Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 7 минута, Justin Waters рече

Ne moramo se složiti. Ako ti iz tvog viđenja slobode i života, recimo podržavaš ili odobravaš američku kulturu, prema tome ja bih trebao da zaključim i da podržavaš njihove ratove, i logore za političke zatvorenike, i sankcije koje nameću čitavom svijetu....Ja neću za tebe da mislim da podržavaš američke orgije u svijetu, prema tome ne moraš ni ti da misliš da ja podržavam ujgurske logore, ili zatvaranje političkih neistomišljenika. 

Наравно, не мислим на музику, плесове, свакодневни начин живота и све остало, мислим пре свега на унутрашње политичко уређење. Ја рецимо лично мислим да САД имају једно од најбољих унутрашњих уређења, јединствено у људској историји и да ја данас баш захваљујући том уређењу живим боље од краљева и царева од пре пар векова. Са империјализмом се свакако не слажем, ма која сила га практиковала). Али такође мислим да је начин живота просечног Амера међу нјагорима на планети и не бих никад тако живео.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Justin Waters рече

Isto ko i Tramp. Imao je još u januaru plan, nije to ništa 1%, nema panike...a sad će prestići Kinu po broju zaraženih, imaju Kaliforniju u karanteni, zaostaju za brojem testiranja, zdravstveni sistem ne može da odgovori izazovima, i biće najpogođenija zemlja na kraju pandemije.  

Сви су жешће заказали. Мада мислим да Трампов и наш дилетантизам ипак не могу да се пореде. Шта прича и ради он, а шта причају и раде ови наши. Ово овде је посебан случај.

Иначе др. Кемпбел, онај што се и овде често стављају његови клипови,  је пре неки дан поменуо да је изгубљено шест недеља у почетку због неадекватне реакције кинеских власти. Током којих је могао вирус да се ако не уништи тотално, онда бар да епидемија буде неупоредиво мања од овог што имамо данас.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, obi-wan рече

To nema nikak`e veze sa prefinjenom vestinom igranja igri(ca).

Misliš? Meni deluje da vazda bulje u ekran i potpuno su nereaktivni za okolinu.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Наравно, не мислим на музику, плесове, свакодневни начин живота и све остало, мислим пре свега на унутрашње политичко уређење. Ја рецимо лично мислим да САД имају једно од најбољих унутрашњих уређења јединствено у људској историји (са империјализмом се свакако не слажем, ма која сила га практиковала), али такође мислим да је начин живота просечног Амера међу нјагорима на планети и не бих никад тако живео.

Oni su dobri sami sebi..ali šta ja imam od toga, sa njihovim unutrašnjim političkim uređenjem? Mi koji nismo u tom sistemu sa američkim se susrećemo sa njihovom politikom koja utiče na tvoj život na razne načine. 

Ja sam uglavnom izrevoltiran njihovim imeprijalizmom koji ne smanjuje svoj gas, i navijam da se to malo smanji. Svijet ne mora biti u takvoj situaciji, da kad SAD kine i mi ovdje dobijemo gripu. To se mora malo izbalansirati i ostaviti prostora za alternative. Tako neka oni  daju najbolje što imaju svijetu kroz tehnologiju i kulturu i puste i druge da pokažu šta mogu i umiju, jer imaju i drugi potencijal. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

WWW.WRCBTV.COM

The company, best known for its vacuum cleaners and hand dryers, said the ventilators would be ready by early April.

Подели на овим сајтовима

Изволите ово, драги моји, свежа вест:

WWW.POLITIKA.RS

Влада Србије упутила је препоруку црквама и верским заједницама да би се умањио ризика од заразе корона вирусом, верски обреди обављају на безбедан начин и без...
Цитат

Влада Србије упутила је препоруку црквама и верским заједницама да би се умањио ризика од заразе корона вирусом, верски обреди обављају на безбедан начин и без присуства верника, уз поштовање свих претходно донетих мера Владе.

• Зачуђен 1
Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, GeniusAtWork рече

Сви су жешће заказали. Мада мислим да Трампов и наш дилетантизам ипак не могу да се пореде. Шта прича и ради он, а шта причају и раде ови наши. Ово овде је посебан случај.

Иначе др. Кемпбел, онај што се и овде често стављају његови клипови,  је пре неки дан поменуо да је изгубљено шест недеља у почетку због неадекватне реакције кинеских власти. Током којих је могао вирус да се ако не уништи тотално, онда бар да епидемија буде неупоредиво мања од овог што имамо данас.

Pa jeste, ali šta smo mi, banana država, a oni stoje da su lideri svijeta. Malo je previše propusta za oni koji se smatraju liderima. 

Čini mi se da se dr.Kembel malo unizuje pred publikom, s obzirom koliko je kritika popio jer je uopšte dobro govorio o kineskom prsitupu borbe.

A po tome kako je zapad reagovao, možemo samo da mislimo šta bi bilo da se virus pojavio u Evropi ili SAD-u...tako da mislim da je sad malo neumjesno, nije da se ne može kritikovati kineska vlada, ali da je neumjesno ih kritikovati u smislu, kao da je moglo do te mjere ići da su ga već mogli zaustaviti u samoj Kini. Prvi slučaj izvan Kine je registrovan već 13 januara, a onaj čuveni doktor je napravio uzbunu tek nakon što je vidio rezultate 30 decembra...ako se period inkubacije računa do 14 dana, onda je sasvim jasno da su prvi slučajevi već mogli napustiti Kinu dok se još zapravo nije utvrdilo kakav je to virus, a Kina je obavijestila SZo 5 januara da se radi o sarsu. Prema tome stvarno nema nikakvog izgovora za propuste koje su napravili na zapadu, imali su čitava mjesec i po i dva skoro da se pripreme i reaguju. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Извештај од јуче из Лобардије (град Brescia)... има један детаљ кад се спомиње да су у овом граду-области за 20 дана умрила 22 свештеника а који су помагали болеснима.... један од двојице чија имена конкретно спомиње -- један од њих пошто је оболео од корона вируса одбио је да иде на респиратор са образложењем да не жели да зауме место неком ко је малађи од њега како би та особа остала да живи....

Негде сам чуо некад причу (озбиљну шалу) како се Православни свештеник (поп) давио у води и дошао неки  човек пролазник да помогне да га спаси и викао из гласа дај попе руку, дај попе руку.... и на крају ништа поп се утопио, отишо' Богу на истину, и после овога се установи да није добро поступио јер је требао рећи ево попе рука....

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, gavrosaurus рече

Изволите ово, драги моји, свежа вест:

WWW.POLITIKA.RS

Влада Србије упутила је препоруку црквама и верским заједницама да би се умањио ризика од заразе корона вирусом, верски обреди обављају на безбедан начин и без...

Ужас. Још само да уведу полицијски час без престанка...

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Juanito рече

Види, брате, уопште нећу да се расправљам. Ја сам наравно за самоизолацију и за отказивање свих јавних догађаја док ово не прође и разне сличне разумне мере. Али одвођење свих болесних на сајам чиме прети психо је нешто што су само Кинези могли да га посаветују из искуства са борбом са својим политичким противницима. Нек се гоне море. Боље је умрети него живети ко они.

Сви смо осетљиви на питање слободе. Како се односити према неком ко практикујући своју слободу угрожава нечији живот и здравље?  Ја мислим да нико нема право то да чини! У Америци вероватно можеш да добијеш судски спор против неког који би те тако заразио. 

Ако би оставили код  кући самце. Ко би контролисао њихово здравље? Нема довољно лекара да  их обилази. Ко гарантује да се неће кретати?  Ако имаш хиљаде заражених то је огроман логистички проблем. У Ваљеву је један заразио двадесет. 

Како изолацију решити када исти стан дели више људи па још различитих генерација? На пример неко млађи заражен, позитиван. Живи са бабом и дедом. Немају два купатила и не могу да се међусобно изолују. Заразан је два дана пре појаве симптома. Ако остане код куће постоји велика вероватноћа да ће заразити бабу и деду, који ће онда вероватно умрети. Шта са њим? 

Неће на сајам, остане код бабе и деде, они се разболе и умру. Да ли је он одговоран за њихову смрт?

Како га казнити? 

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

Јавише ми...

У Холандији (Делфт) већина радњи затворена, на послу највише троје може да буде, забрањена  окупљања,  и групе веће од двоје људи, већином раде од куће али нису забрањени ИЗЛАСЦИ ...могу људи када хоће на свеж ваздух... немају полицијски час.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...