Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Нећемо потцењивати гносеолошке способности људи, свако нека процени сам...

Овај расколнички свештеник као да баја над дететом.  :)

А тек оно: печат, печат, печат... збрза он то и изостави чији печат, као да то није важно.  dada

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

А где се деде страница са овим лудилом... где браћа Руси упозоравају да расколници спремају несвакидашњу болештију..

Канонизацију Александра Великог.. алијас, македонског... У тексту се каже и да нас ускоро очекује и икона царева!! 7896634

http://www.pravmir.ru/raskolnicheskaya-makedonskaya-pravoslavnaya-cerkov-gotovitsya-k-beatifikacii-aleksandra-makedonskogo/

Подели на овим сајтовима

Руси упозоравају да расколници спремају несвакидашњу болештију..

Канонизацију Александра Великог.. алијас, македонског... У тексту се каже и да нас ускоро очекује и икона царева!! 7896634

http://www.pravmir.ru/raskolnicheskaya-makedonskaya-pravoslavnaya-cerkov-gotovitsya-k-beatifikacii-aleksandra-makedonskogo/

A Grci s' druge strane donose i ikonu Aleksandra "makedonskog"

0-0megas-alex.png

$izenje do kraj...

Evo i original vesti na ROMFEA-sajtu

http://romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8974:2011-08-22-14-57-11&catid=25:2009-12-18-08-37-46

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Већ су демантовали ову вест са веома интересантним објашњењем. Кажу да Аца, за сада, није представљан као светитељ већ је само у једној цркви насликан без ореола и то као део лоѕе ктитора :) И још пишу свакакве глупости на које сам ја већ навикао па ме и не засмеју како ваља.

http://www.mpc.org.mk/vest.asp?id=4736

Подели на овим сајтовима

Кажу да Аца, за сада, није представљан као светитељ већ је само у једној цркви насликан без ореола и то као део лоѕе ктитора :)

Интересантно делује Александров лик на овој икони-фресци...слици..шта год, из Радовишког храма.

0-0megas-alex.png

Нема ореол, али има својеврсну ореоласту ловорику... и незаобилазно ''сунце из Вергине над раменом..сва симболика античке републике македоније је ту... Уз шљаштави Соц-реалистички стил наравно.. а то што је ДЕО ЛОЗЕ КТИТОРА..то је посебна психичка болест... и то све под окриљем ''мпц'' ..

А сам лик потсећа на једну фацу са старих новчаница из СФРЈ, па још с'овом ловориком ...

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Нови гаф прогонитеља Цркве Христове на територији бивше југословенске републике Македоније кружи интернетом...

Веома надахнујућа сторија о златној лопати која се продаје на лицитацији..

Главна улога - Једини рашчињени расколнички митрополит Кирил,

а споредна садашњи архи(расколник)-епископ Стефан..

Интересантно је да су га поставили уредници најпопуларнијег Скопског интернет портала у БЈРМ, ''Он.Нет'' а још интересантнији је коментар .. али прво одгледајте видео..заиста је надахњујући... :)

http://on.net.mk/makedonshtina/lopato-pomiluj

А коментар уредника је овај..:

Во името на лицитацијата, земјоделските алатки и светиот дух, богоудно признавам дека после ова, ништо не ми е јасно. Освен дека летечкиот Монти Пајтон Циркус скратено и автокефално се вика МПЦ.

Превод (коме треба):

У име лицитације, пољопривредних алатки и Светога Духа, после овога богоугодно признајем да ми није ништа јасно. Осим да Летећи Циркус Монтија Пајтона (Monty Python's Flying Circus) скраћено и аутокефално се зове МПЦ.

Дакле екипа из Скопља је потврдила наше давнашње тврдње..

Подели на овим сајтовима

Нови гаф прогонитеља Цркве Христове на територији бивше југословенске републике Македоније кружи интернетом...

Веома надахнујућа сторија о златној лопати која се продаје на лицитацији..

Главна улога - Једини рашчињени расколнички митрополит Кирил,

а споредна садашњи архи(расколник)-епископ Стефан....

http://on.net.mk/mak.../lopato-pomiluj

Ради се о старијем снимку..али је јако добро што су га сами македонци поставили, доживевши све то баш онако како и треба.. само да наставе тако.. ево снимка где је први пут виђен пре пар година...

Подели на овим сајтовима

Овај расколнички свештеник као да баја над дететом. :krstix:

А тек оно: печат, печат, печат... збрза он то и изостави чији печат, као да то није важно. :krstix:

nemam ton jer mi ne radi zvucna kartica, ali mi nije jasno kako imate hrabrosti da osudjujete coveka, koji krsti dete tako sto pazljivo poliva vodom i ima obzira i kolko vidim voli to sto radi, vi sto se vatate za neke reci koje su ispod samog cina, ne bih da komentarisem jer ce izbiti svadja

ko je dao instrukcije kako se dete krsti? dajte mi tacan "recepat" koji je Isus Hristos dao, od reci do reci

kakav pecat kakvi bakraci?! ritual da poredite sa istinom ocete?! jel vi "znate" sta je Istina?

samo bacajte kamenje... pa posle nemojte da se cudite kad vam ne bude "pravo"...

ako covek gresi onda treba ukazivati samo na tacno te odredjene greske, a ne celo covekovo bice optuzivati kao gresno

a ko se nasladjuje tudjim greskama taj je tek u sosu

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

nemam ton jer mi ne radi zvucna kartica, ali mi nije jasno kako imate hrabrosti da osudjujete coveka, koji krsti dete tako sto pazljivo poliva vodom i ima obzira i kolko vidim voli to sto radi, vi sto se vatate za neke reci koje su ispod samog cina, ne bih da komentarisem jer ce izbiti svadja

ko je dao instrukcije kako se dete krsti? dajte mi tacan "recepat" koji je Isus Hristos dao, od reci do reci

kakav pecat kakvi bakraci?! ritual da poredite sa istinom ocete?! jel vi "znate" sta je Istina?

samo bacajte kamenje... pa posle nemojte da se cudite kad vam ne bude "pravo"...

ako covek gresi onda treba ukazivati samo na tacno te odredjene greske, a ne celo covekovo bice optuzivati kao gresno

То би све било ок што кажеш.. заиста..и ја бих потписао твој пост као свој... АЛИ...

Само да су ОКОЛНОСТИ другачије..

Пре свега да је нека ванредна ситуцаија..., да је попа припадник православне Цркве,

и да је бар у ситуцаији у којој се налази канонска Црква у његовој земљи а коју, организација коју он претставља , брутално гони и залаже се пред самом државом (чија је продужена рука) да не добије ни једно уставом загарантовано право СВАКОЈ ДРУГОЈ ВЕРСКОЈ ЗАЈЕДНИЦИ..

Само то.. и реч не бих рекао на твој пост..

Али реалност је потпуно другачија.. и нема насладе у ''туђој грешки'' него се ради о пуком разобличавању ''мпц'' каква је суштински док са друге стране обмањује сопствене поданике да није у расколу и да је све у реду...

Подели на овим сајтовима

nisam upoznat sa raskolom, samo sam komentarisao taj jedinstveni momenat

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

nisam upoznat sa raskolom, samo sam komentarisao taj jedinstveni momenat

У расколу нема спасења! Тако да ни ово што ти називаш крштењем заправо то није. То је само представа за обмануте а и за саме обмањиваче, јер не само да обмањују друге да имају заједницу са Христом Господом, већ обмањују и себе саме.

Свети синод православне Охридске Архиепископије донео је одлуку 06/23 Мај/Април 2005 г. да прекине свако богослужбено општење и са народом који пребива у расколу:

Светиот Архиjерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија на својата редовна седница одржана на 06/23 Мај/Април 2005 г. ја донесе следнава:

Одлуката АС бр.50/зап.7 од 15 септември 1967г. донесена од Светиот Архијерејски Собор на Српската Православна Црква, а во врска прекинувањето на секое богослужбено и канонско општење со јерархијата на расколничката верска организација во Р. Македонија, Православната Охридска Архиепископија ја проширува и над народот кој останал во религиозна врска со споменатата расколничка организација. Секој кој паднал во ерес или себе си се издвоил во парасинагога и со тоа направил црковна схизма останува во безблагодатното подрачје кое е надвор од Црквата и не може да има потполно општење со едната католичанска и апостолска Црква.

Оваа одлука се донесува заради пастирска потреба на верниот народ на Православната Охридска Архиепископија како би можел полесно да ја направи разликата помеѓу благодатното подрачје на Православната Црква и безблагодатното на парасинагогата подигната во Р. Македонија која своеволно останува во раскол со соборната Црква насекаде во светот.

Се замолува Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот велески и повардарски и Егзарх охридски г.г. Јован, со оваа одлука да го запознае Светиот Архијерејски Собор на Српската Православна Црква и да му препорача истата да ја прифати.

Одлуката да се достави до:

-Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот велески и повардарски и Егзарх охридски г.г. Јован

-Сите епархијски Архијереји на Православната Охридска Архиепископија

-Архивата на САС на ПОА х2

За Претседател на Светиот Архијерејски Синод

Е П И С К О П

+Јоаким полошко-кумановски

Извор:

http://www.poa-info....i/20050506.html

А 13/30 мај/април 2006 г. Свети Синод доноси одлуку о начину примања крштених у расколу:

ОДЛУКА ЗА ПРИМАЊЕ НА КРСТЕНИТЕ ВО РАСКОЛ

Протокол број 29 од 21 јуни 2006

Светиот Архиjерејски Синод на Православната Охридска Архиепископија на својата редовна седница одржана на 13/30 мај/април 2006 г. ја донесе следнава:

„Сите оние, коишто се крстени од страна на расколничката организација во Р. Македонија, после издавањето на Томосот за автономија во Мај 2005 год. при нивното приопштување кон Црквата Божја, да им биде извршуван чинот на миропомазание.”

Извор:

http://www.poa-info....i/20060621.html

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ево нове вести: Архиепископ Јован је докторирао на тему јединства Цркве.

http://www.poa-info....0/20111031.html

У уводној речи Архиепископ Јован, поред осталог, рекао је: Дужност ми је да напоменем да је тема за овај рад била одобрена још 1998. год., када смо као лаик пријавили ову тему по вођством покојног професора Николаоса Мацукаса. Будући да потичемо из Републике Македоније где је много година постојао раскол, сматрали смо да ће бити корисно да покажемо на који начин се шизма супротствља јединству Цркве, а свакако, и на који начин разједа тело Цркве. Носили смо се надом да ће то бити један допринос васпостављању јединства расколничке организације у Р. Македонији са Православном Црквом.

Од тада до данашњег дана, када бранимо дисертацију, догодило се неколико догађаја који су барем мени лично показали да је Бог вероватно желео да нас испроба колико смо спремни на делу да посведочимо оно што данас бранимо теоретски. Од онога што се дешавало у последњих девет година са Црквом у Р.Македонији нешто је више а нешто мање познато. 2002. године, били смо Митрополит града Велеса. После пропадања преговора између СПЦ и расколничке организације у Р.Македонији, блаженопочивши Патријарх Павле позвао је Епископе, клир, и народ шизматичке Цркве да приступе у литургијско и канонско јединство са Српском Патријаршијом. Ми смо, са клиром и народом Митрополије велешке, прихватли позив и СПЦ нас је примила па се тако исцелио раскол Цркве у Р.Македонији који је трајао неколико деценија. Но, од тада до данас смо под сталним политичким прогонством власти те земље.

Из тих разлога нисмо били у могућности на време да завршимо ову дисертацију. Због одређених правних процедура били смо принуђени да променимо и првобитни наслов теме, који се у суштини и не разликује много од садашњег. Тако, сматрамо да смо овим радом завршили једну дужност која се провлачи одавно: да после практичног решавања раскола и чувања јединства Цркве у коме смо активно учествовали, сада дамо и једно теолошко виђење лудости која даје постојање расколу у Цркви а посебно расколима који су настали из етнофилетистичких побуда.

Посебно смо захвални блаженопочившем проф. Н. Мацукасу који нас је примио и водио кроз постдипломске студије на Теолошком фак. у Солуну, као и за целокупну помоћ коју нам је пружио када смо се као странац, одмах после увођења ембарга Грчке према Р.Македнији 1995., уписали на постдипломске студије у Солуну. То је било тешко време за мене, пре свега јер сам долазио из земље која се сматрала за непријатеља Грчке и друго, јер сам долазио из схизматичке средине. Ипак, проф. Мацукас, осим што је био велики теолог био је и велики визионар. Побринуо се да нам што је могуће више олакша да превазиђемо све потешкоће са којима смо се сретали а данас можемо рећи да их није било мало. Резултат свега тога је васпостављање јединства Цркве у Р.Македонији са Православном Црквом а коначно и ова дисертација.

Подели на овим сајтовима

Мученици, кроз шта све пролазе од стране власти у Македонији. Лично сам упознат. Али, народ све више препознаје у Охридској Архиепископији Цркву, која је у јединству са цијелим православним свијетом. Хвала Богу.

Подели на овим сајтовима

Ево нове вести: Архиепископ Јован је докторирао на тему јединства Цркве.

http://www.poa-info....0/20111031.html

Fala Bogu..

I na Mnogo godina neka je..

A sad eto imamo i jo$ apsurdniju situaciju dole ispod Vranja... da je ujedno i jedini doktor teologije na teritoriji Makedonije uz to $to je i kanonski Arhiepiskop Crkve Pravoslavne tamo, biva gonjen zbog svoje vere i "antidrzavne delatnosti" uz prisecanje da je sa druge strane pokojni predsednik ove marionetske drzavice B.Trajkovski, bio Evangelisticko-metodisticki pastor, $to ni u kom slucaju nije smetalo makedoniji - naprotiv.

Potsetimo se samo da Pravoslavna Ohridska Arhiepoiskopija od makedonske drzave nije dobila ni pravo na registraciju kao najobicnije udruzenje gradjana a mani ne$to vi$e od toga, na primer verska organizaciji i slichno...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...