Jump to content

У ВОЈСКУ МУШКАРЦИ И ЖЕНЕ: Захтев ПОКС скупштинском Одбору за безбедност

Препоручена порука

On 7. 6. 2021. at 19:14, Avocado рече

Izvinjavam se... to je sasvim dovoljno da govoriš u ime svih oficira i budeš svedok da su sad prezadovoljni... samo nastavi... :)

Expand  

А на основу чега ти сведочиш да су незадовољни толико? И чиме?

Можда би хтели да се за ручком читају текстови са Пешчаника а пред спавање пушта Кесић?

Подели на овим сајтовима

Oni koji se predaju, oni su protiv vojske. Samim time vidimo duh koji radi. Zašto vojni rok? Da li možda demokratska građanska dužnost? Ili nećemo ni to? Ali šta onda hoćemo, da budemo robovi, raja? Sa druge strane, jedna narodna vojska je najboli garant da neki vođa povede vojsku protiv naroda.

Koliko jedna građanska, narodna vojska može da se finansuje druga je tema, mada ima i onih - zamislimo - koji vele da je takvo pitanje irelevantno i da se nalazi rešenje.

Ja sam inače za model JNA = profesionalna vojska i TO = narodna vojska, odnosno za švajcarski model. Za izraelski model nisam, jer Srbiji niko ne poklanja milijarde za vojsku^^

Profesionalna vojska je potrebna za savremene sisteme bilo koje vrste ili roda. Operativac na tim sistema mora duže vreme da uči i da se priprema. Ovo normalni rekrut ne može više da obavi. Obuka traje dugo, i skupa je.

Mada bi se ovaj problem možda mogao rešiti sa boljom platom za današnju profesionalnu vojsku. Pošto je loša plata jedan ako ne taj glavni razlog što ne nalaze ljude za vojsku. Meni bi bio cilj da se podigne plata vojnicima, i onda bi možda jedna profesionalna vojska u današnjim merama bila dovoljna.

I još jedno: Uvek kada bi štedeli na vojsci, nas bi neko napao i mi bi stradali i izgubili! To je bilo 1941 tako, to je bilo 1991 tako. 

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

On 7. 6. 2021. at 19:29, Вилер Текс рече

А на основу чега ти сведочиш да су незадовољни толико? И чиме?

Expand  

Gde sam rekao da su nezadovoljni? Ne bih se usudio da kažem ni da su advokati zadovoljni ili nezadovoljni nečim s obzirom na to koliko različiti ljudi imaju različite stavove o nečemu...

Цитат

Можда би хтели да се за ручком читају текстови са Пешчаника а пред спавање пушта Кесић?

Expand  

Ma jok... samo Ćernjakovića, Ćirilakovića, Ćirenkovića... kako ono beše?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 7. 6. 2021. at 14:56, Avocado рече

Stoga, dilema nije da li nam treba ljudstvo/pešadija, nego da li je pešadija efikasnija kada se bori u manjim, dobro obučenim i opremljenim jedinicama sačinjenim od ljudi kojima je to profesija ili kada se bori u većim, slabije obučenim i slabije opremljenim jedinicama sačinjenim od pozivaca.

Expand  

Ово је дилема на нивоу вера или наука. И једно и друго.

Подели на овим сајтовима

@Avocado

Нисам ти све оно написао као одговор само на то питање. Има појединих официра који размишљају како ће отићи да возе камион у Немачкој, сведок сам тога, али велика већина, много велика, скоро сви, добро знају шта се дешава и јако су задовољни и са пуно наде да ће тек бити боље. Толико има младих и способних, спремних као нинџе, са моралом да ти буде лепо какви су нам они који нас воде.

Има и љигаваца које треба похапсити и испитати детекторима лажи какве су им намере и шта су им очекивања. Сасвим појединаца. И сада се узбуђујем и будем ван себе када помислим на то. Наша војска тек сада, као и све друге службе, имају прилику да се очисте од југословенске мафије и антисрба у души.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 7. 6. 2021. at 19:31, Avocado рече

Gde sam rekao da su nezadovoljni? Ne bih se usudio da kažem da su advokati zadovoljni ili nezadovoljni nečim s obzirom na to koliko različiti ljudi imaju različite stavove o nečemu...

Ma jok... samo Ćernjakovića, Ćirilakovića, Ćirenkovića... kako ono beše?

Expand  

Па то потенцираш. И увек си у том фазону, кажеш али не признајш да си рекао. Фуњарски ти је то.

Ћирјаковића. Био човек на линији аутошовинзма па преумио. Има наде и за тебе.

Подели на овим сајтовима

On 7. 6. 2021. at 19:34, Вилер Текс рече

Па то потенцираш. И увек си у том фазону, кажеш али не признајш да си рекао. Фуњарски ти је то.

Expand  

Kad bih to radio - rekao pa ne priznao da sam rekao - ti bi uvek veoma lako mogao da nađeš gde sam to rekao, lepo citiraš i ja bih mogao samo da se pokrijem ušima, ne bi bilo ni bitno da li priznajem ili ne... ali to se nikad nije desilo i neće desiti jer si ti taj koji laže, jel da?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 7. 6. 2021. at 19:38, Avocado рече

Kad bih to radio - rekao pa ne priznao da sam rekao - ti bi uvek veoma lako mogao da nađeš gde sam to rekao, lepo citiraš i ja bih mogao samo da se pokrijem ušima, ne bi bilo ni bitno da li priznajem ili ne... ali to se nikad nije desilo i neće desiti jer si ti taj koji laže, jel da?

Expand  

Који си ти мајстор да се правиш луд. Чак се толико правиш луд да као не разумеш шта сам написао. Идеалан за СНС.

Подели на овим сајтовима

On 7. 6. 2021. at 19:44, Вилер Текс рече

Који си ти мајстор да се правиш луд. Чак се толико правиш луд да као не разумеш шта сам написао.

Expand  

Ja odlično razumem šta si napisao... i odgovorio sam ti sasvim u skladu sa onim što si napisao...

Šta si hteo da kažeš umesto onoga što si napisao?

Da sam funjara jer ne priznajem da sam napisao ono što si ti ti zamislio da sam napisao, iako to nisam napisao?  :D

Sram me bilo... neću da priznam da su tvoje pogrešne uobrazilje realnost... cccc... evo idem odmah u ćošak...

Подели на овим сајтовима

On 7. 6. 2021. at 19:50, Avocado рече

Ja odlično razumem šta si napisao... i odgovorio sam ti sasvim u skladu sa onim što si napisao...

Šta si hteo da kažeš umesto onoga što si napisao?

Da sam funjara jer ne priznajem da sam napisao ono što si ti ti zamislio da sam napisao, iako to nisam napisao?  :D

Sram me bilo... neću da priznam da su tvoje pogrešne uobrazilje realnost... cccc... evo idem odmah u ćošak...

Expand  

Много много личиш на Вучића. :ok:

Само штета што си идеолошки исти ко просечни неосарајлија.

Подели на овим сајтовима

On 7. 6. 2021. at 6:35, mirko1929 рече

Данашња ВРС је само фабрика за производњу хроничних алкохоличара.

Expand  

Данашња војска је пуна људи који су у својој младости преживели ратове и ратишта, тако да је сасвим очекивано да ће бити алкохоличара, људи на лековима и сл.

Подели на овим сајтовима

On 7. 6. 2021. at 20:28, Smaragdni kamičak рече

Samo mi još služenje vojske fali. :0212_rolleyes:

Expand  

Шта фали да будеш војкиња или војакиња или војникиња или...чек да питам Чомићку како се каже.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...