Jump to content

Протести у Београду, јул 2020

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 56 минута, Дејан рече

Ne deluje mi da je baš 20.

A realno, kad isčitam sve komentare i mišljenja po netu, ajd da ne glumimo nevinašca

Možda sam preterao, ali ne bih rekao da je više od 50... malo u svakom slučaju...

Rekao si da bi se normalni povukli... to se sve vreme i dešavalo... evo gledaj samo finale... ostaviću i time stamps da možeš samo da klikneš...

u 23.08h (2h i 50min na snimku) je sve mirno, demonstranti stoje na pola metra od pandura i ništa se ne dešava... pričaju sa pandurima...

https://youtu.be/DkJ03I4yMVg?t=10221

Za tri minute kreću sinhronizovano i odjednom baklje i kamenice niotkud (kao po komandi ;) ), tako da su se i momci koji su bili u prvim redovima iznenadili

https://youtu.be/DkJ03I4yMVg?t=10395

evo sam reci koliko je ovih koji bacaju kamenje:

https://youtu.be/DkJ03I4yMVg?t=10524

i vidi koliko se većina ljudi odmakla unazad na prvom sledećem snimku iz drona:

https://youtu.be/DkJ03I4yMVg?t=10611

i u narednih nekoliko minuta možeš da vidiš da se većina i dalje povlači... i ovde, gde se većina skroz povukla opet lepo možeš da vidiš koja je to šaka jada koja se kao nešto konfrontira...

https://youtu.be/DkJ03I4yMVg?t=11010

i odmah nakon toga lepo vidiš da kad panduri krenu niko od ovih "opasnih desničara" ni ne pokušava da se bije sa njima...

Bukvalno su im u 10ak minuta dali povod da rasture demonstracije i pobegli iste sekunde kad je policija krenula... nešto mi to ne liči na agresivne desničare... pre mi liči na dobro organizovanu navijačku koreografiju... sa bakljama naravno...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Дејан рече

Vidi brate, večeras sam se vraćao kolima kući  i da nisam mogao da prodjem i još gomila drugih ljudi, veliki je znak pitanja šta tu može da se desi. Verovatno ne bi ništa jer su baš deca u pitanju, al ajd znaj. I koja je poenta da sad ja ne mogu do kuće da dodjem jer neko ne voli Vučića. Razumeo bih ja da sve ovo ima neki smisao, kao 5 oktobra. Ovo bre papazjanija najobičnija, protest zarad protesta, nit znaju gde će ni kuće, znaju protiv koga su, ne znaju za koga su. Glupost na glupost se veže.

Sudeci po ocekivanjima, ako ti se zelje ispune, uskoro ne bi trebao imati problema sa guzvom u saobracaju ni bez demonstracija...

RS.N1INFO.COM

Savez samostalnih sindikata Srbije procenjuje da će na jesen zbog posledica pandemije virusa kovid-19...

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Дејан рече

Vidi brate, večeras sam se vraćao kolima kući  i da nisam mogao da prodjem i još gomila drugih ljudi, veliki je znak pitanja šta tu može da se desi. Verovatno ne bi ništa jer su baš deca u pitanju, al ajd znaj. I koja je poenta da sad ja ne mogu do kuće da dodjem jer neko ne voli Vučića. Razumeo bih ja da sve ovo ima neki smisao, kao 5 oktobra. Ovo bre papazjanija najobičnija, protest zarad protesta, nit znaju gde će ni kuće, znaju protiv koga su, ne znaju za koga su. Glupost na glupost se veže.

Први циљ, због ког је народ изашао на улице је остварен - нема затварања и полицијског часа за викенд. 

Сад треба видети шта су захтеви. Због чега се остаје на улици. Без циља и јасних захтева нема много смисла све.

Подели на овим сајтовима

Kaže Brnibić policija ne baca suzavce, sve suzavce protestanti bacaju. Nije što imamo ljotićevce i nedićevce da protestuju nego izgleda i nindže počele. Mora da je to taj strani faktor o kome je Vučić pričao, japanske ninče. Jeste li videli kako se nindže prikradu iza policije i bace suzavce na ostale protestante.

Na trenutak sam pomislio možda vlast laže, ali do sada nikada nisu slagali narod, pa mislim da ne lažu ni u ovom slučaju. Mora da Japancima smeta jaka Srbija koja je lider u regionu pa pokušavaju da sklone sa vlasti jedine ljude koji nešto rade u Srbiji

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Вукашин рече

Први циљ, због ког је народ изашао на улице је остварен - нема затварања и полицијског часа за викенд. 

Сад треба видети шта су захтеви. Због чега се остаје на улици. Без циља и јасних захтева нема много смисла све.

Pazi ovo ti je ista situacija kao za prvi svetski rat. Zvaničan povod za rat je ubistvo Franca Ferdinanda, ali pravi razlog je to što se godinama unazad stvarala tenzija, a ubistvo je bilo samo okidač da nastane haos. Isto tako i ovde, zatvaranje jeste povod, ali pravi razlog je isto tezija i nezadovoljstvo koje se stvaralo godinama unazad i ono obraćanje Vučića je bilo samo okidač.  

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Odahviing рече

Pazi ovo ti je ista situacija kao za prvi svetski rat. Zvaničan povod za rat je ubistvo Franca Ferdinanda, ali pravi razlog je to što se godinama unazad stvarala tenzija, a ubistvo je bilo samo okidač da nastane haos. Isto tako i ovde, zatvaranje jeste povod, ali pravi razlog je isto tezija i nezadovoljstvo koje se stvaralo godinama unazad i ono obraćanje Vučića je bilo samo okidač.  

Углавном су у питању клинци и људи 20-30 година. Има и старијих, али у малом броју.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Вукашин рече

Zahtev mora da bude, i jedino ima smisla, da se ponište pokradeni, namešteni i nelegalni "izbori". Zbog kojih je i napravljen haos sa epidemijom i koji je bio okidač za proteste.

Radule je pravno pokazao i dokazao nelegalnost izbora (krađe, nameštanja, kršenja zakona od strane RIK-a i Ustavnog suda, nelegalne sednice itd. itd. što je potvrdio mislim i Šabič i još neko).

Međutim izbori ne mogu u realnosti da se obore samo pravno jer je očigledno da nam se RIK i sudije smeju u oči i pišu u rešenjima i presudama gluposti koje im odgovaraju. Mene čudi da u rešenjima i presudama nisu pisali da je to tako jer je Vučič tako rek'o jer čak i tada im niko ne bi mogao ništa.

Zbog toga "izbori" mogu da se obore jedino protestima i to tako da se, između ostalog, blokira formiraje institucija koje "vlast" na osnovu tih "izbora" hoće da formira ("parlament", "vlada", "zakoni" itd.).

Dakle, povod i zahtev mora da bude pravno besprekorno čist i dokazan: nelegalnost izbora, ali obaranje "izbora" ne može da bude samo pravno jer imamo nasilje i diktaturu u svim oblastima pa i u pravu.

Jednostavno je: radi lažnih izbora razbuktali su epidemiju, i to je pokrenulo proteste.

Tim protestima treba da se poništi koren problema tj. lažni izbori a razumnim ponašanjem (distancom, maskama, higijenom) da se umiri epidemija.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Вукашин рече

Taj cilj je trajao do kse nisu skupili na trgu.

Sada vidim blagu promenu, više nisu za promenu vlasti i sistema, sada su samo za promenu sistema.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, florenntina рече

Sudeci po ocekivanjima, ako ti se zelje ispune, uskoro ne bi trebao imati problema sa guzvom u saobracaju ni bez demonstracija...

RS.N1INFO.COM

Savez samostalnih sindikata Srbije procenjuje da će na jesen zbog posledica pandemije virusa kovid-19...

Koje želje?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кашмир мир рече

20200711_135317.jpg

Од кад бре ово? Данас?

Кажу ови да није истина

WWW.ALO.RS

Ovakve podvale deo su šire i dugoročne kampanje protiv Vučića.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...