Jump to content

Васкрс и забрана кретања

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 52 минута, ana čarnojević рече

Деда Срћко паметнији од пола доктора са ПБФа. Чиста душа српска. Жали Боже ловетине за докторске студије, ако може фул у иностранству, семинаре и остало тандркање. 

Цитат

Богу хвала, код нас у селу, у околини, тог вируса нема. Ову пошаст схватам само као божју казну. Опомиње нас Бог да смо много забраздили, да треба да будемо бољи људи, да више водимо рачуна о себи и деци, породици, да не трчимо само за парама. Ово јесте опомена, ко схвати - схвати, ко не схвати, ко зна да ли ће бити следеће опомене - вели деда Срећко.

Ово су речи умног човека. Све што га сналази окреће себи на спасење. Више вреди ових пар редова од многих доктората.

Подели на овим сајтовима

оно што је мени интересантно је да смо у последње време имали форсирану онтологију заједнице као једину исправну  по којој је редовно причешћивање и присутвовање Литургији императив, али видимо да као и увек Црква не може да се ограничи. Зато се и та новотарска онтологија  током овог искушења распала на саставне делове, почели попови да носе маске, увели пластичне кашичице, прскају хлеб са вином, не дају јаја и врбе у Цркву. О томе је лепо говорио владика Јован да се обожујемо не само преко причешћа на Литургији и  у заједници, или како каже Патријарх можемо се молити и у затвору,  на њиви,  у породици,  у шуми. Тај деда није ништа мањи верник него онај који долази свеке недеље и редовно се причешћује, значи није само то потребан и довољан услов.

Даље новинар Курура пише боље теолошке чланке него Теолошки погледи :) 

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Вилер Текс рече

А због чега? Шта је конкретно проблем брате?

Деда Срећко је урадио шта је урадио, у складу са својим годинама и навикама, али то није разлог да се неко други опљује.

• Збуњен 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Дејан рече

Деда Срећко је урадио шта је урадио, у складу са својим годинама и навикама, али то није разлог да се неко други опљује.

Ок. Међутим изгледа да је заиста испало (без да икога опљујем или увредим) да је обичан верник боље разумео ствари од оних који стално говоре о вери. Ето можда би теолози могли некада да се замисле и поглдају обичан верни нардо. Често брате теолози испадају одвојени од народа.

Жив био. Христос Васкрсе

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Ок. Међутим изгледа да је заиста испало (без да икога опљујем или увредим) да је обичан верник боље разумео ствари од оних који стално говоре о вери. Ето можда би теолози могли некада да се замисле и поглдају обичан верни нардо. Често брате теолози испадају одвојени од народа.

Жив био. Христос Васкрсе

То је твој лични утисак, поштујем, али се не слажем.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Дејан рече

То је твој лични утисак, поштујем, али се не слажем.

Нажалост није само мој утисак. Толико приче о другом али када други (народ) на понашање теолога крену упозорења. Није то добро брате.

Поздрав.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

@Вилер Текс  

Ево ти одговор. 

На теми на којој се проклињу и опљуну они који ду се причестили на Васкрс и у том подту се ругалачки спомињу се аутизам и посебне потребе а пет пута сам то спомињала и ником ништа. 

А кад ја напишем паушалну оцену о способностк српске теологије да одговори на суштинске ствари и ситуације док ми чекамо реч, једну реч само која врефи све ово време у агонији, онда не може да се сакрије лична фрустрација. 

То је та модерација... 

За паушалне оцене иду и опомене.

Паушално оцењујте у интими свог дома или друштва, ово је сајт, и нећемо дозволити да се безразложно шаљу отровне стреле на ПБФ.

Подели на овим сајтовима

нико никог не пљује. А имали смо дрвље и мотике од дипл доктора теологије на оне који посте на води седам дана да би се причестили једном годишње као деда Срећко. Наравно црква такве никада није одбацила, али су им се  многи смејали. Патријарх је једном прилико рекао како су се на тај дан сви лепо облачили, окупали и дотерали. Врбица је био дан када се обнављала гардароба. Патријарх је прихватио да се треба више причешћивати као позитивно, али није одлазио у другу крајност. Зато му на Васкрс ни  њему ни Дивни Љубојевић ни ђаконима ни поповима, на крај памети није било да ставе маску, да помисле на  пластичне кашичице или да склањају јаја.

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Дејан рече

Паушално оцењујте у интими свог дома или друштва, ово је сајт, и нећемо дозволити да се безразложно шаљу отровне стреле на ПБФ.

Нико мислим овде нема ништа против ПБФ. Али ако људи из народа, браћа и сестре наших теолога виде и осећају да нешто не штима са нашим теолозима у последње време ( а брате са више страна сам то чуо а и сам понешто видео) можда би могли да се замисле теолози да ли и како и када су саблазнили или се преузносили над народом. То су наша браћа и сви би смо били срећни да видимо мир у нашој Цркви. 

Ето просто, један утисак од другог у глобалу. Опрости што не наводим конкретне примере али било је тога доста у последњих неколико месеци што смо могли да читамо по интернетима.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Aandrej рече

A da se administracija malo bavi sa retardom SARS-CoV-2?

Окет, ако се овако настави , мира ради , ограничићу ван писање.

Постоји ваљда и неки културнији , достојанственији начин да се укаже на нечије писање које васм се не допада?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Дејан рече

Окет, ако се овако настави , мира ради , ограничићу ван писање.

Постоји ваљда и неки културнији , достојанственији начин да се укаже на нечије писање које васм се не допада?

Ma ogranici brate slobodno

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, mario beloti рече

нико никог не пљује. А имали смо дрвље и мотике од дипл доктора теологије на оне који посте на води седам дана да би се причестили једном годишње као деда Срећко. Наравно црква такве никада није одбацила, али су им се  многи смејали. Патријарх је једном прилико рекао како су се на тај дан сви лепо облачили, окупали и дотерали. Врбица је био дан када се обнављала гардароба. Патријарх је прихватио да се треба више причешћивати као позитивно, али није одлазио у другу крајност. Зато му на Васкрс ни  њему ни Дивни Љубојевић ни ђаконима ни поповима, на крај памети није било да ставе маску, да помисле на  пластичне кашичице или да склањају јаја.

Христос није донео мир, већ мач.

Свака промена нечијих навика и заблуда често се реши путем конфликта. Наравно, мислим на конфликт речима, знањем искуством.

А која је то титула дипл доктор?

И сад сви они који су у тим конфликтима били етикетирани као новотарци, добар део њих је у овој корона ситуацији етикетиран као бранилац вере.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...