Justin Waters Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 6 минута, Јанко рече Ја ти рекох, ти не чујеш. Или мислиш да не волим своју жену и мајку своје деце и желим да остану сирочићи? Зашто немам страх? Јасно, зато што сам неразуман. I ja rekoh i ti ne čuješ. Ti si odgovoran za svoju ženu i djecu, svako je drugi odgovoran za svoje. Počelo je tako što su oni koji su se izjasnili da su za mjere opreza i prilikom pričešća i podržali rusku prkasu, napadnuti da su malovjerni, da je to skandal da je to odricanje Hrista i da ti je ne znam šta. Onda oni najekstremniji da ne mogu da se zaraze ni samim prisustvom u hramu. I onda je to sasvim opravdano iziritiralo mnoge. Dakle, ne sudim ti ne sudi mi, ili obratno ne sudi mi da ti ne bi sudio. Ajd jednom za svagda da završimo priču u vezi toga, neka svako postupa kako misli da mu je činiti. Zmaj Pisum је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 6 минута, Дејан рече Није ми јасно како неко толико времена проведе на Литургији а не разви осећај стида. Лекару, излечи се сам. "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 После данашњих бројки и управо завршене КЗН, значи ништа од дозволе кретања за Васкрс! Кон каже да је разочаран толиким неразумевањем тренутне ситуације од стране синода СПЦ! Добро је неко приметио да је оставка Кона била због овог захтева Синода а не због некаквих фиктивних напада на њега на фејсбуку! Зосима је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 Мени није јасно, како је било коме ко је одгледао бар два минута било кога ко је причао о корона вирусу, могао да очекује да ће за за Васкрс бити дозвољена посета храму. Шта је с мозговима.... Orion, Банатски деран, Sanja Т. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 6 минута, Дејан рече Видим да си већи стручњак из патрологије и од наших и католичких теолога. Мирољубе, нисам те одмах препознао Па сад, ако ти не можеш правити разлику између теорије и опита, не могу ти помоћи. Можда да се вратиш на бејзик тингс. Ти мени теорију, ја теби опит. Па ком обојци, том и џери. Не могу се прегањати са доконим админима који су због чварака умислили да су ауторитет. Бог с тобом. П.С. После оволико година на сајту и постова које си прочитао од мене, мени кажеш Мирољубе? Ниско си пао, брате, много ниско... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 5 минута, Justin Waters рече Ti si odgovoran za svoju ženu i djecu, svako je drugi odgovoran za svoje Он је умислио да је стављен на тест, "бити веран Богу" или "белосветским" инфектолозима... Zmaj Pisum је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 7 минута, Justin Waters рече I ja rekoh i ti ne čuješ. Ti si odgovoran za svoju ženu i djecu, svako je drugi odgovoran za svoje. Počelo je tako što su oni koji su se izjasnili da su za mjere opreza i prilikom pričešća i podržali rusku prkasu, napadnuti da su malovjerni, da je to skandal da je to odricanje Hrista i da ti je ne znam šta. Onda oni najekstremniji da ne mogu da se zaraze ni samim prisustvom u hramu. I onda je to sasvim opravdano iziritiralo mnoge. Dakle, ne sudim ti ne sudi mi, ili obratno ne sudi mi da ti ne bi sudio. Ajd jednom za svagda da završimo priču u vezi toga, neka svako postupa kako misli da mu je činiti. Мени приговараш за то, или онако? Прочитао си моје мишљење о томе? Био сам сасвим јасан, не видим да мени то можеш пребацити. Ја сам први за рукавице, маску, размак, причешће било са више кашичица или као на Јаковљевој - да задовољимо форму а добијемо суштину. Не капирам... Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 Грчка Православна Црква пребацила слављење Васкрса на ноћ уочи оданија празника крајем Маја! Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 5 минута, Дејан рече Мени није јасно, како је било коме ко је одгледао бар два минута било кога ко је причао о корона вирусу, могао да очекује да ће за за Васкрс бити дозвољена посета храму. Шта је с мозговима.... Било ког нашег стручњака или уопште? Ено, Оби је постављао оног Немца, тај би без проблема дозволио, уз социјалну дистанцу. Чак тврди да се не преноси храном. Еј, говори да се не преноси храном! (ко има у свету наведен и један случај заразе храном?) Али, причешћем... Хммм Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orion Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 2 часа, ana čarnojević рече Соу, може лако да се деси да је Конова старија од Патријархове. Bez obzira što si mi svojevremeno napisala da te ne citiram, ipak ću to ovog puta učiniti, jer vidim da ti je cilj huškanje protiv onih koji se trenutno bore za ljudske živote. Malo da te podsetim na temu "Odnos hrišćanstva prema homoseksualnosti", gde si na 82. strani napisala, citiram : "decko kontaminiram se isključivo nedeljom na liturgiji" Znači, kad si stala u odbranu greha i vredjala vernike, onda si bila "kontaminirana" na liturgiji, a sada kad treba huškati vernike protiv nekih mera, odjednom si postala revnosan vernik i nema više kontaminacije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 Dobro de, ljudi, da se ne svađamo više, pogotovo u ove dane. Meni je čak i dirljiva vera ovih ljudi koji misle da se u hramu ne mogu zaraziti, samo ne znam šta da radim sa onim istorijskim izveštajima o tome da su ljudi bežali od kuge u crkve... i umirali i tamo. Ali, dobro, svakako je pohvalno imati tako čvrstu veru (mada se nekad zapitam da li se tu radi o baš toliko čvrstoj veri, ako će ista propasti usled nekoliko nedelja provedenih u svojoj kućnoj bogomolji). Sa druge strane, razumite i vi ovu drugu ekipu, koja smatra da hrišćani treba da pokažu društvenu odgovornost i solidarnost sa svojim sugrađanima u borbi protiv pandemije. I to je prosto to. Neka svako po svojoj savesti čini. ronin, Драшко, fsa and 5 осталих је реаговао/ла на ово 3 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 7 минута, Дејан рече Он је умислио да је стављен на тест, "бити веран Богу" или "белосветским" инфектолозима... Чак не знаш ни шта је човек написао. Имаш жену и децу? "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 5 минута, Јанко рече Мени приговараш за то, или онако? Прочитао си моје мишљење о томе? Био сам сасвим јасан, не видим да мени то можеш пребацити. Ја сам први за рукавице, маску, размак, причешће било са више кашичица или као на Јаковљевој - да задовољимо форму а добијемо суштину. Не капирам... Ne kapiram ni ja onda čemu ovo: пре 8 часа, Јанко рече Ако си спреман ТИ да умреш за Христа, дођи. Крај тебе ће бити онај који је такође спреман да умре за Христа. Који се плаши, тај неће доћи. U kontekstu mjera sa kojima si sad kažeš saglasan. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aandrej Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 22 минута, Дејан рече Није ми јасно како неко толико времена проведе на Литургији а не разви осећај стида. Nije mi jasno da li si ti uopste nekad bio na Liturgiji kad nemas osecaj sta Vaskrs predstavlja. dragisa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 14, 2020 Пријави Подели Написано Април 14, 2020 пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече Dobro de, ljudi, da se ne svađamo više, pogotovo u ove dane. Meni je čak i dirljiva vera ovih ljudi koji misle da se u hramu ne mogu zaraziti, samo ne znam šta da radim sa onim istorijskim izveštajima o tome da su ljudi bežali od kuge u crkve... i umirali i tamo. Ali, dobro, svakako je pohvalno imati tako čvrstu veru (mada se nekad zapitam da li se tu radi o baš toliko čvrstoj veri, ako će ista propasti usled nekoliko nedelja provedenih u svojoj kućnoj bogomolji). Sa druge strane, razumite i vi ovu drugu ekipu, koja smatra da hrišćani treba da pokažu društvenu odgovornost i solidarnost sa svojim sugrađanima u borbi protiv pandemije. I to je prosto to. Neka svako po svojoj savesti čini. Колико видим, њима нико ништа не брани нити ускраћује. Ми који се не плашимо и желимо на Литургију, ми бивамо нападани за неразумност. Или не примећујеш? Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука