Jump to content

B92: Ruski protojerej uvredio milione: Žene u vanbračnoj zajednici su besplatne prostitutke

Оцени ову тему

Препоручена порука

Tviter je javni wc Interneta. Hejt platforma gde svaka budala može da dođe i istrese svoj čemer i frustracije. Potpuno mi besmisleno prenošenje šta je ko istvitovao...da ne kažem nešto drugo.

Malo off, ali eto...tvitujem o tviteru :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

првобитни текст на почетку теме је заснован на неком твиту неке Московљанке... наравоученије: твитер је гласило глупости ... 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Nikola Stojanovic рече

@Ćiriličar Prijatelju, ne obracaj se tako sestri Natasi. Ako vec hoces da uputis, ili ispravis budi blag ili sta vec. Da ne lupam u prazno, jasno ti je o cemu govorim. 

То је обраћање њој, али није квалификације ње него њене изјаве . Са друге стране она је брутално вређала једног од најистакутијиј протојереја Православља уопште., а генерални све Рсуе као пијане будале.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Мало си потрчала на руду и примила се на текст другарице твитерке. Еве ти га Оби нацртаја шта и како...

Napisala sam šta mislim o tviteru i prenošenju raznoraznih tvitova u medije.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Napisala sam šta mislim o tviteru i prenošenju raznoraznih tvitova u medije.

Видим и слажем се. Али се не слажем са твојим коментаром "пијани руси". Ниси у праву.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ćiriličar рече

ако је са Новог Београда, ондаје из центра света.

На НБГ су само ови из Белвила из центра света остало ти је небитна сиротиња раја.

А има изузетака чак и у Белвилу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Белвила

Ja sam '84. godina proizvodnje. U to vreme Belvil nije ni postojao...tačnije bilo ciganska poljana :smeh1:. Stanovi oko Arene su bili za izbeglice, smatrani kao mesto Bogu iza nogu, danas tamo kvadrat Boga oca. Tako da nisam ja baš tako mlada da bih bila centar sveta sa NBg...možda neke nove generacije :D.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Natasa. рече

Tviter je javni wc Interneta.

Dobro, nije bas sve tako. Ima tamo odlicnih profila, npr. "Universal sci" ili kako ono vec bese - o nauci, a na naucnopopularnom nivou; i jos nekih takvih. Sa njih sam preneo mnostvo poruka na teme o zanimljivostima i posmatranju vasione, na primer.

E sad, da vecim delom jeste bzvz - jeste, na veliku zalost.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

Ima tamo odlicnih profila

Ima možda po sistemu i ćorava koka ubode po neko zrno. Ali uglavnom ljudi tamo istresaju svoj čemer i što mi je još besmislenije to je masovno prenošenje tvitova po medijima. Glavna vest-ova(j) nešto istvitovao, pa mu onaj vratio tvitom. Kao dve Ciganke kad razgovaraju-ČU TE PLJUNEM, a ova druga-KOGA ČEŠ DA PLJUNEŠ P. TI MATERINA...i tako...tvitujemo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Ima možda po sistemu i ćorava koka ubode po neko zrno. Ali uglavnom ljudi tamo istresaju svoj čemer i što mi je još besmislenije to je masovno prenošenje tvitova po medijima. Glavna vest-ova(j) nešto istvitovao, pa mu onaj vratio tvitom. Kao dve Ciganke kad razgovaraju-ČU TE PLJUNEM, a ova druga-KOGA ČEŠ DA PLJUNEŠ P. TI MATERINA...i tako...tvitujemo.

Da, to jeste tacno, i jeste bas ogavno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, obi-wan рече

Pogledajte izvorni tekst - tamo kaze da ima vise miliona zena koje gradjanski brak smatraju brakom, ali i toliko manje muskih u tome. Na muskima je naglasak sve vreme, i upravo se (po meni) zenama obraca kao onima koje su (kako se vidi) odgovornije.

Donekle je to sustina price. On vjerovatno smatra da je gradjanski brak osudjen na propast zbog visokih stopa razvoda u Rusiji zadnjih 25 godina. Rusije je uvijek tu medju tri zemlje u svijetu po visokim stopama razvoda u odnosu na broj sklopljenih brakova. U 2016. si imao u prosjeku na 1000 sklopljenih 895 razvedenih, dok imas sedam regiona iznad 1000, sa Sankt Peterburgom od 1119. U 2017 i 2018 je bilo nesto bolje ali u sustini tu je oko 60%, znaci na 10 sklopljenih dolazi 6 razvedenih. U Srbije je bolja stuacija, 25% na primer u 2016. godini je bilo na 10 sklopljenih 2.5 razvedena. Za Rusiju je najgora bila 2002. godina gdje si na 10 sklopljenih imao skoro 8.5 razvedenih, precizno 84%.

Ali uzroci su brojni od prebrzog ulaska u brak, cesto nezrelih momaka i djevojaka od 23- 24, pritiska porodice i okruzenja da se manje zabavljaju i odmah vjencavaju, zatim pretjeranog muskog varanja u Rusiji( ne vidim da bi ovo promijenio Crkveni brak ako nisu iskreni hriscani i posveceni, kad je generalno drustveno " odobreno" musko varanje, iliti nije velika sramota, plus alkohol itd.)do jednostavnih zakonom regulisanih razvoda za mjesec dana si slobodan od braka, pa i slabe zasticenosti zena od zlostavljanja itd.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...