Jump to content

Како депресија отвара очи на свет око нас

Оцени ову тему

Препоручена порука

А да додам да је то био прва кап алкохола коју сам себи ставио у уста после 15 година поста од истог. И дан данас га не пијем. Ни за весеље ни за покој душе.

„Господе, Исусе Христе, Сине Божији, помилуј ме грешног. Амин!“

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, psyche1979 рече

@Ayla А ти се неби наљутила. Ко то има право да ми забрани тело и крв исусову. Каже немој пити терапију дођи на празан стомак, исповеди се. Све урадих причестих се и никада више не одох.

Нисам поп, али мислим да их има разних. И много тих који се не би тако понели... Не одбацуј цркву због изузетака. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, psyche1979 рече

@Ćiriličar По вашем ставу је исус возио БМВ од 40000еур.

Иста та твоја црква ме је болесног вратила са причешћа где сам молио за помоћ. У истој тој твојој цркви се моле за успех на фудбалској утакмици а у њој истој болесна жена паде и једини јој ја пиђох па и нека је корона и нека је губава. Мани ме се. Мој став је такав свиђао ти се или не.

ТО брате! Не буди лицемер, покажи се, отвори души. Маи метафоре, оплети. Што се кријеш, "исповеди" се...знам ја да се мој и твој дух не могу лако хармонизоватим коло заиграти. Реци неку искрено, немој около наоколу у метафорама. "Представи" се.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@psyche1979 tvrdiš da te crkva otjerala. Nikad crkva nikog nije otjerala, posebno ne bolesnog. Ko god da je to učinio, nije crkva. Ne sudi gori po jednom listu.

Izvini što pametujem,  nije mi bila namjera, samo prokomentarisah što primijetih.

Подели на овим сајтовима

Не, твој наступ је заделовао као да немаш разумевања за болесне, као да су они сами криви за исте и да их једино црква и покајање као чаробним штапићем може однети. Али ти си причао о ка зна чему. Морао би човек да те мало више упозна @Ћириличар

Подели на овим сајтовима

@Ćiriličar Ево показао сам се и шта си схватио? Баш ме интересује. Једини ја у храм улазим са емоцијом и осетим емоције других људи. Видим и осетим коме је помоћ потребна а коме није. А ви сте се окренули сами себи. Просипате нам текстове у шифрама да их што мање разумемо. Дижете Храм Светом Сави и нека богу хвала он вас је и основао. Него реци ми онда одакле новци? У земљи сиротиње и болесних које треба спаљивати на ломачи бичовати јер ничему не служе и ничему не доприносе.

Савину мисију не видим да испуњавате. А моја мисија је мисија Обилића.

Него шта то ти схватих. Просветли ме молим те?

По мени су вам прави монаси још једино у Пећкој патријаршији.

Подели на овим сајтовима

@Ćiriličar Ево ти и моја хима да ме још мало боље упознаш. Ту химну сам са својом браћом певао док сам се заклињао овој држави. И не секирај се дупе не продајем.

Подели на овим сајтовима

@psyche1979 Момак, не знам ја који су то "ви" акоји су то "ми"....ниси ти добар у главу...ја нисам психјатар, аа нисам ни поп, тако да нећу ни да дијагностицирам, ни дајем духовне савете....нема шансе да коментаришем такве бљувотине. Искрено, жао ми је људи попут тебе....заиста искрено говорим.

Ок је да мене начепиш, али, кукавче, каква је то мржња ка цркви, који је то чемер који носиш не знам, али ме плаши. Сцако добро од Господа. Не ваља никако...

пре 8 минута, psyche1979 рече

Него реци ми онда одакле новци?

Од народа и приложника. И од ПУТИНА...умало заборавих.

Кад је жена помазала Христу ноге скупоценим миром, вели ко ли други него ЈУДА. Виђи ћоће ђе се просипа скупоцено уље, а могли смо га уновчити и сиротињу нахтанити. А вели БОГ, или ти христос: ЈУДО, сиротиње сте вазда имали и имаћете...некако се подудари да ти и Јуда имате исте ставове.

Ај здраво

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Tumaralo. рече

A takođe znamo i da tumor mesa koje se nalazi u lobanji (za razliku od mesa koje se nalazi u drugim delovima tela) može izazvati i promene u ponašanju, mišljenju, emocijama, nagonima, volji itd.

Sve je to okey, u smislu da ce Bog da sudi na osnovu svacije licne situacije i okolnostima u kojima je ziveo.

Inace, to moze da bude recimo kao slucaj i analogija, imas automobil (mozak) i sipas benzin (dusa) i pokvari se neka stvar i ne moze da ide brzinom koju po specifikacijama moze da postigne tj. utice kvar uredjaja (mozak) na pravilno funkcionisanje tog istog uredjaja, ne radi kako bi trebalo po defaultu (promena ponasanja).

Tako zbog greske u aparatu nastaje kvar na celom uredjaju, tako i ako se pokvari aparat mozak to utice na ponasenje coveka.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, sanja84 рече

Не, твој наступ је заделовао као да немаш разумевања за болесне, као да су они сами криви за исте и да их једино црква и покајање као чаробним штапићем може однети.

једно је шта како делује а како јесте је друго. Ко је хтео да чита могао је видети не да ниије тако него да је супроотно. И друго, није тачно да сам рекао да Црква то односи као штапићем, напротив рекао сам супротно да се црква слабо или никако бави са тиме...превентивно да, али кад дође неко скршен, или не дај боље почиње да губи стварност....ту смо танки...ајде да не сваљујем на кклир....и ми смо црква.

Ти сад мало или подло наступаш или мењаш ставове ко семафор боје....ал добро.

Подели на овим сајтовима

@Ćiriličar Види ја и Јуда немамо ништа заједничко. Али ипак је морао да постоји Јуда. Да није било њега неби ни Христ однео наше грехе, јер нити би га ко издао нити разапео. Ти си много изгледа горе у глави кад си ме назвао Јудом и мени је тебе жао такође. Ја волим своју Цркву, Бога, Православље. Само указујем на то да и из те цркве нешто смрди и да не паметујеш више како је црква једина која има одговоре на све.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ćiriličar рече

једно је шта како делује а како јесте је друго. Ко је хтео да чита могао је видети не да ниије тако него да је супроотно. И друго, није тачно да сам рекао да Црква то односи као штапићем, напротив рекао сам супротно да се црква слабо или никако бави са тиме...превентивно да, али кад дође неко скршен, или не дај боље почиње да губи стварност....ту смо танки...ајде да не сваљујем на кклир....и ми смо црква.

Ти сад мало или подло наступаш или мењаш ставове ко семафор боје....ал добро.

Не, него ти објашњавам како си заделовао и зашто те момак напада. 

Некад човек мора да истресе све фрустрације.. Није лако бити психотерапевт. 

Мој друг Ћирило! 

Подели на овим сајтовима

@sanja84 Одмах да напоменем да ја никога не нападаим и нисам никада нападао. Ја се само браним. И сматрам тему конструктивном. И поштујем свачије мишљење. Него изгледа да ја своје ударце лакше подносим од других али мора их бити да би се дошло до паметног закључка.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Искрено питање:

Колико вас плаче када види тело и лик Христа у храму.

Ја сваки пут. Толико ми је жао претљпљене патње због вас будала које и даље остадосте будале.

Никог нисам именовао!!! Ко се пронашао ...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...