj 666 iz otkrivenja sa dogadjajem iz proroka Danila (Danilo, 3,1) kada je car Navuhodonosor nacinio zlatni kip visine 60 lakata i sirine 6 lakata pred kojim je trebalo da se poklone svi ljudi na zemlji i trojica Danilovih prijatelja,... tu su vec neke mistike :pcelica: u pitanju i ne treba prihvatati bas svako tumacenje koje nam dodje pod ruku :0201wink: jer se tice specificnih Danilovih prorostava o zemaljskim carstvima koja su vladala i vladace u raznim drzavama i formama kako u proslosti tako i do kraja sveta (jedno od tih carstava je i carstvo antihrista i ono konacno i najjace i najvece i  zlo i lazno 7896634 od svih zemaljskih carstva u istoriji covecanstva...) ..itd..

Подели на овим сајтовима

On 25. 2. 2019. at 11:58, Драгана Милошевић рече

@sanja84 

Не свађам се уопште.

Везано за бројеве, и на црквенословеском се бројеви означавају словима. Не зна се које ће име да има еквивалент 666.

Каже се у овом прилогу:

Све да ме испечатирају са бројем, ако имам Христа у срцу ништа ми не могу.

А друго: Акценат једног хришчана треба да је на покајању, на стицању Духа Светога.

Гле колко већ сутра може смрт да наступи, и онда чему сво ово нагађање?

Expand  

Da, baš zato razmišljam što bi se ljudi plašili priče o kraju sveta, kad možemo već sutra da umremo.... Da, moramo se pokajati... a šta kad činimo ono što ne želimo činiti, vraćamo se na svoju pogan... Kako da budem sigurna da je Hristos u meni kad stalno grešim. Meni na primer jako prijaju te priče kako je Bog ljubav, to mi pomaže da ne padnem u raskajanje...ali opet šta ja znam... i pravedan je. 

Siluan atonski je rekao ako da će biti pošteđen svako ko je makar jednom pozvao Gospoda da ga spase. Hm... to ne bi bilo loše. 

Meni  apokatastaza deluje jako mamljivo, ali kažu da je jeres.. i da ne smemo da se uljuljkavamo...

Svi padamo u to uninije... neki piju lekove, neki ne...ali svakako da moramo da imamo nadu da Gospod postoji i da će nas spasiti...čak i kad ne osećamo njegovo prisustvo; da je tu, da voli grešnika čak i kad greši; da čeka tu blizu njegovo pokajanje; da se ne ljuti i ne odlazi od nas....

Možda je to samo način da se uljuljkam u svom blatu..ali drugačije meni ne ide...

Подели на овим сајтовима

Мислим да још нисмо близу, свет мора много да полуди, да би могло да се изведе жигосање. А, не верујем ни да ће жиг бити микрочип, више ми делује, да ће то бити нека врста тетоваже, да ли високотехнолошке са неком нанотехнологијом, хемијом или неке простије, као што су каубоји радили ;) не знамо.

"You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it."

Подели на овим сајтовима

Ја управо израчунала  да Путин и Трамп нису (мислим антихристи )....и срце ми на месту :ani_biggrin:

Ако се родио онај непомјеник  а  знамо га можда са политичко,  пословне или неке друге сцене, а сумњамо да би могао бити онај непомјеник :smeh1: можемо да почнемо да рачунамо.   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Bitna stvar u vezi ove price jeste poruka koji ovi revnitelji salju. Ako su dokumenta odricanje od Hrista, to onda znaci da su sve pravoslavne zemlje i crkve u grehovnom padu iz bez blagodati. To prakticno znaci da onda vise nije validno ni krstenje koje se obavlja, pricesce ispovest itd. To znaci po njima da svi oni koji su umrli sa novim licnim kartama i pasosima ginu u paklu i da mi zivi samo ocajnicki mozemo da placemo i tuzimo za njima.

Ako je stvar tako ozbiljna zasto Bog cuti? Zar ne bi trebalo da postoje ljudi koji bi kao apostoli isli Srbijom i propovedali pogubnost biometrije, a da onda Bog ako se oglusimo posalje zemljotrese, poplave i druge nedace. Ovako ispada da Bog bira da deluje preko anonimnih jutjub klipova koje malo ko vidi. Starci Gavrilo i Tadej su naveli konkretne grehe zasto srbi stradaju ali nigde ne pomenuse licne karte i pasose.

Ova dva linka su na ruskom pa ako neko razume bilo bi dobro da prevede. Prvi je od djakona Andreja koji se bas detaljno bavi ovom temom. Drugi se odnosi na kult postovanja decaka Vjaceslava.

http://ilinskoeiliya.cerkov.ru/2016/10/31/andrej-kuraev-diakon-dayut-li-na-ukraine-pechat-antihrista/?fbclid=IwAR2dzpCCvGeeQ0E8kh3I3r8-ofT4W_DZdgBGsKfiU9Y_SqWIf_1WCb6pSbM        

http://www.k-istine.ru/pseudoconfession/pseudoconfession-071.htm?fbclid=IwAR0dsEdt2ofVTUjkNplHDa9mSiuRcSIrImzoItvh-HcyVU0wPC2AwXUghqo

Подели на овим сајтовима

On 25. 2. 2019. at 15:34, grigorije22 рече

Bitna stvar u vezi ove price jeste poruka koji ovi revnitelji salju. Ako su dokumenta odricanje od Hrista, to onda znaci da su sve pravoslavne zemlje i crkve u grehovnom padu iz bez blagodati. To prakticno znaci da onda vise nije validno ni krstenje koje se obavlja, pricesce ispovest itd. To znaci po njima da svi oni koji su umrli sa novim licnim kartama i pasosima ginu u paklu i da mi zivi samo ocajnicki mozemo da placemo i tuzimo za njima.

Ako je stvar tako ozbiljna zasto Bog cuti? Zar ne bi trebalo da postoje ljudi koji bi kao apostoli isli Srbijom i propovedali pogubnost biometrije, a da onda Bog ako se oglusimo posalje zemljotrese, poplave i druge nedace. Ovako ispada da Bog bira da deluje preko anonimnih jutjub klipova koje malo ko vidi. Starci Gavrilo i Tadej su naveli konkretne grehe zasto srbi stradaju ali nigde ne pomenuse licne karte i pasose.

Expand  

znas kako... nevezano za ovu biometriju... i nase zene su za vreme komunizma pocele sa tim abortusima misleci da dete nije jos zazivelo, kako kazu... to je sve sto su one znale tad. niko im nije davao drugu informaciju

Подели на овим сајтовима

On 24. 2. 2019. at 11:25, Драгана Милошевић рече

@Задње Време 

Обавезно погледај ово, пре тога да ниси писнуо нити поставио клип!

Expand  

Чекај мало: ово овде што је наводно званични став РПЦ и ово овде од Јерођакона Авељ Семјонов. које је такође став РПЦ се не подудара,

Авељ Семјонов као став износи да треба да будемо опрезми а Свештеник Георгије Максимов каже само опуштено и не обраћајте пажњу.

И један и други се позивају на светотачко учење. 

Еви један делић од Авеља Семјонова

Отуда је јасно да нас неће погубити несвесно одбацивање Христа, већ управо добровољно. А оно може да буде и из незнања, и из малодушности, и из маловерја, али свршетак одрицања је увек један те исти: „А страшљивима и невернима и нечистима и убицама и блудницима и врачарима и идолопоклоницима и свима лажама, њима је удео у језеру које гори огњем и сумпором, што је друга смрт“ (Откр. 21, 8). И више од тога. Уосталом, свесног одбацивања Христа као таквог и неће бити! Доћи ће антихрист и рећи: „Ја сам христос!“ и људи се неће одрећи од њега, већ ће му поверовати! „Људи ће веровати ономе што ће антихрист говорити, јер ће он деловати као аутократа и самодржац… Људи ће имати крајње поверење у антихриста… мислиће, да је он Христос Спаситељ“ – каже Преподобни Нил. Неће га признати само они који буду знали да он није Христос, јер ће антихрист доћи „у име своје“ (Јн. 5, 43).

Христос нас је позвао да пазимо на знаке и времена а неки потенцирају да не узнемиравамо вернике.

Па за верника је радост што је Последње време и прибижава се други Христов долазак. 

Подели на овим сајтовима

Свештеник Георгије Максимов каже да у време када је писано о броју имена звери нису постојале цифре за означавање бројева, Али имајмо на уму да је пророштво писано за Последње време када постоје цифре за означавање бројева. Бог који је објавио пророку то, Знао је да ће у ово време постојати цифре.

Тако да Георгијев аргумент је прилично кратковид. 

Свештеник као да је у Антихристовом табору

Подели на овим сајтовима

Покушађу да објасним зашто је биометрија тако незгодна ствар.

Ствар је да човек постаје део система, Све што има биће у систему, плата, пензија, социјално: 

Када антихрист буде позивао да се људи изјасне за његово уређење људи неће моћи да одбију јер би аутоматску изгубили све то. 

Као што већ постоји у Кини, Имају социјални бонус и ко пуши на улици,ко прелази улицу ван пешачког,ако си хришћанин, не плаћа редовно, комуналије и порез губи поене и на крају не може да купи авио карту, нема брзог интернета, и многих других погодности. кажу да у Кини има већ 19 милиона, ако сам добро упамтио, људи који су остали без социјалног бонуса.

И шта ће робови система( државни службеници, милиција,здравство, пореско, пензионери,) мораће да прихвате жиг звери. 

А онда ће кренути хајка на ове који су свој живот уредили тако да не зависе од система, Комшија ће издавати комшију мислећи да Богу услугу чини.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...