Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

The hunt for China's coronavirus 'patient zero': The first person to test positive in Wuhan's infamous food market was a woman selling live shrimps, leaked document reveals

• Ms Wei lived near the market and had a fever on December 11, a report said
  • Thinking it was the flu, she went to a small clinic while carrying on working
  • She sought help from a big hospital five days later after symptoms worsened
  • But the identity of the very first coronavirus patient in China is still a mystery
  • Classified data show the first infection could be traced back to November 17 
  • Coronavirus symptoms: what are they and should you see a doctor?
  • The first person to test positive for the novel coronavirus from a Wuhan food market where the pandemic likely started was a woman selling live shrimps, according to a document leaked to media.

Ms Wei lived in a rented flat less than 500 metres (1,640 feet) from the marketplace and developed a fever on December 11, she told Chinese news outlet The Paper.

Thinking it was the seasonal flu, she went to a small and crowded clinic nearby to seek medical advice, but injections did not cure her illness.

• Huanan Seafood Wholesale Market (pictured), where the coronavirus pandemic is believed to have started, was one of the largest marketplace in Wuhan with throngs of customers daily

• A woman wears a mask while pushing a wheelbarrow past the closed Huanan Seafood Wholesale Market on January 17. Chinese Center for Disease Control and Prevention said in January the coronavirus had been passed onto humans by wildlife sold as food in the market

• https://www.dailymail.co.uk/news/article-8154933/The-person-test-positive-Wuhans-market-woman-selling-live-shrimps.html?fbclid=IwAR04B8mfSFvRG0h_Nw0ttDnn98txhIXfpWAD40XT7psK2AgaEolO6Iprd2o

• Свиђа ми се 1

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

Америчке Федералне резерве (ФЕД) објавиле су да ће, у условима пандемије вируса корона, без ограничења штампати нове новчанице долара и куповати хартије од вредности на берзи

https://rs.sputniknews.com/svet/202003271122173298-amerika-pocinje-neograniceno-da-stampa-dolare-sta-ce-biti-sa-inflacijom/

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Milan Nikolic рече

Америчке Федералне резерве (ФЕД) објавиле су да ће, у условима пандемије вируса корона, без ограничења штампати нове новчанице долара и куповати хартије од вредности на берзи

https://rs.sputniknews.com/svet/202003271122173298-amerika-pocinje-neograniceno-da-stampa-dolare-sta-ce-biti-sa-inflacijom/

Mašala. I onda će da nam taj naštampani papir pozajmljuju u vidu kredita, a mi ćemo to da otplaćujemo radom i prirodnim resursima.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Milan Nikolic рече

Znamo svi da se taj njihov paket pomoći od 2 triliona dolara i sastoji od izmišljanja novca iz ničega...Bojim se samo da će neko morati da plati debelu cijenu da se napravi pokriće za toliku količinu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече

Mašala. I onda će da nam taj naštampani papir pozajmljuju u vidu kredita, a mi ćemo to da otplaćujemo radom i prirodnim resursima.

Pa tako su porobili zapadnu Evropu..to je takozvani "Maršalov plan" . Zato se svako zdravorazuman treba radovati da se njihova moć skrši s ovom koronom, inače će i dalje nastaviti divljati bez granica. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Одмах организовати мобилне продавнице за удаљенија села: Апел министра Милана Кркобабића

https://www.novosti.rs/вести/насловна/економија.397.html:855598-Одмах-организовати-мобилне-продавнице-за-удаљенија-села-Апел-министра-Милана-Кркобабића

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Juanito рече

Ал без зезања, САД су економски далеко, далеко испред остатка света. Не само да сам лично живео тамо и видео, него видим како шурак живи као универзитетски професор. У Европи професори могу само да сањају о таквом животу. Не кажем да је то свима битно, ал ако јесте, тамо можеш, а у Европи не можеш. А ако ти није битно, тамо не мораш, нико те не тера. Постоји избор кога свако може да направи, а у Европи државе знају шта је најбоље за просечног човека и то гурају, па коме се свиђа, супер, коме се не свиђа, нека пати, његов проблем што је ”асоцијалан”, ”себичан”, шта год. Остатак фамилије је у Порторику. То чак није ни америчка држава, имају неки посебан статус, али су свакако под великим директним утицајем америчке економије. И поред ужасно високе корупције тамошњих политичара, и даље је просечна плата у Порторику вероватно изнад већине европских и убедљиво су најразвијенија латиноамеричка земља, неколико пута испред Чилеа који је на другом месту. 

Једини изузетак је здравство, ал разлози за то нису економски, него мафија и разне апсурдне регулације и забране. Не постоји апсолутно никакав економски (тј. тржишни) разлог да Американац не може да уради магнетну за 200-300 долара, ко што може Србин. Кад би то дерегулисали, са њиховим предузетничким духом, искуством и парама, ко зна где би медицинска пракса до сад била. Можда би свако од нас могао имати лични мини респиратор, кад смо већ на овој теми. Надам се да ће бар сад схватити да њихово решење није никакво европско социјално здравство које се пред нашим очима показује какво је. Ако ико има капацитет да направи најбољи и најјефтинији здравствени систем на свету, то су они, ал морају прво да се реше мафије.

А да не бисте слушали мене (који сам вероватно некакав либераш ил какву ће те ми етикету налепити), свакоме препоручујем аутобиографију Михајла Пупина ”Са пашњака до научењака”. Ретко где има бољег описа САД, а за то дело је добио и Пулицерову награду. Ваљда је Пупин довољно патриота и православни хришћанин коме можете веровати.

Па и велики Светитељи наше Цркве, рецимо, Свети владика Николај одоше у Америку и тамо су остали до краја живота, као и целокупна српска национална емиграција. Ретко ко, скоро нико, не оде у неке братске државе којима се многи у Србији диве и надају као да су не знам шта.

Једноставно, без обзира шта ко мислио о њима, без обзира што нико, па ни ја, не подржавам њихов интервенционизам и империјализам (у суштини, у Америци самој постоји огромна снага која је сама против тог интервенционизма, на крају сам Трамп је дошао на власт на том таласу)- Американци јесу направили најбољи могући систем и унутрашње уређење. Где човек може да пропсперира у сваком смислу и где постоји велика демократија и слобода говора. У њиховом унутрашњем систему нема убијања политичких противника и неистомишљеника, у Америци имаш загарантовано право да причаш шта хоћеш (али буквално тако, чак су са тим и претерали, по мом мишљењу) и да никоме за то не одговараш.

А чисто сумњам да би Путко, коме се диве многи Срби, толерисао неку руску верзију Ноама Чомског или неког сличног жестоког критичара власти. Лично,  да се нешто питам у Србији, више бих копирао амерички унутрашњи систем, него руски (иако сам русофил, да не буде забуне, готивим руску културу, историју, музику, књижевност, итд).

Подели на овим сајтовима

Амерички и кинески председник, Доналд Трамп и Си Ђинпинг, договорили су се да заједно раде како би победили епидемију новог вируса корона КОВИД-19, саопштила је Бела кућа.

https://rs.sputniknews.com/svet/202003271122183774-tramp-i-si-se-dogovorili-o-zajednickoj-borbi-protiv-virusa-korona/

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Јанко рече

Све јасно и не спорим, још само да се разумемо да је то постигнуто добијањем капитала на уштрб других, који су под њиховом империјалном шапом.

Зато је тамо тако добро а ти трећи грцају.

Зато је модел немогућ свуда јер мора бити израбљених економија на уштрб такве.

То тако јасно произилази из свега реченог.

А онда шира слика не може бити пријатна ако ниси баш толико себичан да мислиш само на себе...

Амерички успон економски нема везе са империјализмом. И Шпанија је била империја и имала колоније, па није достигла економску снагу Америке. Те приче о ,,експолотацији" су заблуде наше којима мислимо да ћемо нешто ,,доказати" или да ћемо оправдати наше промашаје и пропаст јер, ето, пропали смо јер никог нисмо експлотисали, док успешне земље јесу, па су зато они богати а ми не.

А тај њихов успех искључиво је заснован на њиховом систему који су створили и који им је омогућио да буду највеће економска сила на свету. Тај систем такође омогућује и обичном човеку да заради, да се пробије, да се оствари. Не каже се узалуд ,,остварити амерички сан".

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Православни Србин рече

Амерички успон економски нема везе са империјализмом. И Шпанија је била империја и имала колоније, па није достигла економску снагу Америке. Те приче о ,,експолотацији" су заблуде наше којима мислимо да ћемо нешто ,,доказати" или да ћемо оправдати наше промашаје и пропаст јер, ето, пропали смо јер никог нисмо експлотисали, док успешне земље јесу, па су зато они богати а ми не.

А тај њихов успех искључиво је заснован на њиховом систему који су створили и који им је омогућио да буду највеће економска сила на свету. Тај систем такође омогућује и обичном човеку да заради, да се пробије, да се оствари. Не каже се узалуд ,,остварити амерички сан".

Iz jednačine treba izbaciti petrodolar...i onda neka amerikanci rade šta hoće u svom sistemu, a druge da ostave na miru. 

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Justin Waters рече

Pa tako su porobili zapadnu Evropu..to je takozvani "Maršalov plan" . Zato se svako zdravorazuman treba radovati da se njihova moć skrši s ovom koronom, inače će i dalje nastaviti divljati bez granica. 

Па, искрено, не видим да тој Европи Западној (ЕУ) нешто фали након тог ,,поробљавања". Мислим да чињеница да сви, па и огроман број Срба, хрле ка тој западној Европи доста казује о томе.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...