Jump to content

Избори у Србији 2022.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре сат времена, Milan Nikolic рече

Сада ће аутошовинистичке хорде да осуде репрезентативце Србије у фудбалу да их је поткупио Вучић са милион евра.

Autoshovinisticke horde ce to raditi svakako, ali ce raditi i svaki drugi fiskalno odgovorni gradjanin jer ja ne placam porez da bi se te pare davale ultra bogatim fudbalerima. 

Ti ako hoces, idi lomi kicmu po gradjevini pa odnesi 30 % plate ovim fudbalerima i daj im... al ja boga mi ne zelim to

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Јанко рече

По Уставу, председник државе нам води спољну политику.

Зар влада не води и спољну политику? Председник представља Србију у иностранству, ил' тако нешто, а влада ваљда креира спољну политику и доноси одлуке.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Milan Nikolic рече

@Јанко

Čovek može samo da se zapita sa koje si ti planete. Kakva ti je logika to je samo da celivaš. Kako si povezao sve to? :D

Какав аргументован одговор...:dobro::navijanje::skidamkapu:

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, GeniusAtWork рече

Зар влада не води и спољну политику? Председник представља Србију у иностранству, ил' тако нешто, а влада ваљда креира спољну политику и доноси одлуке.

У праву си. Ни то нема право.

Надлежности

Надлежности председника Републике

Председник Републике бира се на непосредним изборима, тајним гласањем. Мандат председника Републике траје пет година, а почиње полагањем заклетве пред Народном скупштином.

Председник Републике изражава државно јединство Републике Србије и представља Републику Србију у земљи и иностранству.

Председник Републике предлаже Народној скупштини кандидата за председника Владе кад год се бира нова Влада и при том је дужан да предложи оног кандидата који може да обезбеди избор Владе.

Председник Републике може вратити Народној скупштини изгласани закон на поновно одлучивање ако сматра да закон није сагласан са Уставом или да је у супротности с потврђеним међународним уговорима или општеприхваћеним правилима међународног права или да при доношењу закона није поштована процедура која је прописана за доношење закона или да закон не уређује неку област на одговарајући начин.

Председник Републике може, у складу са Уставом и законом, да распусти Народну скупштину на образложени предлог Владе и при том доноси одлуку којом расписује изборе за народне посланике.

Председник Републике указом проглашава закон, распушта Народну скупштину, поставља и опозива амбасадоре Републике Србије, даје одликовања и поставља, унапређује и разрешава официре Војске Србије.

Одлуком председник Републике расписује изборе за народне посланике, предлаже Народној скупштини кандидата за председника Владе, даје помиловања, именује генералног секретара председника Републике, шефа Кабинета председника Републике, саветнике председника Републике и друге функционере у Генералном секретаријату председника Републике.

Председник Републике командује Војском и поставља, унапређује и разрешава официре Војске Србије.

Е, сад ће ти Милан и/или Билбија стручно објаснити из које од ових тачака му извире право да обећа милионче сиротим фудбалерима....

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Milan Nikolic рече

А можда сте у кукурузу.

Ако је то твоје поимање демократије и права на аргументовану расправу о власти...

Триадолошки ми то појасни, овако не разумем...:coolio:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Јанко рече

...или да закон не уређује неку област на одговарајући начин.

Аха, нашао сам! Дакле, он је видео да закон не уређује област плаћања премија фудбалера на одговарајући начин. Јасно. Само, то је требало пред Скупштину прво, ваљда?:)))

пре 6 минута, Јанко рече

Председник Републике указом проглашава закон

Или је ипак ово? Указао је шта треба да буде закон за све нас по питању фудбалера... Тако се ваљда указом проглашава закон. :0205_whistling:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Milan Nikolic рече

Битно је да су такви детињасти умом у мањини.

Аха, значи подржаваш као потпуно легално, исправно и неопходно то милионче, све у складу са законом и Уставом?

Их, пази мене, очекујем да сувисло одговори...:bu:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, haveaniceday рече

Autoshovinisticke horde ce to raditi svakako, ali ce raditi i svaki drugi fiskalno odgovorni gradjanin jer ja ne placam porez da bi se te pare davale ultra bogatim fudbalerima. 

Ti ako hoces, idi lomi kicmu po gradjevini pa odnesi 30 % plate ovim fudbalerima i daj im... al ja boga mi ne zelim to

Ту има и још један проблем. Када фудбалери играју за национални тим, требало би ваљда да играју због националног поноса а не због пара. Јер то нису неки рендом ликови које су покупили са улице, него врхунски фудбалери који играју у неким од највећих клубова на свету где примају огромне паре.

Ако треба да им матична држава да кинту да би играли за њу како треба, онда ту нешто није у реду.

Да не буде забуне, не знам каква је пракса у другим земљама. Ако је и тамо тако, онда ок, мада мени то остаје врло бизарно.

А иначе ово је стварно екстра успех што су направили и свака им част на томе :sunce: Најзад да наша репрезентација почне мало да игра фудбал како стварно умеју :) 

Подели на овим сајтовима

Кад је било то да држава за овакве ствари није одрешила кесу? 

Јел приговор у томе што је председник Вучић рекао да ће добити паре а не премијер Брнабић?

Драго ми је да су се пласирали на СП. Свака част.

Није ми драго што су клечали ономад, као да ми нешто треба да де извињавамо црнцима.

Треће, могло је и без тих милион евра, има паметнијих ствари ђе се може помоћи, из моје перспективе.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, GeniusAtWork рече

А иначе ово је стварно екстра успех што су направили и свака им част на томе :sunce: Најзад да наша репрезентација почне мало да игра фудбал како стварно умеју :) 

image.thumb.png.c5b45f34c09d1d9b44b16713ce84a0fc.pngimage.thumb.png.e508e5af856fc0359dcdfb4b82f7543c.png

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...