Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Поради што оваа изјава ја прогласи за дебилска? 

Питаш ме због чега сам ову ''изјаву'' Петра расколничког митрополита прогласио дебилском... ц,ц,ц,..

И имаш образа да питаш то?

Па човече Божији, јел ти схваташ колико је то домен паранормалног што тај србин Петар Кар(ић)евски трабуња.. или баљезга, још боље.. То су такви идиотизми.. нису дебилизми..у праву си.. то су идиотизми .. да се Небеса тресу кад он то говори.. ал најјаче је што има ''ликова'' (попут тебе) који му и верују .. Боже нас сачувај ...

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Да сакаше СПЦ да се ослобиди вл. Јован, со друга песна ќе завршеше Мајскиот Собор...

Ово је нижи ниво, човече Божји и од Петрове изјаве!

Чак ни сам расколник Петар који је директно наредио рушење манастира ПОА-је у Битољу, не би се усудио да опањкава цели Сабор СПЦ.. он то више пљује онако безлично по СПЦ. Ипак је он српски ''ђак'' .. и стипендиста... и ''пријатељ'' многих из тог Сабора.. али лош! 

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Еве гледаш дека владикава Петар, плачи за да се воспостави единство, но некој друг тоа единство не го сака. 

А ово само на најбољи начин говори о теби .. шта рећи друго .. .. Нема коментара.

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Сутра је суђење Архиепископу Јовану и одмах је дошло до појаве дебилских изјава са стране ''мпц''

СПЦ не жели ослобађање Јована Вранишковског сматра мпц - владика Петар

http://www.24vesti.mk/spc-ne-saka-osloboduvanje-na-vranishkovski-smeta-vladikata-petar

http://www.dailymotion.com/video/x1zpacp_spc-mpc-gospodin-petar-17-06_news

После свега што се зна и што се сазнало и што се проживело у вези са расколничком МПЦ и прогоном  Архиепископа Јована и ПОА, на овакву изјаву могу само да кажем: да није тужно било би заиста смешно. Смешно али не духовито. 

Далеко овом Петру лепа кућа. Иако матор, није зрео ни за осредњу протестантску заједницу а камоли за Цркву. А вероватно није био такав. Ето шта раскол учини од човека!

Подели на овим сајтовима

Да, да, вл. Петар го скри писмото што МПЦ и` го прати на СПЦ... 

Патем се чудам дали вие @Рилски и @Walter сте имале дедовци, кои би ве научиле на основна култура и почит спрема старите. Ама изгледа премногу очекувам од вас.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Osnivanje POA je svakako bila greska od strane SPC ali sta je tu je rodilo se treba ga ljuljati i svakako u nekom obliku u buducnosti  objediniti sa MPC.

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Да, да, вл. Петар го скри писмото што МПЦ и` го прати на СПЦ... 

Патем се чудам дали вие @Рилски и @Walter сте имале дедовци, кои би ве научиле на основна култура и почит спрема старите. Ама изгледа премногу очекувам од вас.

Ne zaobilazi temu .. deluje  bedno.

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Ne zaobilazi temu .. deluje  bedno.

А не е бедно да пишуваш дека изјавите на еден Епископ (па макар бил и во раскол) на возраст од 65 години се идиотски или дебилски?

Подели на овим сајтовима

А не е бедно да пишуваш дека изјавите на еден Епископ (па макар бил и во раскол) на возраст од 65 години се идиотски или дебилски?

Dete, .. taj kvazi episkop je čovek koji je direktno zvao policiju da ruši manastir u Nižepolju .. debilsko u njegovom slučaju je nivo koji je njemu nedostižan, naspram njegovog patuljastog nivoa. A to što ti imaš poštovanje za jednog rušitelja Crkve Božije, to je za sada, samo tvoj lični problem.

I stalno, neprestano zamenjuješ teze. Govorimo ovde o progonu, o goniteljima , rušiteljima..a ti podmećeš narod, kao da POA ima nekakve vernike koji nisu makedonci? Mašt5aš o nekakvim  episkopima a radi se ustvari o jereticima raskola, koji  su defakto predvodnici gonjenja Crkve. 

Saberi se ..da se ne bi oduzeo od realnosti.

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Osnivanje POA je svakako bila greska od strane SPC ali sta je tu je rodilo se treba ga ljuljati i svakako u nekom obliku u buducnosti  objediniti sa MPC.

Shvati .. ''mpc'' je na nižem nivou Crkvenosti od mnogih protestanata! Jer je ''mpc'' stvorila Komunistička Partija Jugoslavije da bi rušila Crkvu pravoslavnu na ovim prostorima. I TOGA SU SVESNI SVI U ''mpc'' .. bar ovi stariji ''mitropoliti. Pa i raskolknik Petar koga smo pominjali gore.

Dok su Protestanti iako u krivu , ipak prirodno nastajali otpadajući od Crkve. 

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Г-дине Рилски,

1. Ако владиката Петар е џуџе, тогаш како успеал да роди џин како што е владиката Јован? Ако владиката Петар не е владика тогаш како може да биде владика, Архиепископот Јован, кој беше ем ракоположен од него (и од покоен Кирил, кого во знак на благодарност го расчини)  ем му беше викар?

2. Цело време се дискутира за храмот кој бил турнат, но ајде кажете колку храмови на Светиот Дух се срушени, односно колку души погинаа во расколот, кој постои само поради нечии суети? Веќе имав напишано статистика за тоа колку луѓе се упокоија откако Саборот на СПЦ, нашиот народ го исклучи од спасението! 

3. Ако владиката Петар е поставен од страна на комунистите, по кој закон само за него комунистите воделе досие? Во процесот на лустрација тоа беше и докажано. Го шпиунирале и во времето на Југославија и во времето на Македонија.

4. Вчера читав еден текст, за тоа како фратарите ги подучувале да ги мразат своите до вчера едноверни браќа и знаете ли на кого ме потсетија? На Митрополитот Петар не!

Подели на овим сајтовима

Г-дине Рилски,

1. Ако владиката Петар е џуџе, тогаш како успеал да роди џин како што е владиката Јован? Ако владиката Петар не е владика тогаш како може да биде владика, Архиепископот Јован, кој беше ем ракоположен од него (и од покоен Кирил, кого во знак на благодарност го расчини)  ем му беше викар?

2. Цело време се дискутира за храмот кој бил турнат, но ајде кажете колку храмови на Светиот Дух се срушени, односно колку души погинаа во расколот, кој постои само поради нечии суети? Веќе имав напишано статистика за тоа колку луѓе се упокоија откако Саборот на СПЦ, нашиот народ го исклучи од спасението! 

3. Ако владиката Петар е поставен од страна на комунистите, по кој закон само за него комунистите воделе досие? Во процесот на лустрација тоа беше и докажано. Го шпиунирале и во времето на Југославија и во времето на Македонија.

4. Вчера читав еден текст, за тоа како фратарите ги подучувале да ги мразат своите до вчера едноверни браќа и знаете ли на кого ме потсетија? На Митрополитот Петар не!

Kad očima Crkvenog čoveka pogledaš na sva ova pa i mnoga druga pitanja..a ne očima politike i naciona, sve će ti postati jasno. Ali tebi je to nemoguće jer očigledno nemaš ličnosni, istinski, Istiniti, pa ni iskreni odnos, kontakt, zajednicu, dakle komunikaciju, sa nekim iz Crkve ..Prave i Istinite dakle Hristove Crkve.. ne raskolničke udruge... 

I Petar i vladika Jovan su imali kontakte u ono vreme sa SPC ocima iako su bili u raskolu .. tu se zapitaj o čemu se dakle radilo.. I ne samo oni ..bio je tu i Naum strumički .. ta dvojica dakle Naum i Petar su trebali da nose jedinstvo sa Ekumenom u ''mpc'' a Jovan samo da im se pridruži. To svi znaju.

Ali se desio preokret. Izdaja ako hoćeš. I Jovan je ostao sam.

Sad ova dvojica pričaju drugu priču ali su nedeljama pa i mesecima pričali drugu priču posle Niškog Sporazuma, sve dok ih nisu preumili nalogodavci tj stvoritrelji same raskolničke ''mpc'' .. To je cela istina ..

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Поради што оваа изјава ја прогласи за дебилска? Да сакаше СПЦ да се ослобиди вл. Јован, со друга песна ќе завршеше Мајскиот Собор... Еве гледаш дека владикава Петар, плачи за да се воспостави единство, но некој друг тоа единство не го сака.

Господ нека го/ја вразуми судијата/судијката да донесат правилна одлука и да го ослободат архиепископот Јован, а се надевам дека Господ ќе ги врзуми и епископите од Саборот на СПЦ, па да го ослободат Македонскиот народ од одлачувањето.

Мене живо занима како ти мој драги брате ортофиле видиш све ово!? Ајде молим те објасни свима овде присутнима шта би могао да уради Сабор да би стват била другчија? Шта би поједини епископи или Сабор могли да ураде да би архиепископ био на слободи. Где и како се види плач мит. Петра? За шта он заправо плаче? Шта можеш ти као верујушти да уредиш да се архиепископ ослободи и да се раскол реши. Ко је тај који не жели јединство?

Дај молим те мало ми објасни, јер сам се нашао у небрано овим твојим изјавама. Нешто мени није јасно, па ајде помагај ми.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...