fsa Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 "Сви су потребни Цркви. Сви јој служе: и они који су блага карактера и они строги. Као што је људском телу неопходно и слатко и кисело, па чак и горко, јер све има своју сврху и витамине, тако су и телу Цркве сви потребни." Старац Пајсије Светогорац Desiderius Erasmus, Maslacak_, dragisa and 8 осталих је реаговао/ла на ово 7 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 Пре сат времена, Тражитељ рече Ако нешто погрешно пишем и ако сам преоштар, нека ме администрација казни, банује ме или те поруке уклони као скаредне или непримерене, нека она буде та која ће привремено да донесе суд. А ако видиш да су до увече остале на истим местима, значи да нас има још који кроз моје речи проговарамо. Христос васкрсе! Ma, to je manje bitno, iako si po meni zasluzio opomenu,.... bitnije je ono gore sto je ap.Pavle napisao, da svako pred svojim gospodarem (Bog) stoji ili pada.... da stoji ili pada po licnoj veri i cistoj savesti, .....i to bre Trazilac vazi i za one koji su ostali kod kuce i za one koji su isli na liturgije,.... i svako neka rasudi dobro,.... kako zakljucuje Pavle.... Сваки нека је осведочен у уму своме..... Mislim, zbog toga treba da bude neki relaks medju nama,.... ili mozda mislis da moze da bude i ono isto od ap.Pavla,.... Јер треба и подвајања да буду међу вама, да се покажу који су постојани међу вама.... Licno mislim, da jos nije doslo do toga i podvajanja..... osim mozda ako postoje extremi na obe strane (ili kuci,...ili na liturgiji...) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тражитељ Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 @dragisa @Драшко @Orion и сви остали, да не идем поименце: праштајте ако сам и вас угњавио, говорећи другима. Имате право и зато више нећу о овоме писати овде на теми, шта написах, написах. Христос васкрсе и свако добро, па се пишемо на другим темама. И да дан проведете у друштву и разговору са вољеним особама, дао Бог да их је што више и да су живи и здрави. И овом корона-стању се већ види крај, па се врло брзо видимо у храмовима, на литургији, на поштен начин. Orion, Просечан србенда, Драшко and 3 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 @Тражитељ taman posla... sej den gospod sotvoril i korona-sranje za foooruuumskooooo blaaaaaago-stanjeeeeee (glas xy) Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aandrej Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 пре 36 минута, Тражитељ рече Ако нешто погрешно пишем и ако сам преоштар, нека ме администрација казни, банује ме или те поруке уклони као скаредне или непримерене, нека она буде та која ће привремено да донесе суд. А ако видиш да су до увече остале на истим местима, значи да нас има још који кроз моје речи проговарамо. Христос васкрсе! Kaznjen si i ovako Протомајстор and Предраг М је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предраг М Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 - Halo, zdravo komšo. Kako je? * zdravo komšija, evo nije loše. Kako kod tebe? - Ok je, hteo sam da te pitam, jel može tvoj deda Sava malo kod mog Žive? Da piju kafu i razmene lekove. Došao bi' ja po njega kolima oko pola 6 ujutru, pa do jedno 8. Biće unutra, neću ih puštati ni u dvorište... * Ne može! Kažnjen je, juče smo ga navatali da je iš'o kod Steve da kupi duvan. - U jebem ti... * pa da, ne znam šta da radim sa njim više ... - ni ja, i ovaj moj podivljao. Ništa, zvaću Raška da vidim sa njim. Sa njegovom baba Vidom se lepo druži a piju i iste lekove, tako da... * Ne vredi ti, i baba Vida je kažnjena, navatali je da ide preko bašte kod Milene da meri pritisak! - au jebote! Pa ona mi deluje baš kao fina gospođa. * da da komšo! Da ne veruješ kako su organizovani i šta su u stanju da urade. Treba im oduzeti te fiksne telefone. Srećom baba Bosa je videla, pa je prijavila! - mmm da. A šta je baba Bosa radila napolju? * Ne znam, još uvek je ispituju. Neće da prizna! - komšo, ja ne znam šta ćemo. Ne znam gde smo pogrešili... * Ne znam ni ja. Trebali smo to puno strože, da ih pritisnemo čim su otišli u penziju! - bojim se da je kasno, potpuno smo ih ispustili... Aj zdravo komšo... * zdravo komšija, ček ček... jaaooo eno ga opet ! DEDAAA OSTAVI TAJ BICIKL !!! DRŽ GAAA Slavice ... Autor nepoznat Grizzly Adams, Протомајстор, Milica Bajic and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 Ајде људи опуштено. Сви смо имали добре разлоге што смо отишли или остали. Ја не подносим ову владајућу гарнитуру па је мој данашњи одлазак био мотивисан и отпором према њима. Да им бар мало верујем, то би сигурно превагнуло, јер вагало се између позива мог владике и других црквених ауторитета, за које бих увек скочио у ватру као што сам данас, и позива једног лажљивог и поквареног човека, који џукачки тоталитарно влада Србијом. Разумем да је мој данашњи потез за неке од искрених верника био такође џукачки и праштајте што сам вас саблазнио! Можда сам погрешио, али мир и радост које сада осећам је оно за чиме тежим читавог живота. Рапсоди, Golub, Grizzly Adams and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aandrej Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 пре 15 минута, Протомајстор рече Ајде људи опуштено. Сви смо имали добре разлоге што смо отишли или остали. Ја не подносим ову владајућу гарнитуру па је мој данашњи одлазак био мотивисан и отпором према њима. Да им бар мало верујем, то би сигурно превагнуло, јер вагало се између позива мог владике и других црквених ауторитета, за које бих увек скочио у ватру као што сам данас, и позива једног лажљивог и поквареног човека, који џукачки тоталитарно влада Србијом. Разумем да је мој данашњи потез за неке од искрених верника био такође џукачки и праштајте што сам вас саблазнио! Можда сам погрешио, али мир и радост које сада осећам је оно за чиме тежим читавог живота. Ja sam potpuno apolitican. Nisam nikad komentarisao niti ove sada niti zute do ove zabrane kretanja za Vaskrs. Moglo je ovo drugacije resiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 Sveštenici prošli ulicama Čačka na krovu automobila sa raširenim srpskim zastavama i svetim ikonama WWW.TELEGRAF.TV Vernici danas nisu mogli doći na bogosluženje, ali su sveštenici... dragisa је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 Пре сат времена, Протомајстор рече Ајде људи опуштено. Сви смо имали добре разлоге што смо отишли или остали. Ја не подносим ову владајућу гарнитуру па је мој данашњи одлазак био мотивисан и отпором према њима. Да им бар мало верујем, то би сигурно превагнуло, јер вагало се између позива мог владике и других црквених ауторитета, за које бих увек скочио у ватру као што сам данас, и позива једног лажљивог и поквареног човека, који џукачки тоталитарно влада Србијом. Разумем да је мој данашњи потез за неке од искрених верника био такође џукачки и праштајте што сам вас саблазнио! Можда сам погрешио, али мир и радост које сада осећам је оно за чиме тежим читавог живота. Ниси се јавио да те пријавим. Протомајстор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
The Godfather Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 @Тражитељ to sto si ti dopustio da ti AV suspenduje ustavom zagarantovano pravo je tvoj problem. Niko se nije gordio ni nad kim, to je tvoj subjektiivni utisak koji je proizvod mnogih faktora od kojih su najdominantniji jed , gorcina i gnev - sto se jasno vidi iz onoga sto pises. Kunes tu ljude na Vaskrs, sudis na jedan krajnje neprimeren i primitivan nacin - sram te bilo i kao vrhunac- sve to pravdas poslusnoscu i brigom za druge. Svako ko je isao - je bio spreman da bude uhapsen. Neko je isao - neko nije - ne sudimo jedni drugima. Napisao si jos gomilu kvalifikacija koje ne zasluzuju komemtar, a plod su projekcije samog sebe na druge... Предраг М and Aandrej је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
The Godfather Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 Нека остане записано и ово да је, хвала Богу, један Епископ Цркве изговорио... Епископ бачки Г. Иринеј: Обраћајући се верном народу по отпусту свете Литургије, Епископ бачки г. Иринеј је честитао најсветији, највећи и најрадоснији хришћански празник – Васкрсење Господа Исуса Христа,а затим се осврнуо на актуелно стање изазвано пандемијом корона вируса и антицрквену пропаганду. - Сви сте сведоци тога да су непријатељи Бога и Цркве развили мржњу и пропаганду какву нико од нас овде присутних не памти. Ја мислим да сам од свих вас овде најстарији, и младост и детињство сам провео у време када су Цркву прогонили без милости, свештенике понижавали, хапсили, често и убијали, и без суда и са судом, али овакву острвљеност на све што је нама свето ни тада нисам доживео; да се исмевају са светом Литургијом, да се исмевају са светим Тајнама Цркве, да се исмевају са светим Причешћем – са којим правом? Kо су ти људи да изнутра хоће да нас шпијунирају да би нас после клеветали и понижавали? Имамо ли права, као што је лепо речено, макар колико кућни љубимци?-упитао је епископ Иринеј у свом обраћању. Протомајстор, Golub, ronin and 8 осталих је реаговао/ла на ово 8 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aandrej Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 пре 2 минута, The Godfather рече Нека остане записано и ово да је, хвала Богу, један Епископ Цркве изговорио... Епископ бачки Г. Иринеј: Обраћајући се верном народу по отпусту свете Литургије, Епископ бачки г. Иринеј је честитао најсветији, највећи и најрадоснији хришћански празник – Васкрсење Господа Исуса Христа,а затим се осврнуо на актуелно стање изазвано пандемијом корона вируса и антицрквену пропаганду. - Сви сте сведоци тога да су непријатељи Бога и Цркве развили мржњу и пропаганду какву нико од нас овде присутних не памти. Ја мислим да сам од свих вас овде најстарији, и младост и детињство сам провео у време када су Цркву прогонили без милости, свештенике понижавали, хапсили, често и убијали, и без суда и са судом, али овакву острвљеност на све што је нама свето ни тада нисам доживео; да се исмевају са светом Литургијом, да се исмевају са светим Тајнама Цркве, да се исмевају са светим Причешћем – са којим правом? Kо су ти људи да изнутра хоће да нас шпијунирају да би нас после клеветали и понижавали? Имамо ли права, као што је лепо речено, макар колико кућни љубимци?-упитао је епископ Иринеј у свом обраћању. Trazitelj has left the chat The Godfather је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
The Godfather Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 пре 11 минута, Aandrej рече Trazitelj has left the chat Zaista - razumem stav, ali je preterao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aandrej Написано Април 19, 2020 Пријави Подели Написано Април 19, 2020 пре 1 минут, The Godfather рече Zaista - razumem stav, ali je preterao. Malo sam se šalio. Jako mi je drago što je vladika Irinej ovo rekao. Bar neko da stane u odbranu Crkve. Dostojan Протомајстор, The Godfather, Ćiriličar and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука