Jump to content

Васкрс и забрана кретања

Оцени ову тему

Препоручена порука

Праштајте сви, ако сам неког смутио писањем, узнемирио, одапео неку отровну стрелицу...и слично, а било је тога сигурно.

Сви смо делови једног Тела, коме је глава Христос.

Куцкамо се по Васкрсу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ђорђе Р рече

Сведочиш да ти је битно да будеш на Литургији, упркос препрекама.

Кад превазиђеш те препреке и не само будеш на Литургији, већ живи учесник Евхаристије Богу, шта ћеш тачно свједочити тиме? Осим тога, што си превазишао те препреке, шта ћеш још свједочити? Да ти је било битно да учествујеш у Литургији? У реду, ако мислиш да је то та пуноћа Царства.

Подели на овим сајтовима

Због чега на Велики петак, звона звоне?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ćiriličar рече

Наредне две недеље кључне...

следећа недеља кључна за хришћне. molimoli

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Небојша Јовановић рече

Због чега на Велики петак, звона звоне?

Na Veliki Petak na jutrenju Velike Subote posle Statija i kanona Velike Subote peva se veliko slavoslovlje na kraju kojeg se peva Svjati Boze i nosi se Plastanica oko hrama i za to vreme zvone sva zvona. Praktično to više nije Veliki Petak

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Aandrej рече

Kod Rusa ono kao samo svestenici i pojci bez naroda. Samo sto hor ima 200 clanova :))

:))

Ovaj komentar mi je utisak dana. 

Oraspoloži me i obuzda skroz (a taman sam šiljila očnjake). 

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, PredragVId рече

Опет шетају кучиће. Па и на Васкрс ли!

Баш за медаљу.

Bezumnici. Kao da ne znaju da je 34. dan vanrednog stanja i da je od 6.98 miliona stanovnika 0.0007 zaraženo. 

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Sad ide reportaza kako volonteri nose pakete penzioneru 65plus i kako se svaki put druze, evo i seli, usuo im rakiju. Novinarka u transu kako su divni, kako je to lepo. Pa ko je ovde blesav? 

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Ђорђе Р рече

Ако нема човек да плати, чему страх. Страх од затвора?

Сведочиш да ти је битно да будеш на Литургији, упркос препрекама.

Идеш на Литургију Ђорђе?

Подели на овим сајтовима

Радује ме што и поред ових забрана кретања и Хришћанске вероисповести једна ствар јесте уочљива и јасна: Та епидемија (веровали да постоји или не) ће јењавати и нестати након Васкрсења.
Христос још једном побеђује смрт, хтели то иноверни или не, забранили нам да се томе обрадујемо и у храмовима или не - Христос побеђује!

Разуме се - ускратиће нама окупљање али не могу да забране победу Живота над смрћу јер - није у власти светских медија.
Чак и читав тај наметнути симболизам безнађа, песимизма, страха и тај мрачни, немили полицијски час и све што му узрокује - Христос ће победити и надвладати врата пакла кроз Васкрс и Живот.

И радујем се! Кроз Срце, кроз утробу! Радујем се заиста!

Истина, Велика Субота је најчуднији од свих дана, дан преламања светала, дан крајева и почетака кад се кроз таму порађа и пробија Светлост Васкрсења!

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Протомајстор рече

Ево, и Сремци позивају да се дође. :)

Тако је, паре и затвор нису проблем, проблем је колико смо спремни да платимо. Која је наша цена? Моја цена је много виша од пар месеци затвора или 150 'иљада динара. Вирус је ионако проваљен, више га се нико не боји, а након Васкрса више се ни поменути неће. 

I ti brate ideš na Liturgiju?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...