Давид Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 Ваистину васкрсе! Срећан празник свима! Верујем да Христос свачију намеру и добру жељу зна и препознаје, и мислим да је важно да смо се сви срцем одазвали на позив на гозбу, свако како је мислио да треба. Ако смо се једни или други огрешили, да нам опрости молитвама ових првих или других. Maslacak_, Предраг М, Aleksandra_A and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Вера, слога и поштење – српско су спасење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тражитељ Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 1 minute ago, Драшко said: Mnogo prozivki, nije lepo to! Nemojte to! Ko je isao i ko nije isao neka je svima srecan i blagosloven Praznik! Ко је ишао, а могао је или морао да иде, попут свештеника који служе, или по оним местима где се могло, или у оним појединачним случајевима које не знам, а носе Христа у срцу, њима срећан и благословен. Али пре свега срећан и благословен онима који су остали код куће упркос жалости у срцу што ни ноћас ни јутрос нису били на литургији са осталим хришћанима, па им још поврх тога жалост досољавају ови подсмевачи и незајажљивци који се радују и хвале како су "зезнули систем", а били су, тамо где не припадају, само захваљујући томе што су сви остали остали код куће. А њима, не да овај Ускрс неће бити срећан, него нису ни свесни каквим су батинама и мочугама истерани из Храма Божјег, иако верују да су у њему били. Они су ти од којих у ове празничне дане долази саблазан и тога треба да буду свесни. Овом својом радошћу су се дебело задужили и тај дуг ће морати да плате. Ја се само Богу молим да никад са таквима хлеб не делим и да се не нађем у њиховој кожи, да брукам веру, саблажњавам браћу и ругам се и подсмевам другима, а да у свом изопаченом и заслепљеном уму и даље верујем да сам Христов и да ће се Христос у дан Суда поносити таквим мојим делима. Христос васкрсе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тражитељ Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 10 minutes ago, ronin said: Значи за Рамазан може да се окупља ( то је тако када богат шеик црна ока да новац...) а за Ваксрс не може да се иде у Цркву... Да. И у продавницу може да се иде да се купи храна, и у фабрике може да се иде да се заради та храна, и по апотекама може да се гужва да би се купили лекови, једино незајажљици не смеју да иду у храмове да истерују своје бесне глисте, јер се то побожношћу и вером не може назвати. Мека је први пут у 1500 година празна и без ходочасника. И муслимани имају више мозга и више страха Божјег од незајажљиваца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 Христос васкрсе! Слично томе како Златоусти позова на гозбу све, и који су постили и који нису итд., без разлике, тако радујмо се сви, и који су ишли и који нису, и храбри и плашљиви, и јаки и слаби, и верни и маловерни, и опрезни и хазардери, сви без разлике, јер највећа победа је већ задобијена, највећи противник је већ побеђен и све друге невоље су само облачак који протрчи преко Сунца које је већ изашло да сија у вечности! Живи и здрави били! Milica Bajic, Драшко, Давид and 6 осталих је реаговао/ла на ово 7 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 Просечан србенда and Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 пре 10 минута, Тражитељ рече Ко је ишао, а могао је или морао да иде, попут свештеника који служе, или по оним местима где се могло, или у оним појединачним случајевима које не знам, а носе Христа у срцу, њима срећан и благословен. Али пре свега срећан и благословен онима који су остали код куће упркос жалости у срцу што ни ноћас ни јутрос нису били на литургији са осталим хришћанима, па им још поврх тога жалост досољавају ови подсмевачи и незајажљивци који се радују и хвале како су "зезнули систем", а били су, тамо где не припадају, само захваљујући томе што су сви остали остали код куће. А њима, не да овај Ускрс неће бити срећан, него нису ни свесни каквим су батинама и мочугама истерани из Храма Божјег, иако верују да су у њему били. Они су ти од којих у ове празничне дане долази саблазан и тога треба да буду свесни. Овом својом радошћу су се дебело задужили и тај дуг ће морати да плате. Ја се само Богу молим да никад са таквима хлеб не делим и да се не нађем у њиховој кожи, да брукам веру, саблажњавам браћу и ругам се и подсмевам другима, а да у свом изопаченом и заслепљеном уму и даље верујем да сам Христов и да ће се Христос у дан Суда поносити таквим мојим делима. Христос васкрсе! Hristos Voskrese brate! Polako brate, znaš da delim tvoja razmišljanja.... ali treba imati i ono u vidu da kada se ujedamo da se ipak ne proždiremo... sam Bog zna zašto nešto treba da bude... treba da bude sporenja i rasprava da bi se došlo do boljeg.... ali isto tako u svemu tome jako je teško odoleti i ne preći granicu kako apostol kaže u "dela tela: neprijateljstva, svađe, pakosti, gnjev, prkosi, razdori, jeresi " svako je rekao šta je imao i tek će se o ovome raspravljati. meni lično je drago što se papagajska žabokrečina uzburkala, jer bogu se tako izvole, da se pokrenu neka bitna pitanja opet kažem da bi došli do boljeg. generalno rečeno boraveći već dugo ovde na forumu, shvatio sam da je potrebno da postoje ljudi sa kojima se ne slažem pa čak i koje ne volim, jer neće Bog nikoga od nas osuditi ako pogrešno razmišlja, ko je taj koji sve zna? već će svakom, zbog revnosti koju ima, naći bar jednu ispravnu stvar zbog koje će reći poznajem te, a upravo tih preostalih 99% pogrešnih dela i shvatanja i to će okrenuti na dobro jer kako bi se došlo do boljeg ako ne postoje dve strane? tako da svako ovde ima svoju ulogu. svako dobro Срђан Шијакињић, Зосима, Давид and 3 осталих је реаговао/ла на ово 3 3 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasilije. Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 34 minutes ago, Тражитељ said: И муслимани имају више мозга и више страха Божјег од незајажљиваца. Страха од лажног бога и лажног пророка. Предраг М је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давид Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 Ова пандемија ће се враћати у таласима. Природно или неприродно, небитно је. Ја верујем да хоће јер не може се вакцина продати без непосредне опасности (проблем-решење) а то неће бити спремно још 12 месеци бар како кажу. Коме то нема смисла и није довољно да поверује, постоје и прогнозе лекара ако се не варам да овај вирус као и сваки сезонски грип се може враћати и активирати у погодним условима и одређеним добима године. Могуће је да ће Црква бити стављена у сличан положај и под иста искушења. Сада нисмо имали можда времена за правилну и сложну рекцију, било би лепо припремити се унапред за следећи пут. И на време то расправити док имамо времена. Просечан србенда је реаговао/ла на ово 1 Вера, слога и поштење – српско су спасење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 Христос је умро за све нас. Дај Боже да живи у свима нама. Срећан Васкрс свима! Aleksandra_A, Протомајстор, dragisa and 3 осталих је реаговао/ла на ово 4 2 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 пре 14 минута, Давид рече Ова пандемија ће се враћати у таласима. Природно или неприродно, небитно је. Ја верујем да хоће јер не може се вакцина продати без непосредне опасности (проблем-решење) а то неће бити спремно још 12 месеци бар како кажу. Коме то нема смисла и није довољно да поверује, постоје и прогнозе лекара ако се не варам да овај вирус као и сваки сезонски грип се може враћати и активирати у погодним условима и одређеним добима године. Могуће је да ће Црква бити стављена у сличан положај и под иста искушења. Сада нисмо имали можда времена за правилну и сложну рекцију, било би лепо припремити се унапред за следећи пут. И на време то расправити док имамо времена. Тако је, проблем са овим вирусом је немање вакцине, лека. Ја сам имао , док сам радио на фарми , корону међу свињама, лек не постоји и корона мора, народиски речено, да протутњи, па шта преживи преживи. А кад ти кроз популацију, без икаквих мера које би спречиле и смањиле инфекцију, корона протутњи, то ти је катастрофа, катаклизма, апокалипса, назови како хоћеш. Седи и плачи. Све ове мере које се спроводе сада су мере да не дође до масовног обољевања , неконтролисано ширење заразе доводи до тога да све стаје, сваки систем се руши и све постаје нефункционално. Овим мерама се купује време и растерећеније бори са заразом у медицинским установама. Када се буде умањио или потпуно укинуо полицијски час, то не значи да короне нема, она је и даље ту и даље ће равити проблеме. fsa, PredragVId, Zmaj Pisum and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 PredragVId, Предраг М, Zmaj Pisum and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 3 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 Mission complete! Христос Васкрсе! Golub, Предраг М, Aandrej and 3 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 Aandrej, Драшко, Тражитељ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука