Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Jedan od komentara

Citat:

"Takvi izrodi ne treba da gazat makedonska zemja. Se znae koj e najstar narod na balkanov i od cii madinja site drugi ispadnale."

Cisto da ne  bude zabune.

http://efakt.com.mk/?p=704

eheeeej  Toa e toa....

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

.. Se znae koj e najstar narod na balkanov ...

http://efakt.com.mk/?p=704

Se znae ..najstar narod e srpski... preko 30% od srpsko naselenie se penzioneri! :drugarstvo:

Море Батка незгодно ти ово:

Македонци су народ најстар + Срби су народ најстар = Македонци су Срби

Мож` ти се наљуте Бугари... Пази да већ првом поруком не изазовеш фузију ... или беше фисија???

Подели на овим сајтовима

Како је ово тужно, и до кости потресно два македонаца један  нормалан а други не нормалан, један приапада нормалнима а други ненормалнима. Каква нељубав какав језик, .........

Oву патетичну логореју је маестрално коментарисао брат Е2р... тако да могу само да се сложим са њим, а тебе да упутим да сваки дан, по неколико пута прочиташ то, и најозбиљније промислиш шта уствари ти подразумеваш под појмовима Црква и Љубав... па кад то учиниш иоле озбиљно нећемо много чекати на тебе и теби сличне да постанете део ЈССАЦ (Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве)

...Пред око недљу дана ја сам испробао један експеримент......покушао сам да напишем кратко, оно што ви о македонском православном народу, , пишете,али против вас, (као пример), хтео сам да се уверим у предпоставку да кад пробаш да нешто кажеш о стварима кои ви из те дистанце можда нисте чули, и нисте их осетили на своју душу, кад поменеш нацију удре те канонима , а када пробаш са еклисиологијом, или канонима удре те  вреџајучи ти и нацију и Цркву, и твој хришчански позив.

О овом експерименту сам већ (приватном поруком) обавештен од тебе, и не бих то никад ни коментарисао (то је ваљда минимум одговорности према неком), али ево сад, ти сам пишеш јавно о томе... Твој експеримент пријатељу и брате, није ништа друго него МЕРЕЊЕ..Узимање мере. И то чему... Личностима на овом форуму... МЕРИО си ЛИЦА људи који овде нешто пишу и читају... Намерно нећу рећи да је то КРИСТАЛНО ЛИЦЕМЕРЈЕ, само зато што се то види из самог твог поступка, па шта ја сад ту има да именујем било како и било шта. А ти се пријатељу мој још и хвалишеш тиме.. :drugarstvo: Интересантно... И које ти то Хришћанство заступаш и ''који те Христос'' учи томе - ДА ИЗ ЉУДИ ИЗВЛАЧИШ ОНО ЛОШЕ?? Да не кажем најгоре... Зар то није саблазан.. и директно подстицање на грешку...? Незнам колико си задовољан својим експериментом али видим да на крају кажеш :

са љубављу и БОЛУ  надам се ваш брат

Делује разочарано... а то "да ли смо браћа" требао би и сам да знаш - а не да се надаш... Шта ће одлучивати да ли смо браћа..то што ћу ти нагалено (од милоште) цвркутати на увце ''брате'' , ''братћу'', ''братко''.. или то што смо, као ЉУДИ сви призвани да будемо БРАЋА... е мој пријатељу...где је код тебе ту Христијанство? Кажеш: '' Надам се ваш брат'' ...Нема ''надам се''!! Ил си брат ил ниси...то је Хришћански.. са пуном одговорношћу шта хоћеш, желиш и мислиш а не тамо неки протестантски експерименти...(sic!)

каноне  се читају онако како се воли, .....

.....а канонима влада Љубав која их је написала. ....Христос врвна љубав ујединава а  мржнњом ми парамо његов хитон.....

Где је ВАША а боље рећи ТВОЈА, љубав према вашој браћи МАКЕДОНЦИМА ако хоћеш, (јер видим да инсистираш на томе и да ти је стало до тога да се ословљавамо по националном кључу), ... према Архиепископу Јовану који је протеран из своје (ТВОЈЕ) земље и који је робијао због ВЕРЕ ПРАВОСЛАВНЕ ..немој ми само рећи да је робијао због финансија молим те... Јер добро знаш да су га поред финансијске матрице гонили и за ВЕРСКУ и НАЦИОНАЛНУ па и РАСНУ ОМРАЗУ коју је ширио!!??!! Отуд ваљда помињеш и Ескиме  slava3-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='sokiran' /> :

у каквој нас пеколној рупи сместите еретике, безбалгодатни, расколице, горих од ескима.....

Незнам где си нашао, да си гори од Ескима, и ко ти је то рекао.. али са друге стране не видим ни ШТА то ФАЛИ ЕСКИМИМА...али видим да ти имаш нешто против Њих кад тако кажеш да ''си гори'' од Њих..(sic!)

...јел на крају крајева излази да наш највечи грех је то што смо македонци!

НЕ... Ваш т.ј твој..(не волим да генерализујем) и највећи грех твојих ''духовника'' и квазипастира из ''мпц'' је то што ПРОГОНИТЕ ЦРКВУ!!!!! Прогоните ЧОВЕКА ХРИШЋАНИНА, ВЛАДИКУ, ПРАВОСЛАВНЕ ВЕРНИКЕ..притом и МАКЕДОНЦЕ...којих има НЕКОЛИКО ХИЉАДА... нека их је и неколико десетина само,.. КОЈА ЈЕ РАЗЛИКА.. ?? А то НЕ ПРИЗНАЈЕТЕ!! И НЕ ЖЕЛИТЕ НИ ДА ВИДИТЕ...!

А ту БРАТЕ, ГДЕ ЈЕ ТУ ЉУБАВ???

А та случајност, што сте македонци, не вреди вам ни црвљива боба, исто ко што ни мени не вреди ама баш ништа то што сам србин... и остави се тога и националне кукумавке која само гуши Цркву и убија је при томе немајући ништа са Њом...

На крају поздрављам те на Ескимско-Македонско-Српском- ХРИСТОС ПОСРЕДИ НАС БРАТЕ+

Подели на овим сајтовима

:drugarstvo:        Поточно е обратно   facenew22222222

1000000001010

facenew22222222 1000000001010

Подели на овим сајтовима

Како је ово тужно, и до кости потресно ......

......али против вас,...

...удре те канонима ,

....удре те  ...вреџајучи ти и нацију и Цркву, и твој хришчански позив...

.... уствари нам фали много љубави....

...болна питаЊА...

..почело много да ме боли....

....канони се читају онако како се воли,

.....а канонима влада Љубав ....

...Христос врвна љубав ....

.... сАМО ЖРТВОМ МОЖЕМО ПОБЕДИТИ ОВО НЕНОРМАЛНО СТАЊЕ  УЗДРЖАНЕЊ ЉУБАВИ...

....са љубављу и БОЛУ

..... надам се ваш брат

Толико приче о Љубави и вољењу...

и онда неко нешто конкретно каже..(видети мало навише Walter-ов одговор ДрагануМК) где господа мпц-овци и сам поменути ДМК, омашују и онда од све Љубави које су им  пуна уста остане МУК..! Нема дијалога... Ето то је тај систем и логика  мпц-перпетум мобилеа о ком говорим... У мишју рупу пред аргументима а кад се ствар мало заборави и стиша онда изнова пуњење ушију о љубави и како је нема...

Већ рекох  .... ЈАДНО

:drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Браћо, јел' ме примате поново на ову тему? Мислим на оно глупо питање које сам поставио.

Наравно, наравно...

Него, питање је било на месту али је било компликовано за одговорити...  :)

1405_love        Поточно е обратно  :)

prstgore

Могу да се сложим ако ти тако кажеш :) Само да буде јасно да сам ја само извео закључак из две претходне твдрње: прва из коментара на текст који је поставио Иполит и друга из твоје поруке!  ;)

Подели на овим сајтовима

Свака част за повратак Форума у живот само да прокоментаришем у стилу препознатљивом... 0409_feel

...Да нису ''мпц''-расколници удружили снаге са шипо'сријанцима па оборили форум јер ево нема оноликих силних А више него добрих клипова... facenew22222222

4chsmu1

Подели на овим сајтовима

• Гости

Свака част за повратак Форума у живот само да прокоментаришем у стилу препознатљивом... 0409_feel

...Да нису ''мпц''-расконици удружили снаге са шипо'сријанцима па оборили форум јер ево нема оноликих силних А више него добрих клипова... facenew22222222

4chsmu1

Нису. Угасили су већ стари знанци.  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...