Jump to content

Давид

Члан
 • Број садржаја

  290
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Давид

 • Рођендан Новембар 26

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Давид's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

129

Форумска репутација

 1. Па то је питање ко је у праву. Не значи да је у праву ал не значи ни да није. Упорним одбијањем вакцинације само се оставља празан простор за стално ширење вируса и појаве нових сојева због чега ће комплетном друштво да испашта на свим пољима. То је била спорна реченица. Ја нисам убеђен да господин Бош врти празну причу када су у питању ове вакцине и стварање сојева. Заиста не бих могао да ставим руку у ватру да није у праву. Нису ми спорни ни сигурни да ваљају ни сигурни да не ваљају све док то држе за себе. Шалиш се? Поредити смену дана и ноћи са вакцинама за ковид пандемију? У праву си, поента је да сам гледао научне чланке референциране и са референцама на ту тему. Да не буде рекла казала окачићу овде ако успем да пронађем и завршићемо ту тему. Ја јутјуб клип нисам ни гледао. Сува чињеница или твоје мишљење - свеједно нема везе са темом. Да ли сугеришеш да мора неко да има Нобелову награду да би био квалификован да коментарише ситуацију око ковида и вакцина??? Свакако Бил и Мелинда ће бити поносни на такав свој кадар који је очигледно немач појма, срећа па се и не баве вакцинама... Вакцинисан би требало да је боље заштићен од ковида, слажем се. Међутим доста тога ситуацију чини специфичним и разумем људе ако се двоуме или троуме (због разних вакцина). Имали смо свињски грип који је мистериозно нестао, биле купљене вакцине, иста екипа, Тиодоровић, Кон. Верујем да свака земља и сада има свог Кона. Дакле нисмо баш први пут у овој ситуацији, али није никад било овако. Међутим, колико трају створена антитела? Не зна се. Да ли можеш и даље да преносиш вирус? Да. Да ли си заштићен од нових сојева? Не. Да ли су прошле све фазе тестирања вакцине? Не. Да ли вакцина добра за све? Не зна се, јер нису прошла испитивања али увек има непознатих нежељених дејстава јер су људи различити (и замисли постоје неке ствари у тој науци које не могу да објасне али се дешавају у пракси иако не виде зашто). И последње: ако је неко прележао ковид, да ли треба да се вакцинише или не? И зашто? Искрено мислим да је смртност овог вируса велика, људи не би ништа пребацивали једни другима ишли би и вакцинисали се сви. Али овде је та дилема да ли вреди ризиковати претпостављам. Али чему етикетирање и позив на одговорност јер неко користи већ дату слободу да бира. Као сад да кренеш да оптужујеш ове што цепидлаче и неће синофарм већ чекају фајзер. Одуговлаче а људи пате због њих. Љутите се на државу онда што је оставила ту слободу уопште. Примиш вакцину, заштитиш се и не бринеш.
 2. То што је теби једна тврдња логичнија мени не значи ништа. Неком трећем тамо је нелогична и једна и друга. Али то не значи да је ико од нас у праву ако се не бави тим доменом. Ја се слажем да ако неко познаје супер материју уме једноставним речником свакоме да је објасни, али овде нисам сигуран да је то довољно. При томе ови доктори ако се не варам нису ни узимали кинеску вакцину у разматрање. Моја поента: ако експерти нису сигурни, како си ти баш тако сигуран да дајеш себи за слободу да друге окривљујеш што нису сигурни? Зашто си већи Фајзер од Фајзера? Чак те ни држава не тера, чак се и фармацеутска компанија ограђује од одговорности, али не, твоја логика је спремна да нападне нелогичне појединце који из својих каквих год разлога неће да приме неку од вакцина. Потпуно неодговарајуће поређење. Ако мислиш да је у питању само јутјуб клип, онда не могу помоћи. Видео сам и радове и научне референце. О томе шта одлучује Нобелову награду и колико је потребна Нобелова награда за ову тему, хвала на мишљењу. Да зато што не жели да утиче на појединце и да показује прстом, већ прича о глобалној стратегији. Могао би да се угледаш. А ако је тачно то што тврди? На то се односило питање.
 3. Надовезује се на саму тему. Ако се не проналазиш, прескочи, неко други ће прочитати.
 4. Мени је довољно да постоји неслагање на нивоу експерта за вакцине који се још у Гејтсовој фондацији радио, и очигледно има одређено образовање. Наравно да ће неки лекар изаћи и рећи то није тачно, да нема и таквих лекара не бисмо имали тренутну ситуацију. Међутим коме веровати у ситуацији, кад вакцинисани могу бити и асимптоматски преносници и могу се заразити и могу друге дакле заразити итд. Дакле ако преносе вирус, а боре се са њиме, али допуштају да се шири мени је такође мојој некој логици логично да тај вирус може да јача. Али нисам експерт и нисам сигуран, уосталом то није мој фах. Али ми је довољно да закључим да не може да шкоди мало опрезности. То је оно, ко се вакцинише да не осуђује оног што се не вакцинише и обрнуто. Људе здравствени системи лече од сиде па им нико не набија на нос што нису носили заштиту, бар не правно-финансијски не набија на нос. А овде још потписујеш да је на твоју одговорност.
 5. Небитно је, а чак је можда и добро што је тај ради објективности. Али ко хоће има и научних радова са све референцама на ту тему. Ако нађем линкове поставићу. Овај је довољан да послужи за информисање. Наравно, ко уме да чита и размишља и гледа ко је шта рекао, а не која платформа је пренела и шта је закључила и које мишљење треба понети са портала итд. Ствар је у томе ако ти дођеш и кажеш да је свака вакцина добра и препоручљива те да неузимање исте води у катастрофу, то је толико црно-бели став да је практично јако мало вероватан да је тачан само по теорији вероватноће. А ако још на томе базираш притисак на друге људе, онда си поприлично ”прекорачио овлашћења”. Тако да не треба ту много да се обори тај став, чак и у овој медијској хајци у лудилу које јесте направило од муве медведа. И испрало мозак људима да је све што није на вестима практично нова теорија завере. Иако се и саме те вести разликују од земље до земље. И негде кажу кинеска вакцина је добра, астра зенека није итд. итд. Само вама овде је јасно да је свака добра и ако неки стручњак изнесе свој став као овај Бош онда вам је он нелогичан. При свему томе ЕУ је преузела одговорност од Фајзера за нежељене реакције, а још додатно ти кад примаш вакцину потписујеш да је на твоју одговорност. И при томе ти нико ништа не каже што си то примио, већ ти није довољно и идеш да станизујеш људе који нису, да су неодговорни, неопрезни, без емоција, без срца итд. Лепо је рекао онај руски академик на почетку пандемије, ово је психотероризам. Такође се неке вакцине одобравају и забрањују политички што је обично опаска за кинезе и друге, зар није могуће онда да се и форсирају такође политички?
 6. Да ти као експерт знаш да су те тврдње нелогичне јер си шта? Научник? И то што постоји тема и што си већ упознат је још горе да оптужујеш људе који се сад не вакцинишу да праве горе стање а при томе не можеш бити сигуран да ли је баш тако, или је чак и обрнуто. А ако је он у праву онда није он крив за то, већ они који су натерали људе да се вакцинишу. Не може онај који упозорава бити крив. То је као да кажеш да је сведок крив јер је видео злочин. Али ако ти је таква логика, онда не бих ни улазио шта ти је нелогично а шта логично.
 7. Један белгијски екперт за вирологију не мисли тако (и то не баш било који), наиме можеш наћи његов став и упозорења на нету о томе да заправо ова вакцинација сада, са оваквим вакцинама, и на овакав начин заправо прави нове агресивније сојеве и да може имати више штете него користи. У питању је Др Герт Ванден Бош или како год се преноси на српски, небитно. Дакле, скроз супротно од овог што наводиш. И ко је онда неодговоран? Е сад, да овај Белгијанац није радио у Бил и Мелинда Гејтс фондацији, помислио бих да је равноземљаш. Мада можда и јесте?! https://www.mcgill.ca/oss/article/covid-19-critical-thinking-pseudoscience/doomsday-prophecy-dr-geert-vanden-bossche Нисмо сви стручњаци и очигледно имуни систем и вакцине и свачије тело понаособ нису баш тако једноставни системи, напротив. Зато је мој став да се свако определи по својој слободној вољи и процени и не смара оне друге, јер га то неће учинити паметнијим нити да се боље осећаповодом свог избора.
 8. Мислим да кола утичу можда 10%, односно далеко мање него што се мисли. Главни проблем су топлане и термоелектране без одговарајућих филтера, бар се мени тако чини. А због лошег угља, које помиње овде директор истраживачке станице Петница, вероватно утичемо и ми (као народ) који ложимо угаљ, мада га користе и топлане. Vigor Majić: Otrovni ugalj je ravan kolektivnom sporom samoubistvu - KoSSev KOSSEV.INFO Vigor Majić: Otrovni ugalj je ravan kolektivnom sporom samoubistvu - KoSSev ugalj, otrovni, Vigor, Majić, N1, mafija, vazduh, ekologija А због емитовања SO2 смо већ тужени од стране околних земаља. Јер угрожавамо и изазивамо смрт у околним земљама, шта је тек код нас?!?! Ово су ствари које се лако решавају. Не треба измишљати топлу воду. Треба само политичке и моралне одговорности. Serbia’s public electricity company faces court for breaching toxic emission limits - EEB - The European Environmental Bureau EEB.ORG Cross-border pollution from Serbian coal plants threatens EU citizens’ health Environmental campaigners have taken legal action against Serbia’s state-owned electricity company EPS for...
 9. Наравно да може. Променити границе прихватљивог загађења. https://www.podunavlje.info/dir/2020/12/07/promena-kriterijuma-kako-je-zagadjen-vazduh-odjednom-postao-prihvatljiv/
 10. Gedeon Greif, израелски експерт за холокауст, наводи у својим књигама да је у Јасеновцу убијено најмање 700.000 а вероватно 840.000. Ко је овај човек може се лако наћи на нету. Ево цитат из описа књиге: Оно што је такође интересантно јесте резултат рада комисије образоване 1964 од стране СФРЈ. После сонарних снимања и ископавања процена комисије је била да је закопано 730.000 жртава (дакле не рачунајући бацање у Саву и спаљивање). Више можете наћи гуглајући о Србољубу Живановићу. Интересантна ми је ова његова изјава: Нико нема право да опрашта у име оних чија је ћутња вечна https://sr.wikipedia.org/sr-el/Србољуб_Живановић Будимо опрезни са фрљањем са бројевима. Није наше да смањујемо и преувеличавамо већ да с поштовањем и љубављу према прецима као мученицима за Христа приступимо истраживању и чувању успомене на ово страдање. Да нам се не деси да нам унуцу поричу постојање Јасеновца за 20 година. Јер идемо ка томе. Edit: https://www.jasenovac-info.com/biblioteka/Intervju_Srba_Zivanovic_l.htm
 11. Мало хронологије у прилог: 1944: октобар: ослобођен Београд 1945: 13. фербруар: ослобођена Будимпешта 10. април: ослобођено Сарајево 13. април: ослобођен Беч 20. април Јасеновац престаје са радом 22. април усташе напуштају Јасеновац 25. април: сусрет совјета и западних савезника, почетак битке за Берлин 02. мај: Берлин се предао 03. мај: партизани улазе у напуштен Јасеновац 08. мај: ослобођен Загреб
 12. Можда једна тема са искуствима не би била лоша идеја. Може и анкета нека да се дода евентуално.
 13. Мислим да тема није толико једноставна, да може тек тако да се подели на пар група и ставова. Али ево, шта ако је Патријарх примљен после лажно позитивног теста без икаквих симптома, и онда агресивним лечењем му је погоршано стање. Шта ако владика Милутин није уопште био заражен короном, те стога није ни могло бити компликација од короне, уринарна инфекција, за коју сам случајно чуо од сведока из Ваљева, не звучи као компликација од короне, и наравно нигде је нико и не помиње. Све се своди на то, или је корона или нека компликација од короне. Нема лекарског извештаја, нема изјава лекара за медије. Само корона, и то је то. Друго, вечерњим новостима да се ”омакне” сензационализам и да објаве прерано вест о смрти, па и то ми је мање вероватно. Мени постоје озбиљни позиви на сумњу да се десило оно што пише у тим истим медијима и што људи папагајски понављају. И можда су у праву, али вероватноћа да нису по мени је незанемарљива. Опет разумем и да се заузме један став, копиран из медија, и да се сви остали сврстају под антиваксере, антикоронаше, равноземљаше и вештице.
 14. Чини ми се што су људи старији, и ближи се смрт тј. лична апокалипса, то више размишљају о крају света. Као да је колективна смрт прихватљивија од личне. А што су људи млађи они то потискују. Лично мсм да је средина најбоља, треба пазити на време и знаке времена, али не посвећивати томе више времена и енергије него молитви и другим корисним делима.
×
×
 • Креирај ново...