Jump to content

Обраћање Епископа Митрофана и Епископа Кирила у вези са Ванредним црквеним сабором у Клирвотеру

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Ćiriličar razumem. Malo sam iskarikirao ( iako je meni jasno sta si mislio ) zbog drugih, da bi  ti u odg pojasnio i razgranicio stvari jasno - da se ne bi uhvatili u kolce i poceli da talambasaju...

A Djurovic nije kriv ni za sta, to su smesne tvrdnje, i krajnje maliciozne...zna se ko snosi krivicu.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Zoran Đurović рече

Халуцинирао Ава... Ево вам га сада. :tv: 

Нека држе векелу Боксит, Рођа, Риле, Голуб и компанија... 

(ne mogu da nadjem sta znaci vakela,.... al po kontekstu pretpostavljam :idea:,.... :D.... nisam dosad bio u ekipi -  najzad imam neku ekipu i to sam na prvom mestu prozvan,... opa .... :stadaradim:)

Nije bas tako Zoki, pisao sam da licno odvajam pitanje nase crkve u CG i Americi, .... dok se za CG ne slazemo, za Ameriku sam pisao u porukama da treba podrzati Sinod i Patrijarha i da stvari moraju da se dovedu u red po odluci Sinoda.... (ne zaboravi da sam lajkovao neke tvoje tekstove u vezi pitanja Amerike i Sinoda i onog slucaja sa e.Maksimom i 'navodnicima' i slicno )

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Друже, ја немам ни најмање намере да ти отварам очи. Шта сам ја радио и радим знају тамо где треба. 

Како тумачиш то што је у Ватопеду Амфилохије саслуживао са Епифанијевим свештеником? 

Кажи ми зашто је Амфилохије рекао да ће на литијама бити Патријарха а знао је да је овај тада у САД? 

Нисам знао за ово саслуживање.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

(1.) Како тумачиш то што је у Ватопеду Амфилохије саслуживао са Епифанијевим свештеником? 

(2.) Кажи ми зашто је Амфилохије рекао да ће на литијама бити Патријарха а знао је да је овај тада у САД? 

(Писао сам о твом "раду" на форуму и утицају тога шире)

1. Не знам са ким је саслуживао, али ако је прекршио одлуке Сабора нашег, не свиђа ми се то. Он или било ко. И Максим кад и ако то (у)ради ја опет верујем да не чини да би служио глобалистима или правио раскол. Е сад, исто тако ја своје мишљење не аматрам као апсолутну истину јер оно то не може бити...посебно што нисам неки детектив па да истражујем ко шта ради, и немам довољно инфо. сем оних свима доступних.. Ствари посматрам из угла добре намере свих, а знам да намера има разних. Ја не волим да гледма у љидима само лоше, увек покупавам да сагледам нешто лоше у контесту добра које имају/раде. Нису баш ђаволи...посебно црквени људи, а посебно клирици.

2. Ни на то ти не могу одговорити сем неко субјективно мишљење - рецимо, колико знам Порфирије умољен да буде у ратњи Патријарха, па не видим да је отишао....можда ће накнадно, не знам. Углавном САД кејс, по мени може да рећи било ко из Синода. Наравно, не мислим да рецио вл. Давид који се преписивао са вл. Макисмом има исти утицај у народу као Патријах. Оно што је мени чудно код тебе рецимо, да сагледаш неки догађај и онда пројектујеп ствари. Мислим да однос Патријарха и Амфилохија није на уличарском ниво, и сад Амфилохије се договорио са Добријевићем преко телефона, па митрополит каже: Весео био, не секирај се, намамићу ја Иринеја, шта ће он сирома не зна, у Црну Гору, а ти види рамо то и то. Мислим стварно...

Узгред, долазак Патријарха у ЦГ је контрадикторно неком расколу. Што би Амфилохије звао Патријарха СПЦ у ЦГ, а иза леђа правио раскол? Мислим, могао би ја теби једно 100 питања поставити таквих на твоја писања о расколу - али ја се не играм хипотезама. Ок, причам са људима, имам мја мишљења...али ти тераш мак на конац и онда кад то заиста нема везе са стварним стањем ствари на терену.

Сам видиш сада, м ашта ко хтео у ЦГ, ако је хтео, сад не води Амфилхије литије, него литије воде Амфилохија. Ево теби контра питање: Ако Амфилохије оће да има свју помесну цркву коју ће признати Вартоломеј:

а) За шта  ће му српски Патријарх кад оће да се одвоји од њега?

б) За шта ће му Онуфрије, ако хоће да иде путем не-Онуфијевим?

И нисам ти рекао ниако за ове месеце, у слагању или неслагању - разочаравап ме, поред свега пто поштујем код тебе, имапш неке нивое НЕсмирења мање него почетници у вери. Једноставмо нити дозвољаваш нити можеш, изгледа, да истршиш, смирено, неистомишљеника. Ја то не ценим ни код кога. Али додајем, никада не ггледам људе по некој слабости, врлини, мишљењеу. Да ли си то ти, Амфилохије или ја сам. Човек је више од тога.

Али, поновићу ти, ма колико ти то не пријало - ниси показао мрву смирења на пољу да неко изнесе другачије мишљење од тебе. Кажем ти јер сам и сам јако слаб у томе. Оче, ти си ставио своје име у јавност, па и овде, потежеш тешку аљтљерију, и сад не очекујеш валда да ће сви да ти аплаудирају? Ок је, ако те неки Риле тамо "чашћава", али ниси баш вичан да уважиш мишљења других људи који те цене, а можда и воле - не ваља то. Јер ако неко мисли другачије, онда је он тамо-нешто. Истина не залепиш свакоме, али види се то.

Оче, нисмо ми сви доктори, али нисмо глупи....твоја 2 питања овде су, опрости, смешна, у контексту дешавања у ЦГ. Јер имају и контрапитања: Шта оће, "расколник", Амфилохије са Онуфријем и Иринејем у ЦГ ако је зацртао други пут? Да их намаграчи - шта ли? Дај мало...не буди као вл. Максим, јер кад човек погрепи ако истрајава само себи даје аутоглове.

Ја сам мислио да ће Максим сам да напусти ПБФ - то везе благе није имало са оним како беше. Човека канџијом не могу отерати. Да ли сам ја уврђен због лоше процене? Да ли, ако ми неко то спочита или ма шта, да ли ме то вређа? Па не-до-ти-че-ме! Зашто! Нисам у улози некога ко спасав Цркву и предвиђа догађаје. Ако ти јеси, ок, ја то поштујем, али не поштујем да ико, па и ти, искривљујеш ствари. Истина, ти не искривљујеш садашњост, него будуност :)

Падре, рилакс мало...људи те воле и разумеју и омашке, нису људи луди...али онда немој их разочаравати и убеђивати да не треба да те воле јер си непогрешив ко папа...папа шири утицај? :)

Целив десници и ако дозволиш :drugarstvo:

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ćiriličar рече

Та одбројавања, одобравања треба укинути...нисмо деца.....довоњно је да се каже, па ма колико се не слагали или слагали морамо поштовати ред који домаћин наметне.....нема ништа од тога, то само штети форуму....треба њуде пустити да пишу, наравно са позорењем шта и како....

Тако и овде, осим појединаца, сад је Ђуровић црна овца а други сви фини...то сам мислио.

Цветковић је власник Поука и може да ради шта хоће. Дакле, не може бити говора о било каквим правилима. Он је морао јавно да се огради од мене и то је то. Већ сам писао и да када се збуде све што сам писао, ја ћу бити поукашки азазел. Стављен сам на бесконачно одобравање иако то нигде није предвиђено.   

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Жика рече

Нисам знао за ово саслуживање.

Да, пренео је и сајт МЦП (наравно да нису поменули Укра). Написаћу текстић о томе на Видовдану. И тог човека сви лично познају, и сам Амфилохије, јер је студирао дуго у Атини. На ватопедском сајту по први пут нису ставили фотке са обеда, а све друге су брисали да се овај не би видео, међутим неке су им промакле. Ватопед је признао Укре.  

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović 

Оче,

Горе онај коментар  (повуче ме наопака нарав) ако оћеш коментариши, нећу да улећем у "сударе" са тобом из само једног разлога - бесмислено ми је јер те поштујем и верујем да си човек Цркве). Тако да, и ако коментаришеш не значи ми ништа, ни лепо ни другачије.

Пар ствари ћу ти исповедити овде јавно. Мало је ван теме. Ако је нешто лепо, онда није да бих ти титрао већ из поштовања. Ако је нешто што ти не прија, онда није у смислу да ти делим савете - дакле Ћироков тинкинг, нотхинг елс.

Све ово око ПБФ-а, и стања тамо и ускраћивања теби службе; онда они Бегов(ић)и и др; дарвинизам, борба за слободу мишљења - замисли ти те диктатуре у Цркви и тих властодржаца који је дају моћним умовима да се аутономно баве научним радом - од свега тога се ја јежим. Жмарци ми кроз вене пролазе. Не што то има неког тренутног великог негативног утицаја, али све то, тај дух неког православља као да је шампита са јогодом на врху, неизмерно ме плаши. Сад, ти си писао о конкретним дешавањима и раскринкавао их. Ок је то, и на том пољу (ПБФ) био си у свему у праву, нажалост. Али кад је тако, онда се треба и изборити да се стање поправи.

Ово није савет, али људи попут тебе, по мени, треба да усмере своје таленте на раскринкавање, не само таквих појава, него негативних учења али и негативних тен-ден-ција како се та учења преносе на Тело, посебно на будуће клирике. Рецимо, последња трибина под модерацијом Синанија. Имала је два усмерења: један је власт, државна, други је власт  црквена. Истина улесници су мудро бирали речи, али види се из авиона куда све то циља.

Рецимо, твој саслужитељ и колега о. Вукашин каже: "Не мора сваки борац за слободу бити хришћанин, али сваки хришћанин мора бити борац за слободу". Овде имамо једну социолопку раван као тему, а и Павле је има и каже: ако вам је дато да робујете, робујте као да Христу служите. Управо тако, на Павлов начин су хришћани које су тргали лавови и које је Нерон палио као бакље победили Империју, појели су је љубаљу изнутра.

Овде, напротив, имамо, у свом комодитету, у свим титулама (дотични има Чин, дарован од Духа, ало кроз Цркцу и од Цркве, и има посао улитеља Цркве на НАЈвишем нивоу) сад је њему ТЕСНО! Он проповеда устанак, да му се да још више слободе. да не развијам сада причу (а мрзиме да пипем текст на ове застрашујуће апстракције, које су потпуно личне, само сакривене у апстрактном) - дакле, људи попут тебе, по мени треба да се у цркви боре против таквих ствари!

То је само један мали пример, а имаш их милуон, од позирања пред мајмунским главама и поручивања Патријарху разниг будалаштина, преко петиција, па све до реда, читаве листе, проблематичних ствари и учења.

Ти имаш куражи, имаш доста теолошког знања (мада мене ничији докторат не очарава нити ми је мера знања, то је добар алат, питање је колико че га мајстор моћи искоростити, може мајстор са алатом руку себи да одфикари) и имаш изражајни стил, јетак, резак, јасан - потребна му је спознаја и Дух, и све то у синергији има да као сабља одрезује лажи, заблуде и опасне ствари умотане и апстраховане.

То је, по мени, поље где треба да делујеш...то. И то не полемичарски, мада и тако када затреба, него само да немилосрдно "сечеш" лажи, лицемерје, заблуде...не људи ради, него улења ради, да би та опака учења била зустављена и не тровала даље. Јер ако наше будуће генерације попова појме православље као неку слатку, меку шампиту...лоше нам се пише. То је много опасније од мучки на факалтету, од књижења имовина....па оче у Њујорку је у игри скоро 100 милиона долара. Док се Срби око пара свађају, протури нам ђаво револуционаре философског, привлачног, слатког кова.

Могу јавно рећи, дубоко поптовање оцу Вукашину, али ја би му да се мене пита дозволио да буде свештеник, да им апаству, али му не би дозволио да учи свептенике будуће. Ако ће свептеници бити револуционари, онда боље да онују комунистичку партију, или неку другу.

Надам се да смо се разумели, хтео сам ти рећи, да има ствари "философских" које су наиглед баналија, али су штетније по будућност Цркве него неки милиони...ако владика оће у раскол - широко му поље! Важно је да га нико не следи! Народ неће! Али ако нам се провуче све пто нам се провлачи...неће нам ваљати.

Ето, можда, ако ниси, да размислиш мало о преусмеравању пља деловања....надобробит Цркве.

И на крају питање: одакле то, да само једна група људи покреће нека своја питања по трибинама и у медијима? Они су, мораш признати, способни, имају талента, да себе ставе и своја виђења у светло и да их други чују. А где сте ви? Где си ти? Зар је Давид Перовић, Иринеј Буловић, Зоран Ђуровић...јести ви неуки? Јесте ви ружни, стражни, зилоти, националисти, недемократе, борци за ропство?

Тако, роде, и оче, изгледа у очима доооброг дела људи којима се сервира нешто другачије православље од вашег/нашег. 

Не замери...

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ćiriličar рече

ниси показао мрву смирења

Да ли си ти слеп и глув? Па ја сам 100 пута написао да сам несмирен и да је то факат око кога нема шта да се полемише. Ти, Роћко, Боксит и други кажете да сам несмирен, ја исто кажем, а ви опет исту причу као да то негирам! То вам је нека мантра ради неупућених па сте као пронашли да сам несмирен? Тако изгледате неки духовни ауторитети... Не буди смешан, та тема је елаборирана, несмирен сам. 

Не знам са ким је саслуживао, али ако је прекршио одлуке Сабора нашег, не свиђа ми се то.

Теби се не свиђа... Не свиђа се ни Синоду и на томе се за сада све завршава. Мене би рашчинили за минут да тако нешто урадим. Но, ја нисам самопроглашени архиепископ. 

Што би Амфилохије звао Патријарха СПЦ у ЦГ

Кад га је звао? Да ли си необавештен кад је Митрополит рекао Патријарху да не долази у ЦГ? Он га никад није звао и чак му је забранио да дође у ЦГ. Имаш и извештај о томе Савета који је пре нема 2 месеца променио своје име. Рекли су му да не долази. Као што су му рекли да он не може да преговара са Владом ЦГ. Пратиш ли ти догађаје? 

Оче, нисмо ми сви доктори, али нисмо глупи

Па, сад... :)) Наравно да ти нећу одговорити ни на једно питање јер немаш дисциплиновано мишљење и размишљаш као неки секташ. Пробај нешто јехови да објасниш. Исто је и са вама који сте поклоници лика и дела Ђедовог. Ту разум не функционише. 

У свим текстовима које сам писао око ПБФ, САД, ЦГ и сл. нигде нисам изнео ниједан погрешан податак. Проблем настаје када ви покушавате да митоманском свешћу тумачите чињенице. Ту онда нема Боже помози! Зато сам ти рекао да нећу да ти отварам очи. Можеш ти мене да волиш колико год хоћеш, али ћеш увек од мене чути само доследни дискурс а не шашољење ушију. Високу цену сам платио (до коске) да бих могао да говорим оно што мислим, тако да је глупо очекивати да бих сада због некакве болећивости причао приче које би биле пријатне људима. Па моја рођена сестра је шетач! И зна све што мислим, иако јој то не улази у памет. Нити сам јој пак икад рекао да не шета. Јер овај бунт није због пара, него због српства (погледај последњи Перовићев текст, где не помену нигде реч српска), црквености и нормалног живота. Зато су литије кост у грлу двојици декларисаних пријатеља, Милу и Амфилохију.    

Подели на овим сајтовима

Већ сам писао и да када се збуде све што сам писао, ја ћу бити поукашки азазел. Стављен сам на бесконачно одобравање иако то нигде није предвиђено.   

Имаш ли и мало срама? Најозбиљније питам.

Јер је немогуће да не капираш шта би се урадило сваком другом на твом месту ко би себи дозволио да онолико лаже, трује и клевеће, и то у тренутку кад нам гори кућа. Капираш онда да си малтретирао и вређао сваког ко се у било чему не слаже са тобом, да си нон стоп прозивао и клеветао и вређао, а онда као најгори жбир и пријављивао свакога ко се у било чему није слагао са тобом и хтео да га банују. Опет понављам да не знам шта си тек радио ван форума или шта си покушавао, али могу само да замислим да се такво понашање није зауставило само на форуму, јер за такву психологију тако нешто једноставно није могуће.

Ако стварно не капираш шта си све радио и сад си у својој глави заиста жртва, онда твоји проблеми иду далеко дубље од обичног слугерањства онима који не желе добро нашој Цркви, у којој одавно ниси.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Наравно да ти нећу одговорити ни на једно питање јер немаш дисциплиновано мишљење и размишљаш као неки секташ. Пробај нешто јехови да објасниш

:)) :)) 

:dobro:

Dobro de...kakav ja crni duhovni autoritet...ja sam, oče, ođe onako, radi sebe, malo (više) mi žao naših nesloga, malo nostalgija, i tako...znam ja za Pouke od početka, pa se klonem...sad sam se "navukao". Ti si u Činu, visoka teologija, još su te oštetili, a znam da si se namučio na sve načine da postigneš što si postigao...treba decu 'raniti u inostranstvu i još studirati...i onda smicalice...pa još ti patrijaršija ode u neki polu-raskol, neozvaničen skroz, a utvari raskol, pa si sam sebi neke misije nametnuo...dakle pozicije su nam različite, moja 1000 put lakša...ustvari je neuporedivo moje i tvoje forumašenje...neko može da kaže: beše onaj ludak Ćirko i to je to....kod tebe je to malo na višem lajvelu.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Zoran Đurović рече

Халуцинирао Ава... Ево вам га сада. :tv: 

Нека држе векелу Боксит, Рођа, Риле, Голуб и компанија... 

Наравно, попе, имао  си спрва неке халуцинације кад су у питању владике Кирило и Митрофан! 

Спрва си напао владику Митрогана, а да и не причамо како си се шегачио на рачун владике Кирила...  све имам у ,,скриншоту '' чак и како си ,,лајковао'' мој коментар у вези теме  ,,евентуалног'' раскола у Америци где сам тада подржавао твој бојазан око дешавања у Америци...

Твој проблем, попе, Зоране, је што људе често трпаш у ,,компаније'',  и чим не мисле као ти онда су нека засебна ,,компанија''. 

Него, твоја нетрпељивост спроћу Митрополита Амфилохија је толика да ћеш одбити и улазак у рај ако тамо угледаш загрљене митрополите Амфилохија и Онуфрија'!? :0426_feel:

И шта мислиш, на чији позив је Митрополит Онуфрије ових дана у Подгорици?   

Како си заглибио на овом пољу, очекујем да ћеш рећи како је ,,Лохи'' позвао митрополита кијевског и све Украјине Онуфрија како би умањио број људи на литијама?!   ако си доследан ???  :)))

• Свиђа ми се 1

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ćiriličar рече

dakle pozicije su nam različite

Онај други текст ти је много бољи. Проблем је што је овде арена па нема простзора за хуманост или као кад је неко у исповедаоници. То је друга димензија. Но, како ме овде тролују, заиста не могу да допустим да будем недоречен или нејасан. Мој живот је мој, да се таутолошки изразим, а једног дана ће се објавити све ствари и онда ће се знати ко је где био, у којој причи. 

Подели на овим сајтовима

Зато су литије кост у грлу двојици декларисаних пријатеља, Милу и Амфилохију. 

Дефинитивно, попе, пролупао си дибудус...  и до сад си лупао, али ово је врх...  да те није сколио корона вирус???  чујем да је исти напао Италију? 

:D

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Golub рече

Наравно, попе, имао  си спрва неке халуцинације кад су у питању владике Кирило и Митрофан! 

Колега, чим је Митрофан отворио уста и порубио Амере, одмах је изашао текст о твом колеги Марјанцу да је лупеж, код Ивановића (портал финансиран од Ђиласа и неких владика). И то је стари случај, али се сада иде да се дискредитује Митрофан. Спинује се да кобајаги Митрофан брани лопове. Канадски је издоминирао у овом одговору, али је проблем што си ти нелојалан и управо подржаваш ове који га руше. Пријатељ си са Максимом. А лажни си пријатељ Едов.

Кирило ће моћи једног дана само да ми пољуби руку у знак захвалности, а он већ зна о чему се ради. Тако да се залуд голубишеш.  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...