Jump to content

Како депресија отвара очи на свет око нас

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 16. 2. 2021. at 13:24, sanja84 рече

Stomakougađanje...kad je svet takav kakav je i ako ti jedino što te malo razveseli neki junk food kad dođeš umoran sa posla...brzi život traži prečice. mnogo je lakše pojesti čokoladu nego trčati sat vremena. KO ima za to vremena.... i šta onda...a industrija hrane truje ljude svakakvom hemijom i čine ljude ovisnicima od hrane. pa stres, pa trista čuda, pa na kraju infarkt. I šta treba da kaže neko. Sam je kriv. E pa nije!! Tražim pomilovanje!!

Evo ja iskreno mislim da živimo u teško vreme, mnogo teže od onoga u kojem su živeli svi ti sveci koji su se bavili asketikom...i mislim da su iskušenja mnoooogo veća, i baš bih volela da vidim autore tih tekstova kako bi oni ovo nosili. Neki od njih su sami rekli Bože ne dozvoli mi da doživim ta vremena.... tako da...strasti su zeznuta stvar..a tek osuđivanje...

Expand  

Не знам, Бог ће да суди али је рекао да Његове заповести остају до краја времена.

Ми све болеснији... не знам колико ће изговори и оправдавања доброг да нам донесу.

Подели на овим сајтовима

@Просечан србенда znam puno pobožnih ljudi, koji idu u crkvu, pričešćuju se...stvarni vernici nema šta. Niko nije skriveni plaćeni ubica ili slično... I prosto su bolesni i dalje i po pričešću i po ispovesti i po jelejosvećenju. Prosto to im je krst, i to moraju da žive i prežive i tako će zadobiti CArstvo nebesko. Eto...

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

On 16. 2. 2021. at 13:39, sanja84 рече

Ne može...jedino ako mrmot zavije čokoladu u foliju.

Prosto ne može.

Expand  

Сања не тупи....говори се о, назови, класичним стварима. Можда, ако тема заживи, да се прича и о медикаментима....отишло се далеко конкрето рецимо са антипсихотицима, али то је опасно поље. АЛи антипсихотици могу да човека изваде из психозе. Проблем је што је то лечење СИМТОМА, када психотичан човек лупа глупости, фатазира, или халуцинира, или чује гласове понекад (то је већ опасно) антипсихотици га лако изваде из тога...међутим то није "ни дотакло" саму болест. разумеш, поремећаји, дебаланс у мозгу, симтоми који се пројављују су само површина, болест остаје....зато конкретно писхоза иде циклично најчешће...немој да се ваљамо тврдњама оваким или онаким.

Кад говоримо о болестима које се могу свести искључиво на, кажимо мисаоно поње, то Цркве ВЕ може да лечи. Депресиван човек и психотичан човек не болују од прелома цеваице него им је хаос у мисаоном и осећајном пољу. Те промене на мозгу које се манифестују су ПОСЛЕДИЦА тога, нису узрок....зато испеци па реци...ако имаш шпорет.

Подели на овим сајтовима

On 16. 2. 2021. at 14:03, Ćiriličar рече

Сања не тупи....говори се о, назови, класичним стварима. Можда, ако тема заживи, да се прича и о медикаментима....отишло се далеко конкрето рецимо са антипсихотицима, али то је опасно поље. АЛи антипсихотици могу да човека изваде из психозе. Проблем је што је то лечење СИМТОМА, када психотичан човек лупа глупости, фатазира, или халуцинира, или чује гласове понекад (то је већ опасно) антипсихотици га лако изваде из тога...међутим то није "ни дотакло" саму болест. разумеш, поремећаји, дебаланс у мозгу, симтоми који се пројављују су само површина, болест остаје....зато конкретно писхоза иде циклично најчешће...немој да се ваљамо тврдњама оваким или онаким.

Кад говоримо о болестима које се могу свести искључиво на, кажимо мисаоно поње, то Цркве ВЕ може да лечи. Депресиван човек и психотичан човек не болују од прелома цеваице него им је хаос у мисаоном и осећајном пољу. Те промене на мозгу које се манифестују су ПОСЛЕДИЦА тога, нису узрок....зато испеци па реци...ако имаш шпорет.

Expand  

Ја не разумем вашу комуникацију. Ти делујеш озбиљно са својим проблемима (мало нејасно) а она се смеје.

Нисам сигуран ко блефира?. Познајете се, те се међусобно боцкате или грешим?

Подели на овим сајтовима

On 16. 2. 2021. at 14:01, sanja84 рече

znam puno pobožnih ljudi, koji idu u crkvu, pričešćuju se...stvarni vernici nema šta. Niko nije skriveni plaćeni ubica ili slično... I prosto su bolesni i dalje i po pričešću i po ispovesti i po jelejosvećenju. Prosto to im je krst, i to moraju da žive i prežive i tako će zadobiti CArstvo nebesko. Eto...

Expand  

Ако овде мислиш на депресију (ајде све је то уопштео, депресија је лична пре свега, и можеш је ситематизовати на колико људи толико депресија)...генерално, ако кажемо да је нека туга, нека тежина, нема радости....ко год покушава живети црквено, он једноставно мора да има раодост. Друга је ствар како се она манифестује. Манифестује се тако да је човек активан, да није идиот него га брине мало и рат у Сирији, и Трамп, и тешко му је кад се владике препуцавају....хоћу рећи, мало је, условно, маича, мало је "луд Христа ради"....важно је да је пун живота, да је чио....не мора да се кези, не мора никада да се смеје, али да је задовољан, благодаран, да оправдава и тражи, да копа и у људима и око себе да оправда човека, да лоше стање око себе сагледа, критикује али да је то из жала не из очаја, и да је благодара.

Те неке туге, е по Богу, које црквени људи имају, килавости, млитавости....е ваља то. И најчешће су то дивни људи, на ран да их савијеш...али негде су омашили.

Бре, људски се огрешити мало, ко се више ангажује више ће се и огрешити, а не неке преподобности и туге и килавости....времеа су зла, мењу, дробе....морамо бити јаки....морамо...кључ је благодарност! Радост у малим стварима, а оне су велике...па људи данас не виде ни децу од брига, од терета....а зло све више мење човека, глобално и свуда око нас....ништа депресија бре! Воли, заборави себе, избришпи себе, узми туђе бриге и ето одмах           ће нестати твоје. Замеи своје бриге са тушима....морамо себе унижавати...ту нас его цепа, ко дете звечку.

Добро...нисам мислио на форум :) Овде ти је "не дај на се'" :)

Ништа депресија....то је паучиа, круг нацртан око пилета и оно не сме да прекорачи...Бог је са нама...само себе треба унижавати пред својима, њихове крстове пртити и одмах Господ даје троструко

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

On 16. 2. 2021. at 14:30, Frenkii рече

Ја не разумем вашу комуникацију. Ти делујеш озбиљно са својим проблемима (мало нејасно) а она се смеје.

Нисам сигуран ко блефира?. Познајете се, те се међусобно боцкате или грешим?

Expand  

ma samo sam bezdušna..ali se ne smejem...otkud ti to

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

On 16. 2. 2021. at 14:48, sanja84 рече

zasmejao me je kraj. Ispeci pa reci ako imaš šporet

Expand  

Лујко...вадиш се сад ха? :)

On 16. 2. 2021. at 14:30, Frenkii рече

Нисам сигуран ко блефира?.

Expand  

Не блефира нико, причамо Фреки....тема је и озбиљна и болна....важно је да се не ПОДсмејавамо, а ако се насмејемо и осмехнемо...то је лековито...и за депресивне, не само за нас. Није то лоше...комуникација на форуму није баш лака...а ми још тежи и ето белаја. 

Подели на овим сајтовима

Када се људи нађу у теснацу.... по принципу "хтели би, а не би хтели ""...може доћи до депресије. Знам многе  пословне људе (конк.запослене у банкама) који пију антидепресиве, јер не могу да одлуче да напусте посао који им доноси  изнад стандардне приходе, а опет не могу да поднесу тортуру и терет посла а да остану нормални  без лекова и  ев.кокаина . Хоће и јаре и паре . Наличје медаље су антидепресиви и кокаин. Наравно ово што пишем није правило али није ни изуетак. Све је више таквих случајева. Преоптерећеност на послу , нездрави односи на истом  и немогућност  да се покуша нешто ново, нешто другачије, да се та и таква под наводницима сигурност  замени  борбом и вером  у нешто боље .     

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Из личног искуства могу да потврдим нешто од овога  о чему пише Ћириличар . 

Када год осетим не депресију него чак и нерасположење и када уђем (када не лажем себе) дубоко у узроке тог и таквог нерасположења увек али увек откријем да ми је повређен его . Када није све  како ја хоћу, када ми се планови измакну....ето нерасположења и увода у депресију. Завист може бити узрок ако не депресије онда засигурно неког облика неурозе. 

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

On 16. 2. 2021. at 15:07, sanja84 рече

ima na jugu Srbije manastir za žene i decu, odbačenu i ometenu u razvoju. Imaju dva tri psihijatra, psihologa.. Mozda ce se naci sluha i za nešto kao u Minsku. 

Expand  

Проблематика је најпре сложена, али јако опасна и све више распрострањена. Времена која нам долазе ће је само погоршавати и роблем омасовљавати. фармакологија је комлетно преузела ствар у своје руке, дакле: дијагностицирање, симтоматизацију, "лечење", истраживања а најгоре од свега - окупирала комлетан образови систем. Звучи мало надреално али је тако, ако се буде причало, причаћемо....али је тако.

Јер психијатар добија готова сервирана решења, а решења су из фармаколошких извора, па преко образовања до каталогизације дијагноза, симтома и медикамената.

Психологија се још мало врда, али психологија нема толики утицај као психијатрија.

Колико је тек неистомишљеника међу психолоозима и у "струци"....то постаје опасно....ова проблематика ће брзо захватити половину човечанства...ево ја понекад попијем безедин....ок, знам шта је, али кад префурам...попијем да се наспавам, одморим....дрогирам се свесно...и много је лепо кад се намерно укљукам...мада ја префурам и тело и психу неким стресовима, ангажманима....

И то је пар пуута годипње....данас су сви на неким подстицајним средствима...не пијем, а боље је попити флашу вина...ајде пола...алли ја алкохол ништа, просто никад га нисам могао...зато треба пар ракија, пелинковац Горки лист...и мало прикочити. Зла су времена...

Подели на овим сајтовима

On 16. 2. 2021. at 15:17, Рапсоди рече

Из личног искуства могу да потврдим нешто од овога  о чему пише Ћириличар . 

Expand  

Тебои то не треба...ако се тема одржи, а времена буде...мало ћемо и те психолошке сфере....психологија је СЛЕПАЦ....па полуппаш је сву са 4 молиитве на језеру Владике Николаја, а ситематизујеп је, исецкаш на комадиче са Лествицом...али, пази, охритовљена психологија може да кориисти мисији цркве и да НАдопуни Оце...само да се одбаци смеће из ње. Јер она има методологију и треба корисно покупити и охристовити.

Одо ја са децом на снег...поздрав..праштајте...пишите сви, о свему на ово...ово је пошаст садашњих и времена које долазе...

Подели на овим сајтовима

On 16. 2. 2021. at 15:22, sanja84 рече

@Ćiriličar ja podržavam lekove. Bolje to, nego patnja ili ne daj Boze samoubistvo

Expand  

То је за велику већину нужно зло. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...