Jump to content

Васкрс и забрана кретања

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 7 минута, Јанко рече

Сигуран сам да су ти маторци углавном кројени тако да ће их о'ма убедити да су заслужили орден јер су сами изнели борбу против невидљивог непријатеља.

У једном уџбенику Социологије, во времја оно док бејах школарац, писало је, као увод у поглавље, отприлике овако: Прозор у свет се може прекрити новинском хартијом. Аванзовали смо до савременијих медија, али је начело вазда исто.      Тако неки моји: док је био маршал, имали су Титину слику; кад је био Слобеликс, имали су њега чело астала; сад - погађајте чије их недремане очи са зида прате... 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Предраг М рече

код мене је литургија у 4 и све то што спомињеш тј паметујеш везе нема са маловерјем или пуноверјем, просто само са хтењем или нехтењем и у неким случајевима са коронофобијом. сконтали смо да ћеш испратит онлајн литургију и да не желиш или који је већ разлог да идеш јер си "друштвено одговараан грађанин који има свест о томе да не науди себи или да случајно не угрози друге". не видим разлог нити разумем ту болесну потребу да осуђујеш и зајебаваш неког ко није као ти? 

Ne pada sneg da pokrije breg, vec da svaka zver pokaze svoj trag

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, GeniusAtWork said:

И то им још није ни дозвољено да се крећу нормално, далеко од тога. Од идуће недеље моћи ће три пута недељно по пола сата напоље, 300 метара од куће. И то за време пол. часа, кад нигде нема никог и ништа не ради где би могли да купе нешто што им треба.

Тужни трећи чин Слобине генерације... Све су трпели ћутећи, без приговора, кад су их опљачкали, понизили, уништили животе, децу отимали и слали у бесмислену кланицу, завадили са читавим цивилизованим светом... Ћутећа, покуњена генерација без кичме и достојанства.

Тако ће и да оду. И задње ће да им буде да поново заокруже свог злотвора. Јер тако треба.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Aandrej said:

Ne pada sneg da pokrije breg, vec da svaka zver pokaze svoj trag

па то се видело одавно и из авиона да овде долазе да провоцирају, вређају. А овог са камером што показује прст неће то тек тако проћи.

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, ana čarnojević рече

И даље не знам од чега све зависи. Значи из једне београдске цркве поп јавља биће затворено, само свештеник и појац сутра, биће милиције и приводиће, мој прота каже било и данас људи, није било милиције, и сутра даће Бог биће све добро. Ето нисам паметна. 

Ево драматично јављање на ТВ, извештаји испред цркава... Шпијунирају, дојављују. 

Ми нисмо гледали ТВ. Шта кажу?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, draganzzz рече

Ovo je obično šepurenje i prazno laprdanje, pa noćas u ponoć ko god hoće može da ode na prvu Liturgiju pod okriljem mraka, nema ni preko dana toliko policije a kamoli ne noćas u ponoć! Naravno to važi za punoverne, mi maloverni i oglašeni ostajemo kući i dalje!?

Хајде сад овако, и за тебе и за СВЕ вас који храбро седите у бункеру, чиста статистика:

У колико храмова у Србији колико свештеника је од почетка поста (случајно и почетак епидемије код нас) служило КОЛИКО Пређеосвећенеих, Василијевих и Златоустових Литургија? У мојој цркви 4 свештеника и ђакон, 15 Пређеосвећенеих, 7 Василијевих, бар 8 Златоустових.

Бар 30 људи (уз те свештенике) се РЕДОВНО бар 1-2 пута недељно причестило једном кашичицом у првих 4 недеље, након тога (због забране, бар 10.

Сад све то помножи са бројем храмова у Србији, коригује просечан број свештеника и људи по храму и реци:

Јесмо ли већ требали напунити болнице, гледајући вашу статистику? А гледајући реално колико је тамо причасника?

Немој после буде нисам каз'о.

Седи кући, ћути, гледај, рачунај, нико ти не брани... Али не осуђујте макар нас неразумне, у посту смо...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Just now, Јанко said:

Хајде сад овако, и за тебе и за СВЕ вас који храбро седите у бункеру, чиста статистика:

У колико храмова у Србији колико свештеника је од почетка поста (случајно и почетак епидемије код нас) служило КОЛИКО Пређеосвећенеих, Василијевих и Златоустових Литургија? У мојој цркви 4 свештеника и ђакон, 15 Пређеосвећенеих, 7 Василијевих, бар 8 Златоустових.

Бар 30 људи (уз те свештенике) се РЕДОВНО бар 1-2 пута недељно причестило једном кашичицом у првих 4 недеље, након тога (због забране, бар 10.

Сад све то помножи са бројем храмова у Србији, коригује просечан број свештеника и људи по храму и реци:

Јесмо ли већ требали напунити болнице, гледајући вашу статистику? А гледајући реално колико је тамо причасника?

Немој после буде нисам каз'о.

Седи кући, ћути, гледај, рачунај, нико ти не брани... Али не осуђујте макар нас неразумне, у посту смо...

расправљаш се са неким који је дошао да те изнервира,  пријатељу па ваљда знаш боље од тога ако идеш у Цркву. Васкрс је празник радости пусти то. Што је рекао патријарх иако је овако како је то не умањује радост васкрсења. Пусти то.

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Тихон рече

У једном уџбенику Социологије, во времја оно док бејах школарац, писало је, као увод у поглавље, отприлике овако: Прозор у свет се може прекрити новинском хартијом. Аванзовали смо до савременијих медија, али је начело вазда исто.      Тако неки моји: док је био маршал, имали су Титину слику; кад је био Слобеликс, имали су њега чело астала; сад - погађајте чије их недремане очи са зида прате... 

Кад сам видео код ујака згран'о сам се. Питам: Што?

Он онако помало оправдавајуће: Ма нека... 

Мислим да је због људи који му долазе у кућу а требају му. Туга...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, mario beloti рече

расправљаш се са неким који је дошао да те изнервира,  пријатељу па ваљда знаш боље од тога ако идеш у Цркву. Васкрс је празник радости пусти то. Што је рекао патријарх иако је овако како је то не умањује радост васкрсења. Пусти то.

Не, нису ме изнервирали.

Напротив, хладна глава са циљем:

"Да вам нисам дошао и рекао не би греха имали..." Сутра не могу да кажу да им нико није рекао, да је било мало информација и сл...

Подели на овим сајтовима

NSP-POLICIJA.ORG.RS

Депеша Сектора за људске ресурсе у вези са предстојећим Васкршњим празницима.

Јел их неко контактирао, до сад?

Подели на овим сајтовима

43 minutes ago, Предраг М said:

просто само са хтењем или нехтењем и у неким случајевима са коронофобијом

Nije to samo htenje ili nehtenje ili neki strah od nečega. Lako je tudjim ******** po koprivama mlatiti. Lako je po manjim parohijama, manjim mestima...
Šta da rade oni koji nemaju plotove i tarabe, žbunje da se šunjaju?
A  zašto bi se neko šunjao kod odlaska u hram Gospodnji?
Da li ću biti nešto veći vernik ako se švićkam ispred nosa policiji? Da li ću biti veći pravednik ako me nahvataju pa zaglavim apsanu ili ošajdare kaznu od 1000 evra kojih nemam? Da li zbog toga treba da gladujem mesecima ili da mi izvršitelji banu u stan i popišu ovo malo sirotinje? 
I na kraju, da li je meni npr. moguće fizičko naprezanje da bi peške, sve uzbrdo dva kilometra, kroz centar, došao u hram ili ću pasti negde usput ovako mator?
I da li sam zbog svega toga navedenog manje vernik, manje pravednik, neću biti spašen jer eto, nisam mogao baš na ovu jednu jedinu Vaskršnju da dodjem i da se kao čovek pričestim?
Kome sam korist, a kome štetu načinio?
I da li će me bilo ko ovde na forumu opravdati ili pomenuti ako mi se bilo šta desi?
Nije sve baš kao što izgleda i nije sve tako lako i jednostavno. I nije sve  to dokazivanje vere, dok su svi ostali prelesnici.
Ko može neka ide, ko ne može, neka bude kući.
Ko ode, neka pomene one koji nisu mogli otići, a oni koji su ostali kući, neka pomenu u molitvama one koji su otišli. To je hrišćanski pravedno.

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, PredragVId said:

Имамо подршку синдиката полиције.

Zašto na svim tim "dokumentima" NEMA ni potpisa ni pečata?
Kada se koristi memorandum te institucije, obavezan je potpis i pečat.
Svako u PS može napraviti šta ga volja, dovoljno da skine logo sa neta i ispiše tekst koji mu odgovara. Klasičan mem. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, ana čarnojević said:

Кажу да је власт снисходљива према Цркви, да је Григорије диван и бајан, јављају да су се верници скупљали испред цркава, на твитеру качили слику испред Невског, сигурно има још, нисам хтела више да гледам. 

Не знам како изгледа кад власт није снисходљива. Баце сузавац у порту, шта? 

па рекао је патријарх ко год дође да је добродошао и неће га враттити тако да тешко да ће да баце сузавац. Договор је договор. 

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

RS.SPUTNIKNEWS.COM

У Белорусији неће бити затворени храмови за вернике током Васкрса, обећао је председник Александар Лукашенко. Без...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...