Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

На жалост дуго,дуго у Цркви влада дух-мени је добро.

А тек у оваквим дешавањима се види СУШТИНА молитве и заједнице и Евхаристије.

Шта ми можемо да учинимо за прогањане.Физички ништа.

Али можемо да мислимо на њих у постељама својим,у јутерњима својим,

у доколицама својим...

Можемо када се видимо да поразговарамо о томе.

И можемо,заједничарећи у Евахаристији,да искрено кажемо-

Да Господе дођи! Па што не дођеш,чекају те твоји по тамницама,

у понижењима,стардањима,патњи,гоњени,понижени у модерним ланцима,лисицама...

Када се неког ужелиш,једва чекаш сусрет.И што је још лепше,

имаш потребу да поделиш тај сурет са многима.

Зато ајмо,од "теологије"-мени је добро,ка Теологији-да нам свима буде Добро.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ми, ваљда, знамо судбу и све што нас чека?

Ми знамо судбу

Ми знамо судбу и све што нас чека,

Но страх нам неће заледити груди!

Волови јарам трпе, а не људи —

Бог је слободу дао за човјека.

Снага је наша планинска ријека,

Њу неће нигда уставити нико!

Народ је ови умирати свикo —

У својој смрти да нађе лијека.

Ми пут свој знамо, пут Богочовјека,

И силни, као планинска ријека,

Сви ћемо поћи преко оштра кама!

Све тако даље, тамо до Голготе,

И кад нам мушке узмете животе,

Гробови наши бориће се с вама!

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Васкрсења нема без Голготе.

• Волим 1

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Епископима Марку и Давиду суд одузео пасоше и забранио им излазак из државе

У периоду од 21. до 23. Маја, Основни Суд Скопље 1, извршио је испитивање свих од стране полиције приведених припадника Православне Охридске Архиепископије, после чега, се очекује да против њих буде подигнута оптужница и да почне судски процес

Њиховим Преосвештенствима, Епископу брегалничком и Местобљуститељу битољском г. Марку, и Епископу стобијском и Местобљуститељу струмичком г. Давиду као и свештеномонасима Мојсеју и Иринеју, игуманијама Кирани и Олимпијади, монахињама Пелагији и магдалини, и свим осталим припадницима Православне Охридске Архиепископије одузете с путне исправе, изречена им је забрана да напуштају државу и потребно је да се редовно јављају суду.

После затварања Архиепископа охридског Јована ово је најјачи државни прогон над верском слободом у Р. Македонији који има за циљ да избрише са лица земље постојање Православне Охридске Архиепископије.

Истовремено, штитећи верски монопол расколничке организације МПЦ држава селективно примењује законе превиђајући да у расколничкој организацији МПЦ грађани ни за једну свећу не добијају фискални рачун, а да не спомињемо примере са милионским скандалима „Изгрев“, „Говрлево“, судске процесе у Аустралији и томе слично.

У случају, пак, са припадницима Православне Охридске Архиепископије, под маском „прање пара“ спроводи се терор над верском слободом дела грађана Р. Македоније какав не памте модерне демократске земље у Европи и свету.

Извор:

Подели на овим сајтовима

Saradnici Vraniškovskog sami se prijavili sudu

47505.jpg

SKOPLJE – Petorica saradnika vladike Ohridske arhiepiskopije Srpske pravoslavne crkve (SPC) Jovana Vraniškovskog, kojima je određen pritvor zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca, a bili su nedostupni sudu, danas su dosli u sud u Skoplju i dali iskaz istražnom sudiji.

Mera pritvora koja im je izrečena u odsustvu, ukinuta im je, a oduzete

su im putne isprave. Ovo su danas potvrdili iz Suda dodajući da osumnjičeni imaju obavezu javljanja sudu do početka suđenja.

Oni su deo grupe od 19 bliskih saradnika Vraniškovskog koji su osumnjičeni za pranje novca, a među njima su dvojica vladika, Marko Kimov i David Ninov.Policija tereti ovu grupu da je istog dana uplatila sličnu sumu novca od oko 5.000 evra na račun nevladine organizacije, što, prema policiji, upućuje da se radi o krivičnom delu pranje novca i legalizaciji nezakonito stečenog novca.

Novac su sledbenici Vraniškovskog, navodno, koristili za kupovanje placeva za izgradnju crkvi na teritoriji Skoplja i Štipa. Pred istražnim sudijom svi su tvrdili da nisu radili ništa nezakonito.Predmet istrage će biti da li je ovaj novac direktno povezan sa 250.000 evra novca Makedonske pravoslavne crkve koje je, prema presudi, Vraniškovski proneverio dok je bio vladika Makedonske pravoslavne crkve, za šta je osuđen na dve ipo godine zatvora.

Prilikom pretresa kuća i stanova koji su osumnjičeni koristili policija je zaplenila kompjutere, dokumentaciju Ohridske arhiepiskopije, 19.000 evra i zapise od bankarskih računa u Grčkoj i Beogradu na ime sledbenika Vraniškovskog.

Подели на овим сајтовима

Ексклузивно: Епископ стобијски Давид - Прогон на верској основи у Охридској Архиепископији

:

http://www.slovoljub...-arhiepiskopiji

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ексклузивно: Епископ стобијски Давид - Прогон на верској основи у Охридској Архиепископији

23.05.2012.

Прогон монаштва, свештенства и верног народа на челу са Његовим Блаженством Архиепископом охридским и Митрополитом скопским г. Јованом, власти БЈР Македоније настављају несмањеном жестином. У понедељак 21. маја 2012. ујутру јаке полицијске снаге организовано и насилно ушле су у више манастира и домова припадникâ Православне Охридске Архиепископије. Тим поводом разговарали смо са Преосвећеним Владиком стобијским г. Давидом, у дневнику нашег радија, емисији "Догађаји". Преосвећени Владика говорио је о тренутној ситуацији у Охридској Архиепископији, а разговор је водила Јелена Јеж.

http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/7/12/05/23.05.12_episkop_stobijski_g._david_u_emisiji_dogadjaji_rslj.mp3

Подели на овим сајтовима

Saradnici Vraniškovskog sami se prijavili sudu

SKOPLJE – Petorica saradnika vladike Ohridske arhiepiskopije Srpske pravoslavne crkve (SPC) Jovana Vraniškovskog, kojima je određen pritvor zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca, a bili su nedostupni sudu, danas su dosli u sud u Skoplju i dali iskaz istražnom sudiji.

Mera pritvora koja im je izrečena u odsustvu, ukinuta im je, a oduzete

su im putne isprave. Ovo su danas potvrdili iz Suda dodajući da osumnjičeni imaju obavezu javljanja sudu do početka suđenja.

Oni su deo grupe od 19 bliskih saradnika Vraniškovskog koji su osumnjičeni za pranje novca, a među njima su dvojica vladika, Marko Kimov i David Ninov.Policija tereti ovu grupu da je istog dana uplatila sličnu sumu novca od oko 5.000 evra na račun nevladine organizacije, što, prema policiji, upućuje da se radi o krivičnom delu pranje novca i legalizaciji nezakonito stečenog novca.

Novac su sledbenici Vraniškovskog, navodno, koristili za kupovanje placeva za izgradnju crkvi na teritoriji Skoplja i Štipa. Pred istražnim sudijom svi su tvrdili da nisu radili ništa nezakonito.Predmet istrage će biti da li je ovaj novac direktno povezan sa 250.000 evra novca Makedonske pravoslavne crkve koje je, prema presudi, Vraniškovski proneverio dok je bio vladika Makedonske pravoslavne crkve, za šta je osuđen na dve ipo godine zatvora.

Prilikom pretresa kuća i stanova koji su osumnjičeni koristili policija je zaplenila kompjutere, dokumentaciju Ohridske arhiepiskopije, 19.000 evra i zapise od bankarskih računa u Grčkoj i Beogradu na ime sledbenika Vraniškovskog.

Молио бих вас да овакве идиотске написе СРБИЈАНСКИХ још идиотскијих медија..па макар то и био некакав још увек комуњарски танјуг одвратне ли скраћенице за још одвратнији назив агенције... Више не објављујемо без дужне ревизије - барем знацима навода или коментаром-какав оваква ИДИОТАРИЈА од вести заслужује..

Па на овим квалификацијама би им и сами БЈРМ новинари позавидели..

Срамота... !

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Питам се какви су то (не)људи који могу да везују лисице на руке монасима ..

који могу да туку монахињу ...

А какви су они који поводом свега тога ћуте као заливени..

Монахиња им је издала ''националне интересе''..

ЉУДСКО ДНО...

Подели на овим сајтовима

Сутра оци и браћо молитва за Архиепископа Јована, Епископе Јоакима,Марка и Давида и за целу ПОА-у.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Читам да расколнички епископ Тимотеј шаље писмо Сабору Цркве и "пружа руку" с тим што назива Архиепископа Јована "хајдуком и лоповом". Замислите како је то пружање руке! Које је то лицемерје оних који су највеће светиње дали на ренту ко зна каквим типовима те се у манастирима где се служе литургије, гости опуштају уз пријатан амбијент, хладно пиће, добу музикицу, а увече уз популарне диџејеве.

Подели на овим сајтовима

Молио бих вас да овакве идиотске написе СРБИЈАНСКИХ још идиотскијих медија..па макар то и био некакав још увек комуњарски танјуг одвратне ли скраћенице за још одвратнији назив агенције... Више не објављујемо без дужне ревизије - барем знацима навода или коментаром-какав оваква ИДИОТАРИЈА од вести заслужује..

Па на овим квалификацијама би им и сами БЈРМ новинари позавидели..

Срамота... !

Мислим да је добро да објављујемо све вести, из свих извора. Овакво извештавање наших медија највише говори о раду прес службе СПЦ. Мислим да не дајемо довољно материјала новинским агенцијама да могу објективно да извештавају. Мора неко испред СПЦ да прави вести и да их даје новинским службама, јер нам је новинарство дно дна, и своди се само на преписивање (copy/paste)

Подели на овим сајтовима

• Гости

тачно је, али просто треба дати и коментар за оне који су неупућени. Веруј брате, данас многи лове у мутном. Ми заиста треба да дамо јасну и чисту ситуацију.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је добро да објављујемо све вести, из свих извора. Овакво извештавање наших медија највише говори о раду прес службе СПЦ. Мислим да не дајемо довољно материјала новинским агенцијама да могу објективно да извештавају. Мора неко испред СПЦ да прави вести и да их даје новинским службама, јер нам је новинарство дно дна, и своди се само на преписивање (copy/paste)

Потпуно сам сагласан са тобом брате..

само мислим да заслужује кратак комент, или постављање наводника ..код будалаштина типа - ословљавање владике по презимену, као криминалца из полицијских извештаја..

да,.. знам, .. знам да је њиховој комуњарској свести то јако блиско ...па зато и не обраћају пажњу..

али само да у једној реченици опет и опет то напоменемо.. можда и прочита неко од њих...

;)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...