Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 13 минута, Justin Waters рече

Aha značli duboka država u SAD je smislila ovu pandemiju, da od "smiješnog virusa" napravi paniku i uruši američku ekonomiju do neviđenih razmjera kako bi srušili Trampa. 

Stvarno je doktor u jednom u pravu, ozbiljna vremena traže ozbiljne ljude, ali doktor to sigurno nije. 

Hahahahahahahaha... znala sam da ćeš prokomentarisati ovo, i već zamišljala reakciju koja izgleda ovako :)))

image3-1.gif

(ne pucaj... mrtva sam već) :stidljiv:

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Justin Waters рече

Aha značli duboka država u SAD je smislila ovu pandemiju, da od "smiješnog virusa" napravi paniku i uruši američku ekonomiju do neviđenih razmjera kako bi srušili Trampa. 

Stvarno je doktor u jednom u pravu, ozbiljna vremena traže ozbiljne ljude, ali doktor to sigurno nije. 

Хајде једном да се ухватимо за оно што стручњак каже у својој струци, а не да му тражимо само промашаје ван струке. То сви чинимо.

Дакле, можда не капира светске односе, али мислим да добро капира вирусе. У томе је поЈента ваљда.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Justin Waters рече

Doktor isključivo priča o Covid19, uvod je sa YouTube kanala koji su preuzeli video sa drugog kanala. 

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Јанко рече

Хајде једном да се ухватимо за оно што стручњак каже у својој струци, а не да му тражимо само промашаје ван струке. То сви чинимо.

Дакле, можда не капира светске односе, али мислим да добро капира вирусе. У томе је поЈента ваљда.

Pa šta je on to rekao što se već sve ne zna o ovom virusu? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Данче*

Био је тај интервју македонског доктора бар четири пута постављен на форуму...поставили смо га и Ајла и ја...

Мени је одличан...:dobro:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Јанко рече

Контрадикторан си.

1. Кажеш да имају једно од најбољих унутрашњих уређења, затим

2. Кажеш да се не слажеш са њиховим империјализмом (читам - сеју ратове и побуне да би сами згртали паре а друге остављали у економској рупи. Знамо сви колики је дуг те државе према Централној банци и како се враћа, није тајна), затим

3. Да је живот ПРОСЕЧНОГ Американца међу најгорима на планети (о нижим слојевима дакле да не причамо).

4. Закључак - Амерички систем је диван мањини богатих унутар Америке, fuck the rest.

Aко је то систем (твојим речима описан!) ком се дивиш :skidamkapu:

Juan ti je boem, voli kafane, muziku, provod... :)

Za to su najbolje mediteranske zemlje - Spanija, Francuska, Italija, Grcka i sl. Ako volis pare i malo dosadniji zivot onda SAD nema premca. Ne moze da se uporedi uopste. To je drugi svet.

U ovom naselju ne zive milioneri, nego obican svet.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Grizzly Adams рече

Juan ti je boem, voli kafane, muziku, provod... :)

Za to su najbolje mediteranske zemlje - Spanija, Francuska, Italija, Grcka i sl. Ako volis pare i malo dosadniji zivot onda SAD nema premca. Ne moze da se uporedi uopste. To je drugi svet.

Значи идеалан живот: радиш три месеца у САД и онда трошиш девет месеци негде на Медитарану. А још ако радиш у, рецимо, Мајамију, онда не мора ни у САД да буде досадно. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Ал без зезања, САД су економски далеко, далеко испред остатка света. Не само да сам лично живео тамо и видео, него видим како шурак живи као универзитетски професор. У Европи професори могу само да сањају о таквом животу. Не кажем да је то свима битно, ал ако јесте, тамо можеш, а у Европи не можеш. А ако ти није битно, тамо не мораш, нико те не тера. Постоји избор кога свако може да направи, а у Европи државе знају шта је најбоље за просечног човека и то гурају, па коме се свиђа, супер, коме се не свиђа, нека пати, његов проблем што је ”асоцијалан”, ”себичан”, шта год. Остатак фамилије је у Порторику. То чак није ни америчка држава, имају неки посебан статус, али су свакако под великим директним утицајем америчке економије. И поред ужасно високе корупције тамошњих политичара, и даље је просечна плата у Порторику вероватно изнад већине европских и убедљиво су најразвијенија латиноамеричка земља, неколико пута испред Чилеа који је на другом месту. 

Једини изузетак је здравство, ал разлози за то нису економски, него мафија и разне апсурдне регулације и забране. Не постоји апсолутно никакав економски (тј. тржишни) разлог да Американац не може да уради магнетну за 200-300 долара, ко што може Србин. Кад би то дерегулисали, са њиховим предузетничким духом, искуством и парама, ко зна где би медицинска пракса до сад била. Можда би свако од нас могао имати лични мини респиратор, кад смо већ на овој теми. Надам се да ће бар сад схватити да њихово решење није никакво европско социјално здравство које се пред нашим очима показује какво је. Ако ико има капацитет да направи најбољи и најјефтинији здравствени систем на свету, то су они, ал морају прво да се реше мафије.

А да не бисте слушали мене (који сам вероватно некакав либераш ил какву ће те ми етикету налепити), свакоме препоручујем аутобиографију Михајла Пупина ”Са пашњака до научењака”. Ретко где има бољег описа САД, а за то дело је добио и Пулицерову награду. Ваљда је Пупин довољно патриота и православни хришћанин коме можете веровати.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Ал без зезања, САД су економски далеко, далеко испред остатка света. Не само да сам лично живео тамо и видео, него видим како шурак живи као универзитетски професор. У Европи професори могу само да сањају о таквом животу. Не кажем да је то свима битно, ал ако јесте, тамо можеш, а у Европи не можеш. А ако ти није битно, тамо не мораш, нико те не тера. Постоји избор кога свако може да направи, а у Европи државе знају шта је најбоље за просечног човека и то гурају, па коме се свиђа, супер, коме се не свиђа, нека пати, његов проблем што је ”асоцијалан”, ”себичан”, шта год. Остатак фамилије је у Порторику. То чак није ни америчка држава, имају неки посебан статус, али су свакако под великим директним утицајем америчке економије. И поред ужасно високе корупције тамошњих политичара, и даље је просечна плата у Порторику вероватно изнад већине европских и убедљиво су најразвијенија латиноамеричка земља, неколико пута испред Чилеа који је на другом месту. 

Једини изузетак је здравство, ал разлози за то нису економски, него мафија и разне апсурдне регулације и забране. Не постоји апсолутно никакав економски (тј. тржишни) разлог да Американац не може да уради магнетну за 200-300 долара, ко што може Србин. Кад би то дерегулисали, са њиховим предузетничким духом, искуством и парама, ко зна где би медицинска пракса до сад била. Можда би свако од нас могао имати лични мини респиратор, кад смо већ на овој теми. Надам се да ће бар сад схватити да њихово решење није никакво европско социјално здравство које се пред нашим очима показује какво је. Ако ико има капацитет да направи најбољи и најјефтинији здравствени систем на свету, то су они, ал морају прво да се реше мафије.

А да не бисте слушали мене (који сам вероватно некакав либераш ил какву ће те ми етикету налепити), свакоме препоручујем аутобиографију Михајла Пупина ”Са пашњака до научењака”. Ретко где има бољег описа САД, а за то дело је добио и Пулицерову награду. Ваљда је Пупин довољно патриота и православни хришћанин коме можете веровати.

Све јасно и не спорим, још само да се разумемо да је то постигнуто добијањем капитала на уштрб других, који су под њиховом империјалном шапом.

Зато је тамо тако добро а ти трећи грцају.

Зато је модел немогућ свуда јер мора бити израбљених економија на уштрб такве.

То тако јасно произилази из свега реченог.

А онда шира слика не може бити пријатна ако ниси баш толико себичан да мислиш само на себе...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Јанко рече

Све јасно и не спорим, још само да се разумемо да је то постигнуто добијањем капитала на уштрб других, који су под њиховом империјалном шапом.

Зато је тамо тако добро а ти трећи грцају.

Зато је модел немогућ свуда јер мора бити израбљених економија на уштрб такве.

То тако јасно произилази из свега реченог.

А онда шира слика не може бити пријатна ако ниси баш толико себичан да мислиш само на себе...

Знао сам да ће него ово да напише. Зато сам и препоручио аутобиографију Пупинову која говори о времену од пре сто и више година, значи пре империјализма. САД су биле економски јаче од остатка планете много пре неко што су почели да праве крваве журке по свету и много пре него што су постале политички ово што су данас. 

Ал ОК, ако је вама лакше да се самооправдавате тиме што ћете да верујете у то у шта верујете, широко вам поље. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...